Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Recepte | 14.oktobris 2023, 22:57 | Komentēt | 823 skatījumi

Zupa no sama galvas

Gadījumā, ja ir uzsmaidījusi makšķernieka laime un ir noķerts sams, tad parasti vidus daļa tiek cepta vai kūpināta, un pāri paliek galva un aste. Taču – no tām sanāk varen garda un sātīga zupa!

Sastāvdaļas:

  • 4,5 kg sama galvas un astes
  • 5–7 jaunie kartupeļī
  • 2–3 burkānī
  • 1 sīpols
  • Dilles, diļļu kāti
  • Laurlapas
  • 1/3 tējk. koriandra sēklu
  • Melnie, sarkanie, smaržīgie pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

  • Izņem žaunas un galvu noskalo.
  • Galvu un asti ieliek katlā ar aukstu ūdeni un vāra.
  • Kad parādās putas, tās noņem.
  • Pievieno diļļu kātus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu, laurlapas, piparus, koriandra sēklas. Vāra apmēram 20 minūtes.
  • Izņem laukā zivs galvu un asti, sīpolu un diļļu kātus. Ja vēlas, buljonu var izkāst caur sietiņu.
  • Pievieno sagrieztus burkānus un kartupeļus un vāra, līdz tie ir mīksti.
  • Pievieno no kauliem atdalītu sama gaļu un pavāra vēl 5 minūtes.
  • Pirms pasniegšanas ļauj zupai ievilkties 10–15 minūtes.
  • Pasniedz ar sakapātām dillēm.

P.S. Atdziestot sama galvas zupa sarecē tāpat kā līņa zupa.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager