Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Inventārs | 31.oktobris 2023, 14:05 | Komentēt | 3332 skatījumi

Laiva bradātājiem

Daudzi no mums copi ar iebrišanu uzskata par efektīvāko un vienlaikus arī aizraujošāko makšķerēšanas formātu. Tam varētu arī piekrist, jo bradājot mēs esam tik tuvu zivij, cik vien tas ir iespējams. Mēs ar visām četrām varam sajust upes gultni, novērtēt katru akmeni un katru straumes mutuli. Arī zivis bradātājus uztver draudzīgāk un nereti piesakās turpat pie kājām.

Zināmas priekšrocības ir arī laivošanai. Tā varam apstrādāt plašākas ūdens teritorijas un ar mazāku piepūli pārvarēt lielākus attālumus. Tāpat laiva mazāk ierobežo līdzņemamā inventāra daudzumu, mums nav jāaprobežojas ar to, ko var salikt kabatās un mugursomā.

Amerikāņu kompānija WaterMaster ar saviem Fishing Raft piedāvā apvienot šos abus copes veidus.

WaterMaster ir vienvietīga piepūšamā laiva bez grīdas. Zināmā mērā tā atgādina lielu peldriņķi, kurā iekāpis makšķernieks var brīvi bradāt pa upi un ķert savā ierastajā stilā. Savukārt laiva atrodas viņam apkārt, un tajā var ērti salikt gan inventāru, gan zivis.

Toties, ieraušoties iebūvētajā krēsliņā un saliekot kājas uz borta, copmanis var sēsties airos un braukt tāpat kā ar parastu piepūšamo laivu. Laisties lejā pa straumi vai pārirties pāri dziļākam ezeram – neviens ūdens šādā gadījumā nav par lielu un par dziļu.

Laiva ir arī stabila. Tajā var spiningot un mušot, stāvot kājās. Bet, dodoties ekspedīcijās, tajā var salikt pietiekami daudz mantu – telti, guļammaisu, pārtiku utt.

Īpaši interesants šāds peldrīks būs tiem, kam patīk laisties lejā pa upi, pārsteidzot nesagatavotus sapalus, līdakas un mežavimbas kaut kur aiz nākamā līkuma.

Kodiak pret Grizzly

Mazākais WaterMaster modelis Grizzly sver tikai 12 kilogramus. Tas bez problēmām ietilpst mašīnas bagāžniekā un ir pavisam viegli aiznesams līdz ūdenim pat garāku gabalu. Tāpēc tas ir piemērots copei mazākās upēs un ezeros. Taču ne tikai tur – tas izturēs arī vissmagākos pārbaudījumus: straumi, akmeņus un zarus.

Kodiak ir garāka laiva ar lielākiem baloniem. Tajā būs vairāk vietas bagāžai. Tā ir izcili viegli airējama pat lielākā vējā, tādēļ būs lieliski piemērota piedzīvojumiem lielā upē. Lai arī nedaudz smagāka, tā tāpat ir ļoti kompakta un vienkārši transportējama.

Ar pleznām vai bez?

Laivu var vadīt ar airiem, bet var arī vilkt kājās pleznas un stūrēt ar tām. Laižoties lejup pa straumi un vienlaikus makšķerējot, nemanāmi pietuvoties perspektīvam punktam un precīzi iemest tā ir visreālāk. Arī visas pludināšanas metodes gan mušojot, gan spiningojot ir ērti un efektīvi izpildāmas, tieši darbojoties ar visām četrām vienlaikus.

Trofejas būs!

Ja plāno uz savu mērķa copes vietu doties ar helikopteru vai lidmašīnu, kur katrs kilograms bagāžas ir zelta vērtē, tad šis būs ekselents risinājums. Nokļūt un copēt vietās, kur pirms tevis varbūt vēl nekad neviens ne vizuli, ne mušu nav mērcējis, palikt pilnīgi vienam ar visām dabas stihijām un maksimāli tuvu prestižākajām trofejzivīm – vai tas nav sapnis, ko tuvākajos gados pacensties īstenot?

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(1 balss) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager