Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
eerglis | 3.augusts 2011, 10:48 | 8 komentāri | 5347 skatījumi

MRK Dižplicis GP 2011

Labas dienas augsti godātie!

Lūk, arī atskaite par to, kas tad notikās MRK pasākumā „Dižplicis 2011”.

Kā izrādās, daļa no dalībniekiem pie namatēva bija devušies jau piektdienas vakarā, uz mazu treniņa iesildīšanos pirms svarīgā pasākuma. Spriežot pēc bildēm, iesildīšanās ir padevusies godam un savs darbs kūpiņam arī tiks – kā nekā MRK beidri, tak jāpaēdina arī ir :D.

Sestdienas rīts – visi sakrāmējušies, nokrāmējušies, no visiem Latvijas nostūriem, dodas Guntarskl virzienā. Nezinu, kā citi, bet mūsu ekipāža pagūst arī iesteigties vēlēšanu iecirknī un paust savu viedokli referendumā. Labs darbs, kas padarīts un jau drīzi esam klāt pasākuma norises vietā :)) Ir manāma ļoti liela rosība – kas sien rīkus, kas nesteidzīgi bauda labos laikapstākļus, kas jau ieņēmis zemā starta pozu, lai varētu steigties labāko vietu iekarojumā.

Kad pienācis nolikumā minētais starta laiks, pāris vārdi no GT puses, tiek nolemts, ka sektoru nebūs, vienkārši katrs dodamies tur kur patīk ar norunu, ka viens otram netraucēsim, kā arī tā kā GT vairs nav striktais eerglis :DDD tad tiek nolemts, ka tiem, kam vēlme, copēt drīkst ar diviem kātiem :))) Un tad arī starta šāviens, līdz ar to visiem iespēja doties, jaukt barības, un uzsākt cīņu par savu „dižplici” :))Nav ilgi jāgaida, lai likteņupes krasti tiktu apsēdēti ar mums - brekšu tīkotājiem! Tā kā šis ir pirmais MRK pasākums balto zivju ķeršanā, un ar lielāko daļu no beidriem ir nācies ķert tikai plēsīgās zivis, tad tas šo pasākumu padara vēl interesantāku. No somām velk ārā ko nu kurais – cits bambusa rīksti, cits „importa” feederus :DD, cits foto kameru, cits alus kausu, bet katrā ziņā no malas izskatās, ka visi baigi aizņemti :))

Palēnām var dzirdēt kā pirmie plunkšķi atskan Māmuļas klēpī, līdz ar to arī skaidrs, ka aktīvākie ir sākuši vai nu iebarošanas pasākumu, vai arī jau sākuši gaidīt savu uzvaras zivi :):) Liekās, ka nu jau visi būs tikuši galā ar savām bada pātagām, un seko sauciens, ka pirmais ir! Es, ar GT pilnvarām dodos aplūkot, kas tad ir tas pirmais :)

Izrādās urmaas ar savu bambusa rīksti ir ielics kloķi visiem pārējiem un pirmais ticis pie skaista brekša, līdz ar to, pie pirmās ieskaites zivs un pieteicis vietu medaļniekos :DDD Diena turpinājās un zivis pieteicās kā nu kuram – vienam no dalībniekiem cope padevās baigi raiti – brekši pieteicās ar neapskaužamu regularitāti un pārējie varēja tik vien kā visā tajā noraudzīties ar baltu aci, jo pārējiem, maigi izsakoties tik ļoti neveicās, bet tāpēc jau pasākums nekļūst sliktāks :)) Laikapstākļi priecēja, kompānija bija lieliska, līdz ar to nebija pamata bažām, par kaut ko, kas noietu greizi. Kaut kur tālāk ir dzirdams sauciens pēc tīkliņa, tā kā man pie rokas viens patrāpijās, tad paķēru un devos čoma virzienā, ar domu palīdzēt. Kāts ripā un kaut kas nāk...doma jau, ka nu būs uzvaras breksis, bet ņikā...pie krasta parādās samelis, kuram paticies joku uzsist un mazliet pamaldināt par galā esošā izmēriem :DD

Tā kā sams ieskaitē neiet, tad vienīgais, ko tas dāvā ir prieku izvilcējam, jo tas ir pirmais sams viņa makšķernieka dzīvē. Nolikumā noliktais laiks jau iet uz beigām, un krasts paliek tukšāks, bet apņēmīgākie turpina. Tikmēr daļa jau tikusi iekosties kūpiņā.

(šeit jābūt kūpiņa bildei, ja kādam ir lūdzu atsūtiet :))

Liekās, ka kūpiņa smarža ir sasniegusi arī pārējos, kas krastā sēž, un par laimi ar finiša šāviens ir klāt, jo savādāk izsalkums sāk mākties virsū kā nelabais :DD Krasts tiek pamests, tiek ēsts pasakains plovs, kūpināts breksis, piedzerts bairītis un visi kopistiski var uzsist klaču, padalīties iespaidos par šodienu un copi kopumā.

Kad pirmais izsalkums remdēts pienākusi kārta lielāko zivju svēršanai un apbalvošanai – uz svēršanu tiek atnesti trīs dalībnieku lielākā izmēra brekši:

Kad brekši nosvērti, uzvarētāji GT ir zināmi un var sākties medaļu dalīšanas ceremonija:

Kā trešās vietas ieguvējs, ar breksi 1,06 kg svarā, tiek aicināts Ivars, kam kaklā tiek kārta bronzas medaļa:

Kā nākamais, kam kaklu rotās sudraba medālis, tiek izsaukts Draiskulis, kuram arī izdevās pievarēt visvairāk brekšus, bet lielākais no pieveiktajiem ir 1,160 kg, kas tad arī atnes sudraba godalgu:

Un nu pienākusi kārta zelta medaļas ieguvējam – urmaasa bambusa rīkstes pievarētais portfelītis arī izrādās uzvaras vērts – 1,2 kg. Zelta medālis kaklā un ar to arī svinīgā ceremonija ir noslēgusies.

Te nu visi medaļnieki kopā

Līdz ar to ir sākusies pasākuma neformālā daļa un atpūta draugu pulkā turpinās. Vēlāk ieradās arī kilka ar savu specbalvu – „importa” feederis no Maver, kuru biju solījis pliča pieveicējam, kas svarā vismaz 333 grami, bet diemžēl tik skaists plicis negribēja pieteikties, līdz ar to nācās balvu izspēlēt mazliet netradicionāli. Tika paņemta „copenīte” ar kuru bija nolemts trāpīt mērķī. Tas gan nepadevās diezko viegli, bet tas tikai padarīja interesantāku pasācienu. Kā jau zināms nekas nav neiespējams un mērķī trāpa mmxx, kas savā īpašumā iegūst glamūrīgu feedera kātu :))) Ar ko arī mans pastāsts ir noslēdzies :))

Ne asakas, Jums visiem un tiekamies nākošajā MRK saietā pie ūdeņiem :))))

stātu par MRK brīnumainajiem piedzīvojiemiem sagatavojis Zivnieks (c)

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 4.8181818181818 no 5
(11 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[8] Komentāri | dilst | aug
 
Karlis_K

Kur nu var nopirkt bambusa kātus??? Steigšus pērku!!!!

03.08.11 Atbildēt | Ziņot 0
gintsgg

Sulla , man viens ir , mvaru uzdāvināt .

03.08.11 Atbildēt | Ziņot 0
Griezeejs

GT, lai arī vairāk tiesnešojās, nevis copēja, arī vienu, uz aptuveni 3šo vietu, kaut kādu plakanu zivi dabūja.

Kā to fišu, plakano, īsti sauc - nezinu. Bet bute nebija, for sure :DDDDDDD

03.08.11 Atbildēt | Ziņot 0
Draiskulis

Bija labi, ne asakas !

03.08.11 Atbildēt | Ziņot 0
eerglis

Urmass medāli ieliki aiz stikla sekcijā kopā ar Izumi?

03.08.11 Atbildēt | Ziņot 0
Draiskulis

eerglis

?????

03.08.11 Atbildēt | Ziņot 0
eerglis

e?

04.08.11 Atbildēt | Ziņot 0
avtt
avtt :

ēē,nu...hm...nu ja!

Phe!

;)

05.08.11 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager