Piemājas zivju dīķis

Kur,kā ierīkot,ko audzēt,cik tas izmaksā!!!
Sweiki, es te palasot soo topiku, baigi saputrojos, jo arii man ir diikis apmeram 1,5 ha un gribeetu salaist zivis tur, diikis ir ar nelielu caurteciiti kuru ik pa laikam noblokee bebra kungs, es gribetu ielaist ziviites lai peec gadiem buuutu interesanti pacopeet, tik kadas??? gribeetos kkadu dazadiiibu arii kadu pleesiigo vareetu, ko juus ieteiktu, dzilums diiki liidz 2,5 , 3 metriem...
nu jauy kadus gadus 2 pastavejis un izveidojusies arii sada tada fauna... ( man protams miilakas zivis ir breksi, nezinu vai tadus var laist ieksa )
6.marts 2009, 18:57 | links
 
Starp citu Pelči(zivju audzētava), ja nemaldos ir Kuldīgas raj., kā vaisliniekus ķēra Liepājas ezerā vēdzeles ...
5.marts 2009, 12:49 | links
 
Zinu, zinu par vēdzelēm , tikai tas nebija dabīgs process, kā tas piemēram notiek dīķī ... Kaut gan dīķī , kur ietek upe vēdzeles nārsto gan , laikam obligāti vajadzīga upe, kur arī šis nārsts notiek , jo zivju audzētāji apgalvo, ka dabīgi dīķī vēdzele nespēj iznārstot ...
5.marts 2009, 12:39 | links
 
Roli, neapsaubisu tevis teikto,tomer pastavu uz to ka visinteresantakais diikis ir tads kura ieksa ir liela dazadiba un nevari zinat ko izvilksi naakoso... un asaris ka plesejs , iederas neliela diki - kura lidakai par sauru, jo tie liini tapat neaugs lieli, bez pleseja dzivojot savu vienmulo leeniigo dziivi...
Ka jau teicu, man ir pieredze ar asariem un bija ari lini iznarstojusi...protams,man asari pa visu dikiti 200m2 bija apm 10 tikai,kamer liini 40+citas zivis...Ja man butu lielaks dikis, tad pec tava info, vairak par 10 asariem gan vairs nelaistu.

Liepajas pusee zivjaudzetaji bija nesen veiksmigi vedzelu mazulus maksligi pavairojusi .
Ari par karusam piekriitu...bet man karuusu paradiize izbeidzaas(izgaisa gaisaa..kaa akaa) kad diikii ielaidu raudas un kad tas savairojaas...loti loti maz karusu palika, bet raudas pilns dikis.
5.marts 2009, 12:28 | links
 
Pēdējā laikā zivju audzētāji lielākos dīķos eksperimentē ar vēdzelēm , vienīgā problēma ka viņas nenārsto , toties barošanās laiki netraucē ne karpām , ne līņiem ...
5.marts 2009, 09:51 | links
 
Maris3, Tu man vari piekrist vai nē , es balstos uz zivju audzētāju, savas pieredzes un grāmatās lasīto , asaris tiek uzskatīts par parazītisku zivi vienalga kādos ūdeņos tas aug , un asaris tā pat kā stagari , ķīši uc. ēd ikrus nevis aiz bada , bet tā ir viņu pamatbarība... Ielaid savā dīķī šās zivis un varēsi paskatīties , kas tur būs ! Pie tam ja tik ļoti gribās asarus, tad tos nevajag speciāli laist slēgtās ūdenskrātuvēs, jo tam ir specifiski ikri, kurus putni ievazā pirmos ! Un var gadīties, ka garāks par sprīdi šis asaris nekad neizaugs , speciali pirkt zivju mazuļus, lai pabarotu asarus man liekas nav prāta darbs ...
Pie noteiktas barības bāzes ir noteikts zivju populācijas daudzums, upēs, caurtekošos dīķos tas ir divreiz lielāks , izlemi pats ko gribi tur audzēt asarīšus vai skaistus līņus ?
Dažas līdakas var sākt laist sakot no ūdenskrātuves spoguļa platības no 1h, tikai vienalga to mēdz darīt tikai nolaižamos dīķos...Tas pats attiecās uz karūsu laišanu katrā vietā , var sanākt ka nekas cits vairs tur nekodīsies !
To visu es rakstīju vispārīgi nezinot kādi tad dīķim ir apstākļi, cik bagāts ūdens ar skābekli, pazemes sēra avoti utt.
Ar cieņu Rolands !
5.marts 2009, 08:55 | links
 
Tu jau laikam dzīvo pilsētā ,ja nezini kāda situācija ir laukos.Bija islēdzene pietaisīta nolauza to nost ,dēļus kurus nevarēja izraut,ar husi izzāģēja,un tā 2 reizes ,tā kā nebujava citu variantu.
5.marts 2009, 07:38 | links
 
springus vareja jau tik un ta izdomat pratigaku risinajumu,piemeram sledzeni menikim pielikt, nevis vnk izjaukt sistemu...!?
Ja runa ir par 3h lielu diki tad drosivien nav runa par foreleem, vsm ne kaa dominejosajaam...
Bums,piekritu tavai domai, jo raibak jo interesantak.
Roli, negribas isti piekrist,mana pieredze eksperimentejot nelielaa diikii ar dazadam zivim...neko izteikti sliktu par asariem neliecinaja, auga smuki, un narstoja gan lini, raudas,karusas...vien pasi asari ne, toties interesanti ka patrenkaa mazaas zivtinas pa diiki - tas drizak ir nepieciesams lai zivis tiek iztrenkatas, savadak bez plesejiem tas neaug lielas,bet lidakas ka pleseji atkal ir un strauji klust rijigakas un rijigakas...ja runaa par tiem ikriem, tad nevajag asarus salaist tik daudz, ka tie aiz bada izrij visus ikrus.
4.marts 2009, 23:38 | links
 
tātad ir viens jautājiens kādiem nolūkiem tu to zivju dīķi gribi iekopt .Cik noprotu copei ,ja būtu komecijai/karpas foreles/tad būtu sakārtojis meniķa lietas.Tātad atpūtai un copei ,ja tā, tad laid iekšā kādas zivis gribi.Droši ekspermentē ,jo vienalga neko nesačakarēsi.Jo raibāk jo labāk gan jau daba visu pa plauktiem saliks.
4.marts 2009, 21:13 | links
 
Asari ir nelaime jebkuram zivju dīķim , dabīgo ienaidnieku parasti tam nemēdz būt un tas ir viens no zivju mazuļu un ikru iznīcinātājiem....
4.marts 2009, 21:02 | links
 
Labvēļi mēdza pa naktīm laist nost.
4.marts 2009, 20:58 | links
 
Uz 3h lielu diiki...dazas liidakas lielu skaadi nenodariis.Tikai ar meera izjuutu.
Mulkigi gan, ka diiki, kuram bija iespeja regulet dzilumu aizbetonejaat.
4.marts 2009, 18:52 | links
 
nu tad pamēģini ielaist kādu pāri redzēs kas tur iznāks.jāprasa kādam zivjkopim .Ja vajag telefonu varu iedot viena zivkopja koordinātes
3.marts 2009, 17:22 | links
 
Bums Asari jau tur ir palikuši kad laidām pēdējo reiz nost 2002 ,tagat /as02/06 rauda 50 -900 karūs 50 -800 karpas laistās 150-5,5 ABET PA ŠITO LAIKU NEVIENA LĪDAKA IT KĀ JAU LAIKS IR PAGĀJIS GANA LIELS no2002.
3.marts 2009, 17:09 | links
 
Domāju ,ka līdakas jau ir savairojušās ,speciāli laist iekšā neiesaku .Es redzēju dīķi kurā bija ielaistas 5 līdakas pēc 3 gadiem tur citu zivju nebija .Tev jau ir labi plēsoņas Zandarti.Labāk jau tad būtu asari tie mazos trenkās un pārējās zivis arī sāks ātrāk augt
3.marts 2009, 16:50 | links
 
Dīķis ar caurteci 3 ha ielaidām zanderus mazuļus4g atpakaļ tagat ir 25 _30 cm vai līdakas var laist iekšā vai nē ,jo ir miljons mazo /raudu ,ruduļu, karūsu, karpu, dīķis vairs nau nolaižams jo aizbetonējām.
3.marts 2009, 16:45 | links
 
jaa tev ir pilniiga taisniiba
25.februāris 2009, 13:11 | links
 
Taa platpiere ko nokjeera Sasmakas ezeraa bija 17kg smaga!!!CL zhurnaalaa bija redzams tas nezinaamais monstrs un laikam ar' tas ir LV rekords.
25.februāris 2009, 08:54 | links
 
rii8ii ir ir taadi platpieri zinu ka viens sasmakas ezeraaa nokeera vienu baigi lielo kautkadi padsmit kilogrami bija
25.februāris 2009, 07:06 | links
 
Pašlaik taisam valsts mežiem ceļus , pie Rindas .
25.februāris 2009, 04:37 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager