ķer un atlaid

Dominē apšaubāms viedoklis, ka princips ņoķert un atlaist ir saudzējošs attiecībā pret zivīm
Noķert un paturēt 3 foreles, kas bija agrāk MN atļauts, nodarīja mazāk skādi nekā noķert pāris demitus un vairāk forelītes ar domu tās atbrīvot no āķa un paturēt tikai vienu.
basks, 6.aprīlis 2017, 13:17


Tu tak esi pilnīgs daunis kuram patīk vāvuļot par tēmām kurās neko nesaproti! Līdz kaklam jau šie gaļenieku kultūras aizstāvji ar savu demagoģiju kurai nav nekādas loģikas. Jums visiem nospļauties par acīmredzamo faktu ka valstīs, kuru copmaņi jau sen piekopj C&R, zivju resursi un trofejzivis ir nesalīdzināmi vairāk. Īpaši tas redzams foreļupēs. Nekā bijušajās padvalstīs kur vēl arvien liela daļa copmaņu mūžam izsalkuši. Nē jūs tiepšas so faktu noliegsiet līdz pēdējam, nu protams. Un kad jums gaļeniekiem pajautā kā tad ar zemmēriem, tos tad laižat vaļā ? Nopresingotos ūdeņos līdaku, zandartu copē zemmēri bieži sastāda vairak ka 50%, šur tur (Kaņieris, Daugavas lejtece, Ķīsis) mērs ir labi ja katra 10 zivs. Sanāk kamer jūs gaļenieki izpildāt savu svēto pārtikas sagādes programmu tiek "nāvīgi savainoti" desmitiem zemmēru ne tā ko ? Un Māris pareizi atzīmēja, jo lielāks C&R pretinieks, jo mazāka tam sajēga kā saudzīgi zivi atbrīvot un atlaist nesatraumētu. Tā tiks brutāli norauta no atskabargainā āķa un slaidā lokā iemesta atpakaļ. Tā ka ejiet jūs ieskrieties feikie morālisti, jūsu kās&rij ideoloģija ir sapuvusi un tai nav nākotnes. Bet man prieks ka jūs atpakaļrāpuļi tomēr jau esat krietni mazākumā, jau izaugusi jauna un saprātīga makšķernieku paaudze.
6.aprīlis 2017, 14:12 | links
 
Esmu makšķernieks ar apmēram 40 gadu stāžu. Nekad nesapratīšu tos, kas iet pie ūdeņiem "ķert emocijas", mocīt to zivtu (tā zivs jau iepriekš zin, ka tiks atlaista, vai ne) un pēc tam teikt, ka es esmu tas labais, no kā jums visiem būs mācīties. Kaukāc sadisma paveids....
6.aprīlis 2017, 14:10 | links
 
Šī tēma, manuprāt, ir nebeidzamais stāsts... un nebeidzams tas ir tāpēc ka, kamēr nemainīsies makšķerēšanas kultūra un sapratne par to- kas tad īsti ir cope: pārtikas ieguves veids vai atpūta, tiks lauzti šķēpi.
Cik daudz video nav redzēts kā tiek atbrīvoti līdaku zemmēri. Cieņas nekādas. Zemmērs, vilšanās, jāatbrīvo, tā likums nosaka, bet attieksme ar kādu tas tiek darīts... nu, sorry, zem katras kritikas. Tur tiešām jāaizdomājas vai tā zivtiņa izdzīvos.
Forelistus dažkārt dēvē par snobiem, par ko vēl tik nē, bet šis copes veids, manuprāt, vistiešāk un konkrētāk noved pie šīs saprašanas par saprātīgu makšķerēšanu. Turklāt, arī likums šobrīd nosaka, ka vari paturēt tikai vienu zivi.
Kad esi izbradājies tos daudzos gadus gar upītēm, esi redzējis gan populācijas uzplaukumu, gan sajūtas, ka varbūt vispār jābeidz forelēt, jo šķiet, ka tās ir medības pēc "pēdējā mohikāņa", tad ķer un atlaid, un ar attieksmi, nevis noķēru, kaut kā no āķa nopurināju un pofig, kas ar to zivi notiks, mainās visai ātri un kardināli.
Teiksim, visu cieņu NG, bet man šermuļus uzdzen to zivtiņu mešana uzglabājamā tīkliņā. Es gan nezinu, kas ar tām pēc tam tiek darīts, tas lai paliek meistara ziņā...
Nezinu, man personīgi foreļošana ir devusi attieksmi pret zivi, un ja atbrīvoju, tad atbrīvoju ātri, saudzīgi.
Nebraucu bieži asarus ķert, ja braucu, tad pārsvarā, lai tos noēstu, bet arī brīžos, kad vēlos vienkārši atpūsties un paķert, bez domas kaut ko mājās nest, tad atlaižu ar to pašu attieksmi. Kāda atšķirība- forele vai asaris?
Un par tēmu, ka C&R piekritēji dikti uzbāžas galīgi nepiekrītu. Pārsvarā tiek viedoklis pausts, vai tas tiek pieņemts, vai uz reiz pretī bliezts, tas jau cits stāsts :)
Āķus siekstā! :)
6.aprīlis 2017, 13:39 | links
 
es ar neciešu tos kas ķer un atlaiž aiz neko darīt iet papriecāties kā zivs mokās uzķerusies... es nestiepu visas mājā... gādās vairākas atlaist knap mēra līdz noķeru pietiekošu mēra un tinos mājā... zemmēra un mēra laižu vaļā sāku patuŗet no 1.5 kg ... ir bijis gadijums 3 dienā pēc kārtas bija zemmērs viens un tas pats un cetutajā dienā viņš jau bija nobeidzies nez kapēc ...
6.aprīlis 2017, 13:31 | links
 
Es iebilstu pret šajā portālā dominējošo viedokli, tas arī nostiprināts pašlaik spēkā esošā likumdošanā, kas atļauj ķert cik vien vēlies un vari ar piebildi, ja tikai atlaid.
Nebrīnos, ka tādi zivju matadori kā Sulla aizstāv c&r pieeju makšķerēšanā, jo acīmredzot viņiem pār visu ir svarīgāka ir pašapliecināšanās un sportiskais princips - ātrāk un vairāk. Taču vēršu uzmanību, ka tā makšķerējot mēs zaudējam zivju resursus vēl vairāk nekā izmakšķerējot un paņemot noteiktu skaitu vai svaru no šīm zivīm.
Teiktais noteikti būtu attiecināms uz visām lašveidīgām zivīm. Tāpat uz vimbām, zandartiem, iespējams vēl citām īpaši vērtīgu sugu zivīm.
Noķert un paturēt 3 foreles, kas bija agrāk MN atļauts, nodarīja mazāk skādi nekā noķert pāris demitus un vairāk forelītes ar domu tās atbrīvot no āķa un paturēt tikai vienu. Var jau sev glaimot par humānu un saudzīgu attieksmi pret zivīm un izvilkt no dziļuma, lai atbrīvotu izvalbītām acīm un atrītu kuņģi n to zandartu. Var no paceres izmocīt lielu foreli un bezsēkā grīļojošu iebakstīt atpakaļ strautā. Varbūt izdzīvos? Taču realitāte ir citāda un atsevišķu entuziastu proponētai c&r metodei, ko viņi netieši iestrādājuši arī likumdošanā ir būtiski trūkumi, kuru sekas mēs makšķernieki labi drīz sajutīsim.
Kāda izeja?
Jāpārskata MN, kas pašreizējā redakcijā neapmierina lielāko daļu makšķernieku.
Jāpalielina atļauti noķeramo un paturamo zivju limiti. Tam pretēji, vairāk jālimitē ķeršanas termiņi un vietas, kas pašlaik ir pilnīgi bez ierobežojumiem. Esmu pārliecināts, ka uz "ķer un atlaid" principu balstītais liberālisms vairāk noplicina mūsu zivju resursus nekā agrāk ar skaidri definētiem ierobežojumiem limitētie zivju makšķerēšanas noteikumi.
Nekādi nevaru saprast kāpēc oktobrī jāiet uz strautu spiningot, ja nav atļauts paturēt to foreli?
Kāpēc maijā zandartu vietās atļauts spiningot no laivas, ja nav atļauts tos paturēt?
Kāpēc jāpiestūķē uzglabāšanas tīkliņu ar zivīm, lai beidzot makšķerēšanu tās pusdzīvas atlaistu?
- Lai noķertu un atlaistu?! Lai apliecinātu sev un citiem savu prasmi?
Arvienvārdusakot, lai pašapmierinātos!
Izvicināt rokas, nenodarot pāri nārstojošām zivīm var arī mētājot spiningu pļavā.
Ja ķer, tad ķer, ne jau lai atbrīvotu, bet apēstu!
Negribi d...., nemoki to ķermeņa daļu, kas zem muguras!
6.aprīlis 2017, 13:17 | links
 
waffenss88,es saprotu,ka Jus esat aktivs ker un atlaid piekritejs.Jusu uzskaititas problemas par malikiem protams nodara daudz lielaku postu neka makskernieka panemta vai samociti atlaista zivs.tur var pievienot vel nevieta uzceltos hesus un udeni iepludinatos drankus.tas protams satrauc ari mani. tacu jus esat neuzmanigi lasijis manus komentarus. es neaicinu bazt maisa visas nokertas zivis.vel jo vairak neatlauta izmera un neatlautas vietas un laikos nokertas.noteikumi ir jaievero.es pat necensos noganit un apgriezt sprandu, ka Flakais rakstija tikko autinos esosajai kustibai ker un atlaid.es ar to sadzivoju.es tikai pieversu uzmanibu vienam aspektam par forelu izdzivosanu.varbut tik tiesam ir japadoma par zivs stavokli pirms atmetat atpakal.es esmu pret zivju kersanu maisiem un spainiem un tad nezin ko darit.es esmu par SAPRATIGU dabas resursu izmantosanu.es savu viedokli izsaku bet neuzbazos nevienam ka tas butu vienigais pareizais.bet,Jus kungi ker un atlaid popularizetaji parsvara esat uzbazigi un nekaunigi.apmeram ka bolseviki.kas nav ar mums tas ir pret mums. vai nu saut nost uzreiz vai prom uz sibiriju.
6.aprīlis 2017, 13:15 | links
 
Sulla,es vienmer esmu ar cienu lasijis Jusu komentarus.un uzskatu Jus par vienu no zinosakajiem forelistiem.tacu soreiz Jums ir tkai daleja taisniba.par to,ka cilveks ir neizturiga radiba ir taisniba.ja cilveki dzivo ar lodem galva,norautiem zokliem un citiem smagu traumu raditiem defektiem. jautajums - cik labi vini jutas?zivis protams ir izturigakas,tacu ari vinam izturibai ir sarkanas linijas,kuras parejot var but neatgriezenisks process.ari nemot pa sugam,ir zivis ar atskirigiem izdzivosanas slieksniem.zutis,lucitis,rotans,vedzele,bute,linis,karusa - nu tur tikai var apskaust par izdzivosanas speju.nu bet musu milas foreles diemzel ir varigakas.jaa,nokerot mazo foreliti cina ir isa,parasti neizcelot no udens ta tiek maigi atkabinata - nu tad visticamak zivtina izdzivos. ja nu vienigi akis pabijis zauna vai aci -tad nu diez vai.ta ka ta spelite tik nevainiga nav,kads procents ari neizdzivo.bet nu ir piekerusies liela,skaista trofejforele.cina ieilgst jo riki mums ir smalki.un vispar cina jau ir ta sals.zivs streso un izdala pienskabi,kas jau ir kaitigi vinas veselibai. nu forele ir roka.ja foreli nokeris parastais makskernieks tad vinas mokas nav ilgas.vina tiek humanizeta un ar pienakosos godu un cienu novietota grozina.ja foreli nokeris parliecinats ker un atlaid piekritejs tad vinas dzive iestajas loti kritisks moments.ja zivs tiek atlaista tulit, tad varbut nav tik launi.bet nebus atminu.un ka tu draugiem pieradisi?jaa,nokeri.nu labi.tikai ne...irs, ka tik liela bija.tatad nepieciesama fotosesija.labi ja ir draugs blakus,kurs jau sagatavojis fotoaparatu.bet parasti forelists ir viens.tatad janotur zivs un jagrabstas pa kabatam vai somu lai dabutu aparatu.un vel jasagatavo darbibai.uztraukums,zivs spardas,roku pietrukst un laiks nodevigi iet.paverojiet uzmanigi sis fotografijas - zivs gul mierigi aplipusi ar zali un smiltim.vairs necinas par iespeju izrauties.tatad nozmiegta vai puszmiegta.ta,fotosesija ir gala. tagad dabas draugs atjedzas un izmisigi reanime. ta , zivtina kaut ka aizpeldeja.varbut bus labi.varbut.ja forele upe butu viena vina ar laiku varbut ieietu normala rezima.jaa,sai zivij nav jabaidas no lidakas,asara vai vedzeles.bet vinai ir citi loti nezeligi kaimini - udri un udeles.budama laba sportiska forma vinai ir lielas iespejas labak manevret un izvairities.tacu pec parciesta stresa tas labas formas nav.un zveri to jut,jo vini ir dabas sanitari- pirmkart izker slimas un samocitas zivis.ta ka ar labajiem nodomiem atlaista zivs visticamak jau pirmaja nakti klust par hidrofilo zveru upuri.varbut tomer labak to skaisto zivi panemt pasam.vares fotografet stundam ilgi dazadas pozas.izrotat ar ziediem un dargakmeniem.nu nav ta ka ta bija vieniga liela forele.tas lielas nemaz ta neskrien pakal vizulim un nekaras uz aka.nu ja galigi ticiba nelauj panemt - tad bez fotosesijas.

Bjorgvins, 6.aprīlis 2017, 09:52


Nu vīri jūs te salmus kuļat,būtu labāk raizējušies par tīkliniekiem,tininiekiem,žebērklistiem,elektriķiem,nevis krietniem tiešām ar lielo burtu makšķerniekiem,kas paņem savas emocijas un atlaiž,protams, jā, pastāv iespēja,ka zivs neizdzīvos,bet nu tā ir tik maza skāde uz visa pārējā fona ko cilvēks nodara dabai,,tad jau pēc tava teiktā vispār labāk makšķerēt neiet un neko neķert,visu tik bāzt maisā,lai tikai dievs nedod nenomirst,nu nevajag pārspīlēt,kā jau teicu,priekš tam ir āķi vienžubura bez atskabargām specāli forelei,varbūt forele ir vārīgāka par asari,bet ja tas ir viens ākītis lūpiņā,tad nu satraukumam galīgi nav pamata....izdzīvos un dzīvos tālāk.....takā viens te minēja asarus ar norautām lūpām,protams,ja ar cietu bomi līdaku spiningosi asarus viņam tās lūpas izraus,,a kas liedz nopirkt normālu spiningu visu atregulēt,retu reizi asaram esmu splēsis lūpas un ja arī tā lūpa ir saplēsta paņem to zivi,viņa taču ir garšīga,lielāko daļu tāpatām atlaidīsi un viņas dzīvos tālāk,beztam to asari vēļ ir jāmāk noķert... :D :)
6.aprīlis 2017, 11:16 | links
 
Sulla,es vienmer esmu ar cienu lasijis Jusu komentarus.un uzskatu Jus par vienu no zinosakajiem forelistiem.tacu soreiz Jums ir tkai daleja taisniba.par to,ka cilveks ir neizturiga radiba ir taisniba.ja cilveki dzivo ar lodem galva,norautiem zokliem un citiem smagu traumu raditiem defektiem. jautajums - cik labi vini jutas?zivis protams ir izturigakas,tacu ari vinam izturibai ir sarkanas linijas,kuras parejot var but neatgriezenisks process.ari nemot pa sugam,ir zivis ar atskirigiem izdzivosanas slieksniem.zutis,lucitis,rotans,vedzele,bute,linis,karusa - nu tur tikai var apskaust par izdzivosanas speju.nu bet musu milas foreles diemzel ir varigakas.jaa,nokerot mazo foreliti cina ir isa,parasti neizcelot no udens ta tiek maigi atkabinata - nu tad visticamak zivtina izdzivos. ja nu vienigi akis pabijis zauna vai aci -tad nu diez vai.ta ka ta spelite tik nevainiga nav,kads procents ari neizdzivo.bet nu ir piekerusies liela,skaista trofejforele.cina ieilgst jo riki mums ir smalki.un vispar cina jau ir ta sals.zivs streso un izdala pienskabi,kas jau ir kaitigi vinas veselibai. nu forele ir roka.ja foreli nokeris parastais makskernieks tad vinas mokas nav ilgas.vina tiek humanizeta un ar pienakosos godu un cienu novietota grozina.ja foreli nokeris parliecinats ker un atlaid piekritejs tad vinas dzive iestajas loti kritisks moments.ja zivs tiek atlaista tulit, tad varbut nav tik launi.bet nebus atminu.un ka tu draugiem pieradisi?jaa,nokeri.nu labi.tikai ne...irs, ka tik liela bija.tatad nepieciesama fotosesija.labi ja ir draugs blakus,kurs jau sagatavojis fotoaparatu.bet parasti forelists ir viens.tatad janotur zivs un jagrabstas pa kabatam vai somu lai dabutu aparatu.un vel jasagatavo darbibai.uztraukums,zivs spardas,roku pietrukst un laiks nodevigi iet.paverojiet uzmanigi sis fotografijas - zivs gul mierigi aplipusi ar zali un smiltim.vairs necinas par iespeju izrauties.tatad nozmiegta vai puszmiegta.ta,fotosesija ir gala. tagad dabas draugs atjedzas un izmisigi reanime. ta , zivtina kaut ka aizpeldeja.varbut bus labi.varbut.ja forele upe butu viena vina ar laiku varbut ieietu normala rezima.jaa,sai zivij nav jabaidas no lidakas,asara vai vedzeles.bet vinai ir citi loti nezeligi kaimini - udri un udeles.budama laba sportiska forma vinai ir lielas iespejas labak manevret un izvairities.tacu pec parciesta stresa tas labas formas nav.un zveri to jut,jo vini ir dabas sanitari- pirmkart izker slimas un samocitas zivis.ta ka ar labajiem nodomiem atlaista zivs visticamak jau pirmaja nakti klust par hidrofilo zveru upuri.varbut tomer labak to skaisto zivi panemt pasam.vares fotografet stundam ilgi dazadas pozas.izrotat ar ziediem un dargakmeniem.nu nav ta ka ta bija vieniga liela forele.tas lielas nemaz ta neskrien pakal vizulim un nekaras uz aka.nu ja galigi ticiba nelauj panemt - tad bez fotosesijas.
6.aprīlis 2017, 09:52 | links
 
Taču pamatoti uzskatu, ka ķert daudz zivis lai atlaistu ir skādīgi. Arī šinī portalkā tā lielīšanās ar n-tajām noķertajām un atlaistajām zivīm ir liekulīga. Liela daļa no tām piesmietām un atlaistām ir nolemtas plēsoņām un tārpiem.

basks, 5.aprīlis 2017, 14:25


Cilvēk tev visi mājās ? Kur var tādu sviestu dzīt! Pat cilvēks kā vārgāka būtne uz mūsu planētas spēj pārdzīvot šaušalīgus ievainojumus galvā, izdzīvo gan ar pussmadzenēm gan norautiem žokļiem. Bet tu te gaudo par āķa dūrieniem zivīm, visprimitīvākajiem mugurkaulniekiem :) Jo primitīvāks dzīvnieks, jo mazāk uzņēmīgs pret ievainojumiem, šoku, stresu, jo sīkstāka dzīvība. Paskat cilvēks pat labprātīgi dur sev mēlē, nāsīs, ausīs un pat dzimumorgānos caurumus un karina kniedes, riņķus, ķer kaifu no tā. Daži pat samauc āķus muguras ādā un karinās stundām kaifojot :)
Tā ka bask iesaku vairs neizteikties par tēmām kur 0 zināšanas, tik vien kā histēriska vāvuļošana.
5.aprīlis 2017, 16:47 | links
 
Īpaši jau negribas malt vienu un to pašu tēmu, bet vismazāk jau tagad vajag pārmest knapi autiņos esošai C&R kustībai. Neieslīgstot galējībās, domāju, ka tas ir tāds vilka un kazas gadījums, nav ne labākais, ne sliktākais variants kā vienkārši neizkāst mūsu ūdeņus. Un iepazīstoties ar pamatotiem rakstiem par C&R tēmu, nedomāju, ka tajā slēpjas ļaunums. Visā jābūt mērenībai, cienīsim sevi, savu pretinieku (zivi), saudzēsim dabu un jau tas būs visai daudz, lai kaut nedaudz, bet augtu mšu kopējā kultūra pie ūdeņiem. Ne asakas! ;)
5.aprīlis 2017, 16:11 | links
 
Tad sanāk ka ne tikai mūsu tautieši bet visa pasaule kopsummā ir stulba un neizglītota ka ķer un atlaiž. Nekas traks nenotiek ar zivi, ja tiek noķerta un kārtīgi noņemta no āķa, bet ja tā ir ierijusi, ar nekā traka nav, jo zivs ar āķi glandās ja tas ir nogriezsts ar visu pavadu ar laiku izšpļauj ārā un mierīgi talāk, dzīvo, protams ka pirmajā brīdī ir stress un nevarēs kādu brīdi paēst, bet tas nav nāvīgi. Savādāk lasot tavas domas nākas secināt ka visa pasaule dara nepareizi, bet tu dari visu pareizi. Un piedāvā vispār zivis ņeķert, bet pirkt Rīgas zivju paviljonā un atbalstīt tīkliniekus lūk šis te copes veids ir laikam hunāmāks vai ne :) Kad pa vismaz pāris dienām ja pat nedēļām it īpaši ziemā tīli stāv nepārbaudīti. Vēl labakajā gadījumā tīli ir ūdenstilpni krustam šķersām pārseguši un Kāds dzērājs plostojot neliekas ne ziņas par to.

swordfish216, 3.aprīlis 2017, 15:27

Neviens vairāk neiredz tos murdus Buļļupē par mani, kas baro centralku un un citus pietuvinātos. Taču pamatoti uzskatu, ka ķert daudz zivis lai atlaistu ir skādīgi. Arī šinī portalkā tā lielīšanās ar n-tajām noķertajām un atlaistajām zivīm ir liekulīga. Liela daļa no tām piesmietām un atlaistām ir nolemtas plēsoņām un tārpiem. Īsta makšķernieka pazīme ir nevis spēja noķert daudz zivis, bet apziņa, ka vari to izdarīt jebkādā vietā un veidā, bet apslāpēt savus instinktus un ķert tik cik nepieciešams un izlietot savas ģimenes pārtikā.
Uzskatu, ka nepareizi ir pašreiz spēkā esošie MN, kas atļauj daudz ķert, plosīties un svaidīties ar zivīm, bet liedz paņemt tik cik nepieciešams savai pārtikai.

basks, 5.aprīlis 2017, 14:25


bask,Tu vari sēdēt mājās nemakšķerēt vispāŗ,ja jau esi tāds humānists,man copēt patīk,patīk ķert un atlaist,arī pa retam kādu asari apēst,neredzu neko sliktu tajā visā.!!

Neuzsaktu ka asari mirst no tā ka noķeru viņu,saaudzīgi atbrīvoju un atlaižu!!

Par saplēstajām lūpām runājot nopērc normālu spiningu un spoli atregulē,,tad arī asaris paliks ar lūpām!! :D
5.aprīlis 2017, 15:59 | links
 
Tad sanāk ka ne tikai mūsu tautieši bet visa pasaule kopsummā ir stulba un neizglītota ka ķer un atlaiž. Nekas traks nenotiek ar zivi, ja tiek noķerta un kārtīgi noņemta no āķa, bet ja tā ir ierijusi, ar nekā traka nav, jo zivs ar āķi glandās ja tas ir nogriezsts ar visu pavadu ar laiku izšpļauj ārā un mierīgi talāk, dzīvo, protams ka pirmajā brīdī ir stress un nevarēs kādu brīdi paēst, bet tas nav nāvīgi. Savādāk lasot tavas domas nākas secināt ka visa pasaule dara nepareizi, bet tu dari visu pareizi. Un piedāvā vispār zivis ņeķert, bet pirkt Rīgas zivju paviljonā un atbalstīt tīkliniekus lūk šis te copes veids ir laikam hunāmāks vai ne :) Kad pa vismaz pāris dienām ja pat nedēļām it īpaši ziemā tīli stāv nepārbaudīti. Vēl labakajā gadījumā tīli ir ūdenstilpni krustam šķersām pārseguši un Kāds dzērājs plostojot neliekas ne ziņas par to.

swordfish216, 3.aprīlis 2017, 15:27

Neviens vairāk neiredz tos murdus Buļļupē par mani, kas baro centralku un un citus pietuvinātos. Taču pamatoti uzskatu, ka ķert daudz zivis lai atlaistu ir skādīgi. Arī šinī portalkā tā lielīšanās ar n-tajām noķertajām un atlaistajām zivīm ir liekulīga. Liela daļa no tām piesmietām un atlaistām ir nolemtas plēsoņām un tārpiem. Īsta makšķernieka pazīme ir nevis spēja noķert daudz zivis, bet apziņa, ka vari to izdarīt jebkādā vietā un veidā, bet apslāpēt savus instinktus un ķert tik cik nepieciešams un izlietot savas ģimenes pārtikā.
Uzskatu, ka nepareizi ir pašreiz spēkā esošie MN, kas atļauj daudz ķert, plosīties un svaidīties ar zivīm, bet liedz paņemt tik cik nepieciešams savai pārtikai.

basks, 5.aprīlis 2017, 14:25


Un kur būs tie nepieciešamības griesti,vienam 3 zivis būs paēdies vienam vajadzēs tonnu.....!

C&R gan neredzu neko sliktu,ķer atlaid,ja redzi ka zivs nav cietusi,nu atlaid,paturi emocijas,bildes video!

Nu nekas tai zivij no tā mazā āķa caurumiņa nenotiks,nevajag jau pārspīlēt...!!!
5.aprīlis 2017, 15:50 | links
 
Tad sanāk ka ne tikai mūsu tautieši bet visa pasaule kopsummā ir stulba un neizglītota ka ķer un atlaiž. Nekas traks nenotiek ar zivi, ja tiek noķerta un kārtīgi noņemta no āķa, bet ja tā ir ierijusi, ar nekā traka nav, jo zivs ar āķi glandās ja tas ir nogriezsts ar visu pavadu ar laiku izšpļauj ārā un mierīgi talāk, dzīvo, protams ka pirmajā brīdī ir stress un nevarēs kādu brīdi paēst, bet tas nav nāvīgi. Savādāk lasot tavas domas nākas secināt ka visa pasaule dara nepareizi, bet tu dari visu pareizi. Un piedāvā vispār zivis ņeķert, bet pirkt Rīgas zivju paviljonā un atbalstīt tīkliniekus lūk šis te copes veids ir laikam hunāmāks vai ne :) Kad pa vismaz pāris dienām ja pat nedēļām it īpaši ziemā tīli stāv nepārbaudīti. Vēl labakajā gadījumā tīli ir ūdenstilpni krustam šķersām pārseguši un Kāds dzērājs plostojot neliekas ne ziņas par to.

swordfish216, 3.aprīlis 2017, 15:27


Neviens vairāk neiredz tos murdus Buļļupē par mani, kas baro centralku un un citus pietuvinātos. Taču pamatoti uzskatu, ka ķert daudz zivis lai atlaistu ir skādīgi. Arī šinī portalkā tā lielīšanās ar n-tajām noķertajām un atlaistajām zivīm ir liekulīga. Liela daļa no tām piesmietām un atlaistām ir nolemtas plēsoņām un tārpiem. Īsta makšķernieka pazīme ir nevis spēja noķert daudz zivis, bet apziņa, ka vari to izdarīt jebkādā vietā un veidā, bet apslāpēt savus instinktus un ķert tik cik nepieciešams un izlietot savas ģimenes pārtikā.
Uzskatu, ka nepareizi ir pašreiz spēkā esošie MN, kas atļauj daudz ķert, plosīties un svaidīties ar zivīm, bet liedz paņemt tik cik nepieciešams savai pārtikai.
5.aprīlis 2017, 14:25 | links
 
3.aprīlis 2017, 16:24 | links
 
3.aprīlis 2017, 16:10 | links
 
Ar ko neapmierināja tēma,Zivju brūces/atlaišana, domāju tieši laikā. :)
3.aprīlis 2017, 15:28 | links
 
Tad sanāk ka ne tikai mūsu tautieši bet visa pasaule kopsummā ir stulba un neizglītota ka ķer un atlaiž. Nekas traks nenotiek ar zivi, ja tiek noķerta un kārtīgi noņemta no āķa, bet ja tā ir ierijusi, ar nekā traka nav, jo zivs ar āķi glandās ja tas ir nogriezsts ar visu pavadu ar laiku izšpļauj ārā un mierīgi talāk, dzīvo, protams ka pirmajā brīdī ir stress un nevarēs kādu brīdi paēst, bet tas nav nāvīgi. Savādāk lasot tavas domas nākas secināt ka visa pasaule dara nepareizi, bet tu dari visu pareizi. Un piedāvā vispār zivis ņeķert, bet pirkt Rīgas zivju paviljonā un atbalstīt tīkliniekus lūk šis te copes veids ir laikam hunāmāks vai ne :) Kad pa vismaz pāris dienām ja pat nedēļām it īpaši ziemā tīli stāv nepārbaudīti. Vēl labakajā gadījumā tīli ir ūdenstilpni krustam šķersām pārseguši un Kāds dzērājs plostojot neliekas ne ziņas par to.
3.aprīlis 2017, 15:27 | links
 
Ar ko neapmierināja tēma,Zivju brūces/atlaišana, domāju tieši laikā. :)
3.aprīlis 2017, 15:26 | links
 
Par tām asaru lūpam!!! Sanāk tā, Ja tu atraujies pa ņammu un tev pārsit lūpu tu mirsti? Tas tā vispārīgi.
Neesi iedomājies ka varbūt tā lūpa sadzīst?
3.aprīlis 2017, 14:42 | links
 
Es muļkis tad domāju, ka Pernavā ziemā -(LIELĀKĀ DAĻA MATADORU)tos sīkos asarīšus atsevišķā maisā slēpj, lai pēc tam pa kluso iznestu un nopārdotu!
Bet izrādās viņi glābj ekosistēmu,ja atlaiztu visa grunts būtu asaru līķu:)

MULTIVAN, 3.aprīlis 2017, 13:18

..un cik esi noķēris asarus ar āķu saplūkātām lūpām? Tātad tie atlaistie lielākoties neizdzīvo.
3.aprīlis 2017, 14:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager