Piemājas zivju dīķis

Kur,kā ierīkot,ko audzēt,cik tas izmaksā!!!
nu nestāsti, tik traki nav :)))
9.aprīlis 2010, 00:44 | links
 
Ja karpas rok grunti,tad nekas tur nenostājas!
9.aprīlis 2010, 00:16 | links
 
nu dziļākā vieta ir trīs metri, bet vidēji 2 metri. un pa vasaru tur iekšā nekas netek, jo tā tērcīte izkalst. Laikam pāris būs jāielaiž, redz kas notiek :)) domāju, ka tas ūdens nav ar minerālmēsliem, jo tā tērcīte iztek no liela, liela meža. Par to kaļķi biju dzirdējis. Kaļķis labi der arī tad ja ir duļķains ūdens, izkaisot to ūdens nostājas.
9.aprīlis 2010, 00:03 | links
 
Tādos dīķos kur ietek kāds neliels avotiņš vai kāds meliorācijas atzars var mierīgi bez problēmām audzēt varavīksnes foreles,galvenais lai ūdens vasarā nebūtu pārāk silts,tāpēc dīķim vajadzētu būt vismaz 3m dziļam.Bet ir otra problēma,ja dīķi satek pārāk daudz ūdens no apkārtējiem laukiem,kas ir mēsloti,ūdenī uzkrājas par daudz fosfora un ūdens sāk ziedēt.Šo problēmu var mazināt dīķi izkaisot nedzēsto kaļķi.Foreles,ja tās baro ar speciālo barību,aug ātri.Patērējot 1kg barības iegūst apmēram1kg dzīvsvara pieaugumu.Agrā pavasarī ielaistās 100gr forelītes rudenī būs jau ap 1kg.
8.aprīlis 2010, 23:46 | links
 
ZG, Tevi te par manīgumu un naskumu slavē :DDDDDDDD
Ups, bet arī no trases ņemot nost. Tu vēl tepat. Us trases? :DDDDDDD
8.aprīlis 2010, 23:10 | links
 
par to pūšanu skaidrs, amūri noteikti palīdzēs, bet jāņem vērā, ka amūri ne visas zāles ēd.

Man dīķi vēl svaigi no zālēm, ir vajadzīgās niedrītes un dažas zāles ap mākslīgajām saliņām, tas ir labi. Ir kur zivēm parušināties un paslēpties no zivjgārņa, tie ir baigi manīgie un naskie, bet vienalga fāters vienu ar spico noņēma no trases.
8.aprīlis 2010, 22:55 | links
 
Palabošu sevi. Pareizāk gan būtu skābeklis ne gaiss.
8.aprīlis 2010, 22:25 | links
 
Ar forelēm vasarā ir sūdīgi. Tajā karstumā man jau daudzas ir apmirušas, bet bez labas caurteces nav ko par viņām domāt. Es drošvien velētos savā dīķī baltos amūrus, jo tie zālēs izēdot diezgan ok. Pie zivju slāpšanas ziemā lielā mērē ir vainīgas zāles. zivis ziemojot skābekli patērē minimāli, bet augiem pūstos(oksidējoties) gaiss tiek patērēts patiešām daudz.
8.aprīlis 2010, 22:24 | links
 
jā man ar otram dīķim ir mālaina grunts, lielums- nepilns hektārs. Domāju ka tur zivīm vispār nebūs problēmu ar skābekli, bet tur zivis vēl neesmu laidis, šogad tik pilns ar ūdeni tika. Man šiem abiem dīķiem ir veidota caurtece, cauri abiem tek tāda meža tērcīte, bet tur tā tērcīte vasarā izkalst, reāli viņa tek tikai rudenī un pavasarī, bet nu šogad salīdzinoši daudz gāzās iekšā palu ūdeņi, kādi 30 litri sekundē. Salīdzinoši ar mazajām upēm, kur caurtece ir 2-3 kubi sekundē tas ir maz, bet nu vismas kaut kas iekšā čurinājās :))
Gribētos jau foreli ielaist, bet kā tur ir ar viņām, nav dikti švakas viņas? kura suga ir vislabāk piemērota dīķim praktiski bez caurteces?
8.aprīlis 2010, 22:17 | links
 
Es tam Drauga dīķim tā kā tāc supervisors / konsultanc. Šogad līnīši jau iznārstos. Gribas vēl vēžus arī ielaist.
Kāc var ko no platspīļu vēžiem nedaudz piedāvāt. Dikti dārgi negribu. Un pie reizes pakonsultēt par tiem.
Dīķis ķekavas pusē atrodas.
Pēc pāris gadiem, kad līnīši savairosies, būs arī kāc plēsējs (zadarc / samēns / foreles) jāielaiž.
8.aprīlis 2010, 20:55 | links
 
Dīķiem kuriem nav caurteces ziemā lielāko skādi izraisa uzkrājies sērūdeņradis,vajag kādreiz uztaisīt ūdens analīzi.Ja ir paaukstināts sērūdeņraža līmenis,nedaudz palīdz āliņģi,bet ne vienmēr.Šinī variantā pat grūti kautko ieteikt,jasamierinās kā ir un jāatjauno zivju daudzums.Ne jau katru ziemu būs tāda problēma.Man dīķis 800kvadrāti vid. dziļum 2m izrakts tīrā mālā,ziemā neesmu urbis nevienu caurumu,vakar skatījos kas notiek,vēži 1m dziļumā mierīgi sauļojas,tie jau pirmais rādītājs,viss kārtībā.
8.aprīlis 2010, 20:40 | links
 
tad jau būs ok.
8.aprīlis 2010, 16:46 | links
 
Paldies!
Nu, ja jau neuspeldēja, gan jau būs OK :)))
Tajā dīķī naf kam pūt. Koki un zāles iekšā nepalika. Apkārt melnzeme, bet izraka viņu līdz smiltīm. Vasarā tikai kādas 5cas ūdensrozes tika iestādītas.
Bet ālinģus gan nevienc ziemā nezāģēja.
8.aprīlis 2010, 16:43 | links
 
zivis vispār ir vēlams laist pavasarī, lai līdz ziemai aklimatizējas un iedzīvojas.
8.aprīlis 2010, 16:26 | links
 
Zini griezeej man uzpeldēja :))
Man laukos bij tāda dūksnaina vieta, vecmutere teica, ka tur ir bijusi mitra vieta un avoti jau pirms 70 gadiem, tad nu veči nocirta krūmus un kaut kādus alkšņus, nodevu šķeldā un tarā un pa to naudu aizstūmu priekšā valni. Respektīvi, sanāca apm. 2,5 ha dīķis ar ideāli izstumtām malām un veidotu reljefu, bet tas dūksnis pa vidu palika, jo lielais ''katerpīlers'' grima nost un visa zeme viļņojās ka tas monstrs tur ņēmās. krūmi bija nocirsti, dziļākā vieta ap 3,5- 4 metri, seklākā - nārstam ap pusmetru, vidējais dziļums ap 2 metri. Pirms pirmās ziemas, kad dīķis bija pusē ar ūdeni, ap rudeni ielaidu līņus, auguši bija labi, bet pavasarī gatavi. Nezinu vai visi gatavi, bet kad pakusa ledus plānāks, pavērās aina, ka zem ledus vidēji 4 kv.m viena beigta zivs. To varēja redzēt no kalna augšas, man tas dīķis ieplakā. Pēc trim dienām, kad ledus nokusa, braucu vilkt ārā, visi līņi jau bija sapūsti krastā, lidinājās ap 50 kaijām un 5 kraukļi, izķeksēju tikai padsmit, kas nebija izpūsti no niedrēm.

Bet beigtās zivis peldēja pa virsu. Kāda bija nogrimusi, bet tie es domāju ne vairāk kā 5 %. arī krastā nenogrima, jo kaijas momentā visu norija un labums tas, ka kaija jau viņas paķer un iznes norīt krastā. Vismaz ūdens nesmirdēja un viss ir ok.

Tajā pat pavasarī ielaidu vēl ap 50kg mazuļu, lielākie bija sprīdi gari. Dīķis bija pilns ar ūdeni. Pēc otrās ziemas (šogad), kad dīķis bija pilns ar ūdeni, ar bailēm gaidīju martu kas nu būs, katru nedēļu braucu ar husi zāģēju alinģus, urbu caurumus, u.c lietas, ūdens nesmirdēja, vabulītes un mazās zivtiņas pie āliņģiem nenāca, viss bija zai bis, lai arī šī ziema bija ilgāka kā pagājušā.

Rezumē. Dīķim ir jānostāvas vismaz vienu ziemu , vēlams divas ziemas, nedrīkst uz reiz laist iekšā zivis. Pirmā gada ziemā slāpšana notika tāpēc, ka applūdušie krūmu stumbri un zaļā masa- zāle, nebija sapuvusi, zienā notika pūšana, kas paņem daudz skābekli un zives pa galam.
Šogad laidīšu karpas un divas līdakas kā sanitāru, jo lasiju viena gudra profesora rakstu, ka dīķī virs 2 ha līdaka darbojas kā sanitārs, nevis kā izrijējs.
8.aprīlis 2010, 16:22 | links
 
Draux vasarā izraka dīķi. Dziļums virs 3m. Rudenī ielaidām tur līņus.
Šodien čoms zvana un jautā - kā domā, vai būs izdzīvojuši? Tagad, kad ledus nokusis, neviena beigta fiša pa virsu nepeldot. Bet viņš jautā vai vienmēr uspeld.
Tad kā tur ir - vienmēr beigtās uspeld vai nē?
8.aprīlis 2010, 15:25 | links
 
Neko jaunu jau nepateikšu par zivju slāpšanu bet es visas problēmas atrisinu ar kompresoru. Izurbju āliņģi ,šlauku iekšā un pēc 12 stundām izskalots 15 m2 liels caurums. Tagad kad ledus kūst zivīm ir pavisam grūti tāpēc šodien 5 stundu laikā izskaloju vēl vienu caurumu 15-20 m2. Ja pa ziemu nav skalots tad tagad jāizurbj divi caurumi 2-3m. attālumā vienu no otra tad vienā šļauku iekšā pa kuru ūdeni sitīs augšā un otrā gāzīsies iekšā.
21.marts 2010, 01:35 | links
 
Šogad ziepes lielas!Jāzāģe tik riktīgi caurumi,citas iespējas nav.Ja dīķim nav caurteces tad cauri ir ar zivīm.Jācīnās!!!
20.marts 2010, 09:21 | links
 
Liidz diikjim puskilometrs, elektriibas vnk nav- izdomaaju mosh ta gjenerators kkur jaadabuu lai suukni vareetu piesleegt- ceru gan ka nav par veelu- pie aalinjgjiem nevienu dziivu zivi nemana- tikai beigtaas. KKas jaadomaa ....
19.marts 2010, 23:31 | links
 
izzāģē lielu caurumu,un samet niedres iekšā..
19.marts 2010, 21:42 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager