Kā gāja copē (atskaites)?

šodien galīgi nekā no tām zivīm - pakrata pludu un un peld tālāk..
20.jūlijs 2010, 23:58 | links
 
Vairis30; Ziemā jau nav problēmu tīrīt,man jau ar tie tīrāmie(zāģveidīgie) līdzīgi,gan paštaisīti,gan pirkti.Bet tagad stundas 4-6 noturēts asaris grami 300+ nemaz tik viegli netīrās.Zem ūdens viss griežās labāk,pat stikls.Nu dīrāts asaris,ne tikai-mums galdā nav cieņā,otrā dienā vilks būs priecīgs(baigi kārs uz ceptām zivīm).Kundzei tikai mazos(līdz 125gr) asarīšus vajag.
20.jūlijs 2010, 23:41 | links
 
sulla
ūdens Gaujā zems, duļķe, bet ne krimināla, domāju, ka rīt būs Ok. Tas + - Nigas pusē:))))))
20.jūlijs 2010, 23:12 | links
 
Šis verķis ir pārbaudīts - strādā labi, 30 asari 30 minūtēs.
20.jūlijs 2010, 22:58 | links
 
WhitENiggA> kāds ūdentiņš Gaujā?
20.jūlijs 2010, 22:55 | links
 
Ir vēl viena tā sauktā "Lemberga" recepte.
Ja uz sāls liekamie asarīši vispiemērotākie ir tādi līdz 150gr., tad samajai receptei vislabākie ir 300gr un uz augšu.
1. Jānoķer asari.
2. Galva nost, iekšas ārā.
3. Apsāla iekšpusi.
4. Sakapā - pētersīļus, dilles.
5. Sagriež šķēlītēs ķiplokus.
6. Sagatavo mārrutku burciņu.
7. Iesmērē puncī mārrutkus, pievieno zaļumus un ķiplociņu.
8. Rumpīti/šus ietin folijā.
9. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
10. Liek iekšā sagatavotos rumpīšus.
11. Cep apm 20-30. min.
12. Velk ārā, ļauj nedaudz atdzist, loka vaļā foliju, zvīņas atdalās pašas.
13. Atver aukstu Užavnieku.
14. Sukā iekšā.
15. Labu apetīti !!!! :))
20.jūlijs 2010, 22:13 | links
 
Vareni...
20.jūlijs 2010, 22:02 | links
 
Tikko no Gaujas. Divatā copējām uz grunteni ar barotavu. Man kopā 3 plichi,3 raudas un 1 baltais sapals,draugam pie 10 sīkajām-raudas,plichi un 2 mazas vimbas,un 1 sapals 660g
20.jūlijs 2010, 22:02 | links
 
Mjaaa...ziemā asaru filejām noņemu ādu, vai nu dīrājot, vai filejai ar vienu griezienu āda nost, un tas saistīts ar mājas piezvīņošanu:) Protams, ka tas ir gandrīz tas pats, kas ar nazi pa autiem...puse no asara labajām garšas īpašībām misenē:)
Vasarā savukārt tīru obligāti zvīņas. Protams laukā, pie upes...dzīvokļu īpašniekiem iesaku darīt tā pat. Ar robaino maizes griežamo nazi! Pirmkārt labi tīrās, otrkārt roka tālāk no asara vai zandarta atriebīgajām adatām:))
Un vispār, to jau visi zin, ka jūras asarim zvīņas tīrās vieglāk,...galvenais neiekaltēt:)
20.jūlijs 2010, 21:12 | links
 
Ielikšu bildi-baigi labais tīrāmais!
20.jūlijs 2010, 20:41 | links
 
neņemiet zuves.un nebūs jātīra!:)))
20.jūlijs 2010, 20:35 | links
 
Esar daru tieši tāpat kā Zaraza - ņemu to rīvi kurai ir 4 dažādas malas(taisnstūra veida vieglāk rokā noturēt). Asarus tīra ar to pusi kur it kā ar naglu no iekšpuses izsist caurumi. Zvīņas ar mazāk lec pa gaisu.
20.jūlijs 2010, 20:30 | links
 
Asariem ir speciāla rīve ....
20.jūlijs 2010, 20:20 | links
 
kā zivju tīrāmo nazi ir jāizmanto tāds nazis kurš nelokās.tad vismaz kko var notīrīt.ja mēģināsiet tīrīt ar mīkstāku nazi,piem filējamo vai līdzīgiem,tad tās jau būs mocības!lai zvīņas neiet pa gaisu,tad tīriet tās ūdenī.savādāk varat tīrīt kā gribat,bet zvīņas būs visur!
20.jūlijs 2010, 20:01 | links
 
Normāla štelle ir pāris alus korķi piesisti pie roktura un uz priekšu-ideāli ja to neveic dzīvoklī-:)
20.jūlijs 2010, 18:09 | links
 
asarus tīrīt ar nazi vau kādiem tur speciāliem tīrītājiem ir neefektīvi, savukārt filēt vai vilkt nost ādu žēl... Man pēc eksperimentiem izkristalizējusies tāda optimālā shēma- ņemam cimdu no izturīga meteriāla (lai rokas nesadurtu un nesavainotu) rupji grābjam asari aiz galvas un ar spēku brucinam pa rīvi. Viss notiek ļoti ātri - uz katru asari aiziet mazāk par minūti, bet procesa trūkums ir tas, ka jāpieliek diezgan liela fziska piepūle.
Protams, kā jau Urmaas teica, labākā asaru tīrīšanas mašīna ir sieva :)
20.jūlijs 2010, 18:00 | links
 
Es ašukus tikai žāvēju.Izrau iekšas,tur šķēlīti ķiploka un dillīti,ieberzē ar sālīti un uz iesma virsū un iesmu kūpinātavā.Super. Zanderus tāpat un vēdzels ar. 1vieta -kūpināta vēdzele 2v. Kūpināts zanders un atkal 1 vietā kūpināts asars. Pārējās ir trešajā vietā.
20.jūlijs 2010, 15:45 | links
 
Nu vakar ap 11iem tik pāris Karūsas uz 250-300 gr. iznāca ārā - no 12iem līdz 2iem naktī pilnīgi nekādu copju tik kaut kas paraustīja.. Jācer, ka šodien vakars būs veiksmīgāks
20.jūlijs 2010, 15:41 | links
 
Vakardien akal aizbraucu uz Rīgas baseinu pasēdēt bet iznākums 0. Vejš pretīgs vel koku jūra pa ūdeni kuļas auklu rausta,,
20.jūlijs 2010, 15:35 | links
 
gintsgg
tu zin, it kā jau māku to ādu novilkt nosti, tā kā to nepraktizēju, tad gan tik veikli tas nesanāk, bet saproties man tā ādiņa liekas viena no neatņemamām sastāvdaļām zivs ēšanā, a ja ādiņa nav tad tur tāds tirkš vien sanāk :DDDD
20.jūlijs 2010, 15:35 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager