Olte jau nu varēja paklusēt.
Copes Lietas novembris,Oltes raksts par lašiem.
sākums:
,,Man ziemas lašu vicošana nav pieņemama divu iemeslu dēļ.Pirmais-sala laikā lasenei ļoti ātri apsalst radzene...zivi uz nenoteiktu laiku padara aklu...žaunas pilnas ar sniegu...veido ledu,kas plēš smalkos žaunu asinsvadus....
nobeigums:
,,....laba tendence...Man tas nozīmē beidzot sagaidīt sapni piepildamies-Latvijā legāli pacīnīties ar rudens lasi.Un,ja tā izrādišies audzētavas zivs-drīkstēšu nest mājās ģimenei.,,
Kad raksts bija uzrakstīts līdz pusei, iespējams atnāca izziņa ar apmēram šādu tekstu:ja turpināsi tik nesmuki rakstīt,nedabūsi bezmaksas licenci,,?
Brusis, 29.novembris 2019, 14:00
Nu te ir cits stāsts. Domāju, ka godīgi cerēja tikt pie iespējas ķert lasi septembrī. Problēma - ja turpinās šādā stilā, tad varbūt pat piedzīvosim licences arī vasaras beigās/rudenī, tikai "spiningotājam vulgaris", kuram lasis neinteresē, tad Gauja garā posmā būs slēgta praktiski visu gadu. Gribi ķert līdacēnus vai asarīšus - pērc dārgo licenci (nevar tak ļaut licenci pirkt tikai paturēšanai, tad tak vispār neviens nepirks).
Kaut gan, ko es te muldu, lasim ienākot visas citas plēsīgās zivis no Gaujas automātiski pazūd, vismaz GIAB tā uzskata...
29.novembris 2019, 14:19 | links