Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
tur tak skaidrs, pašā vārdā jau skaidrjojums ir Rupnieciskā! un vārds publiskais nozīmē visiem Latvijas iedzīvotājiem!!! bet rūpnieciskais ar publisko vispar sader!!? ja rūpnieciskā zveja ir noteikto cilvēku labums un ir pretrunā ar publiskām interesēm!?!?
10.marts 2012, 14:32 | links
 
Pilnmēness un magnētiskās vētras :D
10.marts 2012, 14:30 | links
 
liekas jau, ka tur ir kāda spalvaina ķetna visu saregulējusi! nevar būt, ka cilvēki ir tik aprobežoti!
10.marts 2012, 14:26 | links
 
Mjuniors
Kā redzi - ir ir kas tam vēl "tic"!:D

Imations
Cik jābūt "apdāvinātam",lai nesaprastu par ko te iet runa?
:)
10.marts 2012, 14:26 | links
 
un teikt, ka tīklu pavairošana ūdens tilpnēs palielina zviju resursus man liekas to pat bērnam neieskaidrosiet!! lai veicas
10.marts 2012, 14:19 | links
 
varbūt valdes locekļi nenāk uz tām MOSP sēdēm tāpēc, ka VSOP tur jau ir sakruķījis štelles un viņiem nemaz nav jēgas iet?!
10.marts 2012, 14:16 | links
 
dambergs, redzi kā ir ...
ir tā lieta kā pagātne kuru mainīt nevari, un ir šodiena, attiecīgi mani interesē tas, kas notiek šodien.

Ja dzīvojam ar pāgtnes pāridarījumiem, ambīcijām un netiks vērtētas lietas pēc būtības, tiks realizētas viena vai otra iegribas, tā nonāksim tādās auzās, ka nevarēs apjaust kā to izstrebt.

Kāpēc visiem šķiet ka es tēmēju uz kaut kādām vietām? No kurienes nāk šie buļļa sūdi? Ļoti gribētu zināt kurš ir tas kas tos mēslus apkārt dzen. Tev šķiet ka vēlos būt VSOP vietā un lūgties lai MOSP valdes locekļi nāk uz valdes sēdēm ... paprasi VSOP cik uz pēdējo sēdi bija ieradušies.

Pārējās lietas nav ne mazākās vēlēšanās rakstīt, jo vienīgais pretarguments ir ka zvaigzne nepareizi domā, zvaigzne nes lma domas, neko nesaprot no ekonomikas utt. pret šo stulbumu cīnīties ir bezjēdzīgi.
10.marts 2012, 14:12 | links
 
iepriekš izskanēja ka makšķernieks sastāv no visiem iedzīvotājiem 20%, viņš noķer 60% zivju resursus... te iepriekš minēja, ka 80% cilvēkiem zivis vēl vajag, tad nu rūpnieciskā zveja ir tikai 20% o visas nozvejas. Kas tā par attiecību no rūpnieciskās zvejas pret atlikušo patērētāju 80:6!? kaut kā maz ticu!! ok, tikai aizmirstam to, kas ražo vietējā tirgū un patērē valstij ceļ IKP un makšķernieks to dara! un vēl pvn, no iepirktajiem rīkiem atlec! cilvēkam labi un valstij!
10.marts 2012, 14:12 | links
 
Ironizēšu Imationa tekstu!!
Makšēkernieki- CILVĒCIŅI.. zvejnieki ir cilvēki!? tas ir kaut kāds krāniņu salīdzināšanas metodes!?!? makšķernieki ir cik?!!? un zvejnieki cik?!!? lūdzu salīdzinām tos datus, ielaižam daugavā zvejas kuģi VIENU!!!! Cik makšķernieku paliks ar garu degunu!?!? tas ir ceļš uz kuru ejam? labāk viens miljonārs nekā 1000 paēduši!? jautājums ko mums vajag?! tas pats ir ar lv mežiem!! "pāris" miljonāri un pārējie noskatās kā viņu sēņu, ogu, atpūtas vietu iznīcina (neatceros diemžēl terminu)!?
Makšķernieks nauda valstij: iegādājamies auklas, rīkus, kas entās reizes pārsniedz tīklu cenas.. tātad naudas ieguldījums attiecībā uz vienu zivi pārsniedz lielāku ieguldījumu nekā uz vienu tīklu! ko jūs te man gribat ieskairot!? 10 ls !?!? degviela.. 1000 makšķernieku vairāk nokūpina degvielas kā viens zveinieks (neiet runa par kuģiem), atkal valstij peļņa!!! kuru ceļu izvēlesimies!?!?
10.marts 2012, 14:01 | links
 
Vanems, taču zini metodiku, uz to esi balstījis savu darbu, vari taču pastāstīt cilvēkiem?
10.marts 2012, 13:57 | links
 
Te tā būšana sākās ap 2004.gadu, kad bija doma publiskos ūdeņus dabūt savā īpašumā, skat. Zvejniecības likuma pantu par no zvejniekiem-judenfrai ezeriem, kur, piemēram, lielajam Alūksnes ezeram uzskaitījumā blakus atradās 40 ha lielais Āraišu ezers, bet tādu darbaļaužu Usmas ezeru nemaz neaiztika, vai arī Birkava biedrības valdes locekļa Roberta Šiliņa Engures ezeru pilnu ar tīkliem krustu šķersu pat nedomāja iekļaut Šindlera sarakstā.

Pareizi, Imations, raksta kā senā latviešu tautas pasakā par 'dzērušu baznīckungu kurš mīlēja spēlēt kārtis - neskaties uz maniem darbiem, klausies manos vārdos - āmen
10.marts 2012, 13:49 | links
 
cipari ir norm. Nevajag idealizēt dabu.
10.marts 2012, 13:40 | links
 
imations, cipari ļoti labi, prieks ka viņus lieto, acīm redzot arī zini metodiku pēc kuras pie šiem skaitļiem nonāca.
10.marts 2012, 13:37 | links
 
Starp zvejniekiem un makšķerniekiem ir viena būtiska atšķirība: Zvejnieku mērķis ir iegūt zivis komercnolūkos un notirgot tās (varbūt dažreiz pašpatēriņam) gūstot peļņu, respektīvi izmantot dabas resursus komercvajadzībām.
Makšķernieki - cilvēciņi, kam aiz gara laika nav ko darīt tādēļ izdomājuši iet makšķerēt vai vienkārši tas ir kārtējais cilvēciņu hobijs aiz neko darīt, bet ne profesija vai iztikas līdzeklis.
Statistiski zivju iznīcinātāji sadalās šādi pēc izzvejotā svara apjoma :
Makšķerēšana - 61%
Rūpnieciskā zveja - 19%
Maluzvejniecība - 19%
Speciālā zveja - 1%
Praktiski visa ļaunuma sakne ir makšķernieki un viņu bardaks, ko pamanās sataisīt uz ūdeņiem.
Zvejnieki zvejas tiesībām vajag licences un par to jāmaksā, ko izsniedz centralizēti un nebūtu pamata uzskatīt, ka visi ierēdņi ir tādi lohi, ka zvejniekiem ļaus izslaucīt visas ūdenstilpnes.

P.S. Kādam cilvēkam dvēselē jābūt ČMO un knauzerim, lai visu laiku vaidētu par iemaksātiem MK 10 Ls un uzskatīt, ka pa tiem 10 Ls visa LR viņam ir parādā.
10.marts 2012, 13:27 | links
 
Nožēlojami, ka Visuma zvaigzne, lielas. grib būt par makšķernieku vadoni VSOP vietā, nav izpratnes kaut vai par ekonomiku elementāro:))

Tad ej un esi Birkava organizācijā ar 4 biedriem šodien:))
10.marts 2012, 13:23 | links
 
urmaas ... redzi kas par lietu ...
Tava kļūda slēpjas tajā, ka centies rakstīt personai, kura tā vietā lai pacenstos izprast tavu viedokli, ne tikai tajā neklausās, bet vēl atļaujas tevi nolikt.
Tev pasaka pēdējās muļķības un tas skaitās arguments, bet ja tu kaut ko pasaki, tā ir demagoģija un no konteksta paņemti vārdi ...
Ar vienu vārdu sakot viens ir gudrs un pārējie muļķi, demagogi utt. pat nevajag iedziļināties viedokļos, jo ir viens pareizais, kāds uzmini nu!
Pamēģini MOSP lapā atrast tās lietas par kurām MOSP iestājas, nevarēsi, jo ir viens ko runā apkārt un cits ko runā ZMZD un sadarbojoties.
Ja makšķernieki uzzinātu ko MOSP viņu vārdā sarunā, un uz kurieni virza daudziem samestos nelabi. Droši vien tāpēc arī nav publiski pieejami MOSP vades sēžu protokoli.

V.S.O.P. skaidri un gaiši uzrakstīja:
2. Zivis pašas lieliski vairojas un tagadējie makškernieki ar motoriem, eholotiem, vobleriem, džerkiem, aminobarībām un speciāli trekni barotajiem tārpiem zivis iznīdēt nespēj. Tikai nez kāpēc vajag vēl kautkādus glupus liegumus uz izmēriem, skaitu, bet tas jau viss piederas pie lietas, jo krugom odnji kozli...

Lūk tagad lai viens no MOSP dibinātājiem, kura pārstāvis ir MOSP valdē domā, ko un priekš kam viņi tur taisās sargāt.
10.marts 2012, 10:55 | links
 
V.S.O.P
1. Makškernieki LV ir tikai ~5% iedzi`votāju. Tīri statistiski svaigas zivis ir pieejamas vien 5%x4 cilvēki, tas ir ap 20% LV iedzīvotāju. Bet makškerniekam -vientiesim tas or pofig, jo viņs ir samaksājis 10Ls gadā un viņam pienākas. Pārējie 80% LV iedzīvotāju varētu rīt leišu karpas vai norvēģu lašus, ideālā gadījumā - ķinas pangasiju...

Vai šis salīdzinājums ir korekts?Nu nezinu nezinu.
Ja makšķernieki vulgaris visu savu apzinīgo dzīvi pērkot MK ir cerējis,ka zivju iekšējos ūdeņos kļūs vairāk,tad zveinieki iekšējiem ūdeņiem nav devuši neko.Varbūt kļūdos,tad palabojiet.Un tagad dančauskasiem ļausim izsmelt iekšējos ūdeņus,par kuriem līdz šim esam rūpējušies,tikai tāpēc ka 80% no LV iedzīvotājiem nav makšķernieki???Cik ilgs laiks paies ,lai ar tīkliem un murdiem izsmeltu iekšējos ūdeņus - gads,divi,trīs???Un cik gadus pēc tam atkal rūpēsimies par zivju populācijas atjaunošanos iekšējos ūdeņos???
Makšķernieks vientiesis papildus kaut 10Ls gadā bet maksā.Tāpēc ari ķer.Neviens neliedz atlikušajiem 80% iedzīvotājiem kļūt par makšķerniekiem.
Jautāji par vaislas zandartiem utt - Kādreiz bij valsts zivju audzētavas,kuras nodarbojās gan ar vaislas zivju ķeršanu,gan ari ar to lai tās zivtiņas noslauktu un no ikriem izaudzētu mazuļus.Kurus rudenī,dažas sugas pat nākamajā gadā,ielaistu ūdenstilpnēs.
Pašlaik,vismaz manā skatijumā,izskatās ka zveiniekiem grib dot zaļo gaismu,lai nosmeltu atkopušās un savairojušās zivis iekšējos ūdeņos,peļņas nolūkos.Vaislai ar to ir mazs sakars.Ja kļūdos,tad gribētu dzirdēt pamatotus argumentus.Nevis to ka zveinieki piesieti pie vietas utt.
10.marts 2012, 08:26 | links
 
Kewey. Kā tev pašam šķiet, ja Lielupē atļausi zvejot, kas notiks tā rezultātā? Pazudīs maluzvejnieki? Es domāju, ka vienkārši ar laiku tur vispār nebūs ko ķert (tās ir manas domas).
Kā tev šķiet vai izlaupa tikai tās vietas kur nav saimnieka?
Kur ir tā uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmo zvejnieku unikalitāte vai labums?
Pats ievēro ko prasa zvejnieki? Jeb kā VSOP pamato zvejnieku atbalstīšanu - 80% no Latvijas jāapgādā ar savvaļas zivīm.
9.marts 2012, 23:54 | links
 
Ok, tātad laikam jautājumi ir domāti man.

Pēc kārtas. Jau tagad makšķerniekiem ir kvotas, tie ir kg, zivju skaits, ko tu vari paturēt lomā.
Tas ir veids kā regulēt dabas resursu izmantošanu. Ja līdakas ir par maz, nosaki ka var paturēt vienu. Ja par daudz, ka sešas. Ķer cik gribi, bet paturi tik cik var paturēt.
Attiecīgi nevajag samazināt MK karšu daudzumu un ieviest licences par 100Ls gadā.

Par ūdens nomu tev nevarēšu atbildēt, jo esmu pret licencēto makšķerēšanu vismaz noteikti tādu, kāda tā ir uz šo brīdi. Redzi kā sanāk, tieši LM ved uz to, par ko rakstīji, katrā ūdenstilpnē savs saimnieks un par copi gadā, bez MK samaksāsi pa gadu vēl kopā 100Ls par zivju atražošanu, + tīkliem ar atradīsies vieta, kā Burtniekā. (paskaties kurš ietur šādu kursu)

Par eksāmenu, redzi kā ir, pat pieauguši cilvēki, kas uzskata sevi par makšķerniekiem nezina, ka lidaka savu dzimumgatavību sasniedz pie 45-50cm. Attiecīgi, pie zināma izglītības līmeņa ierobežojumi neliekas vairs tik stulbi un neņems to mazo līdaku zinošs makšķernieks lomā. Saprotams, ja vēlies ķert to, ko ielaiž par tavu naudu un katru ūdeni nodot kāda rokās, tādas zināšanas vairs nav vajadzīgas.

Kā rakstīju, neredzu zvejniekus iekšējos ūdeņos, attiecīgi neredzu ko makšķerniekam sadarboties ar zvejnieku.
9.marts 2012, 23:38 | links
 
esmu pats par seivi, bet ka tu to pasniedz nav godigi.Mes comani par 10ls braucam kur acis rada,bet zvejnieki ir piesieti pie vienas vietas,un ka balodis teca; ka vinus var saskaitit uz vienas rokas .Tipisks piemers lielupe nav saimnieka notiek zivju izlaupisana.
9.marts 2012, 23:28 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager