Usmas ezers

Tas rīta cēlienā. 5arpus stundās. Tagad vēders plīst pušu no kūpinātiem brekšiem un alus....
7.septembris 2013, 22:13 | links
 
Jā. Štrauss arī piebrauca pārbaudīt licences - ieraudzīja, kas sčokā un acis iepleta.... Prieks, ka inspektors strādā.
7.septembris 2013, 22:10 | links
 
Sodien breksi - 27 kg. Uz slieku.

Dzelzis, 7.septembris 2013, 21:31

Tur pat ?
7.septembris 2013, 21:37 | links
 
Sodien breksi - 27 kg. Uz slieku.
7.septembris 2013, 21:31 | links
 
Nu tā kā vecmodīgs cilvēks bez moderna skata uz dzīvi. Tā ir SVAIGĒŠANA - modes kliedziens nu jau dažus gadus :)
6.septembris 2013, 23:38 | links
 
Un pie kuras grupas skaitās laša vai foreles apsālīšana un notiesāšana?

jankar, 6.septembris 2013, 23:05

Tas ir pie jēlēšanas ;DD
6.septembris 2013, 23:18 | links
 
Un pie kuras grupas skaitās laša vai foreles apsālīšana un notiesāšana?
6.septembris 2013, 23:05 | links
 
Vai tik tas omuļu ''dušoks'' nav jāneitralizē ar šņabi lai neatšautu pedāļus pret sauli pēc šīs delikateses lietošanas...

wimba, 6.septembris 2013, 12:05

Produktu sagatavošana -tieši zivju ir
1.Cepšana
2.vītināšana
3. kaltēšana
4.vārīšana
5. pūdēšana/piem siļķi ,omuli
6.kūpināšana /auksti un karsti/
7 marinēšana
Tā ka kulinārās izvirtības nepavisam nebeidzās ar manis nosauktajiem gatavošanas veidiem :DDD
6.septembris 2013, 14:25 | links
 
Vai tik tas omuļu ''dušoks'' nav jāneitralizē ar šņabi lai neatšautu pedāļus pret sauli pēc šīs delikateses lietošanas...
6.septembris 2013, 12:05 | links
 
90-tajos gados atvedu no krievijas ziemeļiem bunduli ar sālītu rjapušku (laikam jau to pašu repsi). Tumši sarkans, garšīgs un izmērā ta ap 300-400 gramiem. Nu varbūt drusku pārsālīts bija.
Omuļus viņi tur arī ķēra, bet tikai ar tīkliem. Teica, ka ne uz kādu makšķeri neķeroties. Pats nepagaršoju, bet zinātāji teica, ka garša esot ''specifiska''.
Kurš Usmā pēdējo reizi ir redzējis repsi un cik lielu?
Omulis,, s duškom,,labākā manta smaržo pareizāk smird pēc iepujušas zivs :DD Apskaties kādu no vecajiem EZ raidījumiem Tur bija parādīti rēpši
wimba, 5.septembris 2013, 18:25
5.septembris 2013, 19:21 | links
 
90-tajos gados atvedu no krievijas ziemeļiem bunduli ar sālītu rjapušku (laikam jau to pašu repsi). Tumši sarkans, garšīgs un izmērā ta ap 300-400 gramiem. Nu varbūt drusku pārsālīts bija.
Omuļus viņi tur arī ķēra, bet tikai ar tīkliem. Teica, ka ne uz kādu makšķeri neķeroties. Pats nepagaršoju, bet zinātāji teica, ka garša esot ''specifiska''.
Kurš Usmā pēdējo reizi ir redzējis repsi un cik lielu?
5.septembris 2013, 18:25 | links
 
Vēl atradu : В её рационе преобладают босмины, дафнии, циклопы и другие представители зоопланктона, с миграциями которого связаны и перемещения ряпушки на акватории водоёмов. Интересно отметить, что за сутки ряпушка длиной 16 см во время нагула съедает около 30 тысяч ветвистоусых и 25 тысяч веслоногих рачков. Интенсивность питания рыбы падает и совершенно прекращается осенью во время икрометания.
Paliek skaidrak, planktons ceļās pa nakti un zivju bāri līdz.
Paldies Bumam pa skaidrojumu !
1.septembris 2013, 22:19 | links
 
Dienā viņa ir pie grunts un naktī ceļās ūdens virsējos slāņos Praktiski tas notiek virs 7-12 metriem Tā paceļās 50 cm -1 m no ūdens virsmas Nārsto sēkļu kantīs Liks-pistongsvētki /7-15 novembris/
1.septembris 2013, 21:45 | links
 
Atradu. Kitkan, /Coregonus albula/.Ряпушка.
Jauki, bet kur tadā gadijumā viņa slepjas pa dienu? Kapec? Kapec neceļas augšā līdz galigai tumsai?
Ar velcešanu nākas nobraukt vairakus kilometrus, pa dienu neko lidzigu neredzeju, toties pa nakti visur pilns !
1.septembris 2013, 21:37 | links
 
Kādreiz tos sālīja kā siļķi mucās -un ķera ar 15mm bomeļa tīkliem .Ziemā ir bijuši gadījumi kad tajos raudiņu baros kāds rēpsis arī paķer ,bet vajag ļoti smalku mušiņu ,jo tas ir planktonēdājs.Youtubē ir video Lovlja Rjapuški Radinieks rēpsim ir Baikāla omulis
1.septembris 2013, 21:18 | links
 
Es arī dažas reizes esmu redzējis tādu slāni pa vidu, īpaši ziemā. Ielaidu pusūdenī - raudiņas ap 100 gr viena pēc otras. Bet ātri aizgāja.
Bums, tu nopietni par tiem repšiem? Kad ta viņus tur laida?

wimba, 1.septembris 2013, 20:24

Viņus neviens nelaida Viņi tur ir no laiku galiem Tikai ar dažāda lieluma populācijām ,1982 gadā ļoti daudzi aizgāja bojā Tajos laikos neviens nepētīja kādēļ.Vietējie sprieda ,ka dēļ kaut kādas ķīmijas.
Kad vēl bija atļauts ,ar smalkajiem tīkliem pa virsu pludinot varēja saķert.Lašveidīgais radījums garšīga un trekna bez gala .It sevišķi maigi nopepinot
1.septembris 2013, 21:14 | links
 
Šorīt no 7-9 gar zālēm bija diezgan jautri. Asari līdz 300 un līdaka ap kilo. Pēc tam laiks sāka mainīties un kļuva mikrodžigaharlalam mazāk draudzīgs vēja dēļ, bet pa kādam strīpainajam reizēm pieteicās. Ap 14 noapaļojos.
1.septembris 2013, 20:28 | links
 
Es arī dažas reizes esmu redzējis tādu slāni pa vidu, īpaši ziemā. Ielaidu pusūdenī - raudiņas ap 100 gr viena pēc otras. Bet ātri aizgāja.
Bums, tu nopietni par tiem repšiem? Kad ta viņus tur laida?
1.septembris 2013, 20:24 | links
 
Tas ir labs rādītājs Tātad rēpši ir savairojušies
1.septembris 2013, 17:17 | links
 
Tris vakarus velcejam pa Usmu. Ķerās vāji.
Ieverojam ļoti interesantu paradibu, kurai neatradam izskaidrojumu.
Tūvu saules rietām dziļajos bedrēs no grunts paceļās blivais slānis traucejumu (uz eholota). Ceļās augstāk un augstāk, stundu pec saules noriešanās jau sasniedzis 3m dziļumu ! Tik pāras vietās udens bij tīrs uz 6 metriem. Eholots nosaka dziļumu, var redzet gruntes liniju, bet zivi vairs nevar atškirt no traucejumiem.
Sakumā meginaju visadi manipulet ar iestatijumiem, nelīdz! Pat uz 800kgc skaidri redzami sikie punktiņi lielā biezumā. Vienu nakti sedejam uz brekšīem līdz 4riem, slānis bij lidz udens virsmai ! Nakošdien eholots radā visu udensslani tīru, bet lidz saulesrietam. Filtrs traucejumiem vienmēr ieslegts.
Zooplanktons? Neticas, ka viņš var but tik lielā vairumā, ka spej piepildit visu udens slāni. Nav tak Okeans!
Varbūt kadam ir zinašanas, kas tie pa velniem, kas pa naktim ceļas augšā no dziļajām bedrem un mulsin makšķerniekus ???
1.septembris 2013, 16:09 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager