Ja ir pieejams autoklāvs ( tipa šitāds
https://www.ss.com/msg/lv/production-work/production-work-orders/food-and-nutrition/canning-and-pickles/bmxhde.html) tad var visādus ''brīnumus'' no vimbām. Piemēram: nokūpinām, saliekam burciņās, aplejam ar olīveļļu un...pēc apstrādes autoklāvā iegūsim ''šprotes'' . Pie tās temperatūras (120C ) visas asakas izšķīst. Kam nav kūpinātavas, tas var apcept, pielikt klāt ceptus sīpolus, burkānus, nedaudz etiķa un sanāks tomātu mērcē. Man gan nav autoklāva, bet to daru ātrvārāmā katlā. Nu asakas visas pazūd. Vienīgi nesanāk burciņās (tur nu gan nekādīgi bez autoklāva, jo savādāk var sanākt , kad glabā sabojāties ) . Bet es , ja neizlietoju uz reiz. hermētiskos trauciņos un saldētavā. Ziemā , kad sagribas , atkausē un lieto.
Tie autoklāvi, parasti medniekiem, jo savādāk jau netiek galā ar to lērumu ar gaļu pēc medībām. Vai nu stiep uz gaļas kombinātu, kur speciāli (mazajos) priekš klienta pārstrādā vai arī paši mājās ar autoklāvu . Kā to autoklāvu lieto:
https://www.youtube.com/watch?v=oKYnLIOIwFE