Līdz 13tiem vimba ņēma labi. Tg jau pāris stundas kā klusums. Virs Teteles.
12.aprīlis 2020, 16:15 | links
Biju pastaiga gar lielupi pa kādai jau kāds noķēra.
Rudis5656, 12.aprīlis 2020, 14:11
Varbūt kāds iemetīs info par vimbu copi šobrīd Lielupē.
Pravietis, 12.aprīlis 2020, 12:34
lūgums vismaz Lieldienās esiet iecietīgi viens pret otru.PRIECĪGAS LIELDIENAS COPES BRĀĻI
elgreko, 12.aprīlis 2020, 10:29
Artx2 [11.04.20]: Zorge07 [Vakar]: Kūpiņš. :)Tā bilde ir pirms kūpināšanas?Luter! Atbildi kad tev tiek uzdoti jautājumi pēc būtības!
Un tām vimbu galvām ir kāds turpmāks pielietojums plānots, ka tik īpaši tiek atstātas?
andreiko [11.04.20]: Bruno, vairāki no Rīgas krogu šefpavāriem iraid arī aizrautīgi copmaņi, nereti esmu lasījis viņu teikto. Divi likumi no viņu pamācībām.Jā un līņiem ir ,, dūņu garša,,......
1. Zivi pēc izvilkšanas (ja vien neuzglabā tīkliņā un vaserī) noteikti jānogalina. Esot tur kaut kāds moku gēns klāt, ja mirst mokās, tad garša neesot tik ontlīga.
2. Pēc noķeršanas un nožmiegšanas vislabākais esot notīrīt un pagatavot vienas stundas laikā, tad garša esot visizcilākā,
Stundas laikā gan man sanāk tikai zandartiņu uzcept. Lai gan dzīvoju no upes 300 m attālumā.
Piekrītu, normāls plaudis sākas no 2kg. Bet 3-5 izcils! Tik un vienīgi svaigi gatavots!!! T.i. atnests un tūliņ, vai nu uz pannas vai ceplī. Kā saka- asakām jābūt kā cecuma zariem! Treknā pavēdere- kas gan var būt labāks par to!
Liela nelaime tiem,kuri pieradinājuši savējos pie svaigām zivīm, vienīgā ēdamā zivs krogos utt.- lasis, pārējās iekšzemes, rūgta vilšanās. Ne velti saka, ka svaiga, tikko no ūdeņiem- delikatese, pastāvejusi- zivs.
BrunoL, 11.aprīlis 2020, 20:02