Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
Daugavas lašu populācija lielos vilcienos ir mākslīgi, bet labi uzturēta.
Latvenergo, katru gadu apmaksā lašu mazuļu audzēšanu un izlaišanu (tiek laisti arī līdaku, nēģu uc zivju mazuļi),
Monopolistam tas ir noteikts darīt ar likumu, laikam no 1995 gada, lai "kompensētu" Daugavas HES kaskādes izraisīto vides sagandēšanu.

Neesam naivi, zivju mazuļu izmaksas ir iekļautas elektroenerģijas tarifos un to apmaksā katrs Latvenergo klients- gan Rīgas makšķernieks, gan onka Zilupē.

Leišiem pirmais Hes uz Nemunas laikam atrodas Kauņā, līdz ar to upes situācija pilnīgi cita. Mums kaut ko līdzīgu paveikt būtu uzbūvēt zivju ceļu uz Rīgas HES, Ķegumā tāds ir (nedarbojas), un bonusā nedaudz pakoriģēt Ogres dažus Hesus.
13.oktobris 2014, 20:18 | links

Emka, neatbalstu, bet uz doto brīdi citu variantu, izņemot Daugavu, nav.

micuks, 13.oktobris 2014, 20:03

Vari izstāstīt- kāpēc? Argumentēti.
13.oktobris 2014, 20:10 | links

Emka,
Daudzi būs, tici man. :-)
Micuks,
Es nerunāju par "lohu", bet normālu zivi. Līdz ar to 99% ir pilsētā. Pavasarī jā, pa visu upi. :-)
13.oktobris 2014, 20:04 | links

Emka, neatbalstu, bet uz doto brīdi citu variantu, izņemot Daugavu, nav.
13.oktobris 2014, 20:03 | links

Dakterp, Salacā pludiņotāji sēž ne tikai līdz vecajai skolai, bet arī krietni augstāk. Nezinu vai tur pa sezonām kārtība mainās, bet pludiņotājus esmu sastapis arī virs zivjaudzētavas.
13.oktobris 2014, 20:01 | links

Kurš no sarunā iesaistītajiem, izņemot Sullu, Raihu, vairi, būtu gatavs maksāt par iespēju ķert normālu zivi- spēcīgu, sportisku, pat bez iespējas paturēt, bet likumīgi un neslapstoties pa krūmiem?
Vai atbalstat krītošo "lohu" ķeršanu par maksu Ventā un Salacā?
13.oktobris 2014, 20:00 | links

Urmass,
Par to citu zivju ķērājiem... Ja ņem piemēram Salacu, tad pludiņotāji/fīderisti sēž posmā no tilta līdz vecajai skolai. Tad tur lai arī sēž, maksā tos 4 ar kapeikām eiro un ķer. Raibos rudenī tomēr bikiņ citur ķer un līdz ar to tas nekādi netraucē upē atrasties abu zivju mīļiem. Tā kā nevajag demagoģēt. :-)
P.s. Būs kontrole, būs viss pārējais.
13.oktobris 2014, 19:56 | links

Par ieņēmumiem no LM.
Summējot izmaksas,varbūt svarcēlāja biksēm ar brūno pleķi mugurpusē atliks.
13.oktobris 2014, 19:25 | links

Raih,un arī Bruno.
Gluži kā tai senajā anekdotē par diviem kurratiem ČakMarijas ielā.Ņemam viens otru,lai tik būtu kāds kam samaksāt!
Kamēr nemaksā,lasis svēts,saudzējams un iznīcībai pakļauts. Ieviešot LM notiks kardinālas izmaiņas?
13.oktobris 2014, 19:18 | links

Raihs.:))
Bez sāpīgo zivju copmaņiem pa tām pašām upēm ķer zivis ari citu zivju sugu ķērāji. :)
13.oktobris 2014, 18:54 | links

Ar Salacu un Rīgas HES vēl nepietiek? Kautko pie Rīgas HESa šos bļāvējus rindā stāvot nemanu. :)

urmaas, 13.oktobris 2014, 17:56

Pietiek kādā tēmā sākt runāt par licenzēšanu,tur urmaas būs klāt kā likts,un davai protestēt.
Vēlreiz atkārtoju-ja par to naudu tiktu laistas iekšā zivis,personiski es samaksātu kaut vai 20eur par licenzi. Tikai lūdzu-caurskatāmi! Citādi jēgas nekādas,ja nu vienīgi mazāk tautas pie ūdeņiem(kaut gan pēc vizītes Lietuvā esmu pārskatījis terminu "daudz tautas"")
13.oktobris 2014, 18:35 | links

Ir valstis kur cope vietējiem ir par brīvu, bet ārzemniekiem ir jāver maks vaļā. Tāda ideja pie mums man patiktu.

micuks, 13.oktobris 2014, 18:01

Atklāti sakot es ar visām četrām par, lieliski! Bet saprotu ka pie mums to diez vai ieviesīs, tas tīklotāju lobijs pārāk spēcīgs, kā arī tauta vēl nav nobriedusi, pārāk alkatīga.
13.oktobris 2014, 18:29 | links

Pa kuro apli mauksiet? Daudz te atrisināsiet...
13.oktobris 2014, 18:14 | links

Mums visiem ir jāmaksā nodokļi VID, protams ir kas riskē, baidās un nemaksā. Valsts ar viņiem tāpat netiek galā. Ierosinām tirgot licenzītes nodokļu nemaksāšanai. Tā kaut kā izskatās no malas šis cepiens.
13.oktobris 2014, 18:07 | links

Tas ka tūliņ pieslēgsies lašu NEcopētāji jau bija paredzams, pašķiram šo diskusiju dažus gadus atpakaļ :) Daugava kā lašupe mani piemēram neinteresē principiāli, nepatīk cilvēku sadirstas upes. Salacā ir iespēja ķert rudens raibos? Nav, tā ka..
13.oktobris 2014, 18:04 | links

Sulla mēs no savas naudas laižam iekšā tos mazuļus. Tad nafig mums vēlreiz maksāt? Ir valstis kur cope vietējiem ir par brīvu, bet ārzemniekiem ir jāver maks vaļā. Tāda ideja pie mums man patiktu.
13.oktobris 2014, 18:01 | links

Ar Salacu un Rīgas HES vēl nepietiek? Kautko pie Rīgas HESa šos bļāvējus rindā stāvot nemanu. :)
13.oktobris 2014, 17:56 | links

micuks> tavuprāt leiši raud par iespēju noķert pirmsnārsta lasi tā civilizēti, kā neskaitāmās Eiropas valstīs? :) Jebšu vecais stāsts par letiņa bezgalīgo pesimismu un jau saknē norakt jebkuru ideju ?
13.oktobris 2014, 17:47 | links

Raihs, sākums parasti ir tikai maza daļa, un tad jau panesas visa pārējā teritorija. Ne par velti iet runas, ka visi ūdeņi ir jānodod apsaimniekošanā. Vēl tikai makšķerniekiem jāparaud, ka gribam LM copi un maisam gals būs vaļā. Vienā vietā ar tādu argumentāciju arī tika ieviesta LM cope.
13.oktobris 2014, 17:35 | links

Sulla, palasot intervijas CL, kurās intervējamie stāsta, ka copē visas brīvdienas, un vēl daļu darba dienu, bail pat iedomāties kāds kāpis aiziet budžetam gar degunu no neieviestās LM visā LV teritorijā. Privātos dīķus un lazdas kātus arī vajag aplikt ar kādu nodeviņu :D Tipa kāta nodeva, kā tas ir ar autotransporta nodevu :D

micuks, 13.oktobris 2014, 17:22

Nevajag vispārināt-runājam tikai par konkrētu zivi,konkrētā laikā un konkrētās upēs!
13.oktobris 2014, 17:28 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager