Lašveidīgo spiningošanas sāpe!

Daudzās lašu un taimiņu apdzīvotās latvijas upes....
To kaitīgo zivi šamie iesaka neēst vairāk par 3kg nedēļā, saudzējiet sevi
:)
25.septembris 2019, 21:58 | links
 
https://jauns.lv/raksts/maja-un-darzs/11867-vai-norvegijas-lasi-var-est-bez-bazam-atklajam-patiesibu
Parasti visi raksteļi sākas šādi. Pa retam der palasīt līdz galam un arī nedaudz vairāk.... Norvēģis nekad to lasi savā mutē nebāztu, ja viņam būtu kaut mazākā aizdoma par kvalitāti!!!
Norvēģu domas, protams, arī dalās par mākslīgā laša kaitīgumu.
25.septembris 2019, 21:52 | links
 
Karlis_K [25.09.19]: Izglītoties nekad nav par vēlu: https://puaro.lv/interesanti/norvegijas-lasis-masu-iznicinasanas-ierocis-video/

Citēju: Norvēģijā zivju rūpniecība ir katastrofālā stāvoklī. Zivju ir pārāk daudz: vienā tādā mazā fermā ir līdz pat diviem miljoniem zivju! Tās mēdz slimot, un šobrīd jau var to nosaukt par pandēmiju: lašveidīgo aizkuņģa dziedzera nekroze un infekciozā anēmija jau ir pārņēmusi visu Norvēģiju. Taču tas patērētājiem netiek atklāts"
Lai atklātu zivju fermu aizkulises, Kurts Oddekalvs izmanto kuģi, kas aprīkots ar spiegošanas aparatūru. „Zem zivju fermām jūras dibenu sedz 15 metrus biezs atkritumu slānis, kurā čum un mudž baktērijas. Tās ir zivju barības atliekas un atbiras no ķimikālijām, kas tiek pievienotas ūdenim zivjaudzētavās parazītu iznīcināšanai. Piesārņojuma līmenis ir ārkārtīgi augsts. Toksiskas vielas, zivju ekskrementi… Jūras dibens ir pilnībā iznīcināts, tas ir kā gāzes kamera. Metāna burbulīši un tā tālāk, bet pesticīdi ir identiski vielām, kas Pirmā pasaules kara laikā tika izmantotas gāzes uzbrukumos.
Norvēģijas zvejnieku galvenā problēma — tā dēvētās zivju utis, kas, parazitējot uz zivju ķermeņiem, spēj tās nogalināt. Zivju utis spēj pielāgoties, tāpēc zvejnieki pielieto pesticīdus, kuru pielietojums dod vislielāko efektu.

Un te vēl filmiņa ar "skaistiem" skatiem no šīm lašu fermām:
Tā ir tikkai aizberga virsotne!
25.septembris 2019, 21:36 | links
 
Izglītoties nekad nav par vēlu: https://puaro.lv/interesanti/norvegijas-lasis-masu-iznicinasanas-ierocis-video/

Citēju: Norvēģijā zivju rūpniecība ir katastrofālā stāvoklī. Zivju ir pārāk daudz: vienā tādā mazā fermā ir līdz pat diviem miljoniem zivju! Tās mēdz slimot, un šobrīd jau var to nosaukt par pandēmiju: lašveidīgo aizkuņģa dziedzera nekroze un infekciozā anēmija jau ir pārņēmusi visu Norvēģiju. Taču tas patērētājiem netiek atklāts"
Lai atklātu zivju fermu aizkulises, Kurts Oddekalvs izmanto kuģi, kas aprīkots ar spiegošanas aparatūru. „Zem zivju fermām jūras dibenu sedz 15 metrus biezs atkritumu slānis, kurā čum un mudž baktērijas. Tās ir zivju barības atliekas un atbiras no ķimikālijām, kas tiek pievienotas ūdenim zivjaudzētavās parazītu iznīcināšanai. Piesārņojuma līmenis ir ārkārtīgi augsts. Toksiskas vielas, zivju ekskrementi… Jūras dibens ir pilnībā iznīcināts, tas ir kā gāzes kamera. Metāna burbulīši un tā tālāk, bet pesticīdi ir identiski vielām, kas Pirmā pasaules kara laikā tika izmantotas gāzes uzbrukumos.
Norvēģijas zvejnieku galvenā problēma — tā dēvētās zivju utis, kas, parazitējot uz zivju ķermeņiem, spēj tās nogalināt. Zivju utis spēj pielāgoties, tāpēc zvejnieki pielieto pesticīdus, kuru pielietojums dod vislielāko efektu.

Un te vēl filmiņa ar "skaistiem" skatiem no šīm lašu fermām:
25.septembris 2019, 21:33 | links
 
Norvēģu un Īru audzētavās audzētie laši ir dzīvi miroņi un tos noteikti nevajadzētu salīdzināt ar lašiem ,kas iepeld mūsu lašupēs.
25.septembris 2019, 21:32 | links
 
Tu ņirgājies? Tev ir kaut mazākās zināšānas par Norvēģu vai Īru lašu audzēšanu? Tā gaļa ir bezmazvai toksiska un indīga. Tās ir dzīvas drausmas ,kā šīs zivis tur tiek audzētas. Iesaku vairāk sevi izglītot pirms raksti par to kaitīgumu.
Un aizliegumi audzētavu tuvumā galvenokārt ir tāpēc ,ka apkārtējās zivis kļūst toksiskas un slimas ,un ir drauds cilvēkam ja tiek lietotas uzturā.

sosalele, 25.septembris 2019, 21:13


Re ir prātīgi cilvēki te ar ;) Jā tas ir Norvēģu mega bizness, otra lielākā eksporta prece pēc gāzes/naftas. Un šo biznesu agresīvi sargā, nelaiž tuvumā nevienu neatkarīgu zinātnieku. Baltijas savvaļas lasis salīdzinot ar šo ķimizēto sprostu frankenšteinu tad ir balts pūkains ēnģeļēdiens :) Saprotams mūsu lašus ar nedrīkst ēst pārāk bieži, smagie metāli nogulsnējas visaktīvāk barības piramīdas augšgalā, tur kur esam mēs.
25.septembris 2019, 21:21 | links
 
Njā čukča ņe čitaķeļ, čukča pisaķeļ. Veči reāli kauns par jums, kaut ko bezsakarā skribelē pa nāsi urķējot. Nedaudz pasmadzeņot grūti? Mēs te par savvaļas lašu, kuri barojas jūrā un nāk upēs uz nārstu, copi runājam, bet jūs par 100% mākslīgiem fermā turētiem mutantiem un to ķidāšanu zivju rūpnīcās. Tie visu savu īso mūžu līdz nokaušanai pavada totālā stresā no saspiestības, sabaroti ar granulām kuras sapīčkātas ar ķimikālijām, krāsvielām, augšanas hormoniem un citu draņķi. Ar novājinātu imūnsistēmu dēļ antibiotikām, vairums no tiem ir smagi slimi un kropli vēl nepieauguši. Jau sen pierādīts ka Norvēģu lasis ir viskaitīgākā populārā ēdmaņa EU. Un jūru dibens zem tām lašu fermām ir nedzīvs tuksnesis, smagi piesārņots ar ķimikālijām. Tak filtrējiet ko gvelžat.

Karlis_K, 25.septembris 2019, 19:57
Nu šis gan bija totāls sviests!!!
Apkārt lašu fermām makšķerniekiem ir īsts eldorado...uz to barību sanāk nejēgā apkārtnes zivis. Šī iemesla dēļ ar likumu ir noteikts aizliegums makšķerēt noteiktā attālumā no audzētavas... Par to kaitīgumu.....Baltijas jūras lasis ir daudz kaitīgāks!!!

eedzivis, 25.septembris 2019, 20:33


Tu ņirgājies? Tev ir kaut mazākās zināšānas par Norvēģu vai Īru lašu audzēšanu? Tā gaļa ir bezmazvai toksiska un indīga. Tās ir dzīvas drausmas ,kā šīs zivis tur tiek audzētas. Iesaku vairāk sevi izglītot pirms raksti par to kaitīgumu.
Un aizliegumi audzētavu tuvumā galvenokārt ir tāpēc ,ka apkārtējās zivis kļūst toksiskas un slimas ,un ir drauds cilvēkam ja tiek lietotas uzturā.

sosalele, 25.septembris 2019, 21:13

Iedomājies - ir gan.
No manas puses viss.
25.septembris 2019, 21:17 | links
 
Njā čukča ņe čitaķeļ, čukča pisaķeļ. Veči reāli kauns par jums, kaut ko bezsakarā skribelē pa nāsi urķējot. Nedaudz pasmadzeņot grūti? Mēs te par savvaļas lašu, kuri barojas jūrā un nāk upēs uz nārstu, copi runājam, bet jūs par 100% mākslīgiem fermā turētiem mutantiem un to ķidāšanu zivju rūpnīcās. Tie visu savu īso mūžu līdz nokaušanai pavada totālā stresā no saspiestības, sabaroti ar granulām kuras sapīčkātas ar ķimikālijām, krāsvielām, augšanas hormoniem un citu draņķi. Ar novājinātu imūnsistēmu dēļ antibiotikām, vairums no tiem ir smagi slimi un kropli vēl nepieauguši. Jau sen pierādīts ka Norvēģu lasis ir viskaitīgākā populārā ēdmaņa EU. Un jūru dibens zem tām lašu fermām ir nedzīvs tuksnesis, smagi piesārņots ar ķimikālijām. Tak filtrējiet ko gvelžat.

Karlis_K, 25.septembris 2019, 19:57
Nu šis gan bija totāls sviests!!!
Apkārt lašu fermām makšķerniekiem ir īsts eldorado...uz to barību sanāk nejēgā apkārtnes zivis. Šī iemesla dēļ ar likumu ir noteikts aizliegums makšķerēt noteiktā attālumā no audzētavas... Par to kaitīgumu.....Baltijas jūras lasis ir daudz kaitīgāks!!!

eedzivis, 25.septembris 2019, 20:33



Tu ņirgājies? Tev ir kaut mazākās zināšānas par Norvēģu vai Īru lašu audzēšanu? Tā gaļa ir bezmazvai toksiska un indīga. Tās ir dzīvas drausmas ,kā šīs zivis tur tiek audzētas. Iesaku vairāk sevi izglītot pirms raksti par to kaitīgumu.
Un aizliegumi audzētavu tuvumā galvenokārt ir tāpēc ,ka apkārtējās zivis kļūst toksiskas un slimas ,un ir drauds cilvēkam ja tiek lietotas uzturā.
25.septembris 2019, 21:13 | links
 
Kadreiz, ja būs iespēja, nofotografēsu 10kg audzētavā audzēta laša sirdi! Tad jums vis būs skaidrs!
25.septembris 2019, 20:55 | links
 
:D
25.septembris 2019, 20:51 | links
 
Vo, Urmaas ar pieredzi, iesaka ņemt ne pārāk jaunu nedz karstu :D
25.septembris 2019, 20:49 | links
 
mjuniors [25.09.19]: Un kādēļ netiek izskatīts fakts, pēc 60.. Nodarboties ir bīstami? Lašu paps neizturēja?
Ne viens fakts ir apstiprinājis ka vecis ar mīļāko biežāk aiziet ar sirdstrieku.. Eh, pa kreisi uzmanaties :D.
Viss atkarīgs no mīļākās! :)
25.septembris 2019, 20:47 | links
 
Karlis_K [25.09.19]: Bet smolts pirms izlaišanas jūrā arī iziet cauri visam šim procesam cauri! Tur tādu farmu kačā iekšā!

keners, 25.septembris 2019, 20:00

Un kas, tā lasim ir agrā bērnība. Cik nav dzirdēts par dažu labu olimpisko čempiņu no Āfrikas vai Āzijas, kuri agro bērnību pavadījuši graustos nabadzībā pusbadā, bet par laimi tas neatstāj iespaidu uz visu atlikušo dzīvi. 100% audzētavu laši nak iekšā Daugavā, tie man neinteresē. Es copēju lašus un taimiņus dabiska nārsta upēs, kur pats regulari novēroju seksmīgu nārstošanu. Jā arī šajās upēs ielaiž smoltus, bet tos pie mums audzē no tādiem pat upju grīvas noķertu savvaļas lašu ikriem. Gēni daudz ko nosaka. Otrkārt lasis ejot uz nārstu transformējas, tā organisms sagatavojas grūtajam, stresa pilnajam ceļojumam pa upēm uz augšu. To āda sabiezinās un kļūst sīkstāka, daudz vairāk pasargāta pret ievainojumiem. Jo tam būs jāparvar gan sekli brasli šļūcot uz vēdera, gan ūdenskritumi, gan bebru dambji lecot stundām ilgi. Arī to uzvedība mainās, tie kļūst ļoti agresīvi gan pret citām zivīm, gan tēviņi dzenājot un kožot uz berzēm mazākos konkurentus. Vai var jūrā trolingētu un atlaistu lašu izdzīvošanas % pārnest arī uz upēs ķertiem nārstam gataviem lašiem? Domāju ne, jūrā tas ir daudz vārgāks, zvīņas nāk viegli nost kā reņģei (pamēģini viegli notraust zvīņas rudens lasim). Organisms tajā laikā tam nav tik noturīgs pret stresu, ievainojumiem.
Uzrakstīts ļoti labi!
25.septembris 2019, 20:47 | links
 
Un kādēļ netiek izskatīts fakts, pēc 60.. Nodarboties ir bīstami? Lašu paps neizturēja?
Ne viens fakts ir apstiprinājis ka vecis ar mīļāko biežāk aiziet ar sirdstrieku.. Eh, pa kreisi uzmanaties :D.
25.septembris 2019, 20:46 | links
 
Bet to, ka foreles dīķī var ķert un atlaist, tas arī fakts. Bet viņām izmērs ir līdz 1kg. Tāds izmērs iespējams stresu panes. Bet Pērtniekos laikam laist atpakaļ vairs neļauj. Izmērs tur jau pavisam cits.

mjuniors, 25.septembris 2019, 19:25


Kāds nu brīnums, ka neļauj. Kādi ķērāji tik nenāk... Varbūt ar vislabākajiem nodomiem, bet bez dižas sajēgas - kā. Kam mega lieli 3žuburi, kam mikroauklas, kam tur vēl kaut kāds šķūnī sagrābstīts 76. gada inventārs. Kāds nu brīnums, ka auklas plīst un 5 min āķi jāčakarē ārā. Pie kam konkrētajā dīķī bez uztveramā tīkla darbojoties, sanāk zivi izvilkt tieši šķembās. Ja tā turpat dabū pa pieri, tam nozīmes nekādas, bet ja gribētu atlaist...
25.septembris 2019, 20:45 | links
 
Karlis_K [25.09.19]: Njā čukča ņe čitaķeļ, čukča pisaķeļ. Veči reāli kauns par jums, kaut ko bezsakarā skribelē pa nāsi urķējot. Nedaudz pasmadzeņot grūti? Mēs te par savvaļas lašu, kuri barojas jūrā un nāk upēs uz nārstu, copi runājam, bet jūs par 100% mākslīgiem fermā turētiem mutantiem un to ķidāšanu zivju rūpnīcās. Tie visu savu īso mūžu līdz nokaušanai pavada totālā stresā no saspiestības, sabaroti ar granulām kuras sapīčkātas ar ķimikālijām, krāsvielām, augšanas hormoniem un citu draņķi. Ar novājinātu imūnsistēmu dēļ antibiotikām, vairums no tiem ir smagi slimi un kropli vēl nepieauguši. Jau sen pierādīts ka Norvēģu lasis ir viskaitīgākā populārā ēdmaņa EU. Un jūru dibens zem tām lašu fermām ir nedzīvs tuksnesis, smagi piesārņots ar ķimikālijām. Tak filtrējiet ko gvelžat.
Kārli, šis gan maaaazliet pārspīlēts. Veči izsaka hipotēzes, mēģi vilkt paralēles ar savu pieredzi. Lai sūdīga tavuprāt, vet pieredze. Un to, ka tas ir savvaļas utt. To visi apzinamies. Un katrs notikums ir ar individuālu piesitienu un ir aplami piemērīt vienu mērauklu ir arī fakts un saprotami.
25.septembris 2019, 20:44 | links
 
eedzivis [25.09.19]: Njā čukča ņe čitaķeļ, čukča pisaķeļ. Veči reāli kauns par jums, kaut ko bezsakarā skribelē pa nāsi urķējot. Nedaudz pasmadzeņot grūti? Mēs te par savvaļas lašu, kuri barojas jūrā un nāk upēs uz nārstu, copi runājam, bet jūs par 100% mākslīgiem fermā turētiem mutantiem un to ķidāšanu zivju rūpnīcās. Tie visu savu īso mūžu līdz nokaušanai pavada totālā stresā no saspiestības, sabaroti ar granulām kuras sapīčkātas ar ķimikālijām, krāsvielām, augšanas hormoniem un citu draņķi. Ar novājinātu imūnsistēmu dēļ antibiotikām, vairums no tiem ir smagi slimi un kropli vēl nepieauguši. Jau sen pierādīts ka Norvēģu lasis ir viskaitīgākā populārā ēdmaņa EU. Un jūru dibens zem tām lašu fermām ir nedzīvs tuksnesis, smagi piesārņots ar ķimikālijām. Tak filtrējiet ko gvelžat.

Karlis_K, 25.septembris 2019, 19:57
Nu šis gan bija totāls sviests!!!
Apkārt lašu fermām makšķerniekiem ir īsts eldorado...uz to barību sanāk nejēgā apkārtnes zivis. Šī iemesla dēļ ar likumu ir noteikts aizliegums makšķerēt noteiktā attālumā no audzētavas... Par to kaitīgumu.....Baltijas jūras lasis ir daudz kaitīgāks!!!
Par Baltijas lasi! Ir versija, ka norvēģu lielo uzņēmumu īpašnieki, kam pieder miljardu eiro vērtas lašu audzētavas, ir samaksājuši lielu naudu zinatniekiem, lai tie pierāda, ka Baltijas lasis ir indīgs! Lasis savu dzīves periodu jūrā pavada tanī reģionā, kur pēc Otrā pasaules kara tika nogremdēti vācu ķīmiskie ieroči... Nez cik tur taisnība
25.septembris 2019, 20:43 | links
 
mjuniors [25.09.19]: http://www.copeslietas.lv/m/zinas/2805-zivju-bucotaju-divkosiga-daba.htm
+++++
25.septembris 2019, 20:42 | links
 
Bet smolts pirms izlaišanas jūrā arī iziet cauri visam šim procesam cauri! Tur tādu farmu kačā iekšā!

keners, 25.septembris 2019, 20:00


Un kas, tā lasim ir agrā bērnība. Cik nav dzirdēts par dažu labu olimpisko čempiņu no Āfrikas vai Āzijas, kuri agro bērnību pavadījuši graustos nabadzībā pusbadā, bet par laimi tas neatstāj iespaidu uz visu atlikušo dzīvi. 100% audzētavu laši nak iekšā Daugavā, tie man neinteresē. Es copēju lašus un taimiņus dabiska nārsta upēs, kur pats regulari novēroju seksmīgu nārstošanu. Jā arī šajās upēs ielaiž smoltus, bet tos pie mums audzē no tādiem pat upju grīvas noķertu savvaļas lašu ikriem. Gēni daudz ko nosaka. Otrkārt lasis ejot uz nārstu transformējas, tā organisms sagatavojas grūtajam, stresa pilnajam ceļojumam pa upēm uz augšu. To āda sabiezinās un kļūst sīkstāka, daudz vairāk pasargāta pret ievainojumiem. Jo tam būs jāparvar gan sekli brasli šļūcot uz vēdera, gan ūdenskritumi, gan bebru dambji lecot stundām ilgi. Arī to uzvedība mainās, tie kļūst ļoti agresīvi gan pret citām zivīm, gan tēviņi dzenājot un kožot uz berzēm mazākos konkurentus. Vai var jūrā trolingētu un atlaistu lašu izdzīvošanas % pārnest arī uz upēs ķertiem nārstam gataviem lašiem? Domāju ne, jūrā tas ir daudz vārgāks, zvīņas nāk viegli nost kā reņģei (pamēģini viegli notraust zvīņas rudens lasim). Organisms tajā laikā tam nav tik noturīgs pret stresu, ievainojumiem.
25.septembris 2019, 20:39 | links
 
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager