un galvenais princips nekad nemakšķerēt uz vienu ēsmu,.... principā uz tārpiem ņem jebkura izmēra vēdzeles uz gabaliņiem vairāk tomēr lielāka izmēra (protams cik liels zivs gabals)....
Es sagriežu gabaliņos kā desu , ar visu ādu un asaku , strādā pa pirmo , nekādu fileju . Šogad vēl jāizprovē kalmāra gabaliņus , pavasarī viens vecs copmanis ieteica , bet nepaspēju izprovēt .
saldēta zive ir saldēta zive, svaiga zivs pavisam noteikti ir labāk....uz vēdzeli vislabāk likt gan zivs gabaliņu gan tārpu kopā uz viena āķa, ja ir naktenieki, neko citu nevajag :)) uz dzīvām zivtiņām arī var ķert un protams ar bļitku kaut vai no laivas :)
tas, kas turās cik saprotu ir asaris, ja? būs japamēģina, tik kkā muļķīgi sanāk ... tos sīčus vairs neķeršu, saldētavā nekā nav, a vajag gan vēdzelei gan butei!
Rauda vēl der. Gaujā strādā pārsvarā ašuks ( labi turas filejiņa uz āķa) rauda ir laba bet straume viņu norauj.ķīsis un nēģis(izņemot ņurņiku) nešancē. 100% labākais protams ir ņurņiks.Bet uz to ņirzja.Daru pat tā ka uzšķēržu vienu lotu,izņemu ņurņikus (tie viņai vienmēr ir vēderā) ,noskalo ,uz āķa virsū un ir cops.Tas ir tad kad filejas beidzas .
Šodien atkal Varkaļu kanāls.Fīderis.Brekšu nav.Uz brekšu ēsmu uzkodās zandarts 50cm.Šis laikam kautko bija sajaucis. :) Bet krastā gan.+ viena man nepazīstama zivs.Stipri līdzīga breksim,bet ar mazāku galvu un ne tik ļoti izteiktu muti uz leju,un resnāks.Kaut kas starp karūsu,breksi un lielu ruduli.Varbūt kāds pazīst to brīnumu?
Tā ar ne reiz nebiju uz sapalu.......:((( Nāksies vien man tev to kompensēt ar vēdzeļu copi.Tās gan es nelaižu garām.Tā kā sāc saldētavā uzkrāt ašukus jo vienā brīdī viņus vairs nevarēs dabūt ...