Par uzglabāšanu sasaldētā veidā - vai uzglabāšana saldētavā vakuummaisiņā ir būtiski labāka par uzglabāšanu kastītē, kur zivij tiek klāt gaiss? Citi saka, ka vakuumiepakojumā glabātai garša esot labāka, jo nenotiek oksidācija.
dim, 24.septembris 2021, 14:09
ja ir saldētava lāde vai skapis, var arī kastītēs, ja parastie "3 plauktiņi", tad maisiņi labāk. Gaisu vajag izspiest, gaiss maitā zivi... vakumaparāts maksā naudu.
Mana metode - zivju filejas salieku SALDĒJAMAJOS maisiņos, ieleju ~pusglāzi ūdens, gandrīs aiztaisu maisiņu, tad ielieku spainī/katlā ar ūdeni, lai izspiež lieko gaisu. Tad maisiņu ciet un saldētavā. pat pēc gada, kā vakar ķerta...
...zivju galvām, asakām un mazzivīm bujabēzei protams recepte vienkāršāka - parastā maisiņā un saldētavā...