Davis-Di [17:03]: Sāku lēnām briest un gatavoties savam pirmajam baitcasteram. Varbūt kādam ir ieteikums, ko skatīties? Cope no laivas, mērķa zivs ir līdaka, lidinu lielāko ties whirlwindus vai gumijas un retu reizi kādu džerku, Vēlams būtu kādi 50-150g. No multiem skatos uz shimano slx dc, tā kā google saka - draudzīgs iesācējam. Kādu kātu man skatīties, laikam iztikšu bez yamaga vai citiem dārgajiem galiem, gribētos kaut ko tuvāk budžeta klasei.
Krodzinieks, 28.jūlijs 2025, 12:14
Iteiktu izvērtēt šādu komplektu:
Gator Mirage 8' Casting 40-130 gr Versatile
Abu Garcia Revo Beast 41,
Spole sportfishtackle ir par 200€ , kāts Eholotēs 170€, gan jau vari vel nokaulēt ko.Kā ir ar to DC vispār? Zinu, ka tatulām arī kkads līdzīgs mehānisms ir. Es nekad neesmu multu turējis rokās un bail par to “bārdu”. Cik ļoti viņš man kā iesācējam palīdzētu? Apsverot, piemēram, Tevis pieminēto Abu, bail par bārdu vai to es tāpat veiksmīgi dabūšu ar visu DC?
Krodzinieks, 28.jūlijs 2025, 17:57
DC man šķiet ka jaudīgākie ir līdz ~ 80g mānekļiem, bigbaits ir apdalīts un DC nav. Nav tik traki arī bez DC, aizgriez visas bremzes, kas tev spolei ir ciet un pa druskai griez vaļā un tā diezgan ātri var tikt pie vēlamā rezultāta. Tension puļķi vismaz es piegriežu tikai tik daudz lai kasetei nav brīvkustība uz sāniem un vairāk viņu neaiztieku.Gadu esmu copējis ar Daiwa lexa, ~5 gadus nocopēju ar Shimano tranx, šosezon iemainīju pre Abu Revo Toro Beast 61HS. Lexa bija lietota un jau nojāta, viņai pa laikam metot medza aizkrist ciet ķepa (lociņa ekvivalents) un dēļ šī momenta iedzīvojos paranojā un izvēlējos Tranxu, jo Shimano vienīgajiem ir papildus drošība, lai nejauši metiena laikā nevarētu aizvērt spoli. Kopsummā Tranx man patīk, bet ir 2 mīnusi - nav magnētiskā bremze, ja grib ievērojami mainīt svarus ko mētā ir aktuāli, ja visu laiku +- līdzīgi svari tad nav un mazie plakanie rokturi, itkā sīkums, bet pie lēnākas tīšanas man atslābst arī roka un pa laikam mazie rokturīši izsprūk no pirkstiem, Lexai Un Abu Revo ir kārtīgi, resni rokturi un ir daudz komfortablāk. Par Revo Toro pagaidām neko sliktu nevaru pateikt, varēju būt viena no korpusa detaļām ne plastmasas, bet tas funkcionalitāti nemaina.
Vēlviena lieta ko apsvērt - vai tas būs 1ns universālais BB komplekts, vai esi gatavs nākotnē pirkt vēlvienu. Jo pieredze rāda, ka svari ar laiku aug :). Ar labu 300/400 spoli var komfortabli pamētāt kko mazāku, bet 200 lielākas gumijas nobeigs.
Ja ar kātu nelien galīgā budžetā tad 160-180g tests labi met arī zem 100g. Ja ir jālien budžetā var but visādi, manbija Svartzonker Horizon 160g laikam un tas bija riktīgs slotas kāts, kurš tikai pie ~140 g sāka kaut cik locīties. Lai gan apakšējais tests skaitījās 50g. 20cm cūku ar viņu mest bija nebaudāmi, 23 bez svina bija +- ciešami un ja uzkabināja 20g svinu tad jau sāka kaut kāds koomforts parādīties metienā.