Spininga kāti

Varbūt kāds var padalīties ar pieredzi kādu kātu labāk izvēlēties nanodžigam/mormišingam 0.2-1.5g. Skatos ka ir lucky john kāti pa 60 eur un ir arī daudz dārgāki kā crazy fish nano utt.

Osxars, 12.augusts 2025, 16:58

logiski, ka kātu cenu atšķirībai ir savi iemesli - svars, blankas materiāls, furnitūra, kopīgais jūtīgums, rezeves daļu pieejamība utt. protams, arī zīmols maksā naudu... Crazy Fish Nano principā ir viens no atzītiem nanodžiga etaloniem,līdz kuram liela daļa aizrautīgu nanodžigitu tāpat agrāk vai vēlāk nonāk. bet nu , ja gribas lētāk par tiem ~150EUR, ko maksā Nano lētākā SE versija, tad, kā adekvāts sākuma variants, no Crazy Fish vēl nesen iznāca modelis Optimus Nano līdz 1.5g , tas maksā ap 80. Vari atnākt JIG.LV, Avotu ielā 17 pats aptaustīt un pakratīt. aizej arī uz Salmo utt., reāli patausti variantus un salīdzini...
13.augusts 2025, 14:08 | links

Varbūt kāds var padalīties ar pieredzi kādu kātu labāk izvēlēties nanodžigam/mormišingam 0.2-1.5g. Skatos ka ir lucky john kāti pa 60 eur un ir arī daudz dārgāki kā crazy fish nano utt.

Osxars, 12.augusts 2025, 16:58

Es ieteiktu skatities uz AliExpress un Mifine katiem. NanoJigam loti butu piemerots MIFINE Nano Jig Zero 0.2 lidz 0.8 g.
Diemzel ar Salmo katiem ir problema:
- Metat 0.2g nav erti
- Katu specifikacija tomer ir sliktaka - Faktor.
- Traumejot spici nav iespejams nomaina
- Salmo kati ari tiek razoti taja pasa CHN

Alika plus vel vari dabut kuponus un pazeminat cenu. Par Mifine katiem ir jau daudz atsauksmes youtube lai saprastu kas ir kas. Man piegade bija no Eiropas 8 dienas.

Patiesiba - nanojig nav svarigi specifikacijas. It seviski ja plano spert pirmos solus.

Man pasam Lucky John Anira NANO ENERGY un Mifine Nano Jig - Es teiktu ka Mifine ir par nesalidzinami labaks par Salmo 2x dargako katu.
13.augusts 2025, 11:35 | links

Uzmet aci uz savage gear SG2 micro game 6.
Artikuls 706301 veikala ap 60e.
12.augusts 2025, 17:43 | links

12.augusts 2025, 16:58 | links

Ejošākās uz doto brīdi ir LJ Kubira 23cm (75gr), Westin BullTeez Shadtail 24cm (107g), SvartZonker McRubber 21cm (90g) un Pig shad JR 20cm (50g). Plus vēl stingeri un izsvarojums katrai vidēji +20g nāk klāt.

Oktobris, 12.augusts 2025, 14:45

Tad itkā tas pats Gator 130gr versija derētu, bet ja tēmē ar laiku mest ko jaudīgāku, tad var skatīties uz kātiem ar 150 vai 180 gr testu, bet tiem komforta māneklis ar būs smagāks.
Pēc idejas jau kātu ar prātu var pārslogot, bet citu vairāk un citu mazāk.

Davis-Di, 12.augusts 2025, 14:55

Davis-Di, paldies par ieteikumiem!
12.augusts 2025, 15:01 | links

Ejošākās uz doto brīdi ir LJ Kubira 23cm (75gr), Westin BullTeez Shadtail 24cm (107g), SvartZonker McRubber 21cm (90g) un Pig shad JR 20cm (50g). Plus vēl stingeri un izsvarojums katrai vidēji +20g nāk klāt.

Oktobris, 12.augusts 2025, 14:45

Tad itkā tas pats Gator 130gr versija derētu, bet ja tēmē ar laiku mest ko jaudīgāku, tad var skatīties uz kātiem ar 150 vai 180 gr testu, bet tiem komforta māneklis ar būs smagāks.
Pēc idejas jau kātu ar prātu var pārslogot, bet citu vairāk un citu mazāk.
12.augusts 2025, 14:55 | links

Sveiciens! Vai kāds kurš ir BB tēmā ir darbojies ar šādu kātiņu: Westin W3 Powercast-T 7'9"/233cm 3XH 60-150g, varbūt ir kāds cits variants līdzīgā testā kam pievērst uzmanību?
Pašlaik lietošanā ir Daiwa Prorex X Bait 8' 120g Lazy Pike, bet jūtu, ka nedaudz tomēr pietrūkst jaudas iemetienā ar lielāku gumiju.

Oktobris, 12.augusts 2025, 12:07

Manā skatījumā Westin ir pārcenoti.
Cik tu lielās gumijas mētā un kas tev ir augšējais gals gramos ikdienā?

Es teiktu uzmet aci Gator Mirage 8' Casting 40-130 gr Versatile vai 8'6'' Casting 60-180 gr Oblivion, cik taustījis izskatās labi un atsauksmes ir ka jūtīga blanka.
Vēl var skatīties uz BFT Instinct sērijām ar kātiem nav ne vainas.
Vēl vari uzmest aci uz AAVA kātiem kā piemēram Aava Flada 8'3" 50-180g Baitcasting Rod, Norvēģi pēdējos gadus bīda, kā piemēram jiggar un kam ir Latvijā nesūdzas.

Davis-Di, 12.augusts 2025, 14:28

12.augusts 2025, 14:45 | links

Sveiciens! Vai kāds kurš ir BB tēmā ir darbojies ar šādu kātiņu: Westin W3 Powercast-T 7'9"/233cm 3XH 60-150g, varbūt ir kāds cits variants līdzīgā testā kam pievērst uzmanību?
Pašlaik lietošanā ir Daiwa Prorex X Bait 8' 120g Lazy Pike, bet jūtu, ka nedaudz tomēr pietrūkst jaudas iemetienā ar lielāku gumiju.

Oktobris, 12.augusts 2025, 12:07

Manā skatījumā Westin ir pārcenoti.
Cik tu lielās gumijas mētā un kas tev ir augšējais gals gramos ikdienā?

Es teiktu uzmet aci Gator Mirage 8' Casting 40-130 gr Versatile vai 8'6'' Casting 60-180 gr Oblivion, cik taustījis izskatās labi un atsauksmes ir ka jūtīga blanka.
Vēl var skatīties uz BFT Instinct sērijām ar kātiem nav ne vainas.
Vēl vari uzmest aci uz AAVA kātiem kā piemēram Aava Flada 8'3" 50-180g Baitcasting Rod, Norvēģi pēdējos gadus bīda, kā piemēram jiggar un kam ir Latvijā nesūdzas.
12.augusts 2025, 14:28 | links

12.augusts 2025, 12:07 | links

Krodzinieks [2.aug]: Dāvi, paldies Tev! Kāts ir tik ļoti skanīgs, mēģināju uz laikam 24cm westin (?bildē), ko atradu Babītē kādam notrūkušu. Visus metienus iztiku bez bārdas pagaidām, bet pēc ieteikumiem magforce un bremze ir aizgriezti ciet, babē jau kārtīgi testēšu. Vienvardsakot, Gators ,manuprat, ir ļoti laba izvēle!
Jā, to arī būs tagad aktuāli nomainīt pateicoties upgreidam. Taču, šis stingeris palicis no iepriekšējā saimnieka. Labprātāk izmantotu pēc vajadzības volframa pilīti.
3.augusts 2025, 19:33 | links

Varbūt kādam vajag augšējo daļu no Jaxon Summum 2.28m 2-12g 85g. Diametrs aptuveni 0.57-0.59mm. It kā T36 un Titan Oxyde rinķi. Apakšējā daļa arī ir rezerves daļām, tikai nolūzusi. Neredzu jēgu remontēt..
3.augusts 2025, 17:50 | links

Un protams otram āķim ir liela nozīme realizācijai, bet pēc manām domām pirmais ir svarīgākais trofejām!
3.augusts 2025, 01:48 | links

Un jā, tu nepieļāvi kļūdu, jo attīsties, būs interesanti dzirdēt pie kādām atziņām nonāksi pēc laika.

Davis-Di, 3.augusts 2025, 00:57
Skatos dažādu sacensību video un bez aizmugurējā āķa daudzas zivis tiek nopūdelētas ;) Ja zivis sistu tikai mānekļa priekšgalā, stingeriem ar 2 āķiem nebūtu nozīme, bet dzīvē bieži gadās, ka līdaka pasīva un ņem mānekli no pakaļgala... Zobu atzīmes uz mānekļa parāda, kur ir bijis kontaksts ar to... ;)

MT9, 3.augusts 2025, 01:13

Heh, visam piekrītu, BET!
Bet cik vajag āķi uz aizmuguri, lai savāktu to vienu un zaudētu mānekļa rolling spēli, un nesavāktu divas lielākas, kas tev nepaņem, vai otrādi?
Šo ir ļoti grūti izmērīt un jāslīpē gadiem.
Te gan es gribu nodalīt sacensību režīmu no parastas copes, bet pēc būtības nekas daudz jau nemainās.

Vēl būtisks aspekts ir piecirtiens, es vēl joprojām praktizeju īsu asu cirtienu un uzreiz vilcienu, bet prakse rāda, ka es neiesitu lielām līdakām āķus mutē un gadās ka viņas izspļauj, bet nez man ticība vai kas neļāuj cirst kā Ikomass un citi, ka zin divniecei, trijniecei var galvu atraut, ka....
Besī shodi, bet samierinos.
3.augusts 2025, 01:37 | links

Un jā, tu nepieļāvi kļūdu, jo attīsties, būs interesanti dzirdēt pie kādām atziņām nonāksi pēc laika.

Davis-Di, 3.augusts 2025, 00:57

Skatos dažādu sacensību video un bez aizmugurējā āķa daudzas zivis tiek nopūdelētas ;) Ja zivis sistu tikai mānekļa priekšgalā, stingeriem ar 2 āķiem nebūtu nozīme, bet dzīvē bieži gadās, ka līdaka pasīva un ņem mānekli no pakaļgala... Zobu atzīmes uz mānekļa parāda, kur ir bijis kontaksts ar to... ;)
3.augusts 2025, 01:13 | links

Man škiet mānekļa spēlei šāds āķu izvietojums netraucē un piedevām, ja līdaka pasīva un kož āstē, lielāka varbūtība to noķert. Tieši šis apstklis ir pie "vainas", kādēļ es pārstāju pirkt rūpnīcas ražotos stingerus un sāku tos taisīt pats. Varbūt pieļāvu kļūdu, bet ko tu ticībai padarīsi :))

MT9, 3.augusts 2025, 00:25

Sveicināts klubiņā :)

Es stingerus taisīju jau no pašiem pirmssākumiem un teorijas dažādas, ka pat purnā jāliek 3x āķis, to pat Armands Ērglis pielietoja un es ar dažreiz gadus gandrīz 9-15 atpakaļ. Un starp citu ļoti daudz gadus atpakaļ relax gumijām astē liku āķus, lai tik realizācija būtu labāka. Tam sasodīts ir jāiziet cauri, var citi teikt un neteikt :/
Nedomāju, ka esmu palicis humānāks, bet mana prakse rāda, ka lielākā nozīme ir pirmajam āķim, kam jābūt lielākam, otrais ir vajadzīgs gumijām sākot ar 20cm un uz augšu. (protams tas nozīmē vieglāku atbrīvošanu arī)
Pēc maniem novērojumiem lielām gumijām mazās līdakas sit astē, lielās galvā, korpusa priekšā vai norij - pirmais āķis ir primārais.

3.augusts 2025, 00:57 | links

Man Krodzinieka variants šķiet pareizāks ;)

MT9, 2.augusts 2025, 23:43

OK, būtu interesanti dzirdēt kāpēc?

Davis-Di, 3.augusts 2025, 00:08

Man škiet mānekļa spēlei šāds āķu izvietojums netraucē un piedevām, ja līdaka pasīva un kož āstē, lielāka varbūtība to noķert. Tieši šis apstklis ir pie "vainas", kādēļ es pārstāju pirkt rūpnīcas ražotos stingerus un sāku tos taisīt pats. Varbūt pieļāvu kļūdu, bet ko tu ticībai padarīsi :))
3.augusts 2025, 00:25 | links

MT9, 2.augusts 2025, 23:43

OK, būtu interesanti dzirdēt kāpēc?
3.augusts 2025, 00:08 | links

2.augusts 2025, 23:43 | links

Te ir kā ir man. Nesaku, ka ir pareizi :), bet priekš Babes liekas pareizāk.
2.augusts 2025, 19:40 | links

Dāvi, paldies Tev! Kāts ir tik ļoti skanīgs, mēģināju uz laikam 24cm westin (?bildē), ko atradu Babītē kādam notrūkušu. Visus metienus iztiku bez bārdas pagaidām, bet pēc ieteikumiem magforce un bremze ir aizgriezti ciet, babē jau kārtīgi testēšu. Vienvardsakot, Gators ,manuprat, ir ļoti laba izvēle!

Krodzinieks, 2.augusts 2025, 00:16

Ņem par labu, šī sērija par Explorer sakarīgāka, par ilgmūzību nemaku teikt, maz kas dzirdēts vēl.

Pārtaisi stingeri, westin bullteez nevajag svinu Babē - liec spirāli un otro āķi aiz spurām uzreiz, būs labāks rollings arī. Vai arī nopērc shallow stingeri.
2.augusts 2025, 10:13 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager