Varbūt vēl kādam copmanim iesācējam tas noder.
MartinsFR, 18.janvāris 2021, 20:17
Nu tieši tādēļ es atļāvos nedaudz iejaukties, vienkārši praksē nākas bieži sastapties un dzirdēt tieši no iesācējiem šāda tipa foruma postus plasījušiem, teminus par jaunās paaudzes kompozītmeteriāliem tipa tie tak "plasmasīgi sū..." :D Pie tam šadi apgalvojumi balstīti pilnīgi ne uz ko, vai ar apmēram tādiem secinājumiem - "pakasīju ar smilšpapīru " .Es tad parasti retoriski jautāju kā ta vells F1 brauc , ja taisītas no tādiem sū... :D a ja nopietni, tad, protams, pilnmetāla spole, pilnīgi noteikti būs izturīgāka, ilgmūžīgāka utt., taču gandrīz noteikti stipri smagāka (vai arī ļoti dārgs metāla sakausējums). Taču jautājums - vai tik liela ilgmūžības rezerve kā metālam ir reāli nepieciešama, praksē lielākai daļai spoļu izmantošanas dzīves cikls desmitgades. A tehniski, nu vismaz 2 garantijas gadu laikā, lūzt nedrīkst ne lēta, ne dārga, ne metāla, ne grafīta, tad tas jau ir defekts un brāķis, kas jānovērš ražotājam un pārdevējam.
P.S. Tiešām nekādu uzbraucienu un labi, ka Tu dalies savā pieredzē, es tikai pieliku detalizētāku komentāru, lai tauta izglītojas...