Stichling [6.okt]: Krastanags [17:01]: Stichling [11:39]: kikizozo [10:44]: Davis-Di, 5.oktobris 2025, 19:58
Viens T30 jūtīgāks par otru T30 ir diezgan stiepti
kikizozo, 5.oktobris 2025, 22:35
nu tā gan īsti nav, ka grafīta  modulis ir noteicošais rādītājs, tas tīri indikatīvi norāda bāzes materiāla klasi, bet nu gala rezultāts gatavai blankai var ļoti atšķirties atkarībā no ražotāja. T30 nozīmē tikai to, ka grafīta škiedra ir spiesta ar 30 tonnu spiedienu, jo vairāk saspiež, jo blīvāks-skanīgāks. Bet tālak jau taisa prepregu - tai škiedrai pievieno dažādus viltīgus sveķus un izveidojas "audums", no kura tad "tin" tās blankas. Un te nu tehnoloģijas un know-how katram savas, variējas arī tādi parametri kā sieniņu biezums, tīšanas veids un arī vispār grafīta procentu  prepregā (to reti kurš ražotājs norāda, esmu redzējis tikai Yamaga). Tā kā kāti ar vienādu grafīta moduli var stipri atškirties...
zaraza, 6.oktobris 2025, 08:28
Par šo var daudz strīdēties. Esmu ievērojis divas makšķernieku kategorijas:
1) maksķernieki, kuri "jūt" starpību vienā cenu kategorijā. 
2) makšķernieki, kuri apgalvo, ka praktiski just starpību vienā cenu kategorijā ir kā minimums muļķīgi.Cenas arī nav nekāda objektīvais rādītājs… Labākais piemērs ir CF ar saviem Arioniem. Ja paņēmt kaut kādu GL vai Yamaga tajā pašā cenu kategorijā, tad Arion būs noteikti priekšā. Vēl kas čujku baigi ietekmē ir viela ar ko virsmu pārklāj vai nu laka/krāsa vai kā augstāk pieminētam Legit Design aramīds.Esmu uz viena un tā paša kāta testējis auklu attiecībā pret jūtīgumu! 
Viena X4 upgrade #1, otra varivas X8 augstā gala…atšķirība jūtama, pat tad, kad zivs uzsit pa mānekli! 
Ap 200€ var atrast labu labo kātu gan LV, gan Japānā …ir pašam jāzina tikai ko grib! 
Un neviens salmo veikala kāts nedod tādas emocijas kādas pagaidām sniedz Arion…:)…katram savs!
JK7, 6.oktobris 2025, 14:57
Velos ari pievienot savus 5 santimus.
Pirms celam debesis Arionus, neaizmirstam - siem katiem ir tuvu jau pie 10 gadiem. Pa so laiku jau ir tehnologijas pagajusas un kaut kas ir pamainijies. Esmu pats vairaku CF katu ipasnieks un diemzel jaatzist ka sie kati kraj puteklus. No savas pieredzes - Pie Arionu lidzigiem parametriem,  piemeram, Major Craft 5G serijas jau ir labaki daudzas kategorijas - jutiba&ergonomika klasi augstak un cena ari jau nav atskiriba par Japani kas salikts Kina pret Ukraini kas salikts ari Kina bet ar vecakiem materialiem. Kert var ar visu ko - bet talak jau tomer ir gaumes jautajums.
Man piemeram loti nepatik Arion rokturi un tas bija par iemeslu kapec raudzijos konkurentos un palidzeja atrast ko labaku. Ka jau Zaraza ieprieks mineja par katra razotaja know-how - rezultata mes jau balsojam ar saviem makiem.Piekrītu. Rokturis varēja būt labāks. Un kopumā dizains… bet blanka nav slikta.
Es īsti esmu visus arionus un augstā gala graphiteleader atmetis jau sen nost)
Copēju tikai ar vecajiem St. ctoix, kuriem čujka:D nu tā… Bet kaut kā man viņi nu ļoti patīk.
Vienu mirkli gribēju viendaļīgu kātu, nu ap 2m, testā līdz 20gr - tīri vasarai! :)
Acīs iekrita jaunā St. Stroix Tournament Bass sērija, modelis pinpoint, 6.8 collas, tests līdz 17gr un svars arī likās pievilcīgs 104gr, viņi tur daudz un dažādi, garumi un testi, bet nu visi viendaļīgi! Kamēr domāju, kāds jau soderī paņēma, lēti viņi nav, ap 350€…
Bet nu kad ar viņiem ķer, nevienu sliktu vārdu nesaka, tikai tas, ka var mest vairāk kā norādīts!