Spiningošana

Tiešām, kāpēc ne?
Vien rēķinies, ka vizuļi izies lielākā skaitā kā no laivas...
18.oktobris 2011, 12:54 | links
 
Kapēc lai nevarētu kautko dabūt?
18.oktobris 2011, 11:09 | links
 
sveiki nezin kads var lielupe kautko dabut??
ja ta pastaigajoties gar malu veretu pametat!!?:)
18.oktobris 2011, 11:06 | links
 
Es domāju, ka labāk uz Engures ezeru. Vairāk ir iespēju noķert līdakas un asarus. Tikai ir jāmeklē.
16.oktobris 2011, 06:43 | links
 
Sveiki! :)
Ko labaak iesakat kur aizbraukt paspiningot - Enguri vai Kanieri!??
15.oktobris 2011, 22:16 | links
 
Vai kads varetu pastastit kas pedejas dienas ir notigis Gauja pie Taurenes, vai ari Inesi....Vai cope ir bijusi, vai tomer neka...
14.oktobris 2011, 18:41 | links
 
piekrītu martins... turklāt ir ezeri, kur zemmēru līdaciņas pret asariem ir 1:2, neskaitot, ja uziet asarus koncentrēšanās vietas... piemēram Kaņierī un Engurē, ļoti bieži uz mazajiem vobleriem, rotiņiem trāpās līdaciņas un līdakas. Lielākā šogad uz MJ ir bijusi 2,4kg, kas bija ierijusi voblerīti visai dziļi... esmu šogad pakāsis kādus 4 rotiņus un 2 voblerus, pēc tam sāku lietot visplānākās pavadiņas vai stīgas,, kas bija pieejamas... neteiktu, ka asaru skaits būtiski samazinātos... problēma, ka pavadiņas ir ar ļoti īsu resursu un mūžu, jo ātri sarullējas, ar stīgu vienkāršāk...protams, ja atrodu asaru koncentrēšanos, tad nereti ņemu nost trosīti... ja runa par gumijām, tad nav tik traki, ka nokož, turklāt mikro gumijas mazāk līdakas iekāro kā voblerus un rotiņus. strādāju ar iespējams smalkiem rīkiem - 0,06 Fireline Crystal Fused pīto, pavadiņas ar 2,5-3 kg slodzi, mini karabīnes... katram savs :)
29.septembris 2011, 10:33 | links
 
jurists> vari pastāstīt sīkāk par dubulto auklu? neesmu tādu variantu redzējis.
29.septembris 2011, 10:22 | links
 
... spiningoju līdakas vispār bez pavadas - kā krievu laikos ar dubultu auklu pavadai domātā vietā - kamēr aukla svaiga nekad nav pārkosta, kad ir jau padilusi... tad ir kā ir, bet 1 aizgāja 4 gadu laikā. copes vairāk un ja arī viena no 50 aiziet - nu var to kaut kā arī pārdzīvot
28.septembris 2011, 23:30 | links
 
un teorijai par asari un pavadu arī nepiekritīšu.. tievas stīgas pavada bez griezuļa ar sakabīti vien, neko netraucē, ašuks ņammā kā pienākas :)
toties, ja paņem līdaks, nav jāmin kāda nu bija, bet var izvilkt un apskatīties, pirms kārtējos stāstus sacerēt par krokodiliem, kas apkoda mānekļus.
Ne jau silikona ir žēl, bet gribas tak zināt, kāda zobainā to iekāroja :)
27.septembris 2011, 23:12 | links
 
vot kas, bet pavadas no Salmo ir galīgs sū... vismaz 7x7. tieši šis joks ar sakabītēm. pats kādreiz tā pakāsu pāris zivis ar mānekļiem kopā, vot koļļega arī pavasarī to izjuta, bet zivs nebija pārāk liela.
tā ka tiniet pavadas paši, liekat tādu furnitūru kāda tieši jums vajadzīga un bēdas nezināsiet.
27.septembris 2011, 23:08 | links
 
Ar pavadām nesen bija nelāga pieredze - Salmo tērauda 9 kg.
Kādā 10-tajā metienā pieķērās tā uz 5 kg (man lielākā izvilktā ir 3 kg, šī bija lielāka). Rezultātā pēc īsas stīvēšanas, 2 straujāki piecirtieni no līdakas puses - karabīne atlocījusies vaļā. Var jau būt, ka bija attaisījusies netīšām pavadas pusē karabīne (negribās gan ticēt).
18 kg daudz sakarīgākas šķiet (tik trose pamatīga). Bet pēdējā copē es ar Salmo 18 kg, draugs ar fluorkarbona (no Ēsmas gatavās) - nevar jau visu uz to norakstīt, bet viņam 8 līdakas, man 2. Varētu izmēģināt fluorkarbona, tikai nedaudz baida negatīvās atsauksmes par viņām, ka nav tā izturība.
27.septembris 2011, 22:46 | links
 
Fluorkarbona pavadas nav sanācis lietot, tur neko komentēt nevaru.

Par gumijas zivīm un asariem - piekrītu, ka izmantojot mazas gumijas zivteles priekš asariem, pavada diezin vai būtu jāliek, taču uzliekot sprīdi garu gumiju, diezin vai asaris paņems. faktiski vienīgais variants ir līdaka un tur nu pavadiņa prasītos.
27.septembris 2011, 22:03 | links
 
Aizmirsu piebilst: ja lieto Fluorkarbona pavadiņu, efekts ir tuvu tam, kā tad, kad nav pavadiņas.
27.septembris 2011, 21:05 | links
 
Hotentots. Varbūt tēmējot tieši uz līdakām, gumijas zivīm vajadzētu lietot pavadu, bet pirmkārt iespējas noķert asarus ir tuvu 0 (pēc personīgās pieredzes), otrkārt, kāds te jau iepriekš minēja, ka gumijzivs ir "rashodnij material", un bez pavadas ir lielākas iespējas arī noķert līdakas. Gumijzivis taču nemaksā tik dārgi, lai neriskētu. Risks tomēr dažreiz atmaksājas (papildus adrenalīns).
27.septembris 2011, 21:01 | links
 
Nupat velkot 8nieci pārliecinājos par pavadas aktualitāti! Pārsvarā lietoju pašsietas kevlara pavadas... Todien ,skatos, pavada apakšā biki papostīta, plūksnaina un šķiet traumēta arī diametrā! Neslinkoju, nogriezu īsāku,tobiš pārsēju (rezerve bij mājās palikusi) Pēc zivs izvilkšanas konstatēju, ka tā pavada atkal ir sabeigta! Savu izdarīja, gar zobiem bija labi gājusi! Šitais kustons jau netika vilkts pa taisno.....
27.septembris 2011, 20:30 | links
 
Sveiki! Nedēļas nogalē taisos uz Baltezeru spiningot,bet neko nezinu par šo ezeru. Varbūt kāds var padalīties ar info. kur un kā, ar ko un kā ir ar motoru drīkst vai ne? Jau iepriekš paldies.
27.septembris 2011, 19:30 | links
 
Man jau ar pavadas dikti nepatīk, bet jālieto vien ir. Ja ķer līdakas līdz kādiem 2kg gar zālēm vasaras laikā, tad pavada nav tik obligāta (jo sevišķi tad, ja vēl liels vizulis), taču izejot uz lielajām pavadai tā kā vajadzētu būt. Padomājam loģiski - liela līdaka, tātad mute tai arī gana liela un zivs var ierīt ne pa jokam. Ja badīgas, tad arī zemmēra līdakas ierij gana dziļi, bet ja tā vietā būs 5niece? Ko tad?

janis.a minēja, ka lietojot gumijas zivi pavadu nevajag. Mana pieredze gan rāda pretējo - tieši gumijzivi līdakas diezgan labi ierij un dažreiz jābrīnās - kā tad nenokoda.
Bet tas var būt subjektīvi - kā nu paveicas u.tml.
27.septembris 2011, 18:43 | links
 
Mānekli pazaudēt maza bēda.Bet trofejas zivi?Lai gan labs māneklis naf mazsvarīgs.Reizēm drīz vai uz bimbu velk!
27.septembris 2011, 16:54 | links
 
oki doki, šonedēļ bijām 8 cilveku kompanija lizdoles ezerā, kempings silmači, nekas ekskluzivs bet copei der, par lidakam runajot bij sajuta ka ezerā viņas ir, bet laivā mēra līdaka tikai viena, kgan vairākas norāvās un 2 ap 2kg pat pie pašas laivas, pārējiem copmaņiem nedaudz švakāk bet nevisiem loms bija galvenais :D, ja interesē vairāk raksti privati
26.septembris 2011, 18:54 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager