Varu ieteikt firmu Byron. Man pašam ir 2.4 m garš ar testu 0-10 gr. vnk FANTASTIK - iemetiens kaifīgs, super precīz, apbrīnojami precīzs un ļoti tāls (pats ar kastingu nekad neesu saskāries, bet ar šo spini jūtos kā profs). Pagaidāmi lielākās zivis, ko esmu ar šo spini izvilcis ir forele 700 gr. un līdaka 1 kg - vilkšana vnk ekselenta, tāda sajūta it kā dejotu ar zivi auklas galā. Un pats galvenais, es pilnīgi nebaidos, ka pie lielākas zivs spinis varētu atteikt, tā vienkārši nebūs, ja izjutīsi visas ultralight spiniga priekšrocības - tā nav runga ar kuras palīdzību un spēku truli izraut zivi no ūdens. Protams spoles fikcijas bremze pareizi ir jānoregulē, lai tā nostrādātu vajadzīgajā brīdī. Auklas, ko esmu pielietojis šim spinim ir 0.16 mono un 0.12 pītā - jāatzīst, ka tikai nedaudz baudāmāks ir iemetiens ar monoauklu, tāpēc šobrīd esmu pārgājis uz pīto, kam tomēr izturība ir lielāka, bet noteikti nākotnē vēl lietošu mono. Spoles izmērs ir jāizvēlas 1000 vai 2000, ja grib ģeometriski nedaudz lielāku, var arī uzlikt match tipa spoli. Es personīgi uzskatu, ka ar ultralight spiningu mierīgi var iet arī uz lielu zivju ķeršanu ne tikai uz sīkajām, kam tas it kā ir paredzēts. Ir veikalos atrodami arī tādi spiningi, kas ir piemēroti relatīvi mazu mānekļu iemešanai relatīvi lielu zivju ķeršanai, varbūt ka tieši tādus der izvēlēties.
20.janvāris 2009, 20:36 |
links