Kas notiek Latgalē

Copmann, copē, protams, gāja forši.. :) izmērs nebija tas krutākais, bet ekšena bija daudz. :) šnappiji vēl ņem zemmēra, bet liekas, ka tūlīt jau sāksies.
tas tā, īsumā :) bet ar aliņu garšīgi :))))
4.septembris 2011, 21:03 | links
 
martin_, kaa gaaja copee;)))?
3.septembris 2011, 17:56 | links
 
Šodienas lomi,1 nemēra līdaciņa,brālēnam 1 mēra,un vairāk ne piesitiena.Izbraucām 2 kanālus.Tas ir Lubānas Maltas kanāls aizraktais,un pie torņa.Takā uz lielajām ir pa agru tur.
2.septembris 2011, 20:02 | links
 
Iemeslu Lubāna bojāejai ir daudz.Bet pašreiz mana pārliecība ir tāda,ka problēmai ir 2.gali.LPSR laikos Aiviekstes upi,kā arī pašu ezeru cilvēks kopa.Tas ir- bija tāda MSP iestāde,kas pēc konkrētiem laikiem pļāva un tīrija gan pašu upi,gan ezeru.Niedres un citas zālveidīgās sugas līdz ar to nepuva.Līdz ar to ūdeņi bija tīrāku un ar skābekļa bagātāki.Diemžēl jāpiekrīt par cilvēka ietekmes negatīvo faktoru uz Aivieksti sakarā ar visām upes Dabai nepiemērotajām hes stacijām,kas pilnībā ir iesaldējušas zivju migrāciju gan uz Lubānu,gan uz Daugavu.Neesmu dzimis un audzis pie Aiviekstes,bet paklausoties vīru atmiņas par upes un ezera zivju bagātību 60-70 gados ,pārņem nožēla,ka Mēs paši neprotam veidot savu dzīvi arī makšķerēšanas un zveiniecības jomā.
2.septembris 2011, 10:35 | links
 
Vakar pēcpusdienasd cops uz Sīvera tā i pa nopietnam nenotika - vērojot laiku tika gaidīts maziņš līdaku žors, bet pat okuneni bija slinki uz kampienu. Vienīgi pirms saulrieta vienā vietā kaut kas atdzīvojās un sāka bakstīt ašuki, ar pāris līdaks. Tā krēsla atgriežoties uz diviem lomā bij 3 tikko ņemams līdaks un kādi 6 ašuki svarā līdz 300 gr. Vismaz noslēgums bij patīkams...kollegai palielu roteri bikstīja un knibināja katrā otrā metienā, tik laivā nevarēja dabūt - āķis pa lielu un tirinās nost. Man uz sistēmas un mažākiem mānekļiem - ni un ni!
2.septembris 2011, 09:54 | links
 
Links,tad ne kuram katram bija pieeja tīkliem,zirgiem utt.

Tagad katrs var nopirkt!

Un domāju ka neviens arī zemmērus neskaldija
2.septembris 2011, 08:06 | links
 
Lubāns ir viens no Latvija piemēriem, kā cilvēks jaucoties dabas likumos var to sačakarēt pāris desmitu gadu laikā. Vai jūs domājat ka mūsu senču senči nezvejoja ar tīkliem . Pēc nostāstiem zinu , ka veda pilnus zirgu ratus ar zivīm, un visiem pietika. Primārais ļaut zivītei pareizā vietā un laikā iznārstot.Nezinu par Rēzeknes upi, bet upe Aiviekste ir pārvērsta par DĪĶI AIVIEKSTE,kuru ierobežo hesi un slūžas. Zivju migrācija nenotiek vispār. Lubāns daudzām zivju sugām ālanti, karpas u.t.t bija kā zivju nārsta inkubators. Nu šo zivju sugu praktiski Aiviekstē vairs nav.
2.septembris 2011, 08:01 | links
 
Nezinu,kā pašreiz Rēzeknes upē var noķert maisu zivju.Arī ar tīklu diez vai.Šogad lielākā zivs ir bijusi 300 gr. plaudēns.Parasti 5 stundu loms ir ap 2kg sīču.
2.septembris 2011, 07:12 | links
 
Mēs pagājušo sestdien mēģinājām iebraukt ar puišiem no kanāla puses tur zāles 1m plata taciņa un tāpat ar tīkliem krustu šķērsām aizkārta ar saucamiem ķīniešiem, bet karogi ir.
1.septembris 2011, 21:26 | links
 
aldeens visus kanālus es zinu,un izbraukājis krustu šķērsām,bet kā tu saki inspektori ir tikai Maltas kanālā un ļoti reti.Pa dziļo bedri lubānas,tur toč ir tukšums,97 varēja noķert gan zandartu,karpu,asari,bet tagt pat zirga zoba naf.Mans viedoklis ir ņeņemat nemēra līdaciņas,un maisiem zivju,kā dara rēzeknes upē,un pēctam čīkts kur zivis:((aldeens par ziemu uz Rēzeknes upes gan pasēdētu.
1.septembris 2011, 20:43 | links
 
Skrejejs.Nu nedzenas tās zivis līdz Žogotu tiltam,līdz kuram ziemā ir liegums.Šogad visu gadu upē ir salīdzinoši augsts līmenis.Citus gadus tā upe aizsalst 2m dziļa,kur tām zivīm dzīties.Vot tajā raktajā ezera dziļumā pie ceļa gan viņas ziemā saiet,vismaz kādreiz sagāja,tagad varbūt vairs nav kam iet.Padomju laikos tur dažreiz sēdēja pa pāris tūkstošu cilvēku un visi vilka.Inspektori bija bezspēcīgi.Tagad reti kad redz kādu veci,vai nu visi palikuši baigi godīgi,vai tur tas 6m dziļums ir tukšs.Pretējā pusē no ezera iztek Meirānu kanāls.Tad jau tām slāpstošajām zivīm vajadzētu līst arī tajā,bet ziemā tur var dienu atsēdēt un copi neredzēt.Pēc manām domām ziemā mierīgi varētu ļaut makšķerēt Rēzeknē vismaz līdz Kvāpānu tiltam.
1.septembris 2011, 19:10 | links
 
Juri, ja nenolaistu ūdens līmeni ezer;a gandrīz līdz sausam, tad i zivis neslāptu -šogad tā bija!!! -izurb āliņģi- a tur dubļi zem ledus......
1.septembris 2011, 17:07 | links
 
Kā ar maliķu tīkliem Sīverā un Drīdzī?
1.septembris 2011, 14:45 | links
 
aldeens Labi būtu,ja atceltu kaut vai aizliegumu makšķerēt Rēzeknes upē ziemā.Kaut vai kāds pamatotu šī aizlieguma nepieciešamību.Varu tev pateikt kādēļ nevar,jo redz ja slāpst ezerā zivis,tad viņas dzenas Rēzeknes upē glābiņu meklēt.
1.septembris 2011, 13:42 | links
 
Nu re,Mārtiņ,ja jau tu neesi ticis Rēzeknes upē uz tiem karūsu bariem,tad man diez ko neticas,ka tur kāds baigi velk.Vismaz šogad.
1.septembris 2011, 12:24 | links
 
martin_-saproti, vakar cope bija forša , aber sestdien būs vienkārši-cope, bez forša;DDD
1.septembris 2011, 12:23 | links
 
Copmann, vakar vnk bija forši... cope forša būs 6dien :D
1.septembris 2011, 12:12 | links
 
Jā, vakar forši pa cietzemi pārvietojoties radās viegli plūstošas šūpojošas sajūtas okulāros;DDD
bet cope ir forša, arī 9 valnī, vai ne;)?
1.septembris 2011, 10:32 | links
 
Aldēn, Rezeknes upē ja varētu pa ziemu copēt, būtu baigi jauki.....
ka jau iesākta šitāda politika i valsts utt līmenī- tak davaj visi makšķernieki lai liek tīklus- nafig izkāsīs visus ūdeņus i miers..... parastam makšķerniekam vairs nav ko darīt šajos ūdeņos, bet zvejnieki pa tv saka ezers ir ļoti bagāts zivīm.... -ar tīkliem zvejojot zvejniekiem moš i zivju ir pa pilnam, bet ne jau ar makšķeri, spiningu makšķerējot.... -tad visi makšķernieki, lai kļūst par zvejniekiem un miers :DDD
jo nu statistiku savu personīgo varu pateikt- pa visu ledus periodu Lubānas ezerā esmu noķēris 1 mēra līdaku un 1 asarēnu grami 200 svarā un tas arī viss! -raudiņas, rudulēni , asarīši sīkie neskaitās......
vaļējos ūdeņos neesmu noķēris neko tādu ievērības cienīgu, lai pieminētu ..... BEEEEET -es copē braucu 1-3 reizes nedēļā! un neesmu kapeikp.... -pērku barības, baroju utt. zivis..... un neesmu ezīts miglā -makšķerēšanas jomā!!!
Tā ka man nav skaidrs nekas..... ko ar to tīklu politiku Lv grib panākt..... -visu izkāst un miers vai ko....
1.septembris 2011, 07:18 | links
 
Juri -es tak ar to visu saprotu,beeeeeeet ..... nu tu mani saprati.....
1.septembris 2011, 07:09 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager