addd [05.01.23]: vītināšanai lieku "kā stāv", t.i noskaloju un kārtām zivis-sāls-zivis... nelielu slogu virsū (šķīvis+burka ar ūdeni) un viss...Ar to sāli ir tā, ka daudzi zivi pēc sālīšanas tikai noskalo un karina vītināties.
daddy_j, 4.janvāris 2023, 12:24
Kā Jūs to sāli tados kvantumos varat ielocīt, vai nav vienkāršāk sadalīt pa porcijām un iesaldēt, izņem vēlāk kad vēlme rodās sacep garoziņā. Nē nu ja kādam garšo aluss tad protams vītināta.
Un kur problēma, sasaldētā zivtiņā?
Cieņā.
Pareizi ir zivi pēc tam atmērcēt. Cik diennaktis zivs ir turēta sālijumā, tik stundas ziva ir jātur ūdenī lai iznāk ārā sāls.
Es ūdeni mainu ik pēc stundas, bet vislabāk ir tekošā ūdenī.
Ja visu pareizi izdara, tad uzdzert alu prasās tikai pēc pirmajām 4 raudām un sāļš būs tikai pašā astē un ikros.
5.janvāris 2023, 20:43 | links