Lādzēnu dīķi

Jā, ezers tiek pieskatīts un man prieks, ka tam visam ir arī rezultāts.
Kopā ar vienu no ezera īpašniekiem mēs, varētu tā teikt, esam ieguldījuši ne mazums laika un resursu, lai attīrītu ezeru no nelabvēlīgiem tipiem.
Ir nācies būt arī ļoti neviesmīlīgiem saimniekiem....., taču tagad no tā visa ir daudz ieguvēju.
Ir jau vēl daži "krusas graudiņi", bet viņi tiek pieskatīti un ir apzināti. Līdz ar šo arī makšķernieku kontingents ir ļoti pamainījies kā tas bija vēl gadus 7+ atpakaļ. Tagad prieks gan pašiem, gan atbraucējiem. Visi saprot, ka ir piedāvājums, bet pretī vēlas saņemt attieksmi un nevienam nav nekādu problēmu.
Par tām atskaitēm...
Nu :)))))
Es jau nereaģēju.
Ezers tiešām tiek "sargāts". :))))). Nu nav jau liels, ja nemelo ģeo, tad tīrais ūdens klajums ir 330 ha.
Vai tas ir maz vai daudz?
Par tiem metriem runājot, es varētu daudz ko pateikt un citi copmaņi arī, bet es to nedarīšu aiz iedomības un patmīlības principiem :))), bet citi no nedara aiz skaudības, ka kāds cits noķers viņu vienīgo metru!!!
Man būs CL žurnālā laba intervija ar Jāni Neretu kas pie mums ir samērā biežs viesis. Viņš ļoti trāpīgi pasaka par copi Lādzēnos.
Kas attiecas uz ziemas copi, tad te vēl tas "kariņš" turpinās.
Mēģinājumi ar daudzūdošanu ir, bet pēdējos divos gados jau sāk apsīkt. Reti mēģinājumi.
Nu kam tad ir vēlme iepazīties ar līdakas asti jēlā veidā?:))))))
Pāc būtības un patiesības mēs esam priecīgi par katru kuram izdodas tikt pie iepriekš tēmētas zivs.
Tas ir mūsu bizness un tā pamatdoma ir gauži vienkārša un jebkuram mūsdienu cilvēkam saprotama. Ja tu noķersi, tad brauksi vēl. Labi tev, labi man. Vajag padomu jautā droši! Es palīdzēšu cik varēšu, jo par zivs aktivitāti man ziņas no purva ūdens diemžēl neienāk.
Padomju cilvēka domāšanai varbūt tas nav saprotami, un smadzenes vienkārši nespēj šādu domu "pavilkt". :((((
Ne asakas! Tiekamies Lādzēnos!
14.oktobris 2025, 14:44 | links

Super, priecē tāda atskaite. Tuvākajās nedēļās tieši plānoju braukt, pagiadām nav nekas tur super liels bijis, bet neskrienu arī pēc tā izmēra tik traki.
13.oktobris 2025, 14:05 | links

mirtins [13.okt]: RaimisD [10:06]: sigi [Vakar]: Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.Woow!
Apsveicu ar superlomu!
Ladzenos metrs – tas ir tas pats, kas Babītē būtu 135+.

Cik esmu bijis Ladzenos, vasarā man lielāka par 2 kg nav trāpījusies.
Ziemā pat mēra līdaka ir retums.
Tā man tāda sūdīga statistika.Mums tur arī ir bijušas tukšās reizes. Ir bijusi ari 80+ līdaka. Manuprāt,jo biežāk brauc,jo labākiem un stabilākiem rezultātiem vajadzētu būt. Mēs samērā reti tur tiekam, tādēļ prieks par katru zivi. Un daba tur skaista, tādēļ.. nekad nav baigā nožēla pec copes,lai kat ari ietu.

PS Bet nenoliegsim, esmu dzirdejis pazīstamo vietējo stāstus kā ntos gadus atpakal, tur katru copes reizi pa 10niecei varēja dabut. Tā info kaut kur sēž pirms katras copes. :)

sigi, 13.oktobris 2025, 10:58

Tieši tāpēc jau tur vairs viņu nav :DDD Kopš sāku dzīvo 20 minūšu brauciena attālumā no purva, arī esmu dzirdējis vietējo stāstus par to, kā ziemā ar 20+ ūdām pa 30 un pat 40 līdakām stiepa mājās. Līdzīgi savulaik izklapēja Lobes ezeru. Pats redzēju, kā brigādes strādā - vieni sēž upītē un ķer dzīvās, citi liek ūdas 50+ skaitā :)

Lielās līdakas Lādzēnos ir. Es ķeru ar maziem mānekļiem un man tās atrādās reti. Bet ir gadījies uzbraukt virsū kādam "baļķim", ir bijis, kad mazo gumiju paķer krokodils, kurš iet kur grib un sapin auklu ap nogrimušajiem krūmiem. Ir copmaņi, kuri tur regulāri ķer, bet atskaites neraksta. Sargā dīķus! :))
Es saprotu,ka Einis tam ir pielicis punktu un resurs tiek pieskatīts. Īpaši ziemā.
13.oktobris 2025, 13:54 | links

RaimisD [10:06]: sigi [Vakar]: Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.Woow!
Apsveicu ar superlomu!

Tā man tāda sūdīga statistika.Mums tur arī ir bijušas tukšās reizes. Ir bijusi ari 80+ līdaka. Manuprāt,jo biežāk brauc,jo labākiem un stabilākiem rezultātiem vajadzētu būt. Mēs samērā reti tur tiekam, tādēļ prieks par katru zivi. Un daba tur skaista, tādēļ.. nekad nav baigā nožēla pec copes,lai kat ari ietu.

PS Bet nenoliegsim, esmu dzirdejis pazīstamo vietējo stāstus kā ntos gadus atpakal, tur katru copes reizi pa 10niecei varēja dabut. Tā info kaut kur sēž pirms katras copes. :)

sigi, 13.oktobris 2025, 10:58

Tieši tāpēc jau tur vairs viņu nav :DDD Kopš sāku dzīvo 20 minūšu brauciena attālumā no purva, arī esmu dzirdējis vietējo stāstus par to, kā ziemā ar 20+ ūdām pa 30 un pat 40 līdakām stiepa mājās. Līdzīgi savulaik izklapēja Lobes ezeru. Pats redzēju, kā brigādes strādā - vieni sēž upītē un ķer dzīvās, citi liek ūdas 50+ skaitā :)

Lielās līdakas Lādzēnos ir. Es ķeru ar maziem mānekļiem un man tās atrādās reti. Bet ir gadījies uzbraukt virsū kādam "baļķim", ir bijis, kad mazo gumiju paķer krokodils, kurš iet kur grib un sapin auklu ap nogrimušajiem krūmiem. Ir copmaņi, kuri tur regulāri ķer, bet atskaites neraksta. Sargā dīķus! :))
13.oktobris 2025, 13:39 | links

RaimisD [13.okt]: sigi [Vakar]: Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.Woow!
Apsveicu ar superlomu!

Tā man tāda sūdīga statistika.
Mums tur arī ir bijušas tukšās reizes. Ir bijusi ari 80+ līdaka. Manuprāt,jo biežāk brauc,jo labākiem un stabilākiem rezultātiem vajadzētu būt. Mēs samērā reti tur tiekam, tādēļ prieks par katru zivi. Un daba tur skaista, tādēļ.. nekad nav baigā nožēla pec copes,lai kat ari ietu.

13.oktobris 2025, 10:58 | links

mirtins [13.okt]: Superīgi! Šitādu nespētu izvilkt - saplēstu manas asaru parpalas lupatās :))) Es gan balsotu par to, lai visas līdakas stiepj malā, jo asariem būs vairāk skābekļa, bet visu cieņu par spēju atlaist tik cienījamu trofeju!!!!

Jutājums, tās baltās laivas ir ok? Šito lielo pūtienu izturēja normāli? Kaut kā līdz šim esmu kāpis tikai zaļajās... aizspriedumi laikam :D
Čau, tā kā bijām vienīgie,tad vērtējam izvēlēties.Baltas likās platākas un stabilākas + mēs ņēmām arī elektro motoru, līdz ar to airēšana neuztrauca. Viss bija labi. Pārsteidza,ka tas mazais enkurs notur laivu tādās brāzmās. Visticamāk tādēļ,ka sējām to pie laivas priekšējā gala.
13.oktobris 2025, 10:52 | links

sigi [12.okt]: Metrs tika palaists atpakaļ
Par to īpašs respekts!
13.oktobris 2025, 10:08 | links

sigi [12.okt]: Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.
Woow!
Apsveicu ar superlomu!

Tā man tāda sūdīga statistika.
13.oktobris 2025, 10:06 | links

Superīgi! Šitādu nespētu izvilkt - saplēstu manas asaru parpalas lupatās :))) Es gan balsotu par to, lai visas līdakas stiepj malā, jo asariem būs vairāk skābekļa, bet visu cieņu par spēju atlaist tik cienījamu trofeju!!!!

Jutājums, tās baltās laivas ir ok? Šito lielo pūtienu izturēja normāli? Kaut kā līdz šim esmu kāpis tikai zaļajās... aizspriedumi laikam :D
13.oktobris 2025, 09:17 | links

Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.
12.oktobris 2025, 20:18 | links

Īsā atskaite. Mājās atbrauca 20 + asari un viena līdaka. Asari bija vēl un līdakas arī. Līdakas šodien bija aktīvas. Cik saprotu visi, kuri šodien bija, to piedzīvoja. Man mēriņi kādi 5 vai 6. + Zemmēri. + Rudulis :) Ne asakas!
4.oktobris 2025, 19:36 | links

Šitādu negaidīju. 30 nieks... Gāja kā traktors :))))
4.oktobris 2025, 13:53 | links

Alkatīgais mēriņš. Noņēmu dēles un palaidu vaļā.
4.oktobris 2025, 12:13 | links

Nu šamā bija dikti alkatīga... Vispār līdakas šodien ir cimperlīgas. Nāk pakaļ, knābā, plēš gumijas, bet uzķeras retā. Es gan ķeru ašukus :))
4.oktobris 2025, 11:46 | links

Ar šo bija grūti, bet viss beidzās veiksmīgi. Bija ieķēries tikai viens voblerīša āķis.
4.oktobris 2025, 09:23 | links

Pirmais spots. Līdaķeles plēš gumijas, bet pagaidām ir atlaižamas.
4.oktobris 2025, 09:07 | links

Otrais. Visticamāk zemmērs.
4.oktobris 2025, 09:04 | links

Pirmais. Varēja būt mēriņš.
4.oktobris 2025, 09:04 | links

Izrādās bilde nenokrita, bet gļukoja internets. Īsa atskaite. Asari šorīt bija aktīvi. Ruduļi arī:) Kad pamanīju, ka asari no rīta dzenā bailes, paņēmu pirms vairākiem gadiem no Zivjugārņa aizgūtu voblerīti. Nezinu kādēļ. Pārsvarā to ZG komplektu pat līdzi neņēmu. Vakar tumsā iemetu somā un šodien izmēģināju. Riktīgi labi strādāja. Tikai viena problēma, ja asaris rij, tad ar vobleriem ķert nedrīkst, jo atlaist tādu asari nevar. Abi āķi rīklē un jāplēš ar varu laukā. Vien vārd sakot, ašukibija gan ierastajās, ganne tik ietastajās vietās. Divas stundas padzīvojos arī kreisās puses dīķī gar krūmu vagām. Asaris ir. Tur arī paņēma dienas lielākais - riktīgs kunkuļos. Bet notirinājās jau apakšā pie grunts. Bija ļoti smuks. A visādi citādi - mājās atbrauca 19 ašuki un viens līdakmēriņš. Asaru bija krietni vairāk. Nu apmēram vēl divtik. Līdakmēriņi bija trīs un vēl viens pavisam maziņš dūcītis. Ruduļi jau cik nedēļas uzvedas kā psihopāti. Katru reizi kādus 5-10 var sačamdīt.

Nu tad ne asakas!
7.septembris 2025, 16:05 | links

Bilde nokrita :(
7.septembris 2025, 13:19 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager