27.oktobris 2025, 17:41 | links
mirtins [13.okt]: RaimisD [10:06]: sigi [Vakar]: Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.Woow!Es saprotu,ka Einis tam ir pielicis punktu un resurs tiek pieskatīts. Īpaši ziemā.
Apsveicu ar superlomu!
Ladzenos metrs – tas ir tas pats, kas Babītē būtu 135+.
Cik esmu bijis Ladzenos, vasarā man lielāka par 2 kg nav trāpījusies.
Ziemā pat mēra līdaka ir retums.
Tā man tāda sūdīga statistika.Mums tur arī ir bijušas tukšās reizes. Ir bijusi ari 80+ līdaka. Manuprāt,jo biežāk brauc,jo labākiem un stabilākiem rezultātiem vajadzētu būt. Mēs samērā reti tur tiekam, tādēļ prieks par katru zivi. Un daba tur skaista, tādēļ.. nekad nav baigā nožēla pec copes,lai kat ari ietu.
PS Bet nenoliegsim, esmu dzirdejis pazīstamo vietējo stāstus kā ntos gadus atpakal, tur katru copes reizi pa 10niecei varēja dabut. Tā info kaut kur sēž pirms katras copes. :)
sigi, 13.oktobris 2025, 10:58
Tieši tāpēc jau tur vairs viņu nav :DDD Kopš sāku dzīvo 20 minūšu brauciena attālumā no purva, arī esmu dzirdējis vietējo stāstus par to, kā ziemā ar 20+ ūdām pa 30 un pat 40 līdakām stiepa mājās. Līdzīgi savulaik izklapēja Lobes ezeru. Pats redzēju, kā brigādes strādā - vieni sēž upītē un ķer dzīvās, citi liek ūdas 50+ skaitā :)
Lielās līdakas Lādzēnos ir. Es ķeru ar maziem mānekļiem un man tās atrādās reti. Bet ir gadījies uzbraukt virsū kādam "baļķim", ir bijis, kad mazo gumiju paķer krokodils, kurš iet kur grib un sapin auklu ap nogrimušajiem krūmiem. Ir copmaņi, kuri tur regulāri ķer, bet atskaites neraksta. Sargā dīķus! :))
RaimisD [10:06]: sigi [Vakar]: Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.Woow!
Apsveicu ar superlomu!
Tā man tāda sūdīga statistika.Mums tur arī ir bijušas tukšās reizes. Ir bijusi ari 80+ līdaka. Manuprāt,jo biežāk brauc,jo labākiem un stabilākiem rezultātiem vajadzētu būt. Mēs samērā reti tur tiekam, tādēļ prieks par katru zivi. Un daba tur skaista, tādēļ.. nekad nav baigā nožēla pec copes,lai kat ari ietu.
PS Bet nenoliegsim, esmu dzirdejis pazīstamo vietējo stāstus kā ntos gadus atpakal, tur katru copes reizi pa 10niecei varēja dabut. Tā info kaut kur sēž pirms katras copes. :)
sigi, 13.oktobris 2025, 10:58
RaimisD [13.okt]: sigi [Vakar]: Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.Woow!Mums tur arī ir bijušas tukšās reizes. Ir bijusi ari 80+ līdaka. Manuprāt,jo biežāk brauc,jo labākiem un stabilākiem rezultātiem vajadzētu būt. Mēs samērā reti tur tiekam, tādēļ prieks par katru zivi. Un daba tur skaista, tādēļ.. nekad nav baigā nožēla pec copes,lai kat ari ietu.
Apsveicu ar superlomu!
Tā man tāda sūdīga statistika.
mirtins [13.okt]: Superīgi! Šitādu nespētu izvilkt - saplēstu manas asaru parpalas lupatās :))) Es gan balsotu par to, lai visas līdakas stiepj malā, jo asariem būs vairāk skābekļa, bet visu cieņu par spēju atlaist tik cienījamu trofeju!!!!Čau, tā kā bijām vienīgie,tad vērtējam izvēlēties.Baltas likās platākas un stabilākas + mēs ņēmām arī elektro motoru, līdz ar to airēšana neuztrauca. Viss bija labi. Pārsteidza,ka tas mazais enkurs notur laivu tādās brāzmās. Visticamāk tādēļ,ka sējām to pie laivas priekšējā gala.
Jutājums, tās baltās laivas ir ok? Šito lielo pūtienu izturēja normāli? Kaut kā līdz šim esmu kāpis tikai zaļajās... aizspriedumi laikam :D
sigi [12.okt]: Metrs tika palaists atpakaļPar to īpašs respekts!
sigi [12.okt]: Lai nav tā,ka atskaites tikai no Mirtina. Bijam vienīgie šodien ezerā un sanāca labākā cope šogad.. asaris 30cm, katram pa divam mēra lidakam,kaudze zemmeēru un bonusā 1m skaistule. Tā kā neesam bigbaitisti, izārdija sačoku kapitāli, pec tam to vienkārši izmetām. Metrs tika palaists atpakaļ, ludzu, nelieciet to uz pannas,lai priecē nākamos,kas noķer.Woow!