Man nav problēmu ēst zivis. Īpaši ašukus. Tos man ir kas nolupī ātri. Īpaši mazos. Tādēļ vasaras sezonā lielos cenšos atlaist. Savukārt līdakas cenšos neķert un parasti visas laižu vaļā. Man uz lielo baru pietiek ar vienu mēriņu+ speķītis. Šoreiz trīs nožmiedzu, jo visa paņēma uz mazo asaru gumiju. Neraugoties, ka tikai viens āķis, tas bija ar griešanu jāgriež laukā. Līdakām bija rijamais. Vienai puncī bija apmēram 100 gramīga rauda un kādas piecas sērkociņa lieluma raudiņas. Bet tik un tā vēl gribēja. Citām arī vēderi smagi. Asari gan visi tukši. Vēl tikai piebildīšu, ka ar Eini parunāt vajag vienmēr. Ja nepateiks točkas, tad vismaz situāciju apstāstīs - vai klajumos, vai zālēs, vai grāvjos un cik aktīvas zivis. Ja nu kāds brauc, varu pačukstēt, ka, ja ir slinkums airēt, var čunčināt pa grāvjiem un to kantēm. Pēdējās trīs līdaciņas noķēru grāvī pie pašām laivām. Mazās gan. Un faktiski vienalga kurā grāvī. Ķērāju gan grāvjos ir bezjēgā, bet var piešauties. Nu ja uznāks sals, uzskatīšu, ka veiksmīgi noslēdzu vaļējo ūdeņu sezonu. :))) Bija tiešām forši.
15.novembris 2023, 20:53 | links