Lobes ezers

Cope
Es nepieklājīgi šeit atkal par copi-par līņiem-tik mazi, tik drosmīgi, tik nekaunīgi vēl nav bijuši, vai otrādi-bladāc , ka ņem, tad pīta, vai nepīta prom.
Lūgums- vai nevar visas problēmas, kas nav par Lobi kaut kur citur. Lielās un globālās ir kaut kur citur.
20.jūlijs 2011, 12:09 | links
 
Dzenīt, Tev ir bažas un tās ir saprotamas. Tikai Tu bažas šobrīd centies pasniegt kā neapstrīdamu patiesību, lai gan par kaut kādu patiesību MOSP sakarā ir pāragri runāt, kā pats teici, cāļus skaitīsim pēc gad, ikgadējā kopsapulcē. Welcome.
20.jūlijs 2011, 10:54 | links
 
Ok,cerams,ka arī dzirdēšu!:))
20.jūlijs 2011, 10:42 | links
 
:)))))
20.jūlijs 2011, 10:29 | links
 
Daugavieti, es tikai tā, ja nu gadījumā kādam ir tik svarīgi kā izskatos vai vieglāk runāt, nekā rakstīt. Domāju, ka patiesībā, ne tas kādam interesē, ne vajadzīgs. Nedomāju, ka cilvēki bez idejām ko un kā darīt MOSP savākušies. Es ar savu Bībeli netaisos svešā baznīcā uzstāties, tā var tikai ar slapju airi atrauties. Vairāku organizāciju vadošās personas ir norādījušas, ka man ir vēlams paklusēt. Pie tam Ogres upes, Lobes ezera, Ķeguma HES un Rīgas HES ūdenskrātuvju makšķernieku intereses MOSP aizstāv Mēs-Zivīm....
Savukārt, es, lai izpaustos, uztaisīšu tribīnīti uz savas laipas un uzstāšos ar aizraujošām runām, lai zivis klausās. Ja kas, taisīšu kopā ar viņām Zivju aizstāvju biedrību, paudīšu ZM zivju viedokli. Pagaidām grūti - šīm nav personas koda, pases, 18 gadu vai aizbildņa un parakstus ar sarežģīti savākt. Pagājušā nedēļā vienu plici pierunāju protokolēt sapulces. Kā šis man uzzvanīja, tā līdaka šim sānos, bet pie krasta mani ieraugot, šī tomēr saka - laba lieta zivju viedokli paust un uz biedrības sapulci plici atlaida. Par nelaimi plicis sajutās nelāgi, laikam tāpēc, ka līdz pusei pārkosts un attiecās protokolēt, tā paliku bez biedrības dokumentiem.
20.jūlijs 2011, 10:18 | links
 
Dzeniti, V.S.O.P.! Vai nevarētu savus tekstus, nedaudz saprotamākā valodā pasniegt. Dažādu organizāciju cīņās neiesaistītiem cilvēkiem, viss, ko jūs te, šajos palagos, rakstat, ir vienkārši murgs. Var būt, kad rakstat, tad konkrēti, ideju tādu un tādu neatbalstu, jo... Esat droši, jūsu savstarpējā riešanās te nevienu neinteresē un arī nevienas organizācijas popularitāti neceļ. Drīzāk otrādi. Lai jums veicas makšķernieku interešu aizstāvēšanā nevis savtīgu projektu bīdīšanā.
20.jūlijs 2011, 09:30 | links
 
Kamēr sakarīgi cilvēki nepaskaidroja, ka nauda kas tiek iekasēta par licencēto makšķerēšanu zem Rīgas HES tiek novirzīta maluzvejnieku ķeršanai (degviela) arī skatījos ar baltu aci uz šo pasākumu. Ticu, ja VAA būtu pietiekošs finansējums vai ziedojumi, viņiem nauda no LM būtu vajadzīga kā zivīm velosipēds.
Tur kur var piekrist V.S.O.P., ir tas ka mopsis ir jauns un pēc tradīcijām 100 dienu saudzēšanas režīms jāievēro, tas par ko ēdos ir pavisam citas lietas. Par paveikto var paprasīt pēc gada.
20.jūlijs 2011, 09:28 | links
 
To Nazis.

Tu esi bijis pie Rīgas HES naktī, kad Hes nomet ūdeni lašu laikā?! Tīklinieki, dūrēji, spridzinātāji, cemmerētāji un pārējie "godīgie" sastāda labakā gadijumā 5% no kaitējuma, jo pārējo sastāda HES + .... daudzums murdu pa ceļam. Varbūt tad painformē tautu, cik maksā licence un cik murdinieki maksā gadā par murdu... Tad par kādām licencēm iet runa? Pie tam, lielākā daļa lašu, kas ienāk Daugavā ir mākslīgi laisti!
20.jūlijs 2011, 09:26 | links
 
Sazan vai vari pateikt kāpēc mās no VAA kopā ar Salaspils domi izveidojām licencēto!?
1. visu laiku tur bija pārkāpēji kuri maksāja par noķertajiem zandartiem 125 Ls, ja kādreiz bija gadā padsmit pārkāpēji tad tagad arī, tikai atšķirība ir tanī ka cipars samainijās vietām, tagad makšķerēšanas noteikumu pārkāpumi ir 6 no kuriem 2 AP, bet 17 maluzvejniecība ar tīkliem!
2. Esam kļuvuši par Salaspils pilnvarotajām personām ar saviem protokoliem un teritoriju kas jāapsargā!
3. Iekasētā nauda netiek tērēta nekam citam kā resursu aizsardzībai, vēl tika paņemti 112 Ls nometnes projekta līdzfinansējumam!
4. Šie finansi atļauj arī aizbraukt uz citu rajonu, bet uz reāliem pasākumiem, tīkli, duršana.
5. VAA savai attīstībai no tās naudas nav tērējusi!
6. pa gadu mēs esam realizējuši 4 ZF projektus, Sargāsim Jaunjelgavas novada ūdeņus, Sargāsim Salaspils novada ūdeņus, Makšķernieku buklets "Makšķernieku noteikumi", bērnu nometne "Zaļā Vasara". Iesākti- ES projekts "Informatīvās zīmes pie Rīgas HES", "Daba mūsu nākotne", Inspektoru un sabiedrisko inspektoru sadarbības un elektroniskās koordinēšanas sistēmas izveide.
7. Tāpatās arī pilnvaroto personu apmācības.
8. Top elektroniskā zvejas rīku marķēšanas sistēma.

Sazān tad spried vai es ar kolēģiem neko nedaru!
20.jūlijs 2011, 09:17 | links
 
Nu džeki... nu vi dajoķe...!
Pateikšu kā ierindas copmanis, kurš nav nevienā biedrībā.
Jūs te cepjiet organizācijas, biedrības u.t.t. Bet kur tolks? Nekur un nekas neuzlabojas (vismaz es to nēsmu pamanījis) Jūs visi makat gudri spriedelēt par tēmām, ko un kur vajadzētu izdarīt. Un tajā vietā lai izdarītu ko jēdzīgu, pemēram uztaisa licencēto makšķerēšanu pie Rīgas HES(tas nav k-gi par Jums, bet par organizācijām). Lai varētu kabatā ko iesist, nevis sakārtotu situāciju. Ir protams no Jūsu organizācijām indivīdi, kuri kaut ko dara, bet... Viens cilvēks neko paveikt nevar. Tad beidziet cepties un vispirms parādiet ko Jūsu organizācijas ir paveikušas un tad mērieties krāniņiem! Savādāk visi tik gudri, tik gudri ka nav kur p...st aiziet.
20.jūlijs 2011, 08:42 | links
 
Kā teica klasiķis Markss kādā no vēstulēm Engelsam, "piedod draugs, ka rakstu gari, īsāk uzrakstīt nav laika".
20.jūlijs 2011, 08:10 | links
 
es arī uzskatu, ka zivju VAK būtu kļūda
20.jūlijs 2011, 07:57 | links
 
Dzenīt,neaicini tik"" mospus""uz Lielvārdi!Te tie biedrību štancētāji nav vajadzīgi.
20.jūlijs 2011, 07:40 | links
 
V.S.O.P. Pirmkārt, vairs netaisos strīdēties ne ar tevi, ne ar taviem aizstāvjiem, par to rakstīju. Sekošu oltemaris ieteikumiem: turēt spriedumus pie sevis, jo tie neko nevienam nedod un „netraucē cilvēkiem te spriest par problēmām un aktualitātēm”. Labprāt atbildi sniegtu tēmā MOSP, bet tādas nav! Lobesmaris, piedod par tēmas piecūkošanu. 27/07 nebūšu Rīgā, bet tas štrunts. Tavs aicinājums ir uz MOSP sapulci ierasties ierašanās pēc? Ja kādam no MOSP ir vēlēšanās mani redzēt varu savu bildi nosūtīt vai iepriekš pabrīdinot var pieskriet ciemos Lielvārdē, skats uz Daugavu ir burvīgs un dod savu enerģiju (adresi varu nosūtīt uz PM). Ja aicināt uz sapulci vismaz pasakiet kāda ir dienas kārtība vai vismaz tēma? Es netieku, bet ir citi, kas vēlas Jums palīdzēt. Savādāk pozicionējiet, ka sapulces ir atklātas, visi var piedalīties un teikt savu viedokli, tikai publiski nav zināms ne laiks, ne vieta, ne tēma, ne dienas kārtība, ne kā var paziņot par ierašanos (kas ir solīdi, lai vismaz krēslus organizators var sagādāt). Ja es klusētu cik cilvēki no CL būtu informēti par šādu sanāksmi vai iespēju tev sūtīt PM? - šis taču atkal ir pārmetums un PM ir pilns ar jautājumiem kā var piedalīties MOSP un sapulcēs. Un ja es vēl uzrakstītu, ka MOSP vajadzētu CL un LMF atvērt tēmu MOSP un informēt interesentus par notiekošo, izvietot aicinājumus uz sapulci, kaut vai aicinājumus izteikties par tēmu - es taču mācītu kā dzīvot. Ticu, ka uz sapulci ieradīsies daudz palīdzētāju, interesentu un es tur vienkārši būšu lieks.
Pie tam PM tev skaidri un gaiši piedāvāju pirms ko darīt atsūti, pateiktu savu viedokli, redzējumu. Neesmu pasaules guru, bet sava zināma pieredze ir. Tikai tev tas nebija vajadzīgs, jo pats zini, ka MOSP bez manis ļoti labi iztiks.
Jā mani sauc Kaspars Zvaigzne un esmu parasts ierindas „svētdienas” makšķernieks no Rīgas, Lielvārdes un Katlakalna.
Pagaidām, pateicoties tev, redzu vairāk iemeslus kāpēc nesadarboties, nekā pretējo, iespējams, ka dzīvē būtu savādāk, bet pagaidām ir tā kā ir. Pārmetumi bija par dibinātāju kvalitāti, kuru varējāt atspēkot, tikai tā vietā nācās atrakstīties ne pēc būtības. Nav izslēgta cita organizācija, ir taču divas LMA ar vienādām pretenzijām paust makšķernieku viedokli. Man šķiet, ka divas LMA ir pamatoti, kaut gan tava nostāja, ka vides-makšķernieku organizācija ir efektīvs modelis. Diemžēl pēc tā ko redzu, prakse ir pierādījusi, ka vides aizstāvju - makšķernieku organizācija pastāvēt nevar un nepastāv. Tas neliedz tām sadarboties, kopējiem mērķiem, bet pamata vajadzības ir dažādas.
Kāpēc netaisu tēmu MOSP, pirmkārt tiks pasniegts, ka to esmu izveidojis MOSP zākāšanai vai dzīvot mācīšanai utt. otrkārt neesmu es CL foruma autoritāte un domāju, ka tēma pazustu tāpat kā tēma „Latvieši”, kur beigās parādījās interesanta tēma par to kur paliek inspektoru konfiscētais.
Tāpēc atklāts ir jautājums, teicu, ka vairāk nerakstīšu, to ko vēlējies esi panācis, neviens Jums neaizrādīs, nemeklēs skeletus skapī, nepārmetīs un nemācīs dzīvot, ko vēl vēlies?
Par pašpārliecinātiem taisnības meklētājiem, ja vēlies vari uzskatīt mani par aprobežotu, bet ja ir pietiekoši pamatoti argumenti, savu viedokli mainu, tai skaitās attiecībā uz ZM, ne visā, bet vienā daļā. Tavs viedoklis gan skatos ir palicis nemainīgs un nemaz neesi iedziļinājies tēmā.
Un jā, pēc tava komentāra (kuru esi par lepnu izskaidrot) Citēju: „Nevienam tur nav vajadzīgs neatkarīgs viedoklis. Varianti ir divi - ignorēt un dzīvot pa savam vai arī iesaistīties un izmantot ieplānotās iespējas” neticu, ka VISI cilvēki ir iesaistījušies šīs organizācijas radīšanā, lai darītu labu. Tajā pašā laikā es ticu, ka VAA ir veidots lai darītu labu un ticu, ka atbalsti VAA, jo vēlies atbalstīt labus darbus.
Aizvainot tevi ... tas diemžēl ir vienīgais veids no tevis izspiest kādu informāciju, tāpat kā par J.B., kamēr neuzsita dusmas, biji par lepnu lai paskaidrotu. Tā, kā atvaino ja kaut kas ne tā.
p.s. par palagiem - ne visi raksta lēnāk kā domā :)
20.jūlijs 2011, 00:47 | links
 
Kungi, liela daļa no Jums vispār var neiespringt, jo savu dzīvi esat sakārtojuši.

Man ir jautājums. Ja reiz esat nolēmušiī ko darīt, tad, paldies šinī brīdī varu teikt tikai VSOP, jo viņš velta savu laiku un līdzekļus, lai ko uzlabotu.

Liela daļa no še mītošiem un varošiem tikai runā, bet reālus darbus nedara.

Iespējams maldos, jo garos tepiķus nelasu.

Veltiet enerģiju kopā sanākšanai, tad visi ir draudžigāki, un bieži vien atrod kopīgu valodu tālākiem darbiem.

P.S. Būtu man varēšana, sen censtos kādu kārtību kaut nelielā dīķī ieviest. Pašlaik esmu tikai mailīte.
19.jūlijs 2011, 21:45 | links
 
atbildēšu, Dzenīt, lai gan strīdēties ar pašpārliecinātiem taisnības meklētājiem uzskatu par lieku laika patēriņu.
Nesāku tavu "palagu", pilnu ar tavām pārliecībām, kuras varbūt atbilst realitātei, bet varbūt ir saknē kļūdainas, iztirzāt. Tev rakstīšana labi padodas. Raksti pārliecinoši. Katram savs talants.

Tu izdari secinājumus par tikko dibinātu organizāciju ne reizi neaprunājoties ar iesaistītiem cilvēkiem. Tu savā prātā izvirzi MOSP mērķus un domā, ka esi visu sapratis. Skumji. Tevi aicināja aprunāties, paust tavu viedokli, domas par MOSP darbības virzieniem, veidiem. Tu atsaki. Laika palagus stročīt tev ir gana, bet satikties - njea... Baidies? No kā? No sevis?

Tu netici tam, cilvēki var veidot organizāju, lai vienkārši darīt labu, censties darīt labu citiem cilvēkiem. Tā kā viņi to māk. Tā kā uzskata, ka būs labāk. Vēl skumjāk :( Tu uzskati, ka esi gudrāks par visiem, zini un māki darīt kā vajag, bet atsakies. Vai tu esi pret visiem makšķerniekiem? Vai dibināsi DZOSP?

Tavi mēģinājumi mani aizvainot ir bērnišķīgi tāpat kā tavi garie iztirzājumi bez tālākām darbībām. Tu vispirms šauj, pēc tam domā. Nemācīšu tevi dzīvot :) Šķiet esi gana pašpietiekams.

Tev, aizraujoties ar analizēšanu, ne reizi nav ienācis prātā ka cope un dabas aizsardzība ir neatdalāmas lietas? Tu pārmet, ka MOSP ir vides aizsardzības organizācija, salīdzini ar LOSP(daudz vecāku biedrību)... tu gaidi brīnumus 1 mēneša laikā :)))) MOSP gaida grūts darbs un katrs atbalsts būs vērtīgs un mēs priecājamies par katru kustību copes vides uzlabošanā.

MOSP ir apvienojušies tie cilvēki, kuri grib ko DARĪT makšķerēšanas jomas labā, kuriem nepatīk cemmērētāji, MOSP nepatīk "gaļenieki", MOSP atbalsta ZM, bet neatbalsta ZM visatļautību laikā, kad kontroles iestādem budžeti ir nogriezti līdz minumumam. MOSP nepatīk mazie HESi un ir idejas par to darbības optimizēšanu, uzlabošanu attiecībā pret vidi un zivju resursiem. MOSP ir vēl daudzas lietas, kuras ir dienas kārtībā un tās netiks pamestas, kamēr MOSP valdei būs pašreizējais sastāvs. Nonāksim arī līdz ministram, ja tas būs nepieciešams :) Tomēr šķiet, ka bez tevis, Kaspar Zvaigzne, dzenīt, kimko, zvaigzne uttt... Jeb tu tomēr pārkāpsi pašlepnumam un tomēr izšķirsies un darīsi, sadarbosies ar dažādiem, citādiem cilvēkiem, visādiem cilvēkiem kopēju mērķu sasniegšanai? Dažādība MOSP valdē ir ļoti laba, ir copmaņi, ir apsaimniekotāji, ir žurnālisti, ir veides sargi, mūs vieno viena lieta - zivju makšķerēšana. Kāds no tās pelna, pārējiem tā ir atpūta, prieks.

MOSP nākamā sēde tiek plānota nākamā trešdienā 15.00, ja kādam ir vēlme piedalīties ar idejām, svarīgiem priekšlikumiem - sēde ir atklāta, aicinām visus interesentus. Kontaktēties var ar mani caur PM.

Vairāk gan Lobes tēmu nepiesārņošu. Piedodiet, ka tik gari sanāca :)
19.jūlijs 2011, 21:26 | links
 
:))
19.jūlijs 2011, 20:49 | links
 
Gabis, paldies!
19.jūlijs 2011, 19:16 | links
 
Dzenīt, laikam būšu te viens no retajiem kas atbalsta un labprāt lasa tavu rakstīto!
Tēpēc zini, ka nav CL tikai tavi noliedzēji:)
19.jūlijs 2011, 18:51 | links
 
tas ir p.......s šitādu sviestu sarakstit, ne visi bija istaja vietā kad prātu dalija
19.jūlijs 2011, 17:24 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager