Nejauciet sabojātas ''zivs smaka'' ar to, kas rodās ja zivs tauki ilgāku (nosacīti) laiku ir saskarsmē ar gaisu. Tā ir tā raksturīgā (amīnu) smaka. Svaigai reņģei ja to tūlīt iztīra nav nekādas tās ''zivju'' (amīnu) smakas . Nu to nekādīgi nevar teikt par tām, tirgus. Tāpēc jau es, reizi gadā, eju uz molu. Nu saķeru tos 10.kg, Iztīru (ja strāda ar šķērēm, tad 10kg iztīrīšana aizņem 2st). Saceptas līdz paliek sausas, ideāla zacene. Cepu tauku vārāmā katlā eļļā-tad nevajag nekādus miltus un arī nepiedeg kā uz pannas. Pēcāk sapakoju ar vakuumpakotoju porcijās maisiņos ( arī lai lieki netiek klāt gaiss) un saldētavā iekšā . Kad gribās ''čipsus''- super garšīga. Apsālīšanai , pirms cepšanas: 8g sāls, 4g cukura uz 1kg iztīrīto liemeņu. Ja grib sāļus, pie alus, tad sāls vairāk. Kāpēc vajag cukuru?- cukurs ar olbtumvielām cepot dot to raksturīgo , garšīgo ''cepeša'' garšu. https://lv.wikipedia.org/wiki/Maij%C4%81ra_reakcija Liemeņus vajag skalot vairākās reizes līdz ūdens nav tumšs tik tad apsālīt un paturēt ledusskapī hermētiskā traukā(arī lai netiek klāt, lieki , gaiss) kādu laiku, lai sāls ievelkas vienmērīgi.
29.aprīlis 2020, 08:26 | links