Vējenes!!

maijs
Man čomi bija sezdien ar laivu iebraukuši apmēram 1.5km salasīja uz diviem 11gb uz grunteni 26 butes un 3 mencas(450/500g)
5.jūnijs 2019, 11:19 | links
 
Par kulināriju tā kā viss skaidrs, bet jautājums:
Zivs vēl ķeras piekrastē? Ap Pāvilostu, jo saprotu tur vienīgā vieta kur laivu var no piekabes ielaist.
4.jūnijs 2019, 16:51 | links
 
Bet tu pamēģini šitā tad redzēsi ko teiksi galvoju ka domas mainīsies(nogriež galvas izķidā liec kūpini labā karstumā kad ir gatavas labi siltas bet ne karstas liec bļodā un aplei ar stipru sālsūdenī paturi minūtes 10 nu un tad provē domas mainīsies
25.maijs 2019, 19:53 | links
 
Druscinj uznaca smiekli! Ta var ari no cirvja garsigu sautejumu taisit!

ruttks, 24.maijs 2019, 15:43

+++++
24.maijs 2019, 23:34 | links
 
Druscinj uznaca smiekli! Ta var ari no cirvja garsigu sautejumu taisit!
24.maijs 2019, 15:43 | links
 
Es arī atstāvu savu viedokli un pievienojos tiem, kas slavē doršu. Saprotams, ka katrs savu mantu slavēs un arā vējeni nemetīs un arī kaifu noķer ķerot. Un garšas karpiņas uz mēles katram arī ir savas. Fakts un pilnīga patiesība tiem, kas gatavo folijā, lai ūdeni gaļā vismaz saglabātu un gaļa nepārvērstos par salmiem. Var jau kūpināt, bet atvainojiet vējeņu atbalstītāji........Viens stāstīja reālu recepti, kad nobriedīšu vienreiz saņemšos, noķeršu un izmēģināšu. Proti, vējeni izķidā, galvu, knābi un asti nost. Pavisam nedaudz apcep, tad liek iekšā lielā čuguna katlā un bezjēgā liek klāt visas iespējamās zivij paredzētās garšvielas. Protams, svaigās, dilles, pētersīļus, selerijas, sarkano papriku, koriandru, lauru lapu, burkānu, ķiploku un arī sīpolu. Nežēlo tomātu mērci vai pastu. Sutina visu to uz lēnas uguns līdz 2 stundām. Paziņa teica " nu ja zivij nav garšas, tad vismaz viņa to garšu sasūc no garšvielām. Kam arī es noticēju.
24.maijs 2019, 11:38 | links
 
Es pagājušo nedēļ salīdzināju vienviet ķertu vējeni un lasi! Arī kulinārijas īpašības krasi atšķīrās un konkurēt savā starpā nespēj! :)))
Ko un ar ko mēs salīdzinām!!?
24.maijs 2019, 11:34 | links
 
+++ ;))
24.maijs 2019, 10:57 | links
 
Nav ko te dziedāt slavas dziesmas vējeņu kulinārijas īpašībām, salīdzināju vienviet ķertas un kūpinātas vējeni un doršu, varu droši apgalvot ka pirmās nespēj konkurēt ar otrām, lai kāds kulinārijas guru necenstos. Vienīgi ja sačakarētu kūpinot doršu.:)
24.maijs 2019, 10:28 | links
 
Vakar no dūmiem izņēmu aizvakar ķertās vējenes. Pasakaini garšigi! Pēc treknām Bauskas vimbām tās škiet ļoti diētiskas, bet ar pēdējiem ziemas ķiplociņiem vēderā, siltas no dūmotavas, brīvā dabā, super garšīgas.
24.maijs 2019, 09:57 | links
 
iem, kas būvē un remontē paši - BūvētPrieks.lv
Pilnīgi noteikti pievienojos viedoklim, ka pareizi nokūpināta vējene ir pat ļoti ok! Es savas pēdējās, neapēstās vel atdalīju no asakām un uztaisīju salātos ar sīpoliem un krējumu! SUPER!!!
24.maijs 2019, 09:53 | links
 
Ja kads grib pagarsot manas vejenes laipni lugti Jelgava Veikala Jusu sportiskais stils.Un tad Jus varesiet teikt savu viedokli.A ta var visu sacakaret.Es esmu daudz kur bijis un edis visadas zivs.Vies no piemeriem kad mes ar sievu Bijam Philipinas menesi dzivojam dazadas salas un pasi gatavojam vis visadas zivs .Tak vot Blu merlina gala mums vispar pesanaca -atdevam runciem.A steki no tunciem mute kust,pasaka.Vieteje teica ka trapijais ceca zivs un mes vinu neparezi gatavojam.
Vot ta.A vejenes vienmer jaunas un suligas.
Tikai savlaicigi pazvaniet lai butu ko iedot.
t 29225739 Igors mani sauc .
Visiem labu dienu.
24.maijs 2019, 07:54 | links
 
Pravietis [23.mai]: Klau, lielmeisteri, a līcī viņas nāk iekšā? Kautkad sen ārzemēs vienu biju noķēris, cik atceros tad kulinārā vērtība nebij diez ko liela. Līdz ar to nav aktuāli pieslānīt cukurnieku ar viņām, bet ķekša pēc ja kādas 2gb izdotos noķert būtu laimīgs! Dzirdēju ka mangalī viens reņģes ķerot bij dabujis vienu.

Ezs87, 22.maijs 2019, 18:47


Vējenes ir vienas no garšīgākajām zivīm kuras LV pieejamas. (P.s es pats zivis neēdu, tik pagatavoju citiem, un zinu atsauksmes) :) Tik, jāmāk pagatavot! Folliijā, uz grilla (follijs obligāti, jo ja sula iztecēs, tad viņa paliek kā kalaša, un stundu vari grauzt) , vai ar kūpiņā.

MrDaniiC, 23.maijs 2019, 09:09
Cope jau ir interesanta, bet pats vienreiz saņemies un pagaršo vējeni, protams, ja ārsti alerģijas, vai kādas citas kaites dēļ nav aizlieguši, un tad pasaki, garšo vai nē. Es savukārt, teikšu, ka vējene ir pati negaršīgākā zivs mūsu jūrā. Tādas ir manas gastronomiskās izjūtas, tādēļ arī nebraucu. Jā, neesmu provējis ievazāto un pēc izskata briesmīgo jūras velnu. :).
Tu tiešām spēj ,, katrā sadaļā,, savu neprofesionālo un neobjektīvo viedokli uzrakstīt? Negaršo vai nemāki pagatavot, tava problēma. Bet saprotu ir uzmanības trūkums tāpēc kārtējais ,, caurejas saasinājums,,.
23.maijs 2019, 21:41 | links
 
Vejenes loti garsigas kupinatas.Tikaj jamak gatavot.Pamejginit un redzesiet.Es daru ta;
Nogriezu galvas un astes.Lieku uz restem ar vederiem uz augsu ,vedera lieku saspiestos kiplokus unpavirsu pienus un ja trapas ikrus.Tur pat muca ielieku traucinu ar vienu tej karoti brunu cukuru.
Un kupinu ap1.5 - 2 stundas,tempetaturu turu tadu lai varetu turet roku uz mucas.Galvanais nedrikst parturet-isteces tauki un bus par sausu.Kad saka paradities sula pameiginu ar daksu vai iet gala no kauliem.Izniemu no mucas uzberu sali un lieku pagraba.
Vakar loti labi gaja .Sodien norita jau daliju kolegiem.Visi saka ka man loti garsigi sanak.
Pameiginiet pasi nokert un izkupinat .A ja vel alinu tad vispar.Mes Jelgavnieki .
23.maijs 2019, 21:04 | links
 
Klau, lielmeisteri, a līcī viņas nāk iekšā? Kautkad sen ārzemēs vienu biju noķēris, cik atceros tad kulinārā vērtība nebij diez ko liela. Līdz ar to nav aktuāli pieslānīt cukurnieku ar viņām, bet ķekša pēc ja kādas 2gb izdotos noķert būtu laimīgs! Dzirdēju ka mangalī viens reņģes ķerot bij dabujis vienu.

Ezs87, 22.maijs 2019, 18:47


Vējenes ir vienas no garšīgākajām zivīm kuras LV pieejamas. (P.s es pats zivis neēdu, tik pagatavoju citiem, un zinu atsauksmes) :) Tik, jāmāk pagatavot! Folliijā, uz grilla (follijs obligāti, jo ja sula iztecēs, tad viņa paliek kā kalaša, un stundu vari grauzt) , vai ar kūpiņā.

MrDaniiC, 23.maijs 2019, 09:09

Cope jau ir interesanta, bet pats vienreiz saņemies un pagaršo vējeni, protams, ja ārsti alerģijas, vai kādas citas kaites dēļ nav aizlieguši, un tad pasaki, garšo vai nē. Es savukārt, teikšu, ka vējene ir pati negaršīgākā zivs mūsu jūrā. Tādas ir manas gastronomiskās izjūtas, tādēļ arī nebraucu. Jā, neesmu provējis ievazāto un pēc izskata briesmīgo jūras velnu. :).
23.maijs 2019, 09:52 | links
 
Klau, lielmeisteri, a līcī viņas nāk iekšā? Kautkad sen ārzemēs vienu biju noķēris, cik atceros tad kulinārā vērtība nebij diez ko liela. Līdz ar to nav aktuāli pieslānīt cukurnieku ar viņām, bet ķekša pēc ja kādas 2gb izdotos noķert būtu laimīgs! Dzirdēju ka mangalī viens reņģes ķerot bij dabujis vienu.

Ezs87, 22.maijs 2019, 18:47



Vējenes ir vienas no garšīgākajām zivīm kuras LV pieejamas. (P.s es pats zivis neēdu, tik pagatavoju citiem, un zinu atsauksmes) :) Tik, jāmāk pagatavot! Folliijā, uz grilla (follijs obligāti, jo ja sula iztecēs, tad viņa paliek kā kalaša, un stundu vari grauzt) , vai ar kūpiņā.
23.maijs 2019, 09:09 | links
 
Jā, toreiz kad makreles ķerot vienu vējeni dabuju, izcepu uz pannas. Un laikam neapēdām... Cik atceros, bij jocīga konsistence, tāda pacieta (gandrīz kā nēģis vnk izcepts uz pannas). Domāju ka labākā gatavošanas metode varētu būt dūmu procedūras. Tāpēc labprāt izmēģinātu.
22.maijs 2019, 22:17 | links
 
Nevar nepiekrist, gastranomiski nekā, bet cope super aizraujoša.
22.maijs 2019, 22:07 | links
 
Klau, lielmeisteri, a līcī viņas nāk iekšā? Kautkad sen ārzemēs vienu biju noķēris, cik atceros tad kulinārā vērtība nebij diez ko liela. Līdz ar to nav aktuāli pieslānīt cukurnieku ar viņām, bet ķekša pēc ja kādas 2gb izdotos noķert būtu laimīgs! Dzirdēju ka mangalī viens reņģes ķerot bij dabujis vienu.
22.maijs 2019, 18:47 | links
 
Vakar akmeņragā 25 vējenes, bonusā 2 butes un viens jūras bullis.
22.maijs 2019, 18:25 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager