Nēģi

svaigim cenu neredzeju, bet cepti 15euro

albis77, 12.janvāris 2014, 18:37


Pagājušajā nedēļā no Carnikavas piegādāja ceptus pa 11EUR/kg
13.janvāris 2014, 08:35 | links
 
kūpina tāpat kā visas zivis,garšo superīgi,tas pats ir ar grilētajiem,ja ēdīsiet ne uzreiz,iesaku uzreiz pēc noņemšanas no restes ietīt celafānā vai folijā un ''segā'',paturēt apmēram 5 min.būs sulīgi un mīksti,lai labi garšo ! un ,nebaidieties eksperimentēt...
12.janvāris 2014, 22:17 | links
 
Kolēģi, sakiet - kā pareizāk to nēģi lai mucā žāvē? Pāris reizes esmu pircis - nu ellīgi smeķīgi.

geos, 12.janvāris 2014, 19:30



Žāveti sanāk kā bikšu siksna:)
12.janvāris 2014, 21:12 | links
 
Negi grillet vaj,ag ne zavet!
12.janvāris 2014, 19:47 | links
 
Kolēģi, sakiet - kā pareizāk to nēģi lai mucā žāvē? Pāris reizes esmu pircis - nu ellīgi smeķīgi.
12.janvāris 2014, 19:30 | links
 
svaigim cenu neredzeju, bet cepti 15euro
12.janvāris 2014, 18:37 | links
 
Negus nekad neesmu atglotojis! Visi ed un slave un ar kafiju ir garsigaki! Tas mans subjektivais viedoklis. bet nu citi taisa savadak!
12.janvāris 2014, 18:06 | links
 
uz tirgus dzivus tirgo

albis77, 12.janvāris 2014, 17:33

Tirgo. Tik cena pirms jaungada salūta bij ap 6Ls. Domāju, ka tagad nekas daudz nav mainijies. Jo zvejniekiem murdos ari esot diezgan maz.
12.janvāris 2014, 17:34 | links
 
uz tirgus dzivus tirgo
12.janvāris 2014, 17:33 | links
 
Ja nu kādam noder...

Nēģu tīrīšana no gļotām ir viegla,ja nēgus nobendē ar sāls palīdzību,tad ,uz nakti,atstāj tos aplietus ar ūdeni.Nākošajā dienā nēģu gļota paliek rūsgana,viegli nomazgājas,nekādas beršanas.
Nekad netīrītus nēgus neesmu cepis...
12.janvāris 2014, 15:19 | links
 
iem, kas būvē un remontē paši - BūvētPrieks.lv
Droši vien cik cilvēku, tik garšas pumpas :). Tāpēc neapgalvoju, ka man vienīgā patiesība. Mani visi senči no Doles salas, un paaudžu paudzēs ir ķēruši, cepuši un ēduši nēģus. Nēģus, kas domāti cepšanai, vispirms kārtīgi satin un nosloga maisā (tikai ne jau celofāna), lai tie ātri nobeidzas un nenozīž viens otru pleķainus. Cep uz speciālām restēm virs oglēm. Nekādas gļotas nost nekasa. Fāteris cepa maizes krāsnī (mūrētajā). Cik zinu, tad fātera armijas čoms Carnikavā, kas visu mūžu ir zvejnieks, ar nekasa gļotas nost. Galvenā fiška pie cepšanas neapdedzināt astes, lai pēc tam nav rūgti, kā arī jānotrāpa, lai nav pa daudz izcepušies, jo pēc tam, kad taisa želejā, nēģis jūk ārā. Man gan pašam vislabāk tomēr garšo tikko no krāsns un apkaisīts ar rupjo sāli :)
Gļotas viegli nokasīt, ja aplej ar verdošu ūdeni, bet to mēs darām tikai tad, ja gribas nēģu mērci uztaisīt.
23.decembris 2013, 21:17 | links
 
pirmā dzirdēšana, ka nēģim tīra gļotas, 30 gados pirmo reizi dzirdu ko tādu. Priekš kam tad ogles, tas taču viss sadeg...

VANEMS, 17.decembris 2013, 23:36

Tīra, tīra un kā vēl... Tāpēc jau tos veikala/tirgus nēģus ar "trauklupatas" (Buma 1 ievietotajā bildē to labi var redzēt) apvalku es nevaru ieēst...

Tīrīsanai ir daudz metodes, taču , pēc manas pieredzes, visefektīvāk ir applaucēt nēģus ar karstu ūdeni lai gļota "vizualizējas" balta apvalka veidā un "atlec", tad ar rupju sāli cimdā to nobrauka. Var arī ar nazi, vai kādu citu implementu... Ātrs un patīkams tas process nav , tāpēc arī rūpnieciski to nepiekopj...

zaraza, 20.decembris 2013, 19:21

Par applaucēšanu ar karstu ūdeni, dzirdu pirmoreiz, būs jāpamēģina. Līdz šim, esmu tikai trīs reizes ar rupju sāli tīrījis. Process ar nav no vieglajiem, bet gļotu klātbūtne vairs nav manāma.

uzgulis, 20.decembris 2013, 22:00

Kamēr šamējie vēl dzīvi, uzberu sāli, pēčāk to pašu sāli nobrauc ar roku nost un nekāda amerika nav jāatklāj. Es tā daru jau 25 gadus.
22.decembris 2013, 22:05 | links
 
pirmā dzirdēšana, ka nēģim tīra gļotas, 30 gados pirmo reizi dzirdu ko tādu. Priekš kam tad ogles, tas taču viss sadeg...

VANEMS, 17.decembris 2013, 23:36

Tīra, tīra un kā vēl... Tāpēc jau tos veikala/tirgus nēģus ar "trauklupatas" (Buma 1 ievietotajā bildē to labi var redzēt) apvalku es nevaru ieēst...

Tīrīsanai ir daudz metodes, taču , pēc manas pieredzes, visefektīvāk ir applaucēt nēģus ar karstu ūdeni lai gļota "vizualizējas" balta apvalka veidā un "atlec", tad ar rupju sāli cimdā to nobrauka. Var arī ar nazi, vai kādu citu implementu... Ātrs un patīkams tas process nav , tāpēc arī rūpnieciski to nepiekopj...

zaraza, 20.decembris 2013, 19:21


Par applaucēšanu ar karstu ūdeni, dzirdu pirmoreiz, būs jāpamēģina. Līdz šim, esmu tikai trīs reizes ar rupju sāli tīrījis. Process ar nav no vieglajiem, bet gļotu klātbūtne vairs nav manāma.
20.decembris 2013, 22:00 | links
 
Pajautāju muterei, senlaikos tos mudžus sabēruši ar sāli un pēc kādas pusstundas ar linu lupatu katru atsevišķi pa 2 reiz braucijuši to draņķi nost, bet tas tik Rigas kundēm, krusttēvam bijuši 2 veikali un sičem tāda haltura.
20.decembris 2013, 22:00 | links
 
Kaads varbuut ieteiks kur nopirkt svaigi ceptus lunkanos zhelejaa marshrutaa riiga aluuksne zsvetku dienā, t.i 24 decembrii?
20.decembris 2013, 21:02 | links
 
pirmā dzirdēšana, ka nēģim tīra gļotas, 30 gados pirmo reizi dzirdu ko tādu. Priekš kam tad ogles, tas taču viss sadeg...

VANEMS, 17.decembris 2013, 23:36


Tīra, tīra un kā vēl... Tāpēc jau tos veikala/tirgus nēģus ar "trauklupatas" (Buma 1 ievietotajā bildē to labi var redzēt) apvalku es nevaru ieēst...

Tīrīsanai ir daudz metodes, taču , pēc manas pieredzes, visefektīvāk ir applaucēt nēģus ar karstu ūdeni lai gļota "vizualizējas" balta apvalka veidā un "atlec", tad ar rupju sāli cimdā to nobrauka. Var arī ar nazi, vai kādu citu implementu... Ātrs un patīkams tas process nav , tāpēc arī rūpnieciski to nepiekopj...
20.decembris 2013, 19:21 | links
 
kurš var piedāvat svaigus nēģus,vai zina kur uzvanīt.
20.decembris 2013, 16:52 | links
 
vanems
Cik sevi un savus draugus atceros, vienmēr ir tīrītas nost gļotas, un tā kārtīgi.
Tā kā, mācies...
18.decembris 2013, 07:17 | links
 
var diskutēt vai visgaršīgākie ir ar apses malku ceptie, kas skaitās klasika. Jā, aiziet tradīcijas.
17.decembris 2013, 23:45 | links
 
pirmā dzirdēšana, ka nēģim tīra gļotas, 30 gados pirmo reizi dzirdu ko tādu. Priekš kam tad ogles, tas taču viss sadeg...
17.decembris 2013, 23:36 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager