Kūpinātavas

Ieraudziju uztaisiju bilde albūmā,strādā perfekti 2vi vienā gribi grilē gribi kūpini,ja kādam slinkums taisīt varam sazināties un uzbūvēšu,pats esmu apmierināts,nespiežu uz apjomu, ja tikai ģimenei tad pašiem pietiek .
16.maijs 2015, 00:32 | links
 
pagasgad divas reize meginaju kupinat rezultats nekads pec tam pargaju atpakal uz mucu,sogad jamegina problemu atrisinat, slipums minimals uz tiem divim metriem vārbut pamainīt slīpumu lielaku, lielaks slīpums (saprāta robežās) droši citas problēmas nevaretu radīt,

karusa112, 11.maijs 2015, 10:19


Slīpumu nu mazliet varbūt vajag, trubai vajag būt kurtuves augšējā daļā un kurtuves augšai ar slīpumu uz trubu, kur liek malku liek iekšā , tur zemāks. Tad vēl jāskatās kāds vējš , varbūt jāpieliek kāds bleķa gabals kurtuvei priekšā.
Un vēl, ja negrib vilkt, tad jāiekur kāda avīze pašā kūpinātavas telpā, lai rodas vilkme, trobas izejā, ja truba piesvīst tad vilkme var nebūt, bet kad izkustina gaisu, tad ok.
16.maijs 2015, 15:00 | links
 
Mucai obligāti jāizgriež ārā dibens? Nepietiek ka izgriež caurumu sānā priekš caurules?

Depo var nopirkt termometru priekš kūpinātavas?
16.maijs 2015, 18:34 | links
 
Mucai obligāti jāizgriež ārā dibens? Nepietiek ka izgriež caurumu sānā priekš caurules?

Depo var nopirkt termometru priekš kūpinātavas?

Alex, 16.maijs 2015, 18:34


dibenu var negriezt, augšu gan jānogriež, tikai nesajauc. :)
Rēķinies tad ar to, ka viss kas pilēs krāsies lejā
Paškir atpakaļ, man šķiet, ka par termometriem tika runāts kaut kad.
16.maijs 2015, 23:04 | links
 
Kūpinātavā armatūra salikta, drīkst tos aptīt ar alumīnija vadiem, lai vistas gabaliņi, zivs nekristu cauri?
17.maijs 2015, 22:51 | links
 
Kūpinātavā armatūra salikta, drīkst tos aptīt ar alumīnija vadiem, lai vistas gabaliņi, zivs nekristu cauri?

Alex, 17.maijs 2015, 22:51

vari aptīt, bet tad uzliec tiem virsū zariņus, vislabāk pagājušā gada kārklu vai lazdu atvases (zaļas) un tām liec virsū. Pie metāla produkts mēdz pielipt, tur tikai mazliet varbūt, pēc tam tās no gala pavirpini un atnāks produkts nost.
Es no savas kolekcijas vienu piemēru.
http://www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-69139.htm
18.maijs 2015, 22:53 | links
 
Paldies. Taisās marināde, visu garšvielu nav. Termometra nav, būs jākūpina pēc intuīcijas, pirmā reizi vistu kūpināšu...
19.maijs 2015, 22:17 | links
 
Paldies. Taisās marināde, visu garšvielu nav. Termometra nav, būs jākūpina pēc intuīcijas, pirmā reizi vistu kūpināšu...

Alex, 19.maijs 2015, 22:17

sākumā paturi vaļā lai nožūst, pēc tam uzkarsē, bet lai nečurkst, pēc tam mazini temperatūru. Ar spičku pārbaudi kad gatava. Var marinādi paliet virsū lai nav sausa, bet nepārcensties lai nesanāk pārāk sāļa vai citādi. Pirmā reizē visgrūtāk, pēc tam sapratīsi kā vajag uz konkrēto kūpinātavu darboties..
19.maijs 2015, 22:30 | links
 
Gribēju kūpināt, un lietus sāka līt. Tā vienmēr, kad kaut ko daru - lietus, neko nedaru - saule. :D
20.maijs 2015, 14:18 | links
 
Esmu slapjš kā zivs. Kad izkūpināju, tad tikai pārstāja līt. Uz stieņiem uzliku kļavas zarus. 3 h kūpināju. Pēc 2 h bija gaiši brūna, pēc 3 h tumši brūna. Pie kaula nav izcepusies. Kamēr iekūru, daudz avīžu sadedzināju, lai dūmi ietu pa pareizo caurumu. Kamēr darīju visādas lietas paspēja apdzist. Maz sāls. Kaķis priecīgs par kauliem, viņam jau apnika kartupeļus grauzt. Neiesaku lietus laikā kūpināt. Un vista paslapja, nožūt tā nevarēja - lietus gāza kā no spaiņa, atlikt uz rītdienu negribēju.

20.maijs 2015, 20:54 | links
 
 
Nav diezko rentabli, ap 1kg produkta jākūpina 3 h.
Kāda principa agregāts tas ir, Buma muca® ?
Vistu liec ar ādu uz leju, lai mazāk iztek.
20.maijs 2015, 21:26 | links
 
Nu vistai 3h tas būtu normāli, bet nu kā kuram tā recepte, ja lietus līst kūpināšanas laikā tad sūdīgāk ir.
Es liktu vairāk zarus, kūpinot produkts var mainīt formu un nokrist. arī nokurināties tie var. Sietu no metāla var uzlikt uz armatūras.
Ir jāpieskata, lai nebūtu tā, ka izkuras un jākur pa jaunu, produkts atdziest, tam atkal jāuzsilst. Jācenšas vienmērīgi kurināt pēc uzkarsēšanas. Vistai var dot vairāk t° kā zivīm. Un tas būtu arī labāk, manuprāt.
Sāls izvelk ūdeni no gaļas, labāk tad papildus uzbērt pirms beigām kādu pusstundu. Zivīm līdz ar beigām.
Nu varbūt vēl kāds ar savām domām padalīsies. Bet ar to vilkmi tad kaut kas nav riktīgi ja ilgi jāiekur.
20.maijs 2015, 21:50 | links
 
Caurule 3 m gara.
20.maijs 2015, 22:03 | links
 
Caurule 3 m gara.

Alex, 20.maijs 2015, 22:03


Tas nebūtu nekas, kā kurtuve izbūvēta? Vienkārša bedre, vai kas īpašs?
20.maijs 2015, 22:09 | links
 
 
Tev kkādas kreisās vistas nav? Izskatās pēc uzpūstām superlētajām. No tām nekas garšīgs nesanāk.
21.maijs 2015, 14:38 | links
 
Veikalā pirktas. Trekni stilbi sanāca. Savi broileri vēl aug. Gribu līdz tam laikam iemācīties kūpināt.
21.maijs 2015, 15:15 | links
 
Visdrīzāk ka par maz karstuma. Vistām vajag kā minimums 70°, bet labāk visi 80°C. Vispirms bez produkta kārtīgi izkurināt lai uzsilst, tad kūpināšanas procesā pēc iespējas mazāk virināt vāku.
21.maijs 2015, 16:06 | links
 
Atradu Depo gaļas termometru 3.59 eiro 100°, ar ļoti garu stieni 120 °, bišķiņ dārgāks.
25.maijs 2015, 18:21 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager