Kūpinātavas

mizai nav problēmu
4.aprīlis 2020, 14:22 | links
 
Bebrs [Vakar]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43
Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.
Ar to alkšņa rūgtumu, tāpat, kā ar līņu ,, dūņu garšu,,. :DDD
4.aprīlis 2020, 13:09 | links
 
Alkšņa miza piedod rūgtumu. Esmu visādi izmēğinājis, bez mizas sanāk garšīgāk.

Ar ābeli gan kurinu pirmoreiz.
4.aprīlis 2020, 12:04 | links
 
Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?

EdgarsB, 4.aprīlis 2020, 10:43

Alksnim nav nekāda vajadzība ņemt nost mizu.
4.aprīlis 2020, 11:27 | links
 
edzuss2 [Vakar]: EdgarsB [13m]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?Kūpinu ar sausu ābeli un nekad neēsmu ņemis mizu nost. Sanāk viss ļoti labi!
Man ir galīgi zaļa. Domāju miksēt sausu alksni ar zaļu ābeli.
4.aprīlis 2020, 10:57 | links
 
EdgarsB [Vakar]: Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
Kūpinu ar sausu ābeli un nekad neēsmu ņemis mizu nost. Sanāk viss ļoti labi!
4.aprīlis 2020, 10:55 | links
 
Kurinot ar alksni mizu skaidrs, ka ņemam nost.
Kā ir ar ābeli? Var ar mizu vai labāk bez?
4.aprīlis 2020, 10:43 | links
 
Kaspars33 [Vakar]: Labdien!Gribēju uzjautāt kūpināšanas meistariem,kūpināju pirmoreiz vimbu domāju sanaca diezgan labi,tik nevaru saprast ka iekšpusē tāda mitra,varbūt par maz bija grādi vai kas cits?
Kas cits. Noteikti nenožāvēji kātrīgi un uzlaidi sulīgu dūmu
4.aprīlis 2020, 09:35 | links
 
Labdien!Gribēju uzjautāt kūpināšanas meistariem,kūpināju pirmoreiz vimbu domāju sanaca diezgan labi,tik nevaru saprast ka iekšpusē tāda mitra,varbūt par maz bija grādi vai kas cits?
4.aprīlis 2020, 09:10 | links
 
sveiki. varbūt kāds zin, kas pa vainu, ka kūpinot zivis sanāk nevis smuki brūnas, bet ar melniem sodrējiem? ir zemē ierakta truba apmēram 2 metri. kurinu tikai alkšņa malku.

DainisEl, 28.marts 2020, 17:30

Galvenais priekšnoteikums, lai labi sanāktu nokūpināt zivis ir kūpinātavu pirms zivs ielikšanas kārtīgi izkurināt, lai izdzen mitrumu ārā. Es kurinu ar alksni, sauss pret zaļu 1:1

29.marts 2020, 10:14 | links
 
DainisEl [28.mar]: sveiki. varbūt kāds zin, kas pa vainu, ka kūpinot zivis sanāk nevis smuki brūnas, bet ar melniem sodrējiem? ir zemē ierakta truba apmēram 2 metri. kurinu tikai alkšņa malku.
Tas varbūt saistīts ar laika apstākļiem....pamēģini citā laikā.sodrēji ir saistiti ar mitrumu un vilkmi,jeb dūmu izplūdi...jāeksperimentē! :))
29.marts 2020, 09:33 | links
 
Vēl aizmirsu piebilst, ka galvenais pluss W restei ietilpība vienā kūpināšanas reizē Zivis mucā var ievietot 2,5 reizes vairāk nekā liekot plakaniski
29.marts 2020, 09:26 | links
 
Brekši kuri kūpināti uz šādas restes Nokūpināti no abām pusēm vienādi un sulīgi
29.marts 2020, 09:22 | links
 
W formas restes brekšu kūpināšanai Tā kūpinu brekšus līdz 1,5 kg Lielākus griežu vaļā caur muguru
Mazākos ķidāju caur vēderu Vēdra iekšu apsālu Sāls kūpinot ievelkās zivī eleganti Šī WW reste ir laba ar to ka zivi var novietot kuriņā stāvus un visi labumi pzliek zivī iekšā.
29.marts 2020, 09:18 | links
 
29.marts 2020, 09:06 | links
 
29.marts 2020, 09:01 | links
 
Nevajag uzreiz uzmest lūpu,onkuļi pastāstīs,ja būsi uzmanīgs klausītājs...Alkšņa malkai nevajadzētu darvot,varbūt uguns par šerpu. Vecu profiņu standarts -sauss alksnis(miza tam pati nolec),iemērkts ūdenī iepriekšējā dienā,iekurina ar sausu,tad liek slapjo.Par mucu. Princips šāds-dibenā ieber dūmskaidas-alksni,ābeli,osi,utt,apakšā kurina ar jebkuru malku,skaidas gruzd un dūmo,mucā karsti,viss notiek.Mucu izmanto lieliem daudzumiem,arī vinkāršībai izgatavošanā. Man ir nerūsošā metāla kaste ar trīs stāvu restēm. Var apskatīt manos albūmos.
29.marts 2020, 08:37 | links
 
DainisEl [28.mar]: sveiki. varbūt kāds zin, kas pa vainu, ka kūpinot zivis sanāk nevis smuki brūnas, bet ar melniem sodrējiem? ir zemē ierakta truba apmēram 2 metri. kurinu tikai alkšņa malku.
Tu apmēram kā slimnieks, kurš ārstam pa telefonu zvana, nevis ietodas vizītē lai diagnozi uzstādītu.
Ja uzdod šādu jautājumu,ieliec pilnu info. Kas par kūpinātavu materiāl, restu konstrukciju un izvietojumu, vai bieži to izmanto ? Tad arī atbildi sakarīgu sagaidīsi.
29.marts 2020, 07:55 | links
 
Arvids8 [28.mar]: Zala malka ar mizu...
vot nav zaļa. alksnis ar mizu gan. šodien redzēju fb makšķernieku grupā, kur viens ielicis, ka kūpina zivis 200 l mucā, ķip izskatās ka apakšá vnk neliels ugunskurs. gribētos saprast arī tādu principu, kas vēl tai mucai pa vidu. tur komentārus rakstit negribu, pārāk daudz cilvēku, kam ka tik pasmieties vien tīk.
29.marts 2020, 01:04 | links
 
a kāds koks par malku tiek izmantots?
28.marts 2020, 20:54 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager