Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Latvijas Dabas Muzejs | 29.janvāris 2018, 13:59 | 71 komentāri | 25306 skatījumi

Stāsti nākotnes makšķerniekiem

Latvijas Dabas muzejs, akcijas „atlaid mammu!” organizatori un Makšķernieku Organizāciju Sadarbības Padome februāra sākumā aicina pieaugušos un mazos makšķerniekus piedalīties īpašos zivīm veltītos pasākumos, un klātienē pirmajiem uzzināt, kas kļuvusi par Gada Zivi 2018!

Makšķerēšana Latvijā ir iemīļots sporta un brīvā laika pavadīšanas veids – tas aizrauj gan jaunus, gan dzīves pieredzējušus cilvēkus. Tam, kas ir īsts makšķernieks nav sliktu laikapstākļu, attāluma problēmas vai piedzīvotas neveiksmes. Latvijas iedzīvotājs makšķerē gan ziemā, gan vasarā, kā pilsētā, tā laukos, vai vismaz katrs pazīst kādu kas TO – būšanu ar ūdeņiem un zivīm – dara! Lai arī plašākai sabiedrībai būtu iespēja uzzināt vairāk par Latvijas ihtiofaunu no makšķernieku – spiningotāju skatupunkta un atbildīgu makšķerēšanu, jau februārī pulcēsimies divos tematiskos semināros lielajiem un mazajiem makšķerniekiem Dabas muzeja izstādē „Zvīņu spoguļos", kas muzejā skatāma līdz 25. martam un stāsta par Latvijas saldūdeņos dzīvojošajām zivīm un to ekoloģiju.

Ceturtdien, 1. februārī, plkst. 18.00 aicinām apmeklēt semināru „Par atbildīgu makšķerēšanu!”. AS ”Latvijas Valsts meži” konkursa „atlaid mammu!” 2017. gadā lielākā noķerto un atlaisto līdaku kopgaruma pieteicējs Juris Bārtulis un „atlaid mammu!” autors Matīss Ābiķis pastāstīs un parādīs, ko tas nozīmē – „atlaist mammu”? Sarunas laikā pievērsīsim uzmanību Latvijas plēsīgo zivju resursu saglabāšanas nozīmei ilgtspējīgas „copes” kontekstā. Pasākums paredzēts kā pieredzējušiem, tā iesācējiem makšķerniekiem. Tajā būs iespēja satikt makšķerēšanas entuziastus, uzdot sev interesējošus jautājumus un iesaistīties aktuālās diskusijās, kā arī apskatīt makšķerēšanas rīkus – spoles, kātus un mānekļus –, kas domāti lielo līdaku ķeršanai.

Dalība seminārā – bez maksas.

Sestdien, 3. februārī, plkst. 12.00 aicinām apmeklēt tematisko pasākumu „Stāsti nākotnes makšķerniekiem”, kurā akcijas „atlaid mammu!” idejas autori un spiningotāji Matīss Ābiķis un Māris Olte, kā arī pazīstamais sporta spiningotājs Ingus Goltiņš stāstīs par saviem piedzīvojumiem un sajūtām, kādas rodas, noķerot lielu lomu. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un salīdzināt dažādus makšķerēšanas rīkus – spoles, kātus un mānekļus. Plkst. 13.00 Makšķernieku organizāciju sadarbības padome pasludinās „Gada zivi 2018”. Par tās dzīvesveidu un paradumiem sīkāk pastāstīs Māris Olte. Pasākuma saturs piemērots bērniem no 6 gadu vecuma, piedalīties aicināti visi interesenti.

Dalība pasākumā – ar izstādes biļetēm. Vairāk informācijas par izstādi šeit.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[71] Komentāri | dilst | aug
 
PikeAndMore

Pasākums solās būt interesants un vērtīgs - būs jadodas uz muzeju :)

29.01.18 Atbildēt | Ziņot 9
Marfim

Ja ar pieaugušajiem grūtāk, tad bērniem jāķeras klāt.

29.01.18 Atbildēt | Ziņot -5
Jurcik

Palasot Tavus un vēl dažu putru pēdējā mēneša laika, tad var secināt, ka bērna prāts nekur nav pazudis, tā kā laipni lūgti izglītoties kopā ar bērniem ;)

29.01.18 Atbildēt | Ziņot 9
Marfim
Marfim > Jurcik:

esi pasākuma organizators, ka aicini

p.s. paldies līdzjutējām

29.01.18 Atbildēt | Ziņot -6
Floksis76

Macis jau no mazotnes ka spidzinat un atlaist novargusas zivis

30.01.18 Atbildēt | Ziņot -6
Floksis76

Nez kads ar iemacis atpazit papu,lai vismaz kko berns var panjemt uz maju..cerams ka tik liela sekta nebus kad teiks kad zivis ir indigas un drikst kjert un apmierinaties tikai

30.01.18 Atbildēt | Ziņot -10
krumujancis

Man, kā makšķerniekam, atlaist nejauši noķertu, bet mani neinteresējošu zivi, liekas tikai normāli. Taču speciāli ķert un spīdzināt zivi tikai lai to atlaistu - tas nu nav ne normāli, ne arī ētiski.

Taču šīs publikācijas tituļbilde liecina par to, ka šāda, faktiski neētiska, pasākuma reklamēšanā jau ir un arī tiek ieguldīti pietiekami lieli līdzekļi. Līdz ar to var secināt, ka sadisma atbalstītāju Latvijā, arī naudas dalītāju vidē, ir pietiekoši.

Un ko tad brīnāmies, ka uz ielas sit, varo, un citādi ņirgājas par cilvēkiem, paši vien šo vidi kultivējam.

Arī, par, tā saucamajiem, sportistiem zināms izbrīns. Ja nu tā ļoti sirdij ir nepieciešams kādu piesmiet, tad dariet to speciālās vietās, dīķos, kur šīs spīdzināmās zivis tiek tikai tam nolūkam audzētas, kā piemēram, fermās cūkas kaušanai.

Varu attaisnot vienīgi copes lietu tirgotājus, ja tāds saiets tiek atļauts un organizēts - kāpēc kaut ko nepārdot no sava sosrtimenta.

30.01.18 Atbildēt | Ziņot -8
eMKa
eMKa :

Un ar ko atšķirās process izvelkot "nejauši noķertu" zivi un to atlaižot, ar "gribētu", un arī atlaižot?! Vienā gadījumā tas ir normāli, otrā nenormāli...

Ko vispār nozīmē- nejauši zivi noķert?!

Nevēlos būt rupjš, bet šķiet, ka galvas ārstu vajadzētu apmeklēt...

30.01.18 Atbildēt | Ziņot 7
krumujancis
krumujancis > eMKa:

Tikai ar to, ka braucu copēt līni, bet pieķeras līdaka, kuru man nevajag, īpasi, ja zemmērs. Tad nu laižu vaļā.

Bet nekad nebraukšu speciāli ķert lielās mammas lai viņas pēc spīdzināšanas atlaistu. Tas nu ir klajš debīlisms. Bet kas gan šodien nenotiek. Pat Kārļi kļūstot par karlīnēm.

Arī es nevēlos kļūt rupjš.

30.01.18 Atbildēt | Ziņot -6
eMKa
eMKa > krumujancis:

:) ... un atbrīvojot līdaku (īpaši, ja zemmērs) tas ir OK, bet atbrīvojot virsmēra zivi, vairs nav OK?!

Atbrīvot/atlaist zivi, ko nevari paturēt lomā, jo tā nosaka likumdošana ir OK, bet atbrīvot/atlaist zivi, ko teorētiski varētu paturēt kā lomu, tas vairs nav OK?!

Kur tur ir loģika?! Turklāt vēl pieminot kaut kādu sadismu, spīdzināšanau, piesmiešanu...

Klau, bet kā ar to līdaku (turklāt zemmēra,) kura iekāroja līnim paredzēto tārpiņu...tā aizpeldēja apgarota, pārpilna prieka, ka viņu ir noķēris "līņu" ķērājs un tā ir trāpījusies tikai "nejauši"...

Pretējā gadījumā, ja "liņu" ķērājs būtu noskaņojies ķert līdakas...un arī būtu noķēris, atlaidis, tad līdaka aizpeldētu ar sajūtu, ka ir izvarota, piesmieta, spīdzināta?!

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 10
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > krumujancis:

Par laimi, kad meistarība sasniedz to līmeni, kad var braukt uz lielu zivi mērķtiecīgi (un nevis Skandināvijā, bet Latvijā!!!), tad galva ir tik tālu sakārtojusies, ka var zivi gan mierīgi atlaist, gan paturēt (teiksim, ja ļoti savainota, vai viesības tuvojas) un ļoti gardi pagatavot, neatkarīgi no svara.

Varbūt man nav skaidra cepiena būtība, tāpēc, atvainojos, bet saskatu šeit tikai vēlmi nomelnot konkrētus rīkotājus. Pārējā lirika šķiet tikai piesegs.

Nevajag naidot ēdājus ar atlaidējiem. Izņēmums ir tikai tirgotāji, kas pēc 5 zivīm ved malā un atgriežas. Jo resurss nebija tik liels, lai tā darītu. Un tagad par vēlu vainot zvejniekus, jo viņu daudzkur nemaz nav, un pat maliķi emigrējuši vai apmiruši.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 9
copmans22

Kas teica ka taa ir zivju spiidzinášana??pepiņ.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik

Krumjanci, ja uz uz ielas sit un apceļ vājākos es eju palīgā un aizstāvu, bet krūmos no malas noskatās Janči. Vari droši piebiedroties 4dien un pamacīties kā atbrīvot lielu līdakas mammu, ja nu gadìjumā Tev kādreiz tāda pieķeras, bet saldētava jau piesista ;)

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 9
Akmens_Viesis

Man tikko pielēca. Līdzīgi ir ar seksu. Cilvēks grib vairoties, pamēģina. O, interesanti un patīkami, vai to nevar biežāk? Var, bet ui, atkal ir sekas, dažādas.

Un tad dažas reliģijas brēc, nē, tikai bērnu radīšanai. No otras puses, bizness piebalso, - pārtrauktais dzimumakts nav drošs... o, ir atbilde, durex, drāzieties nepārtraukti... cilvēks izmēģina visas galējības, mjā 60-tie gadi, kurš atceras, tas nav viņus piedzīvojis.

Pamazām katrs iemācās sadzīvot ar sevi un savām vēlmēm. Galējības atbirst.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 10
Marfim

Jurcik, atkal kādu aicini uz pasākumu. Tā arī neesi atbildējis man uz jautājumu vai esi organizators? Savādāk nevar saprast cik nopietni tavu aicinājumu uztvert. Saproti, var izbrīvēt laiku, varbūt, bez interneta karsējmeitenēm, izvēršas loģiska diskusija par un ap C&R tēmu.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot -5
Jurcik
Jurcik > Marfim:

Kaspar, raksta tak izlasiji, ka piedalos. ;) Organize to Dabas muzejs. Aicinu, jo visi var ierasties kam ir interese. Uzsvars gan būs kā pareizi atbrivot līdaku/lielu līdaku, bet gan jau pieskārsimies ari vispārīgi C&R tēmai ;)

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 6
krumujancis

Paldies par piedāvājumu. Tā kā makšķerēju un spiningoju nu jau vairāk kā 30 gadus, varu pats pamācīt zivs ir noķerama un kā arī atlaižama, ja tas ir NEPIECIEŠAMS.

Taču nekad neesmu braucis vai gājis uz ūdeņiem ar domu - nu tikai ķeršu un laidīšu vaļā, galvenais, atlaid mammu. Sacūko zivi un atlaid.

Ļoti ētiska nodarbe.

Par to ielu! Jauki, ja esi tāds vecis, kurš iet palīgā apceltajiem. Ja atklāti, tad savā dzīvē reāli tādus neesmu daudz redzējis.

Man pašam tāda palīdzība nav gan bijusi vajadzīga, jo ir gan meistarība, gan iespējas. Padomju laikā biju sporta meistarkandidāts stenda šaušanā. Vēl iemaņas neesmu zaudējis, paldies Dievam.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot -8
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Jurcik:

Un, ja kāds ar ļoti slimu prātu necienītu sevi un tērētu laiku, lai saliktu kopā šā mēneša ierakstus no marfim CR tēmās... Zaļā zeme garantēta. Es gan vairāk ceru uz studentiem psihiatriem. Par karsējmeiteni es to nesauktu, karsējbekons būtu precīzāk. Arī par nopietnu diskusiju nekas neliecina. Tas pats vecais naids un sazvērestības.

Starp citu, kādā no šīm tēmām esi pirmoreiz atstājis manu ierakstu bez indīgas atbildes, Zvaigzne. Priekšā neteikšu, bet sistēmā sūce jūtama. Paviršība vai vecums?

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 7
Marfim
Marfim > Jurcik:

Sveiks, vai nebiju piefiksējis kas zem kura lietotāja vārda, ne visi var atļauties tādu PR speciālistu kā es ar visu pielūdzēju svītu :)

Paliek jautājums kur lai dabūn uz pasākumu to kurš 100% pret C&R?

31.01.18 Atbildēt | Ziņot -3
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Jā, ari es es nesen biju vicečempions kikboksā, bet šos pagatnes stāstus varam izbeigt uzreiz. Ja gribi tiešam ko vertigu izdarīt, tad ar savu 30 gadu pieredzi ari reali pamāci jaunos, kā zivi pareizi atbrīvot, jo kāvēju jau mums pietiek ;)

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 1
Jurcik
Jurcik > Marfim:

Ja 100% pret C&R, tad varbūt jums tur garāžās ir kāds maliķis čoms, kurš dauza ari zemmerus.. bet diez vai no tada bus jedziga diskusija. Der ari saprast, ka pasakums ir tendets uz jauniem makšķerniekiem un ietiepiga oponēšana bez pamata var būt kaitīga..

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 1
Marfim
Marfim > Akmens_Viesis:

Ja nemaldos uz vienu no Mums rūp semināriem psihologu bijāt pieaicinājuši, tikai sanāca kaut kā ka aicinātājiem pašiem ar galvu nav kārtībā. Iznāca ka vieni raksta par notikumu, bet Jūs pastāvīgi uzbrūkat personām. Līdzīgi kā šajā komentārā. Laikam aizmirsies.

Uz ko man vajadzēja reaģēt, uz Tavu jēlo, nekam nederīgo komentāru kam ar to kādu viedokli paudis krumujancis īsti nav saistības?

p.s. lūk psihiatram kārtējā pērle, īpaši ņemot vērā tavu dzimšanas gadu :) citāts "mjā 60-tie gadi, kurš atceras, tas nav viņus piedzīvojis" ... kā gan var pieredzēt to ko atceres, nu nekādīgi :)

31.01.18 Atbildēt | Ziņot -4
Marfim
Marfim > Jurcik:

Tev bail no manis, ka sāc par kikboksu rakstīt?

Par pasākumu, Tev jau ir zināms kāda publika savāksies? Tēma zināma, man interesanti cik daudz Jūs varat par to pastāstīt vai stāstāt. Pamācīt, neesmu uzaicināts uzstāties, lai mācītu tam jāsagatavojas.

Mūsu garāžas Maliķu čomu kuri dauza zemmērus nav, visi uz Ventspili pārvākusies. Jēdzīga diskusija nesanāk tad ja neklausies ko otrs vēlas pateikt.

Oponēšana bez pamata tēmā kā pareizi atbrīvot zivi, gribu redzēt, piemēram tu labāk izmantot āķi bez atskabargas, kāds no zāles, nē ... labāk ar ... kaut kā tā ... pie tam visi normāli cilvēki, ceru ka Tevi ieskaitot ka labi apzinās ka tas LVM reklāmas pasākums, kura ietvaros ir dota iespēja kaut ko vairāk pastāstīt par C&R un to vajadzētu izmantot.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot -4
Marfim
Marfim > Jurcik:

Jāiet gulēt, atbildēju uz komentāru kas veltīts krumujancim :) Jurcik, no manas iepriekšējās atbildes lūdzu pirmo daļu neņem vērā.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot -3
Jurcik
Jurcik > Marfim:

Ja seko lidzi diskusijai, tad tā bija atbildi par kikboksu uz kada cita forma lietotaja komentaru par sasniegumiem pagatnes sportā

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
Marfim
Marfim > Jurcik:

Piedod, pamanīju tad, kad biju pievienojis atbildi, sāku domāt kāpēc pēķšņi man par sportu sāki rakstīt :) ieraudzīju ka ne man. Kā jau rakstīju lūdzu neņem vērā pirmas rindas tajā komentārā.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 0
copmans22
copmans22 > Marfim:

Pratiņ nāc mājās!!tādiem daiļdirsējiem kā tew 100% neiesaku uz tadiem pasākumiem ierasties, nopietni!!!

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 6
Marfim
Marfim > copmans22:

Ja raksti ko citiem darīt, tad esi gatavs lasīt uz kurieni tev jāiet.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 1
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > Marfim:

Tavā gadījumā nākas vērsties pret personām, Zvaigzne, jo ārpus konkrētu cilvēku konkrētām intrigām, viss iet daudz maz labā virzienā:

* Cilvēki, kurus tu kopā ar Birkova kungu esi ilgus gadus centies nomelnot kā zvejnieku aizstāvjus, būs uzlabojuši zvejas kontroli.

* Ka vāji apsaimniekotajos ūdeņos plēsēju sliktais % ir nopietna problēma, to pašlaik nespēj atzīt tikai daži pētnieki, uz kuru viedokļu bāzes bija iespējama pārzveja Latvijā. Tu tikmēr tracināji "vienkāršo makšķernieku" pret MOSP, kurš gribot atņemt zivtiņas, aprunāji alternatīvos pētniekus, kuri šīs patiesības pamazām atklāja.

Vēl gribi parunāties par procesiem un personībām?

Tad ejam pa apli atpakaļ, ko jau 5 gadus tev esmu teicis:

Sāc beidzot ko darīt lietas labā arī pats, beidz apmelot citus makšķerniekus un citas biedrības.

Sāc ar to, ka atsakies no tādas argumentācijas, kā "tie, kas priecājas par jaunu maksas copes vietu atvēršanu". Par ko šis mājiens bija, piemēram? :) Par procesiem? Jeb par naida kurināšanu nevietā? Es piemēram, sistēmā nevienu tādu nezinu, bet tavā mājienā nojaušams, ka ir kāda makšķerniekiem naidīga grupa, kas tā domā.

Par laimi, aizvien vairāk copmaņu saprot, ka dažām personām ārpus muldēšanas nekāda liela ietekme uz procesiem nav.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 6
Marfim
Marfim > Akmens_Viesis:

Es nezinu, kuri ir tie “arvien vairāk copmaņu” un kas viņiem ir saprotams pēc tavām domām. Ja par komentāru, tikai tāpēc, ka, to uzrakstījis Marfim, ir 4 mīnusi, domāju arī uz jautājumu par troļļošanu utt. nav grūti atbildēt. Kurš melo, kurina naidu, šķeļ utt.?

Marfim melo

... pēc makšķernieku (MRK biedri) bija virkne nepieņemamu lietu, ko citi makšķernieki (MOSP un Co) centās ietvert Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos, par šīm lietām tika rakstīts + skaidrots, ka makšķernieki var savu viedokli izteikt noteikumu projekta apspriešanā, ko arī daži makšķernieki un makšķernieku organizāciju pārstāvji izdarīja ...

Akmens_viesis raksta patiesību

Makšķernieki un makšķernieku organizācijas, kuru viedoklis nesakrita ar MOSP un MIG viedokli, CL žurnālā ir nosaukti nosauc par “populistiem”.

Tas, ka viņus (tieši tāpat kā otrus) ministrija, atbilstoši likumdošanas procesam, uzklausīja un viedokli ņēma vērā nosaucis par “iedeva lielāku jaudu”.

Normas, kas citiem makšķerniekiem nebija pieņemamas - gribot atņemt zivtiņas.

Makšķernieku informēšana par iespēju izteikt un aizstāvēt savu viedokli - tracināji "vienkāršo makšķernieku" pret MOSP”.

Pa apli ejam pilnus 6 gadus un vēl nedaudz ... tālāk vari izpausties viens pats, lai veicas.

Nobiegumam, vai vari sniegt atbildi pats sev uz šiem jautājumiem:

Kuras tieši ir tās konkrētas intrigas pret kurām jāvēršas?

Kādi dati vai pētījumi liecina, ka viss iet daudz, maz labā virzienā?

Kādā veidā ir uzlabota zvejas kontrole un kādi dati liecina par to ka tā ir uzlabojusies?

Kāda saistība ir zvejas, kontrolei ar to kā intereses viena vai otra organizācija palīdz lobēt?

(Pēc Akmens_viesis rakstītā, “nomelnojuma” nepatiesuma pierādījums ir zvejas kontroles uzlabošana. Sanāk, ka uzlabota zvejas kontrole nav zvejnieku interesēs, cik es zinu, tad zvejniekiem ar nepatīk maluzvejnieki un viņi tikai priecājas, ka kontrole ir uzlabojusies, ja tā ir uzlabojusies.)

Kuri ir vāji apsaimniekoti ūdeņi un kuri ir stipri vai labi apsaimniekoti ūdeņi?

Kādos ūdeņos ir notikuši pētījumi, pēc kuriem parādījās informācija par plēsēju un “balto zivju” attiecības ietekmi uz ūdens kvalitāti?

Kuri konkrēti ir tie pētnieki, uz kuru viedokļu bāzes bija iespējama pārzveja Latvijā?

Dotajā brīdī Latvijā ir vai nav pārzveja, kādi dati par to liecina un kas tos iesniedz?

Kas konkrēti ir domāts ar to, ka MOSP grib atņemt zivtiņas?

Kādā veidā izpaudās vienkāršo makšķernieku tracināšana?

Kuri ir alternatīvie pētnieki un tieši kādā veidā viņi tika aprunāti?

Kuri makšķernieki ir apmeloti un konkrēti kādi meli par viņiem ir rakstīti?

Kuras biedrības ir apmelotas un konkrēti kādi meli par tām rakstīti?

Un atļaušos skaidrojumu: "Tie, kas priecājas par jaunu maksas copes vietu atvēršanu" mājiens bija tieši par procesiem un cilvēku nostāju attiecībā uz LM. Ar to nebiju domājis, ka sanāk kopā cilvēku grupa, kura ar torti, šampanieti, ziediem un salūtu, atzīmē katru LM ieviešanu.

Es nezinu naidīga vai nenaidīga grupa, makšķernieku vai ne makšķernieku, bet bija cilvēki, kuri panāca, ka LM pēc būtības netika izvērtēta un noteikumi, kas regulētu LM ieviešanu pēc, būtības netika mainīti, bija cilvēki kuri ar savu darbību vai bezdarbību viņus atbalstīja.

Turklāt tā nav argumentācija, bet fakti un novērojumi. Novērojumi balstīti uz atsevišķu personu komentāriem portālā. Ja pēc tavām domām šāda cilvēku grupa nepastāv, tad man nav galīgi skaidrs, par ko esi satraucies.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -6
krumujancis

No izlasītajiem, it kā nopietnu copmaņu, komentiem kļūst mazliet nelabi, apzinoties, cik gan strauji notiek makšķernieku sabiedrības vienas daļas degradācija.

Ķert un atlaist, ielas valodā runājot, ir tas pats, kas aiz gara laika pastaigāties pa ielu un šad tad kādam, tā sava prieka pēc, iešķilt pa pieres kanti, sabučot, un teikt - cik gan tu biji foršs, ka nebiji pietiekami spēcīgs un ļāvi man gūt prieku, sevi nespējot aizstāvēt.

Jo runa jau nav par to, ka man būtu kaut mazākā vēlme kādus sanaidot, runa ir par mūsu kopējā hobija - makšķerēšanas, ētiku.

Un normālas ētikas šajā C&R pasākumā nav, un nevar būt jau pēc definīcijas.

Tāpat kā šādas ētikas nav praidu, karlīņu, lezbu un zilo pasākumos, nav sava kroplība jāiznes visas sabiedrības aplūkošanai, nerunājot jau nemaz par tās kroplības, C&R, slavēšanu, kā šajā gadījumā. Bet ko gan cilvēki tikai nedara.

Taču tur, kur dala kaut kādus līdzekļu apjomus, runām par godaprātu un ētiku - vietas nav. Šo tēzi pierāda visa mūsu šībrīža sadzīve, kuģis-māja, kur 5 ministrijas "strādā", tas ir, nedara neko, arī citu mūsu politiķu "darbība", savai labklājībai tērējot sabiedriskos līdzekļus miljonos, bet kādas skolas jumta remontam 200-300 Eur - nav, kaut izstiepies, nav.

Tieši tāpat kā naudas ir ļoti maz maliķu darbību kontrolei un ierobežošanai.

Šobrīd vairs izbrīnu nerada nekas, esam pieraduši pie dažādu makaronu karināšanas uz ausīm, pat pie tā, ka ar to vien nepietiek, ausīs papildus iebāž vēl batonus, lai var vairāk makaronu uzkarināt.

Tieši tā, kā šobrīd ir ar to visnotaļ pretīgo C&R kampaņu.

31.01.18 Atbildēt | Ziņot -8
Jurcik

Nu labi Krumu Janci, mēs vismaz atvainojamies, bet tu esi tā daļa, kas uz ielas sit, apzog un nodur pretīmnācēju, jo tev liekas ka tu esi pārāks un tas tev ir vajadzīgs izdzīvošanai.

Deļ tādām pabirām valstīs ir nepieciešama policija un citas instances, kas ierobežo jusu visatļautību. Ja nebutu jūs, tad varbūt nebutu ari šādi semināri jārīko..

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 5
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Paldies, par augsto novērtējumu!

Labāk paskaties tā vērīgi pats uz sevi, kas esi pats? Iespējams, lielāka pabira par mani?

Atšķirībā no Jurcik neesmu aicinājis uz vardarbību, ne pret cilvēkiem , ne zivīm. Taisni otrādi - nicinu šo vardarbību, un neiesaku piekopt to citiem.

Ja tas nav saprotams tāpat, jālieto medikamenti, Jurcik! Un ātri!

Man izdzīvošanai nav pilnīgi nekādas vajadzības veikt visnotaļ cūciskas darbības, kā dažam labam. Pietiek jau tāpat mēslu visapkārt, var nosmērēties pašam nemaz nezinot un nepamanot.

Taču nauda ir jāapgūst, kā nu bez semināriem?

31.01.18 Atbildēt | Ziņot -6
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Par tavu intelektu var spriest pec pedeja teikuma. Mums tas ir brīvprātigs darbs, ja nu kas un izterešu savus lidzekļus. Par tavam copes paražam tapat var nojaust. Izskatas, ka tavai izdzivošanai vel bus nepieciešamas daudz slepkavību. Turpini klusiņām ;)

31.01.18 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Ko te lai piebilst? Te nu ir viena Jurcika patiešām intelekta neskarta seja, un zināšanu nesabojāta personība. Divi - vienā!

Ar savu izdzīvošanu pats tikšu galā, tiec tikai ar savējo, i tad būs labi.

Taču, ja tā jākreņķējas par naudas lietām, tad esmu uz pareizā ceļa, nu ir taču tā naudiņa kaut kā jāizpļekarē, ir. Un tad nu godaprātam un elementārai uzvedības ētikai vairs nav vietas.

Tā tikai turpināt, Jurcik! Priekšā lielas iespējas, būsi liels priekšnieks, ja jau neesi... Bet draņķīgs gan, ja jau nav gudrs, bet ar iniciatīvu - tad nebrīnīsimies ne par ko.

Tas nu viss, vairāk uz glupiem komentiem nereaģēšu, jo ar glupiem tikai pa labam, tā vēsta tautas gudrība.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -4
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Krumu jāni, cepuri nost.. gudrs tu galigi neesi. Bus vien labak, ja nerakstīsi. Savadak man kauns par tādiem aprobežotiem tautiešiem.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 4
Floksis76

Lieka pikja izskjerdesana,nevajadzigam lietam..

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -4
Floksis76

Tas tapat ka vegitariets grib iestastit galjas paviljona ka tas ir slikti un nevar est galju.tadi antinji labi ka nav daudz,bet megina bernus jau no mazotnes sava sekta iespundet

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -6
Akmens_Viesis

Starp citu, runā, ka līdaka spējot atcerēties mānekli, kas sagādājis viņai sāpes. Man labāk patīk domāt par CR šādā plāksnē.

Jo tad matemātiski sanāk, ka tādiem krūmjančiem un flokšiem pēc katra saudzīgāka copmaņa paliek mazāk, ko apēst, lai gan zivis ir :)

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 6
Floksis76

Nebaidies savu zivi es nokjershu pats un sieva garsigi pagatavos..bet tos lidzeklus butu savadak izlietojusi neka savas intereses

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -3
Akmens_Viesis

Es gan savas zivis gatavoju pats, un zēni jau paskaidroja, ka nepelna ar šo projektu.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 2
Petnieks

Man kaut kā liekas, ka te cilvēki īsti neuztvēra krumujancis teiktā būtību.

Man personīgi izskatās, ka viņš aicina neķert mammu tikai plika ķeršanas prieka pēc un bez īpašas vajadzības, nevis obligāti nobendēt. Tas nav gluži viens un tas pats.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -1
Akmens_Viesis

Ak, Pētniek. Makšķerēšana jebkurā variantā pirmkārt ir rekreācija.

Ko nozīmē "bez īpašas vajadzības". Ja pieķeras mamma, kas acīmredzami cepeškrāsnij ir par lielu, labāk mācēt atlaist pareizi, nevis muldēt, putrojot kopā informatīvu kampaņu ar slikti remontētiem skolu jumtiem un homoseksuālismu.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 5
krumujancis

Paldies Dievam! Redzu, ka vismaz viens cilvēks ir sapratis mana rakstītā jēgu.

Pārējie kritizētāji - tādi d..irsēji vien!

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -4
Floksis76
Floksis76 > Akmens_Viesis:

Nu sitas jau skan labak..

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Un vēl! Nevajag apspriest mani, kas esmu un ko varu, bet runāt par tēmu - neētisko C&R.

Kopš Vērmanītī redzēju kā viens pensionārs tika galā ar pūli uzmācīgu "kikbokseru" esmu sapratis, ka tikai personības nosaka lietu virzību, nevis pūlis, tāds, kāds šeit mani aprej.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -4
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > krumujancis:

Vispār onkulīt, tu pats tādu tēmu izgudroji, uzmācies ar to jau ilgu laiku vietā un nevietā, pats arī saputroji, izgudroji teoriju par līdzekļu piesavināšanos, piesauci 15 tēmā neiederīgas lietas, aizvainoji ļoti labus makšķerniekus.

Vairāk atgādina pensi, kurš piedzēries Vērmanīti sāk dauzīt pamatskolnieku pulciņu, jo nedaudz atgādinājuši desantniekus.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 1
Petnieks
Petnieks > Akmens_Viesis:

Mācēt atlaist mammu, kas cepeškrāsnij ir par lielu, ir viens. Pavisam kas cits ir to mammu apzināti un mērķtiecīgi medīt, lai pēc tam dabūtu medāli par atlaišanu.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -1
krumujancis
krumujancis > Akmens_Viesis:

Varu tikai just līdzi tai biedrībai, kurai esi izvēlēts, ja esi, par vadoni.

Apspried tēmu! Nevis mani. Nevis es aizvainoju kādu, bet tikai komentēju man veltītos epitetus, atšķirību neredzi?

Un tas nekādā gadījumā neietekmē manu attieksmi pret neētisko C&R.

Tā ir un paliek dabas izvarošana vistiešākajā nozīmē. Grūti saprast. kā kaut ko tik amorālu var atbalstīt.

Bet ir jau visādi, arī praidisti un tamlīdzīgie, žēl,ka tas ienāk arī copes lietās. Attīstība, tā saucamā.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -4
krumujancis
krumujancis > Petnieks:

Petnieks iri precīzi noformulējis šo darbību. Respect!

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -4
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > krumujancis:

Tēma ir informatīvs pasākums "Atlaid mammu!", ja kāds nepamanīja, un 80% krumujanča tekstu ir nepamatoti uzbraucieni un beztēma, diemžēl.

Savukārt, par tēmu, kad CR kļūst neētisks, praktisks piemērs ir šāds - labs copmanis karstā vasaras dienā noķēris 25 alatas un atlaidis. Visas nofotogrāfējis, solīdi tīkliņā. Citi aizrādīja, kurš korektāk, kurš nē.

Pirmkārt, kad saproti, ka esi meistars, vienā manierē turpināt ķert tajā laikā ir bezjēdzīgi. Pamaini kaut ko, paeksperimentē. Nu labi, nobildē lielāko, bet visas priekš kam. utt. Taču tas ir normāls sarunas temats, nevis "epiteti", kurus diemžēl, aizsāka pats krumujancis, tik pēc tam gribas būt tīram un pūkainam, un vēl cietējam.

Par to ir reāli jārunā, bet izvēloties tiešām epitetus. Teiksim CL tāds copmanis kā Maksi - aizejiet, aplūkojiet viņa zivis un labāk pamācieties no viņa kaut ko. Ja viņš visu paturēs, ko noķer, te būs ļoti vientulīgas vasaras daudziem. Un tāds prasmju līmenis var pienākt katram, kurš copē ne tikai internetā. Copmanim ir jāsāk rēķināties, kāds ir viņa patiesais spiediens pret vidi, viss stāsts.

Esmu vienos mačos ezerā ielicis to akcijas kasti laivā, ja nu kas. Nejutu nekādu hiperētikas kļūdu, nedaudz piekrautāka laiva bija. Virs 70 cm tāpat būtu laidis vaļā, ar kasti vai bez...

konkrētā ezera pieskatītāja lūgums tāds bija. Nelikās, ka kļūstu automātiski par neētisku ļaundari.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 6
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > krumujancis:

Es visu labi saprotu, izņemot, kāpēc tik bieži to praidu piemini pats. Klasiskajā medicīnā to dēvē par slēptu interesi.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 5
krumujancis
krumujancis > Akmens_Viesis:

Nav ko teikt, ja kādam prāta nav - tad tas uz ilgu laiku. Ja kaut ko neesi, kungs, spējīgs saprast, tad tā arī saki, nevis muļķi laid kā parasti.

Runa par prasmju līmeni ir pavisam kas cits, tas nav C&R, - mērķtiecīga zivju izvarošana.

Un par to vēl var saņemt medaļas! Vai kaut kas absurdāks vēl var būt? Vai arī tas vēl nav joprojām saprotams?

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -3
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > krumujancis:

Manuprāt, CR nav "mērķtiecīga zivju izvarošana", bet gan reāla nepieciešamība, ja gribam turpināt makšķerēt tik daudzi, cik esam, ar tādām metodēm, kādas mākam. Akcija ir vērsta uz to, saprātīgu patēriņu, manuprāt.

Varbūt aizej līdz pasākumam un tad ziņo par tā saturu? Tad visiem būs vieglāk.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 3
Akmens_Viesis

un, tā kā pats pieminēji "izvarošanu", tad atgādināšu tev, ka kriminālkodeksā piemēram, ir stipri liela atšķirība, atkarībā no tā, vai upuris izdzīvo.

viss cepiens ir lieks arī tāpēc, ka vēl gadi 3-5 paies, lai saprastu, vai sākas jūtama atšķirība lomos tur, kur akcija notiek, bet kur nē. Es domāju, ka akcijas ezeros varēs tkt pie loma jūtami labāk, bet tā ir tikai hipoptēze, ar kuru es cerams, nevienu neaizvainoju.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 4
aldis70
aldis70 > krumujancis:

Janci, uz šo pasākumu ir jāiet!

Tur būs viskautkā tik daudz interesenta. Plus bonusā tik daudz mesiāniskuma apziņas pārņemto. Un jaunākie standziņu modeļi...

Es būšu.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis
krumujancis > Akmens_Viesis:

Ja gribam makšķerēt un arī noķert, tad VISPIRMS ir PATIESI jārūpējas par zivju resursiem, nevis kā līdz šim un tagad, reklāmas līmenī.

Makšķernieku noslogotajos ezeros, pirmkārt, pilnīgi ir likvidējama zveja ar tīkliem, otrkārt, REGULĀRI ir atjaunojami nolietotie resursi, nevis laiku pa laikam, kā ienāk prātā, treškārt, JĀSEKO lai ūdenstilpnē saglabātos tajā esošā zivju sugu bilance.

Tie ir trīs GALVENIE nosacījumi, bez kuru ievērošanas lēni, bet neatlaidīgi, makšķerēšanas hobijs un tūrisms ies mazumā.

Diemžēl visi viesi un akmeņi līdz nopietnai lietu kārtošanai nav varējuši, spējuši, vai vienkārši gribējuši nonākt.

Un, manuprāt, tikai tāpēc, ka nevienam nav bijis drosmes teikt par lietu nožēlojamo stāvokli lēmējkungiem tiešā tekstā, nepielienot ar delikātumu un diplomātiju, cerībā, ka šie kungi nesadusmosies un nenoraus kādu gabalu no šībrīža pīrāqa pabirām.

C&R neko neglābs, tikai paildzinās agoniju, tas nav risinājums ilgtermiņā.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot -2
krumujancis
krumujancis > aldis70:

Diemžēl man nesanāks. Šajā laikā man ir jābūt citā vietā.

Būtu jau interesanti palūkoties uz tiem tur.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 0
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > krumujancis:

Krūmujanci, atvaino, bet esi vāji informēts pamuļķis, no kura tikai sliktāk. Nekas, tādi ir visās jomās Latvijā.

Ne tu saproti, kādas sarunas kur notiek, ne tev ir apjausma par zivju mazuļu un pētījumu izmaksām, acīmredzot.

Labāk parunāsim par ko tādu, ko tu varbūt saproti.

Nu atbrauks, kur tu tur copē, Lielaucē, ja nemaldos - trīs sportisti patrenēties - nu aizvedīs mājās 2 dienu laikā 30 lielākās ezera zivis, kāda tev ir iespēja to piefiksēt un dabūt vietā jaunas līdakas?

02.02.18 Atbildēt | Ziņot 1
krumujancis
krumujancis > Akmens_Viesis:

Protams, viss ir tā kā saki. Tikai kur tie visgudrie ir noveduši visu, kam tikai ķeras klāt?

Arī pats vairāk par pļeperēšanu neko jau neesi saorganiizējis, vai izdarījis. Tik tie garie palagi.

Vienmēr citi vainīgi.

02.02.18 Atbildēt | Ziņot -1
krumujancis

Un vēl, ja konkrēti par Lielauci. Parasti jau ir tā, ka atbrauc 1 vai 2 zemūdens makšķernieki un īsā laikā aizved piecnieces vai sešnieces līdakas notādām vietām, kur makšķernieks tās vispār nevar dabūt rokā.

Tad kāds ir sausais atlikums no Runātā vai domātā?

02.02.18 Atbildēt | Ziņot 0
Jurcik
Jurcik > krumujancis:

Visdrīzāk LVM ezeros zemūdens medibas tiks aizliegtas.

02.02.18 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis
krumujancis > Jurcik:

Tas būtu ļoti labi.

Jau rakstīju par galvenajām lietām, lai saglabātu un vairotu resursus Latvijas ūdeņos, taču vēl jau ir arī citas lietas, lai, pat intensīvi makšķerējot, tiktu resurss saglabāts.

Ir veicami pasākumi apsargāšanai, zemūdens medību ierobežošanai, līdzekļu iegūšanas plānošanai, un arī līdzekļu iegūšana veicamo pasākumu nodrošināšanai, un vēl citi.

Un tas jau ir nopietns darbs, var gandrīz teikt, ka katrai vietai gan apjomi, gan veidi ir atšķirīgi.

Kādam viss tas ir jāorganizē. Alūksnē, Burtniekā kaut kas jau ir sācies, loģiski būtu būt turpinājumam. Un tad jau arī būtu redzams,kurš modelis ir labāks, un kādēļ.

Pagaidām, vismaz copes lietās, spriežot pēc pieejamiem tekstiem, darītāju šeit ir maz, vai nav nemaz. Gudru vāvuļotāju gan pietiek.

02.02.18 Atbildēt | Ziņot -1
forelzellis
forelzellis > krumujancis:

Paškritika jau skan labāk. Tad sāc beidzot ko reālu darīt, darbā iekārtojies iesākumam, kaut vai par grāvju racēju. Tad varēsi pabarot sevi un ģimeni un nebūs jāiet pēc gaļas uz ezeru. Citādi visiem jau apnicis te, vāvuļo pa tukšo no rīta līdz vakaram.

02.02.18 Atbildēt | Ziņot 2
krumujancis
krumujancis > forelzellis:

Paldies par ieteikumu.

Esmu rantje, un naudu man pienes klāt, iespējams, pat šādi ieteicēji.

Tāpēc pats zināšu, ko man darīt no rīta līdz vakaram, un arī citā laikā.

Ja nav ko citu darīt, tad grāvjus vari rakt pats, nevis mētāties ar tukšiem padomiem.

02.02.18 Atbildēt | Ziņot -4
Akmens_Viesis
Akmens_Viesis > krumujancis:

Paldies par brīdinājumu profilam, norāvos.

Redzi, mani iepriecina, ka pat tik stūrgalvīgs radījums kā Tu esi sācis saprast, ka Latvijā nav viss kārtībā ar zivju populāciju, ka plēsēju ir par maz.

MOSP to sāka cilāt noteikumu apspriešanas laikā. Pārsvarā mūs neviens neatbalstīja, bet daži atbalstītāji bija. Aktīvākie no tiem drudžaini kalkulēja, kur mēs tādā veidā varētu uzvārīties un katram gadījumam kricelēja internetā apmelojumus uz 50 lappusēm. Tikmēr ezeri, kur apsaimniekotājs domā līdzi, tēzes pārņēma. Dažviet iespējas noķert zivi ir uzlabojušās.

Parādījušies pētījumi, kas šīs problēmas apliecina.

Pētnieki, kas darbojas zvejas apjomu aizsardzības režīmā, to atzīst negribīgi vai turpina neatzīt.

Var jau plaucēt ik gadu iekšā plēsēju mazuļus makšķernieku priekam, patiesībā tas ir viens no īslaicīgiem veidiem, kā samazināt ezeru aizaugšanu.

Varu linku kādu angļu val. nosūtīt par tēmu.

Līdaku tukšie gadi arī LV ir raksturīgi (nokrīt salnā appludušās palienes un nārsts pa tukšo).

Tāpat zināms, ka zandarts LV ir mākslīgi ieviests par valsts naudu... Kaut kādai robežai tur jābūt, kur var tā plaucēt iekšā mazuļus, un kur jāļauj visam notikt dabiski. Nu jā, bet tad, vietām drīz vien būs zivju vietā dzērvenes.

Tāpēc tev ir jāpriecājas par copmaņiem, kas atlaiž zivi, nevis viņi jāsauc par izvarotājiem. Tāpat ir zemūdens mednieki, kuri aiz sajūsmas par zivi neizšauj, pazīstu arī tādus. Un arī tādus, kuri dzīvē nav izšāvuši tīri saglabāšanās instinkta vadīti, jo kroksim galva zem ūdens šķiet krieni lielāka nekā pašam.

Starp citu, zemā apmeklējuma dēļ zemūdens mednieki ir pievienoti makšķernieku grupai padomē. Noteikumi beidzās, pēkšņi izrādījās, nevienam nevajag neko. utt

Tas kur es pašlaik redzu problēmu - valsts iestādes darbojas tādā zvejas aizsardzības režīmā, ka ne tikai zvejas aizliegums... pat civilizēta saruna par klajiem esošā Zvejniecības likuma pārkāpumiem ir apgrūtināta. Nianses netaisos tev skaidrot, neesi pelnījis, jo tev par visu tāpat ir savs viedoklis. No otras puses, ņemot vērā, kādā masveidībā te cirkulē meli par MOSP veikumu, tad neapvainojos.

Par laimi, es zinu, kur pateicoties manam darbam ir lielākā iespēja apkaimē noķert foreli. Un tā tālāk, varētu vēl daudz rakstīt, bet tad atkal būtu palags un ilgi jāstāsta. Bet plusos ar to visu neesmu, un tas nav darbs.

Nevajag pārspīlēt sabiedriskas organizācijas nozīmii. Padome ir konsultatīva. Ja parastā reakcija copmaņiem, kas domā, ka mēs ko darām jēdzīgi, labākajā gadījumā ir no sava dīvāna ierakstīt webā ziņu - eu, aizbrauc tur un tur līdz tam ezeram vai upei, baigā problēma... tad tādas jaudas man sen vairs nav.

bet ja tu 10% no laika, ko pavadi šeit rakstot, tu pavadītu, cenšoties ko uzlabot savā ezerā, tad mēs varētu tev ko palīdzēt.

Citādi šī diskusija ir drausmīgi, nenormāli bezjēdzīga.

03.02.18 Atbildēt | Ziņot 3
krumujancis
krumujancis > Akmens_Viesis:

Nezinu kāpēc ir radies un tiek izplatīts nepareizs priekšstats par manām zināšanām zivju sakarā.

Ar ūdeņiem esmu bijis saistīs visu savu mūžu, un esmu pārliecināts, ka zinu daudz vairāk par vienu otru tagadējo jauno zinātnieku.

Esmu piedalījies, kopā ar biologiem dažādos ar ūdeņiem un ūdensputniem saistītos pētījumos.

Varbūt kādreiz ne visai korekti spēju savu domu pateikt.

Tāpat necenšos iedziļināties šo dažādo makšķernieku biedrību darbos un nedarbos, taču saprotu, ka nopietnas organizācijas, kuras viedoklī arī valdības lēmējiem būtu jāieklausās - makšķerniekiem nav.

Un no tā jau visas ķezas sākas.

Katrs jau mēs varam, un arī izdarām kādus labus darbus, bet ar to ir par maz. Jo nespēja formulēt uzdevumus, kurus atbalstītu lielākais makšķernieku vairums, šobrīd ir nenoliedzams fakts.

Taču viss ir vēl priekšā, jo tas, kas jau notiek ar resursiem arvien vairāk spiež domāt par to saglabāšanu, jo piemēri, kā jāsaimnieko, ir. Jāspēj tikai saprast un pielietot, bet - vai kā negribas.

03.02.18 Atbildēt | Ziņot -3
bucman
bucman > Akmens_Viesis:

nevis pleeseeju ir par maz,bet rauseeju par daudz

12.02.18 Atbildēt | Ziņot 0
Floksis76

Un tajos ezeros kur notiek akcija..vai tur neviens vispar nenjem zivi un kas panjem tad to norej?..un ja panjem ka var iegut informaciju kad ta akcija ir izdevusies

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 0
ZivjuZaglis

saprātīgs jautājums. incanti, vai ir kāda statistika, kā ir mainījies LM ezeru apmeklējums kopš akcijas sākuma

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 2
Akmens_Viesis

Cik zinu, tad brīvprātīgi. Uz ūdens vispār cilvēks kļūstot mierīgāks ;)

Pašlaik kopumā viesu un makšķernieku skaits visur krītās. Piekrītu ZZ, ka jautājums saprātīgs.

01.02.18 Atbildēt | Ziņot 2
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager