Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
L.M.S.F | 1.augusts 2018, 11:00 | 2 komentāri | 6166 skatījumi

LČ spiningošanā no laivām, 3. posms - “Saule, Pērkons, Daugava”

Aizvadītajā nedēļas nogalē Koknesē, viesu nams “Daugavas Radzes” teritorijā pulcējās sportisti makšķernieki - spiningotāji no laivām, lai Daugavas ūdeņos aizvadītu trešo noslēdzošo posmu un noskaidrotu 2018. gada čempionus šajā makšķerēšanas sporta disciplīnā.

Liela daļa sportistu jau bija pavadījuši vairākas dienas treniņos un optimisms par labiem lomiem viņu sejās nebija manāms. Daugavas plašumos zivīgu vietu ir ļoti daudz tomēr, laika apstākļi visās vienādi, un svelme zivju apetīti acīmredzot neveicina. Pāris asarīši, dažas līdaciņas un pa kādam zandartam un samiņam.

Organizatorus priecē fakts, ka tieši uz trešo posmu piesakās vēl trīs jaunas ekipāžas, kas iepriekš nebija startējušas, tātad pavisam kopā šajā čempionātā piedalījušās 35 ekipāžas jeb 105 dalībnieki.

Ievērojot laika prognozes un brīdinājumu par karsto laiku nedēļas nogalē, organizatori pieņem lēmumu mainīt starta laikus, nosakot tos agrāk, lai pēc iespējas izvairītos no svelmes, kas uz ūdens vienmēr šķiet vēl spēcīgāka.

Sestdien jau 6:00 dalībnieki ierodas uz reģistrāciju, kam seko tiesnešu izloze, sacensību atklāšana un jau 7:45 pirmās laivu grupas starts. Makšķerēšana notiek no 8:00-14:00.

Pirmajā dienā ar četrām līdakām un vienu asari vadībā izvirzās šī gada līderi Valters Rubenis un Roberts Valters no Lucky John, viņiem cieši pa pēdām, ar identisku lomu - četrām līdakām un vienu asari, seko Armands Ērglis un Kaspars Holms no Eboat Fishing Team 1. Trešajā vietā Anatolijs Pimanovs un Mihails Borodins no Neste Fishing Team – viņu kontā viena līdaka, viens zandarts un pieci stīpainie. Kopumā tiesnešiem darba maz, jo lielākajai daļai sportistu protokolos aizpildītas tikai dažas ailītes.

Svētdienā “uz strīpas” jau jābūt 4:20, kad sākas otrās dienas reģistrācija, kam seko otrās sacensību dienas tiesnešu izloze, sapulce un starts jau 5:45. Makšķerēšana no 6:00-12:00, lai saulītei, kura sola dāvāt siltumiņu līdz par 34 C, nebūtu liela iespēja nomocīt copmaņus.

Un tā – rīta agrumā, motoru rūkoņai izgaistot tālumā, sākas sešas pēdējās, izšķirošās stundas šajā Latvijas čempionātā. Vieni dodas pa Daugavu uz augšu līdz pat 20 km attālajai Aiviekstes ietekai, un vēl augstāk, citi savukārt izmēģina veiksmi braucot pa straumi uz leju. Kādam zandarts, līdaka, asari, bet Agris Rudzāns izvelk kārtējo milzīgo plēsīgo breksi, kas nu jau čempionātā kļūst par ierastu lietu. Varbūt tiešām jāpārskata plēsīgo zivju saraksts? Savukārt stundu pirms sacensību beigām prieka sauciens atskan Ginta Zeiļa un Ivara Ricika laivā (Eboat Fishing Team 2) – uztveramajā tīkliņā knapi ierūmējas 115cm gara un aptuveni 10 kg smaga zaļsvārce, kas ir visa šī čempionāta vislielākā zivs un vīriem pelnīti atnes zeltu 3. posmā! Iespējams, tikpat liela sajūsma bija Andim Miezim un Jurim Fjodorovam, sacensību pēdējās minūtēs laivā ieceļot šī posma garāko -67cm! zandartu, kam Daugavas posmā ieplānota specbalva no Rapala 100Eur vērtībā!

Nemanot paskrien laiks un pulksten 12:00 ekipāžu tiesneši rāda – viss! Šis čempionāts ir beidzies! Tagad tikai atliek nodot protokolus un gaidīt.

Lucky John “Valteriem” otrā diena izrādījusies mazāk veiksmīga, viena līdaka un viens zandarts, kas dienas rezultātos viņus ierindo 13. vietā, bet 3. posma kopvērtējumā tik un tā bronza.

Pārsteidzoši labs otrās dienas starts bija izdevies Normundam Vingrim un Aigaram Gredzenam no Nice, salasot 17 asarus un divas līdakas, attiecīgi dienas griezumā viņi ieņem otro vietu, bet posma kopvērtējumā līdz medaļām pietrūkst.

Ļoti stabilu sniegumu uzrāda Armands Ērglis un Kaspars Holms no Eboat Fishing Team 1, kuri otrajā dienā ar trīs līdakām ierindojas ceturtajā vietā, bet posma kopvērtējumā viņiem sudrabs.

Otrajā sacensību dienā pirmie ar savu zelta līdaku ir Gints Zeiļa un Ivars Riciks no Eboat Fishing Team 2! Viņu lomā ir divas līdakas, zandarts un divi asari. Pirmajā dienā ceturtie, otrajā pirmie un attiecīgi 3. posma kopvērtējumā viņi izcīna zelta medaļas!

Atbildīgais par disciplīnu, LMSF valdes loceklis Gints Zeiļa: “Atskatoties uz čempionātu kopumā, tā organizēšana man bija liels izaicinājums, bet neskatoties ne uz ko, gan kā organizatoram, gan kā dalībniekam man šķiet, ka viss ir izdevies teicami un daudzejādā ziņā čempionāta latiņa ir pacelta augstākā līmenī. Jāatzīst, ka man ir liels prieks par to, ka šogad piedalījās tikpat daudz dalībnieku kā iepriekšējā gadā, un ir vairāki jaunpienācēji, bet uz trešo posmu, kas savas lokācijas dēļ ir pats grūtākais, pieteicās vēl trīs jaunas ekipāžas! Vēlos sevišķi uzslavēt arī tiesāšanu, kas šogad ir vislabākā kāda jebkad bijusi un par to milzīgs paldies gan galvenajiem tiesnešiem, kuri bija ļoti labi sagatvojušies iepriekš un sacensību dienās strādāja ātri, profesionāli un precīzi, gan ekipāžu tiesnešiem, kuri šogad bija tiešām zinoši un prasīgi tādējādi arī kopējais dalībnieku disciplīnas līmenis tikai pieauga. Paldies sponsoriem un atbalstītājiem un liels paldies arī visām makšķernieku ģimenēm par izturību!”

Galvenais tiesnesis Mārtiņš Babris: “Šis posms noteikti ir viens no sarežģitākajiem Latvijas Čempionātā. Sportistiem tas nozīmē lielu laiku ieguldīt treniņos, sagatavoties posmam. Turklāt lielais karstums padarīja šo visu daudz grūtāku. No tiesnešu viedokļa varu teikt, ka sportisti paliek arvien disciplinētāki, un nolikumu ievēro bez ierunām. Par to ir neviltots prieks. Arī pašu ekipāžu tiesneši izcēlās ar profesionalitāti, un sacensības noritēja bez problēmām. Kopumā par šī gada Latvijas Čempionātu, var redzēt, ka sportistu izaugsme kļūst ar vien lielāka, līdz ar ko - sacensības daudz sīvākas. Gribētu novēlēt, lai čempionāts attīstās, un nākošgad dalībnieku rindās mēs varētu ieraudzīt vēl vairāk jaunas komandas un ekipāžas!”

Tiesnesis, LMSF valdes loceklis Kaspars Zvaigzne: “Pēdējā posmā nācās dzirdēt vārdus, ka tiesnešiem maz darba. Pie rezultātu apkopošanas darba bija mazāk nekā pirmajos divos posmos, bet tāpat tiesneši pārdzīvo par visiem dalībniekiem, tai skaitā jaunpienācējiem un labāk redz aizpildītus protokolus, nevis sarūgtinātas sejas. Zivju mērīšana laivās, protokola aizpildīšana, rezultātu apkopošana nav vienīgais pienākums, tāpēc vēlos pateikties visiem 2018. gada Latvijas Čempionāta spiningošanā no laivām dalībniekiem par to, ka laika grafiki tika ievēroti, nolikums netika pārkāpts un ar to tiesnešiem bija viegli tiesāt šis sacensības, jo kardināli lēmumi nebija jāpieņem un iebildumus izdevās nokārtot uz vietas. Sodīt nav tiesnešu uzdevums, tiesnešiem ir jānodrošina vienādus spēles noteikumus visiem un kārtība, ko ceru, ka mums kopā ar ekipāžu tiesnešiem, ir izdevies nodrošināt. Vēlreiz paldies sportistiem, ekipāžu tiesnešiem, galvenajam tiesnesim, ekipāžu un komandu atbalstītājiem, sacensību organizatoriem, sacensību atbalstītājiem, LMSF atbildīgajam par disciplīnu un viesiem tiem kuri palīdzējuši, drukājuši, filmējuši, bildējuši un vēlāku publicitāti nodrošinājuši.”

LČ spiningošanā no laivām 2018. 3. posma uzvarētāji individuālā vērtējumā:

1.vieta – Gints Zeiļa un Ivars Riciks - Eboat Fishing Team 2

2.vieta – Armands Ērglis un Kaspars Holms – Eboat Fishing Team 1

3.vieta – Valters Rubenis un Roberts Valters – Lucky John

LČ spiningošanā no laivām 2018. 3. posma uzvarētāji komandu vērtējumā:

1.vieta – Eboat Fishing Team 1

2.vieta – Salmo

3.vieta – Kokneses Sporta Centrs 1

Lielākais zandarts – Andis Miezis un Juris Fjodorovs – Kokneses Sporta Centrs 1

Organizatori šogad veikuši izmaiņas arī apbalvošanas kārtībā un 2018. Latvijas Čempioni spiningošanā no laivām tiks apbalvoti svinīgā ceremonijā LMSF gada noslēguma pasākumā decembrī. Oficiālie LČ kopvērtējuma rezultāti tiks publicēti vēlāk.

Trešā posma rezultāti: www.lmsf.lv

Plašāka foto galerija apskatāma LMSF Facebook lapā

Paldies Eduardam Nesterovam par fotografēšanu. Divu nedēlu laikā būs arī video apskats, kas top sadarbībā ar “Copes Garša”

LMSF vārdā organizatori saka lielu paldies Latvijas Čempionāta spiningošanā no laivām 2018, 3. posma atbalstītājiem Salmo, Rapala, Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centram, Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartēm, žurnālam CopesLietas, viesu namam Daugavas Radzes un biedrībai “Sporta makšķerāšana”!

Lai arī Latvijas Čempionāts ir noslēdzies, visi – gan sportisti, gan tie, kuri tikai vēlas izmēģināt savus spēkus spiningošanā no laivām vai spiningošanā pilsētas vidē (streetfishing), laipni aicināti piedalīties Latvijas Kausa “Rīga 2018” izcīņā, kas notiks jau 8.-9. septembrī Rīgas ūdeņos. Tāpat kā pagājušajā gadā organizatori plāno plašu publicitāti, lielisku balvu fondu, daudz bildes ar skaistiem lomiem un pats galvenais pamatīgu adrenalīna devu publicējot rezultātus online. Plašāka informācija būs pieejama drīzumā www.lmsf.lv Tiekamies!

Tekstu sagatavoja: Evita Zeiļa, LMSF PR un mārketinga vadītāja

Foto: Armands Ērglis, Gints Zeiļa, Eduards Nesterovs

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
copis

Cepuri nost,večiem ka izturēja šito cepešpannu.

03.08.18 Atbildēt | Ziņot 1
Elvijs1

Aizvējā bija interesanti

05.08.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager