Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
RSU.LV | 8.novembris 2018, 12:26 | 2 komentāri | 3343 skatījumi

Atjaunots RSU makšķernieku klubs

Svētdien, 4. novembrī, tika atjaunots Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) makšķernieku klubs, kuram ir 25 gadu senas tradīcijas.

Pirmajās sacensībās piedalījās deviņi dalībnieki – emeritētais prof. Jānis Raibarts, asoc. prof. Jānis Ķīsis, prof. Andris Jumtiņš, asoc. prof. Vilnis Lietuvietis, doc. Māris Sperga, Ardijs Ranks, Valters Brigmanis, Edijs Šauers un prof. Aigars Pētersons. RSU Rektora kausu ieguva Iekšķīgo slimību katedras docents Māris Sperga ar lomu – līdaka 6,8 kg.

Kluba atjaunošanas iniciatīvas līdzautors asoc. prof. J. Ķīsis par RSU makšķernieku kluba vēsturi
Rīgas Stradiņa universitātē (toreiz – Rīgas Medicīnas institūtā (RMI)) pagājušā gadsimta 80.–90. gados bija izveidota un sekmīgi darbojās Makšķernieku biedrības organizācija. Tas bija laiks, kad būt makšķerniekam, neatrodoties kādā organizācijā, bija sarežģīti un dažreiz pat neiespējami. RSU pārstāvji centrālās Makšķernieku un mednieku organizācijas kongresos vairāku gadu garumā iestājās un cīnījās par civilizētas un sportiskas makšķerēšanas kultūras paražu ieviešanu Latvijā, tostarp zivju migrācijas ceļu izveidošanu.

Atmodas laika gaisotnē, 1990. gada 16. martā, vairāki mūsu docētāji un administrācijas darbinieki nodibināja neatkarīgu Latvijas Makšķernieku klubu Salmo, izvirzot sev mērķi aktīvi iesaistīties daudzu, ar makšķerēšanas sportu saistītu jautājumu sakārtošanā, jaunas makšķerēšanas filozofijas iedibināšanā un tās nostiprināšanā gan likumdošanā, gan makšķernieku prātā un sirdī. Tādējādi tika turpinātas makšķerēšanas aktivitātes ārpus RSU.

Reiz mūsu augstskolas makšķernieku klubā bija 45 biedri. Notika regulāri copes izbraucieni uz ezeriem gan Latvijā, gan tuvējās kaimiņvalstīs. Lai nezustu pēctecība un makšķernieku gars, pēdējais RSU meistars ezera spiningošanā no laivas emeritētais prof. Jānis Raibarts vēlējās savas prasmes, iemaņas un talantu nodot tālāk jaunākās paaudzes makšķerniekiem. Līdz ar to radās priekšlikums, atjaunot RSU kluba darbību.

o r i ģ i n ā l s

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
ZivjuZaglis

Re kā! prof. Ķīsis atgriežas pie pamatvērtībām! ;) Apsveicu un lai līki kāti!

08.11.18 Atbildēt | Ziņot 2
bbw
bbw :

Topošais doktors jau varētu līdaku smukāk paņemt :(

08.11.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager