Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 18.augusts 2020, 14:31 | Komentēt | 1403 skatījumi

Kroņa kauss 2020

Spītējot pasaulē notiekošajām dižķibelēm un Sahāras tuksneša cienīgai svelmei, makšķerēšanas entuziasti satikās Aiviekstes upes krastā. Agrā 9. augusta rīta stundā vīri un dāmas pulcējās, lai aizvadītu 5 azartiskas stundas mēģinot noķert vislielāko lomu. Lai padarītu sacensības interesantākas šoreiz biedrība „Odzienas ezers” sarīkoja pludiņ makšķerēšanas mačus upē.

Kopā atbrauca 28 makšķerēšanas sporta piekritēji, to skaitā divas dāmas un viens jaunietis. Dalībniekus vērtēja gan komandās, gan individuāli.

Aiviekstes upe daudziem no dalībniekiem dāvāja brangus lomus, citiem tik ļoti nepaveicās – bet tāds tas sports ir. Galvenais ir pozitīvas emocijas un kvalitatīvi pavadīts laiks kopā ar saviem interešu biedriem. Lomos varēja redzēt sapalus, brekšus, asarus, raudas un auslejas.

Pēc sacensību beigām un lomu svēršanas absolūts uzvarētājs vīru grupā bija Andris Turkins, kuram izdevās noķert vislielāko lomu. Kopējais Andra saķerto zivju svars bija apaļi 10 kilogrami. Līdz ar to Andris palīdzēja saviem komandas biedriem Valdim un Ilzei Barūkļiem izcīnīt arī pirmo vietu komandu kopvērtējumā. Kopā šī komanda uz svēršanas brīdi uzrādīja 13.430 kg noķerto zivju. Šis tandēms jau tradicionāli startēja ar nosaukumu „Vecie līņi” un šķiet, tas kā allaž nes viņiem veiksmi. Otrajā vietā aiz sevis atstājot Mētrienas komandu, kura sastāvēja no jau tradicionālā Mētrienas komandas vīru trijnieka – Rolanda Kaļeiņikova, Andra Broka un Genādija Sinkeviča. Mētrienieši kopīgiem spēkiem noķēra 12.210 kg zivju. Aiz tās laimīgi un necerēti trešo vietu izcīnīja Linards Leimanis, Andris Sorokins un Viesturs Zavaļskis, kuri pie reģistrēšanās apvienojās komandā „Mēs kopā” – un kopā spēja tiesnešiem uzrādīt 6.330 kg smagu lomu.

Attiecīgi otrajā un trešajā vietā, individuālajā vērtējumā, vīru grupā – mājinieki Mētrienieši Rolands Kaļeiņikovs ar 4.555 kg zivju un Andris Broks, kurš tiesnešiem uzrādīja 3.960 kg lielu lomu.

Ja vīriem bija ko pacīnīties un konkurence - pietiekoši liela, tad dāmām bija vieglāk. Abas, kuras reģistrējās, sadalīja medaļas draudzīgi. Ilze Barūkle pirmā – ar 1.680 kg kopējo zivju svaru un Ginta Kļaviņa otrā ar 0.355 kg smagu lomu.

Bez spriedzes iztika vienīgais jauniešu grupas pārstāvis Sandis Sorokins, kurš veiksmīgi tika pie 3.020 kg smaga kopējā zivju loma, pārspējot pat pieredzējušus vīrus, un pelnīti varēja saņemt zelta medaļu savā grupā.

Neatņemama sacensību daļa ir balva un diploms lielākās nozvejotās zivs īpašniekam. Šoreiz šeit bez pārsteigumiem, jo Genādijs Sinkevičs ir sapalu meistars un krastā no upes pārnesa 1.145 kg smagu zivi.

Biedrība „Odzienas ezers” saka sirsnīgu paldies sacensību atbalstītājiem Rolandam Kaļeiņikovam, Andrim Brokam, Z/S „Vintieši” un Aigai Freijai

Sacensību rezultātu tabula

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager