sandiko trofejas

Nav pievienotu trofeju!

sandiko albūmi

SOT makšķernieku kajaks

Mans Sit On Top (SOT) makšķernieku kajaks.
29.05.13 cl@sandiko
0 Skatījumi 1573
 
Enkurošanās sistēma priekš kajaka.
 
[6] Komentāri | dilst | aug
 
osscar

izskatās stacionāra, es gan laikam pašlaik iztikšu ar veco krievu mazo enkuriņu, ko pūslī izmantoju.

29.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
sandiko

Tā ir sistēma ar ko enkuru nolikt kurā galā gribi. Paša enkura nemaz tur nav. Sistēma ir nepieciešama lai vējainā laikā vai ļoti nelielā straumē novietotu kajaku sev vēlamajā virzienā izmantojot vienu nevis divus enkurus kā to dara lielo laivu īpašnieki.

Sameklēšu un ielikšu forumā bildes kā tas izskatās.

29.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
paiks

Tie visi ir diezgan nevajadzīgi un padārgi loriņi. Kā glāzes turētājs kajakam... Savulaik, šādai vajadzībai izmantoju pa enkura auklu slīdošu karabīni (var regulēt enkurtauvas garumu), kuru pie kajaka pieknaģē, kurā vietā iespējams, visādu atsaišu un rokturu uz tā peldrīka gana. Nācās konstatēt, ka visērtāk enkuroties, ja karabīni stiprina sēdekļa aizmugurē, kur gumijota atsaite (tas mazina enkura izraušanās iespēju, slāpē laivas raustīšanos viļņos, viegli pašam aizsniegt). Bez tam aizmugures daļā (man bija Ocean Kayak Prowler Big Game) , atrodas drenētas divas platformas, no kurām visi dubļi un ūdens no enkura notek atpakaļ ūdenī.

30.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
sandiko

Manā gadījumā atšķirība ir tā, ka nav jāsnaikstās uz priekšu vai aizmuguri lai piekabinātu enkuru vajadzīgajā vietā. Izmet enkuru kreisajā pusē pāri bortam un ar striķi aizvelc uz kuru galu vajag.

Par dārgumu Tev ir taisnība, bet lai pats sakomplektētu tādu sistēmu, noteikti ir jāapskraida ne viena vien bode, jāiztērē piķis par katru atsevišķu komponentu un arī laiks un degviela nav par velti.

Negribēju arī nekur metāla komponentus kas sitās gar laivas malu, grab un vēl rūsē.

Un par glāzes turētāju, tā ir diez gan laba vieta kompasam.

Bet ko lai saku, katram savs variants ir tuvāks.

Ne asakas un lai veicas.

30.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
paiks

To glāzes turētāju, biju domājis,kā atsevišķo komplektējošo apciju, tādam nejauši uzdūros, kad savai laivai meklēju viduskonsoles vāku. Vāku tā arī nepasūtiju, neadekvāta cena, bet viduskonsolē ievietoju hermētisku kastīti akumulatoram, uz kuras virsmas uzmontēju eholota monitoru. Lēti un labi!

31.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
sandiko

Piekrītu, ka reizēm ražotāji iet galējībās un kabina klāt tādiem vienkāršiem agregātiem kā kajakam luxus jahtas aksesuārus un tas viss tikai lai uzskrūvētu cenu un piesaistītu uzmanību ar šķietamiem uzlabojumiem.

Aksesuāri tiešām lielāko tiesu ir astronomiskās cenās. Ja vienkāršai stūrei kas satāv no 10m šņores, pāris alumīnija gabaliem un pāris skrūvēm cena svārstās ap 100 LVL, tad to tiešām var nosaukt par laupīšanu.

31.05.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager