Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Receptes | 17.novembris 2020, 14:02 | 1 komentārs | 3635 skatījumi

Karstie brekša suši

Noķēru pāris skaistu brekšu un, braucot mājās, visu ceļu domāju, ko garšīgu no tiem pagatavot. Kā izcept zivi – visi zina. Var vārīt zupu. Taču breksis nav tā zivs, no kuras var vārīt zupu. Tā arī neko īpašu neizdomāju. Recepte atnāca pati – no rīta, kad pamodos: jātaisa karstie brekšu suši, un kā apvalks jāizmanto viņu pašu āda. Paliels breksis ir diezgan plats, un tajā taču var ietīt fileju! Rezultāts iznāca ļoti garšīgs, tāpēc dalos ar savu kulināro eksperimentu, kurā galveno lomu spēlē brangs Daugavas breksis.

Sastāvdaļas:

> Breksis virs 1 kg

> Rīvmaize

> Baltmaize

> Olas

> Zivju garšvielas

> Sīpols

> Sāls

Pagatavošana:

Zivi notīra un nogriež galvu. Tad, griežot gar mugurkaulu, izgriež fileju. Izgriež vēdera asakas. Fileju pietur aiz astes, ar asu nazi iegriež līdz ādai un, velkot nazi uz priekšu, atdala fileju no ādas.

Fileju sagriež mazākos gabalos un samaļ kopā ar sīpolu un 2 šķēlēm izmērcētas baltmaizes. Zivi maļ divas reizes, lai sasmalcinātos visas sīkās asaciņas. Iegūtajai masai pievieno olu un zivju garšvielas – pēc garšas un patikas. Visu samaisa un liek ledusskapī uz 20–30 minūtēm.

Izklāj brekša ādu uz dēlīša un liek uz tās filejas masu desiņas formā. Aptin to ar ādu un ar asu nazi nogriež. No vienas brekša ādas iznāk 2 rullīši. Atkal tos ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm, lai nedaudz sacietē.

Tad iegremdē tīteņus sakultā olā, miltos, vēlreiz olā un beigās rīvmaizē. Cep sakarsētā eļļā 6 minūtes no visām pusēm. Pabeidz procesu cepeškrāsnī, 180 grādos, cep 5 minūtes.

Lai labi garšo!

@Aigars_Jansons

P.S! Ja arī tavā pūralādē ir kāda garda zivju recepte un tu vēlies padalīties, gaidīsim gatavošanas aprakstu un foto e-pastā redakcija@copeslietas.lv

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(4 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[1] Komentāri | dilst | aug
 
zigmunds

Paldies par ideju, būss jāpamēģina no līdakas šitādus uztaisīt.

04.12.20 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager