©DAP. Illustratīvs attēls
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 10.novembris 2021, 23:49 | 2 komentāri | 3438 skatījumi

Ar sabiedrības iesaisti pieķer maluzvejniekus

Ar sabiedrības aktīvu iesaisti Valsts vides dienestam izdevies operatīvi noskaidrot iespējamos maluzvejniekus, kas ar durkli nelikumīgi ieguva 5 lašveidīgās zivis

Reaģējot uz šodien Facebook publiskoto video, kur redzams kā persona lašveidīgo ieguves lieguma laikā, kad laši un taimiņi dodas nārstot, veic nelikumīgu zivju ieguvi ar durkli, Valsts vides dienests (VVD) nekavējoties veica pārbaudi. Tās laikā, operatīvi veicot lietas apstākļu noskaidrošanu, izdevies identificēt iespējamās vainīgās personas. Tā kā konkrētajā gadījumā noziedzīgā nodarījuma rezultātā zivju resursiem nodarīts būtisks kaitējums, VVD vērsies Valsts policijā ar iesniegumu par kriminālprocesa uzsākšanu.

VVD izsaka pateicību iedzīvotājiem, kas aktīvi iesaistījās un sniedza viņu rīcībā esošo informāciju, ļaujot vides inspektoriem īsā laikā noskaidrot iespējamās vainīgās personas.

VVD vērš uzmanību, ka par katru nelikumīgi noķertu lasi vai taimiņu pārkāpējam ir jāsedz arī zivju resursiem nodarītie zaudējumi. Par vienu nelikumīgi noķertu lasi vai taimiņu zivju resursiem nodarītie zaudējumi noteikti 715 EUR apmērā – ja lasis vai taimiņš iegūts, makšķerējot jūrā un iekšējos ūdeņos, kā arī veicot nelikumīgu zveju ar rūpnieciskās zvejas rīkiem iekšējos ūdeņos, bet 429 EUR – ja lasis vai taimiņš iegūts rūpnieciskajā zvejā jūrā.

Facebook video redzams, ka iekšējos ūdeņos nelikumīgi iegūtas 5 lašveidīgās zivis, kas uzskatāms par būtisku zivju resursiem nodarīto kaitējumu (pārsniedz 5 minimālās mēnešalgas algas).

Krimināllikumā noteiktā atbildība par būtiska kaitējuma nodarīšanu zivju resursiem paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 2 gadiem (3 gadiem, ja pārkāpums izdarīts grupā vai īpaši aizsargājamā dabas teritorijā) vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

a v o t s

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(6 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[2] Komentāri | dilst | aug
 
Sanders

..."kas ar durkli nelikumīgi"...

Ar durkli dur cilvēkus. Durklis - īss vai vidēji garš universāls tuvcīņas aukstais ierocis, paredzēts pretinieka atvairīšanai, neizlaižot no rokām šaujamieroci. (enciklopedija.lv/skirklis/61506-durklis)

Zivis dur ar žebērkli. Žebērklis - zvejas rīks - kātam piestiprināti (parasti vairāki) smaili dakšveida zari ar atkarpēm. (tezaurs.lv/%C5%BEeb%C4%93rklis:1)

13.11.21 Atbildēt | Ziņot 1
rupucis64

.....:)....:)

...ar durkli tik tiesam zivis nedur....var nodurt kaad ruks sav lauk maaj....:)

13.11.21 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager