Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 28.jūlijs 2022, 09:38 | Komentēt | 11492 skatījumi

Latvijā noķerta 21.6 kg karpa

Šodien četros no rīta CL redakcijā ienāca ziņa par tikko noķertu karpu 21.6 kg svarā. Mārtiņš Zeltiņš, kurš jau pagājušajā gadā no Daugavas sūtīja žurnālam savas reportāžas ar iespaidīga izmēra zivīm, ezerā ar neizpaužamu nosaukumu šonakt pacēlis karpu līdz šim vēl neredzētā izmērā.

Par liecinieku pilnvērtīgam svēršanas procesam tika pieaicināts Jānis Placēns, viens no daudzgadējiem Latvijas čempionāta dalībniekiem, šī gada bronzas godalgas ieguvējs un arī bijušais LMSF valdes loceklis, atbildīgais par karpu makšķerēšanas sportu Latvijā. Svēršana notikusi pēc visiem modernajā karpu makšķerēšanas sportā definētajiem svēršanas paņēmieniem, par ko arī iespējams pārliecināties nofilmētajā video materiālā. Labā ziņa ir tā, ka Mārtiņa vārdu visticamāk varēsim redzēt oficiālajā valsts rekordu listē, jo ir ievērotas visas reģistrācijai nepieciešamās procedūras, ieskaitot divu zvīņu nosūtīšanu uz BIOR pārbaudei.

Makšķerēšanas vieta ir ezers Latvijā, kura nosaukumu saprotamu iemeslu dēļ nav iespējams pagaidām izpaust. Tiesa, rūdītu modernās karpu makšķerēšanas metodes piekritēju vidū tas ir zināms ar saviem pieklājīga izmēra eksemplāriem.

Modernā karpu makšķerēšanas metode, kad par ēsmu tiek izmantotas vārītas mīklas bumbiņas- boilas un tās tiek stiprinātas nevis pa tiešo uz āķa, bet gan uz mata, Latvijā ir strauji audzējusi popularitāti pēdējos gados. Tās pamatā ir ārkārtīgi efektīvs un vienlaikus maksimāli zivis saudzējošs paņēmienu kopums, kas komplektā ar piemērotu inventāru ļauj tikt pie šādām iespaidīga rakstura bildēm. Salīdzinājumam, pasaules rekords karpai, kas noķerta šādā veidā, ir 51.2 kg karpa, kuru holandietis Mišels Šonmakers pievarēja slavenajā Euro Aquaūdenstilpē Ungārijā.

CL redakcijas vārdā apsveicam Mārtiņu ar fantastisko lomu un ar pārliecību gaidām nākamās ziņas par jauniem rekordiem – karpas Latvijā ir un tās mēdz izaugt lielas.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 5 no 5
(2 balsis) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager