Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Sports | 9.septembris 2023, 22:12 | Komentēt | 1094 skatījumi

BTA LČ Spiningošanā no laivas noslēguma posma 1.diena

Lielupe un Buļļupe LČ kalendārā ir iekļauta pirmo reizi, un tieši noslēguma posmā. Šis apstāklis čempionāta noslēgumam piedeva papildus intrigu. Tā nav, ka Lielupe sportistiem būtu nezināma sacensību arēna, Latvijas Kausā tur vairums ekipāžas brauc pēc līdakām un zandartiem. Tiesa, tas pie pavisam cita formāta, kad no katras sugas vajag noķert tikai 3 lielākās. LČ savukārt var ķert visas ieskaites zivis neierobežotā daudzumā, līdz ar to pavisam cita sacensības taktika. Sacensību arēnā ir labs potenciāls galvenajām sportistu mērķa zivīm, līdakas, zandarti un asari tur ir pietiekami.

Aptaujāju sportistus pēc treniņu sesijas. Godīgi sakot, pat īsti nesapratu, kas būs galvenais mērķis mačos. Diezgan daudzi grozāmās ierīces atmeta jau saknē, vairāk taisījās koncentrēties uz līdaku. Citi, savukārt, zandartu tēmu neizslēdza, lai arī zandarti šajā laikā ir diezgan kaprīzi, bet īstajā mirklī un ar pareizo piegājienu arī tos varēja ielasīt. Asaru ķeršanu manis aptaujātie sportisti īsti neiekļāva savos sacensību plānos, lai gan skaidri zināju, ka būs ekipāžas, kuras liks tieši uz strīpainajiem, kuru tur netrūkst.

Pēc otrā posma video un foto materiālu pārskatīšanas tiesneši pieņēma diezgan daudz skarbus lēmumus. Vairākām ekipāžām piešķirtas dzeltenās kartītes, vairākiem anulēti atsevišķu zivju rezultāti, bija pat posma rezultātu anulēšanas gadījumi – sarkanās kartītēs. Tas, protams, atstāja sekas uz rezultātu tabulu un kopvērtējumu, tomēr uz ekipāžu un komandu vērtējuma līderu punktiem lielu izmaiņu nebija. Līdz ar to viss jāizšķir pēdējā posmā. Izšķirošajam posmam pieteikušās 39 ekipāžas un 16 komandas.

Sacensību rīts iesākās ar makšķerēšanai samērā labvēlīgu laiku, bija apmācies, neliels vējš, līdakai un arī dzīvās tehnoloģijas zandartam tāds der. Vēlāk diena uzsila un paklīda mākoņi, asaru ķērājiem tas bija tieši vajadzīgs. Izvērtējot rezultātus, neteiktu, ka zivis ir ķērušās ļoti labi, bet šī ir pirmā čempionāta diena, kad pilnīgi visām ekipāžām izdevās tikt pie loma. Lomos dominēja asari, velti strīpainos vairākas ekipāžas izslēdza no saviem plāniem. Par visiem tika noķertas aptuveni 50 līdakas, zandarti šodien īsti labi nav ķērušies, noķerti tikai 19 stiklači. Oto Marinaki un Aleksis Švarnovičs (Team Asakainie) ne vien reiz vien sacensībās ir noķēruši ievērības cienīga izmēra zivis, šoreiz viņiem izdevās noķert 47 cm asari. Tādi Latvijas ūdeņos negadās bieži. Lielākā līdaka 81cm vērtē iekrita Jānim Malnačam un Aigaram Ločmelim (LAIKS COPEI/ BALTIC XL)

Pirmās dienas rezultāti mani nedaudz pārsteidza. Gūti pateikt, kāda taktika, kādas plānotās mērķa zivis bija kopvērtējuma līderiem, bet šoreiz abām kopvērtējuma līderu ekipāžām diena neizdevās un attiecīgi 28. un 30. vieta. Gribu atzīmēt, ka vairākas ļoti titulētas ekipāžas šodien ir kļūdījušās savā taktikā vai pazaudējušas veiksmi. Cīņa par čempionu un čempionvienības tituliem paliek aizvien intriģējošāka.

Šodienas TOP 6 ekipāžu vērtējumā:

Ekipāža

Komanda

Balles

Punkti

Vitalijs Vilcans/ Staņislavs Osipovs

Lucky John

3 asari; 8 līdakas; 3 zandarti

33127

1

Kristaps Kotāns / Gustavs Plūme

Salmo

60 asari

32954

2

Kaspars Tenters / Ricardas Sinkevicius

FACCEX FISHING TEAM

16 asari; 5 līdakas

28522

3

Guntis Smaļķis / Kaspars Dukaļskis

Unitika Team

48 asari

26453

4

Gunārs Freibergs/ Sergejs Kubelniks

Abu Garcia / C1

38 asari

21473

5

Jānis Malnačs/ Aigars Ločmelis

Laiks Copei/ Baltic XL

4 asari; 4 līdakas

20719

6

Šodienas TOP 6 komandas:

Komanda

Balles

Punkti

FACCEX FISHING TEAM

44750

14

LAIKS COPEI/ BALTIC XL

35289

20

COPES KUNGI

36608

26

LUCKY JOHN

40344

29

SPINERGY

26461

30

ABU GARCIA / C1

29110

31

Pirms izšķirošās dienas kopvērtējuma TOP 6 ekipāzas:

Ekipāža

Komanda

Punkti

Janis Mangulis/ Jānis Lindenblats

Ar Makšķeri / Lazergriesana.lv

39

Guntis Smaļķis / Kaspars Dukaļskis

Unitika Team

51

Aleksandrs Zareckis / Ruslans Baranovs

Lucky John

58

Vitalijs Vilcans / Staņislavs Osipovs

Lucky John

60

Mārtiņš Iskrovs/ Deniss Ostrovskis

Strike Pro Latvia

62

Uldis Paulins/ Māris Krēpausis

Unitika Team

71

Kopvērtējuma TOP 6 komandas:

Komanda

Punkti

Lucky John

118

Unitika Team

122

Strike Pro Latvia

152

Ar Makšķeri / Lazergriesana.lv

152

Salmo

166

FACCEX FISHING TEAM

182

Rīt mūs sagaida ļoti interesanta cīņa par tituliem. Šodien jau pieredzējām, ka visi ir tikai cilvēki un var kļūdīties. Kuram rīt būs stingrāki nervi, labāka taktika un vairāk veiksmes, tas viss rītdienas reportāžā.

Rezultāti

BTA ģenerālsponsors nemainīgi jau trešo gadu.

Atbalstītāji: Salmo; Eholotes.eu; Vizion Boats; Yamaha; Motozip.lv; Rīgas Brīvosta; Major Craft; Unitika; BKK; Lucky John; Norfin; ReTv; Ifood; Baltic XL; Cash & Carry; Rocket Bean Roastery; King Coffee Service; Lielais Loms; Mazā alus darītava Brālis; Abas Smokehouse; Grilētāju Brālība; LSFP; FishQuest; Sportfishing – Vertexo; AAKnives; Epicprint; Red Bull; Mana Cope; Makšķerēšanas karte; Copes Lietas

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager