Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

RSS barotne
Seko līdzi jaunākajiem CopesLietas.lv biedru rakstiem sev ērtā veidā izmantojot RSS barotni.
Aktuāli | 3.novembris 2023, 14:28 | Komentēt | 751 skatījums

Savāc nolietotās makšķerauklas

Kā zināms, katru gadu tiek izmesti neskaitāmi metri makšķerauklas, tāpēc Daiwa Australia sākusi īpašu projektu – makšķerauklu savākšanu.

Projekta mērķis ir veicināt pārmaiņas nākotnē, un tas stiprina šī uzņēmuma apņemšanos pildīt piecus galvenos korporatīvos solījumus, starp kuriem ir arī “esi novatorisks” un “esi draudzīgs Zemei”.

“Būtisks korporācijas Daiwa mērķis ir mazināt vidē atstātās pēdas. Mēs uzskatām, ka novatorismam ir jāsniedzas tālāk par mūsu radītajiem produktiem. Tam ir jāaptver visa mūsu kā uzņēmuma darbība,” skaidro Austrālijas Daiwa pārstāvniecības izpilddirektors Gregs Seeto.

Auklu savākšanas programmas nav nekas jauns, taču to pārstrāde otrreizējai izmantošanai ir solis uz priekšu. “Mēs vēlējāmies attīstīt nolietoto makšķerauklu savākšanas koncepciju un maksimāli palielināt tās ekoloģisko rezultātu, nevis vienkārši nogādāt auklas atkritumu poligonā,” skaidro Daiwa mānekļu un auklu produkcijas plānotājs Taka Kavasaki.

Projektā ir izveidotas vienkāršas konstrukcijas kastes, un tās ir izvietotas sadarbības partneru copes veikalos, kas tirgo Daiwa produkciju. Kastes atradīsies aiz letes, netālu no makšķerauklu stenda vai pie auklu uztīšanas mašīnas. Viss, kas cilvēkam jādara – jāatved sava aukla un iemet šajā kastē. Pieņemtas tiek visu veidu un zīmolu auklas jebkurā stāvoklī – tās var būt gan tikko notītas no spoles, gan izvilktas no ūdens makšķerēšanas laikā. Pilotprojekta beigās, tas ir – pēc sešiem mēnešiem, kastes tiks nosūtītas pārstrādātājam.

“Mēs vēlētos, lai auklas pārstrādi cilvēki uztvertu tāpat, kā viņi uztver dzēriena pudeļu un skārdeņu pārstrādi. Tam būtu jākļūst par katra copmaņa ieradumu,” saka Taka Kavasaki.

Pēc pilotprojekta Daiwa plāno paplašināt programmu visiem Daiwa mazumtirgotājiem Austrālijā.

 
 
Novērtē rakstu:
  • Vērtējums ir 0 no 5
(Nav balsu) - lai vērtētu, nepieciešams reģistrēties
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager