Lielupe

otinjsh.
Super.:)
27.maijs 2012, 18:46 | links
 
Tieši pabeidzu savu stāstāmo, līdz izlasīju , ka Exmass (am) brekšiem ikru pilni vēderi, a bet tendences kopīgas.

Tātad Izr. no Dgr. 2012

26.05.2012
Nakts copi nolēmu šo nedēļas nogali sadalīt divās rīta copēs. Laiks ar' solās tīri komfortabls būt, maz vēja un silts, galvenais, lai zivis ķertos. Sestdien no rīta augšā esmu kā štiks nu tā pirms diviem, visas rīta procedūras un jau vālēju uz Lielupi patupēt uz laktiņas.
Vīri jau runā, ka Brekši tagad darot TO, bet nu tāpatās pašam takš jāpārbauda, varbūt asars ar tajs krajos ir parādījies.
Pa ceļam nemanīju ne stopētājus, ne kādus dzīvniekus, tik tālumā kāds peļu junkurs nokustina krūmus. Upe mierīga, ar miglas seģeni pārvilkusies, zāle peldās vienā rasā, forši, vismaz odu nebūs. Līmenis ar zemu zemais, bet tā kā esmu nolēmis makšķerēt zandelēs, tad jābrien vien ar plikām kājām.
Ārā nieka 6 grādi, kas vel ir tīri nekas, bet tā kā pasauli pārņēmis mitrums, tad rīta gaitā knaģi paspēj normāli nosalt. Tā ka upe to nezināja, tad arī šoreiz nolēma mani atsāt bez nevienas trofejas, nu nemaz nepažēloja.
Pirmās rīta stundas paiet vien pārsienoties, klājot galdu un draiskojoties kopā ar mailītēm. Copju nav. ~ 6:00 iepūš neliela brīzīte, atvelkot aiz sevis mērcētāju un odu mākoni, kas kā tāds sirseņu bars kā parādās tā pazūd (Jeb aiz viņiem paliku tikai es, neviens vairs nav starp dzīvajiem), bet ar šiem priekšvēstnešiem parādās copes un ar viņām rokās sadevušās arī zivis. Copes skaistas, nu ļoti breksīgas, bet izvelkot galā piezīdušies ir tikai plinderi max. līdz 400-500gr., pa kādam cietumniekam un tas arī viss. Tā papriecājos kādas 30 min. un klusums.
Nostrādā mailīšmakšķere. Attaisu lociņu un pluds nesās dzīļu virzienā. Nogaidu un tad, baukš, kā maucu ar kātu pa šnobeli, nedaudz pavelku normālu pusķieģeli un tad klinkts un nekā. Zivtiņā savilktas svītriņas skausta un astes rajonā. Laikam līdaķels bija, tjipa baigais stārs un es autogrāfu mednieks. Tā pātaga vispār pusmirusi: ar mailītēm neviens nevēlas draudzēties, ar šļiekām atļaujas savus krāniņus samērīt tikai asarbērni un ar' ik pa 2h. Vobšem tajā frontē bez pārmaiņām.
Brekšu bērni pienāk, vai atsāk ēst ar intervālu ik pa 30 min. maini ko un kā gribi, bet visi viena standarta. Jā, laikam kamēr lielie rīvējas, tikmēr mazie stīvējas. Kad tad , ja ne tagad?
Ā, straumīte ar bij' tīri feina un uz leju, bet ~ 9:00 kad iepūta stiprāks ziemelis, tad praktiski apstājās, kā arī intervāli starp uznācieniem palika arvien lielāki. Nomainīju barotavu ar svina olīvīti, uzspraudu uz āķa lielāko slieku, kura beigās pati arī pieteicās, un pabungoju pakrasti un pakrastes kanti. Īpašus rezultātus tas nedeva, protams, ja par tādiem neuzskata cietumnieku rosīgo brigādi. Rausos vien nostī un šlepēju lēnām uz mājas pusi.

PS ja nebūtu šodienas, tad droši vien par šo copi neko nebūtu rakstījis, ja nu vienīgi: Lielupē pie Kalnciema 04:00-10:00 gandrīz nekā, tikai mazie breksēni pasūkāja, mailītes klusēja. Arī citiem neredzēju, ka ķuļķenes cilātos.


27.05.2012
Dublis numur divi:
Ļoti ceru, ka vakaradienas uzklātais galds, kaut kādu artavu būs devis, lai šīs dienas cope būtu vairāk izdevusies. Ar tādām domām, pēc visu sīču nolikšanas gulēt, arī aizdodos uz sav' gult'! Guļu cīši, sapņoju kaut ko par lapsenēm, par raudāšanu, līdz kāds prasa vai nav jau gadījumā uz copi jābrauc (vel viens plus laulību dzīvei). Atvererot acis, sejā iespiežas spoža gaisma bledj. Pazaveros mob.tel. pulkstenī, kas nodevīgi rāda 02:15. Bet kāpēc tik gaišs? Aiztipinu līdz sienas pulkstenim, kas vel nodevīgāk rāda 04:20 bleedj. Spaidu mob. tel., a tas uzkāries kā tāds dators bleeedj. Ātrā kafija, rīta procedūra izpaliek un jau pēc 10 min pusaizpampis ripinu uz upes pusi. Malkoju kafiju, pīpēju un lādos, jo domāju, ka daudz ko esmu nokavējis. Kalnciemā vel pa priekšu noziepējas pilnīgi melns kaķis bleeeedj, tpu tpu tpu un 05:10 jau sēžu uz laktas. Kad vajag, tad var, a bet tur, lūk, jau saulīte lūkojās starp koku galotnēm.
Ātri saķeru mailītes lielai asaru copei un sāku barot lielBrekšu bērugaldu. Šamie atsaucas uzreiz, bet tā kā šoreiz esmu uzlicis nedabiski garu pavadu (pats vel nezinu kāpēc), tad baigi daudz nogājienu bleeeeedj, it kā galā ir, bet pēc pāris metru ceremonijas jau atkal esmu vienatnē. To apjēdzu tik pēc laba laika. Samazinu pavadiņas garumu uz pusi un pareizi vien' esmu darījis- copes retākas, bet realizācijas ir diametrāli pretēja. Izmērs, a bet izmērs tas pats plaukstīgas, pa vidam viens smukāks pie kājām nokratās.
Mailītes izvēlas mirt navē uz āķa, nevis plēseju zobos.
Straumīte atkal ir tāda forša, kamēr ~ 08:00 izbeidzās pavisam. Pie sevim škrobojos, ka ar visu to aizgulēšanos daudz ko esmu nokavējis. Ļoti daudz eksperimentēju ar ēsmu: baltie, ķikuri un slieciņas visdās kombinācijās. Nu it kā ir copītes, un pat tīri smukas, bet ļoti kūtri un ar gariem zobiem.
Hmm, ko vel, ko vel? Pazaveros iebarojamā spainī un acīs iekrīt mazie krāsainie pinki, kas tur neveikli kūņojas. Saspraužu nelielu pušķīti, nu kādus 5-6 aiz pakaļiņām un močīju iekšā. Bangš bangš bangš uauuuu un un galā feins izmēriņš. Kaut kā izstīvēju līdz sačokam normālu apmēramkilogramnieku. Tam par lieciniekiem kļūst tēvs un dēls, abi vietējie. Papriecājamies par zivi, kura notinas uzglabājamā tīkliņā, pasmejamies par viņiem kā manas laimes nesējiem un aiz azarta (ko esmu sev kā ļoti raksturīgu pamanījis) pie pinkiem vel pielieku kādus piecus pa vidu izvērtus ķikurus un pārīti ar baltajiem.
Whšiūu-tnk-plinkš-trk trk/ueuuu/ piecērtu un tur normāls plaukstenieks plinders sēž. Nākamo kumāsu jau nolemju tikai kā balto un motiļu maisījumu peldināt, kamēr attopos, ka atkal tās pašas skaistās, bet nu ļoti kūtrās copītes, kuras neizdodas realizēt.
Pienāk vietējais, labi noaugušu miesu un varen spalvains aborigēns (tikmēr saspraužu atkan pinku un motiļu kokteilīti) un prasa: "Kak kļovs?" Saku, ka vjala. Šamais ar', ka viņam vjala, mirjožos nav zivju un nav kustības. Prasu, kas ir mirjožas? Nu tjipa beigās saprotu, ka laikam murds. Viņa acu priekšā uzreiz izvelku velvienu apmēramkilogramnieku, kamēr šis, iespējams nočekojis situāciju, iebrien līdz krūtīm ~ 50m no manis, un no savas mirjožas paņem vienu līdaķeli. Es ar īpaši nesprēgāju, tik turpinu vilkt zivtiņas, kas ķeras diezgan reti, bet izmērs jau 500-800 gr.
Redz' kādas divas svarīgas atziņas guvu: zivis tuvāk dienvidum paliek arvien lielākas un lielākas, bet jāmāna tās uz pēc iespējas mazāku kumosiņu, nu vismaz pagaidām.
Nav vel īsti kodiena pēc tā brangā rīvējiena, bet ja grib, tad var arī tagad, lai gan kaut kur atminos ka brekšu nārsta laikā pat baznīcas zvani neesot zvanījuši!!
Tas, ka rīvējiens kādam vel notiek, bet kādam vel turpinās, apstiprinājās pēc abu čemodāņnieku sekcijas. Vienam ikri bija gandrīz izbeigušies, bet otram nedaudz uzspiežot, ārā lija pieņi. Nu piedodiet, ja varat, bet tāāā gribējās!
Mājā atgriežoties, pēc divām pusnegulētām naktīm, baigi nāk miegs un grūti pastūrēt. Atveru durvis, a tur viens sīkais dzer ūdeni no urīnanalīžu trauciņa, a bet otrais spēlējas ar bračkas trofejām naktspodiņā. Gļuks? Nē- esmu mājās!!!

PS Pēc nedēļas lielie bračkas kodīsies uz nebēdu. Ja pēc kaulaino sezonas atklāšanas būs luste, jālaiž piedalīties!!

Jums to pašu aizgulēšanos vēlot,
otiņš
27.maijs 2012, 18:23 | links
 
nus.. uz breksēniem šodien varēja.. ;) no kādiem 4 rīta līdz kādiem 3 pēcpusdienā 4 breksēni, lielākais kilogramnieks, pārējie 700 gr .. un vēl pārējie kas neskaitās varēja salīst sērkokastītē.. bonusā 4 smukas 200nieces raudiņas.. nārstojuši vēl nav.. vēderi pilni ar ikriem... bija.. bet jautrākais, ka brekseni ņēma starp 1330 un 1400 pa dienu.. viens pēc otra.. pārējā laikā visādi mikrobi..
27.maijs 2012, 17:15 | links
 
Lielupē, kalnciema rajonā no 3:40 līdz 12:30 - pilnīga necope.
1x cope ~ 9:00 - 57cm laivā - uz džerku.
Čoms gan twičoja gan ar rotiņu gan bleķi gan gumiju - viens zīmuls no lēpenēm uzleca.
Ņemot vērā, ka laivas pazuda jau ap 9:00 ... izskatās ka pārējiem arī +/- švaki, tiesa gan redzēju kā viens velcētājs ievelk ~mēru un viens zimuli amnestēja.
27.maijs 2012, 14:04 | links
 
Šodien pie devītā . No 6:00-11:00 ašuks 0.460 divas līdaķeles 1.460 un 1.600.
27.maijs 2012, 12:50 | links
 
Man arī vakar švaki lielupē bija... Ar vienu makšķeri uz dzīvo sēdēju un ar otru uz slieku. Pat neviens asaris nepieteicās uz slieku !! Pilnīga 0, sazin kur viņi salīduši...dziļumā nav, seklumā nav. Laikam citā upes posmā :) Vismaz uz dzīvo pa tām 4 stundām dabūju 30 cm līdaciņu. Pa cik redzēju, man vel paveicās, jo pretējā krastā neko neizvilka.
27.maijs 2012, 10:15 | links
 
Šodien no 5-9:30 1 asaris ap 250gr.Tas pats uz lielu līdakām paredzētu gumiju.Mazās neņēma.Līdakas neņem.Ūdens stumjas augšā.Jāmet miers tai Lielupei.Tur nav ko darīt.Kad asari sāks kārtīgi uz mākslīgo ēsmu kosties tad aizbraukšu.Sliktāka cope kā lielupē man nekur nav bijusi goda vārds.
27.maijs 2012, 10:08 | links
 
šodien doma pasēdēt bet nesaprotu uz ko. Ir jēga uz breksi braukt? 3dien bij vakuums. Pamētāt uz zaļo? Baigā saule. :( mājās negribas sēdēt.
27.maijs 2012, 10:06 | links
 
Vakar, no 5:00-12:00 velce, divi zemmēri uz diviem:) Vēl pāris nenozīmīgas copes un viss...
27.maijs 2012, 05:27 | links
 
zutīši tas ir labi :)
26.maijs 2012, 21:51 | links
 
Šodien Lielupē ielaida gandrīz 100000 zušu mazuļus (stikla zutīšus) .Mazuļi vakar atceļoja ar lidmašīnu no Rietumeiropas .
26.maijs 2012, 21:07 | links
 
Man atkal neliels škrobis, tur kur viņš asars bija bijis iepriekšējos gadus, šogan nav! :(
26.maijs 2012, 18:28 | links
 
Šodien asaris bij izbadējies, rija tā, ka maile uzreiz kuņģī. Tiesa bij izklīdis, tikai divās vietās dabuju pārīti, vai arī trūkst meistarības :) Divas pusītes, viens 300nieks un pārējie 200-250. Kopā pus norma salasijās. Copēja visu laiku bez redzemiem iznēcieniem.
26.maijs 2012, 18:16 | links
 
Aizvakar, fīders pa nakti, copēja visu nakti, pārītis bija ap kilo, pārējie vidēji 400 - 500gr.

Šodien, velce no rīta līdz 1600, līdakām daudz zemmēru. Trāpījās arī citas plēsīgās.
26.maijs 2012, 17:50 | links
 
Patreiz brekšus var atrast tikai seklās vietās,nesen tīri labi copēja vienā kanāliņā,atzarojums no Lielupes.Dīvainākais bija tas,ka nav viņam tās adatas vēl parādījušās! :))
Toties līņi tīri normāli ķerās,tikai jāzin vietiņas! :)
25.maijs 2012, 09:04 | links
 
:):):) visam savs laiks, tagad var raudas kert, vimbas, liidakas, breksi s'aksies peec dien'am 10, uudens ta auksts, ielein nopeldeeties un kraanins peec tam ar kemmi jaameklee, kaads tur dipadu dapadu :):):), taapeec arii need puikini, bumbuli spiez, bet aaraa nenaak
25.maijs 2012, 08:37 | links
 
Domāju ka tajā dienā tu varēji likt jebko - JEBKO! Un melase jau rūgtu aromātu dod.
25.maijs 2012, 08:05 | links
 
pameegjiniet nesaldinaat bariibas,bet piespert granuletos kjiplokus,aukstaa udenii reizeem labi nostradaa...
24.maijs 2012, 22:13 | links
 
Bij normāls vējš - odi tad nebij
24.maijs 2012, 22:07 | links
 
Es gan vel aizdošos ned.nog pameklēt laimi pie tā fīder'. Ne jau visi vienlaicīgi nārsto, bet ta jau matīs. Moš gaitā jāparmetas uz asarīti.
Kā ar odiem upes krastā?
O.
24.maijs 2012, 22:00 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager