Kas notiek Latgalē

Zinu ka Jersika saglabājas pirmo vietu.. Šie puikas kausu nevienam neatdos:D
4.jūnijs 2012, 14:04 | links
 
Varbūt kāds zina, kā gāja Daugavas savienības kausa izcīņā makšķerēšanā Jersikas pagasta "Madaliņās", kas notika 02.06.?
4.jūnijs 2012, 10:31 | links
 
Vabolīte, man tuvāk ir Sprūževa, Greivuļi, Taurinka, Sakstagals, Subinaite, Rikava, kur sapali ir uz 100%. Tevis pieminētajā vietā ir trāpījušies ālanti. Un mēģināt var un vajag dažādās vietās.
4.jūnijs 2012, 08:39 | links
 
valnaans,vēl var mēģināt pārraktajā kanālā Maltā,Meirānu kanalā.
4.jūnijs 2012, 08:15 | links
 
Tā ir, ka labi sapali Rēzeknes upē ir sākot ar tās pašu augšteci, līdz Spruktu HES ūdenskrātuvei. Pašā ūdenskrātuvē arī periodiski ienāk - pavasarī un rudenī taukus uzaudzēt. Ar ālantiem Spruktu ūdenskrātuvē nu jāsaka, ka palicis ļoti bēdīgi. Agrāk vakaros pa krastiem dauzījās kā negudri, a tagad praktiski nemanāmi. Ja kādreiz, manā bērnībā un agrajā jaunībā bija tā, ka ejot uz lielajiem ruduļiem un copējot uz spārēm, gandrīz vienmēr 1-2 smuki ālanti trāpījās. Bija pat veči, kas specializējās tieši uz ālantiem, pludinot spāres vai viendienītes (to iznāciena laikā) pa augšu.
Atgriežoties pie sapaliem, vēl tie ir, kā te daudzi minēja, posmā aiz Spruktu HESa līdz Rikavas HES, tālāk ar neesmu manījis. Maltas upē gan ir manīti, pat Nagļos uzreiz aiz slūžām pāris reizes šos ar baltmaizi baroju :).
4.jūnijs 2012, 08:14 | links
 
Tonton, es 7dien pabiju ne gluži Dunavā, bet mazliet uz Dignājas pusi un no krasta pavicināju špinīti. Sīkās līdakas ķērās atzīstami, taču nevienas ne tuvu 50 cm... Asari no ~100-200 g.

Rija labi it visi, laikam pēc 6dienas gavēņa nolēma uzbaroties.
4.jūnijs 2012, 08:11 | links
 
valnaans,ja jau esi ganijies 25 gadus tad jau tev jāzin,kur un uz kā ķert:)No sūkņu stacijas uz augšu,ir kolosāla vietiņa ar vidējo sēri,tālāk pa straumi uz augšu ir Nagļu kanāls kas ietek rezeknes upe.tad tur paprovē,varbūt paveiksies noķert.
4.jūnijs 2012, 08:07 | links
 
Rēzeknes upē, bez Lacky pieminētajām ēsmām, sapali ir ķerti arī spiningojot uz rotiņa nr 3-4, šitika, sliekas, maizes garozas un pat kolorado vaboļu kāpuriem, dēlēm, zaļajiem kāpostu kāpuriem, mušu kāpuriem un vardēm atkarībā no situācijas. Daži ķeksi Rēzeknē sekmīgi ķer tos ar mušiņmakšķeri, bet tā ir cita slimība ielaistā stadijā.
4.jūnijs 2012, 07:54 | links
 
piekrītu valnānam ka sapalus ir jāmeklē sākot no Spruktu ū.k. līdz Rikavas ū.k. vismaz Rēzeknes apkaimē un vēl var mēgināt Maltas upē tur arī tie ir ķerti uz majvaboli, sienāzi un spāri, sapalu cope ir ļoti azartisks pasākums un laba pastaiga gar upes krastu
4.jūnijs 2012, 00:26 | links
 
Vabolīte Paskatījos tavas bildes un, jāteic, ka sapalus esi redzējis un ķēris labai, bet, tomēr, zemāk par Rikavu, Rēzeknes upē, periodiski tur zīmējoties pēdējo 25 gadu laikā, neesmu ne noķēris, ne redzējis, ne dzirdējis, ka kāds noķertu sapalu. Ir bijuši baltie sapali, bet tas nav viens un tas pats. Iespējams kaut kas ir mainījies un, ja sapali tur ir parādījušies - tā ir zīme par dīvainām izmaiņām. Sapali nedzīvo tur, kur dzīvo karūsas, līņi, karpas. Džordans ar Maradonu nekad nav spēlējuši vienā komandā. Es iespējams kļūdos, bet, ja es redzētu bildi ar sapalu uz Īdeņas tilta vai sūkņu stacijas fona, es būtu patīkami pārsteigts un izmaksātu pāris Užavas gaišos.
3.jūnijs 2012, 22:32 | links
 
valnaans,tieši tā,un tur ir gan sapali,un ālanti.
3.jūnijs 2012, 20:51 | links
 
Ja runa iet par sūkņu staciju un Īdeņas tiltu, tad tie visdrīzāk ir bijuši ālanti(šķaunaces).
3.jūnijs 2012, 08:39 | links
 
Sapali ir vilkti arī pie pumpu stacijas,un kad brauc pāri rēzeknes upei.
2.jūnijs 2012, 23:12 | links
 
Mpuzulis Sapali Rēzeknes upē ir lejup pa straumi(uz Lubāna pusi) līdz Rikavas aizsprostam. Par posmu no Kaunatas ez. līdz Spruktu HES neesmu drošs, drīzāk ir, bet maz, jo tur dominē ālanti, tāpat kā no Rikavas līdz Lubānam. Pārējā upas daļā sapali ir un diezgan, lai gan lielāks par 4kg. nav radzēts un par 4kg. ir tikai dzirdēts. 1-1.5kg zivis ir parasts izmērs.
2.jūnijs 2012, 23:05 | links
 
Pateicoties prognozēm par vēju 6-7m/s un īslaicīgu lietu visu dienu šodien, biju Dunavas pagastā Daugavā pie Modrā nevis kādā ezerā uz zanderiem. Vismaz tur nekā tamlīdzīga nebij un copēt bij tīrais prieks. Mazajā vietējā salasīšanās tusiņā, kurā piedalījās ap 20-23 copētgribētāju, ar zivīm, pareizāk ašukiem, bij 5-6 tautieši, to vidū arī es ar 4-5 rādītāju, kuram koka medaļa nepienācās, bet labi , ka tā. Pirmajai vietai bij 6-7 ašuki, u.t.t., man 3 gab. Nu vispār pavisam paknapi. Sacensību organizators un īsto vietu pazinējs, nesaukšu vārdā, noķēra līdaksu 52cm un ilgu laiku bij sacensību līderis, bet tad iemanījās savu ieguvumu pareizi piesiet un pēc pavizināšanas piebāzt pie dzenskrūves un uzreiz attiecīgi tika atmests uz pēdējo vietu. Žēl līdacēna :(. Viss bij jauki noorganizēts un visi dikti labi atpūtās un papriecājās par dabas labumiem un sacensību tusiņš turpinājās, diemžēl man tas aizgāja gar degunu darba dēļ, bet tik un tā viss bij forši, pat labāk nekā 5 Rušonas zandarti, kurus vēl vajadzēja noķert. :)))))))))))))) Priekā!
2.jūnijs 2012, 18:05 | links
 
būt ta SAPALIS Rēzeknes upē ir točna! :DDD
2.jūnijs 2012, 16:32 | links
 
Rezeknes upee ir sapalis??? Es nezinu!
2.jūnijs 2012, 13:51 | links
 
Kāds bija Rēzeknes upē uz sapaliem?
2.jūnijs 2012, 13:47 | links
 
Nu kur visi partizāni? Vēl copē? vai tiešām neviens nekur nebij uz zandartiem? Zinu vienīgi to, ka Rušonā pie Arvīda bij 32 mašīnas un pa kādam zandartam dabūja, bet ne īpaši, paauksts vēl laikam. Presings oi, oi, oi, laikam citas vietas būs jāmeklē.
1.jūnijs 2012, 23:13 | links
 
Piton,varu iedot savu kreiseri Šķeņevā,pārejais par copi atkarīgs no paša
1.jūnijs 2012, 12:04 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager