noker un atlaid.

Skatos, ka jauna sadaļa parādijusies. Un par cik arī skaitos drusku CL sadaļai piederīgs, tad laikam būtu tāds kā pienākums izteikt savu viedokli. Drusku palasiju iepriekšējos komentus un cik noprotu, tad šeit ir tā, kā visur, cik cilvēku, tik viedokļu.
Es neņemšos nevienu kritizēt, katram pēc iespējām un pēc sirdsapziņas. Varu objektīvi spriest tikai par tām lietām, ar kurām esmu saskāries personīgi.
Jāsāk laikam ar to, ka es ķeru un paturu tikai tās zivis, kuras pats ēdu, ja nu galīgi cope nevedās, tad pievēršos līdakai bet tas notiek tad, kad citas iespējas ir beigušās. (tas par publiskajām ūdens tilpnēm).Līdaka kā ēdamā zivs mani neinteresē. Gada griezumā esmu kādas 10 varbūt mājās atvedis. Pavasarī sēžu uz breksi, vasarā ķeru samus no laivas ar kvoku, rudenī velcēju zandartus. Šad tad aizbraucu uz līņiem un pasēžu dīķī uz karpām. Tas arī praktiski būtu viss ar ko mana copes aizraušanās būtu saistīta.
Mans personīgais vadmotīvs copē kā tādā ir, izprast copes vietu, laiku, apstākļus un individuālās copes mākslu. Katru zivi ir jāprot noķert arī tad, kad visi citi paliek tukšā.Likumdošanu respektēju un tik daudz lai pārsniegtu normu uz cilvēku, laikam savā mūžā vēl ne reizi neesmu noķēris. Copēt bracu tad, kad varu dabūt brīvas dienas un braucu parasti ar nakšņošanu uz 2-3 sutkām. Parasti arī 2-3 vilvēku kompānijā. Jo parasti 2 laivā un viens paliek krastā. Visam ir objektīvi apsvērumi, kas ar laivošanu nodarbojas, tas to sapratīs.
Kas atiecas par zivju brīvlaišanu, tad manā praksē ir bijuši tādi gadijumi, ka uztrāpi necopes reizē, gadās noķert uz visiem 1-2 zivīm un bieži tiek pieņemts lēmums tās atlaist. Kaut arī uzglabāšana dzīvā veidā man ir nostādīta pietiekoši labā līmenī (es izmantoju krastā lielu sieta kasti ar vāku, iegremdētu zem ūdens un turu ēnā zem koka) lai zivis tās 2 sutkas arī izdzīvo kustībā. Bet tās kuras tiek atlaistas vēl neievietojot kastē, dažkārt nākas redzēt nākamajā dienā ar vēderiem gaisā plunčājoties netālu kādā zāļu pudurī. Un no vienas puses itkā mēs atlaižot gribam izdarīt labu darbu bet no otras puses, ja visi tā darīs, tad pēc nedēļas vai divām, tam krastam pat tuvumā nepienāksi. Protams, ka daba izdarīs savu un beigtās zivis realizēs pēc dabas likumiem bet no makšķernieku viedokļa iznāks tā, ka pats ar sevis apčakarēšanu vien nodarbosies.Tāpēc es daru tā, ka savā kastē lieku tās zivis, kuras tiek nolemtas apēšanai. Un ja tur uzgriež vēderu gaisā, tad iztīru to, iesālu un vai nu apēd uz reiz vai ved mājās.
Katrā gadijumā mani sirdsapziņa negrauž, guļu pa naktīm mierīgi un neko nelikumīgu savā rīcībā nesaskatu. Ja kādam ir kas iebilstams, uzklausīšu bet vai respektēšu, tas būs atkarīgs no tā, cik objektīvs un pamatots būs iebildums.
23.novembris 2012, 02:34 | links
 
Labi vārsmo Googles māmuliņ ...
23.novembris 2012, 01:37 | links
 
Labs. Prāta cienīgs.
23.novembris 2012, 00:27 | links
 
Man arī šī tēma ļoti patīk. It sevišķi tas sviests, kas ap to tiek kults. Nevēloties no Jums atpalikt es arī nolēmu teikt ko ļoti svarīgu šajā sakarā. Tātad :
Fišai būt vai nebūt - tāds ir jautājums.
Kas prāta cienīgāk: vai trīt to āķi,
ar ko mūs vajā makšķernieku liktenis,
vai mest tīklu pret posta jūru
un izbeigt visu? Izķert, aizmigt,
ne vairāk; tā, airējot un pīpojot, teikt:
Gals lasim un tūkstoš citām reņģēm,
kas mūsu miesas baro. Tāds sasniegums
ir kvēlo ilgu vērts. Ak, uztrīt, netrīt!
Vēl miegā varbūt sapņot; lūk, kā paēdis es esmu.
Jo kādi gan mums miegā sapņi
var rādīties jo es guļu un tātad arī neēdu!?
Tas vilcināties, pārdomāt mums liek
un postam atļauj sasniegt ilgu mūžu.
Kurš ciestu laika belzienus un nievas,
varmāku spaidus, augstprātīgo pulgas
un nonievātas makšķernieku sāpes, smeldzi,
valstsvīru nekaunības, spērienus.
Ko klusam nopelnam dod necieņa, -
Ja katrs spētu sagādāt sev pārtiku
ar prātu ? Kas locītos uz pannas tad,
kas mocītos un svīstu olīveļļā?
Ja nebūtu mums baiļu no kaut kā
pēc nāves, vai tad ēstu tikai maizi,
uz kuras smuki raudas ķerās?
Šīs bailes mūsu prātu mulsina
un liek mums ciest to ļaunumu, kas ir,
nesteigties turp uz nezināmām tālēm,
bet sēdēt zemu, jo tur liek mierā.
Šī apziņa mūs visus dara gļēvus
un veselīgam gribas bālumam
Ir jāsasirgst ar domu sārtumkaiti –
Ir pamats, lai top par darbiem tas.
22.novembris 2012, 23:57 | links
 
Kaut kas līdzīgs manuprāt ir bāleliņiem Igauņiem, bet neesmu nekad iedziļinājies.
22.novembris 2012, 16:38 | links
 
Zivis bez dzirdīšanas arī nevar. Elpināšana un dzirdīšana obligāti pie Samāriešiem!
22.novembris 2012, 16:34 | links
 
Daddy....j
Pareizi, piekrītu. Vajadzētu sākt ar jēdzienu "amatierzveja" un "pašpatēriņa zveja" īstenošanu dzīvē! Pārējie jāklasificē, kā "komerciālā zveja" Zvejniecības likuma ietvaros, bet kas to darīs? Drīzāk, ne viens!
22.novembris 2012, 16:31 | links
 
...tādiem meistariem vajadzētu speciālu licenci pa vismaz 100Ls (šie copē 3x nedēļā, es labi ja 3x mēnesī), kā arī jābūt izietiem pirmās palīdzības kursiem zivīm, mākslīgā elpināšana, utt :))
22.novembris 2012, 16:20 | links
 
Nu man pazīstamie makšķernieki ne tikai zvejniekam ar 50m iekabina bet arī ar 500m tīklu netiks līdzi līdaku noķeršanā.
22.novembris 2012, 16:15 | links
 
Tā nu gluži nav ....tā varētu būt informācija no aģentūra...OBS.:-)
Par Burtnieku...nav tik traki...es jau minēju ka zivis ķer 10% nu labi 15% no iebraukušo cilvēku skaita. No Burtnieka ienāk informācija, bildes, tāpēc arī tā liekas ka kāš. Ļoti labi reklāma nostrādājusi. Tici man arī Latgalē ķer un Kurzemē.
Da jebkurš spiningotājs (kas pieprot) noķer vairāk kā zvejnieks ar 50m tīklu....tas uz zandaretu līdaku.
22.novembris 2012, 15:08 | links
 
jeeska
Bet ja tiešām tā ir, kā raksta NG-NG par Gauju, tornels un citi min par burtnieku, tad tā attiecībā pret amatieriem ir problēma. Kā arī, kāds te minēja labu piemēru, ka labs velcētājs tīkliniekam pēc nozvejoto zivju daudzuma un to augstvērtīguma ieliek vienos vārtos, varbūt ne vienos vien. Tur pret tīkliniekam vajadzīga licence un atskaite.
Ja visi copmaņi- amatieri ņem tikai sev, arī sievas mātei, tad ar, vai bez C&R visiem pietiktu, arī bērnu bērniem!
22.novembris 2012, 14:32 | links
 
vitenahemots

Protams ka tas ir noteikumos un nav labi ka tā dara, lai gan nenosodu nevienu par to ka kādu kapeiku var arī nopelnīt....protams ievērojot noteikumus kas attiecas uz zivju daudzumu, izmēriem.
Pieiesim šai lietai savādāk.....tās zivis var atdot, uzdāvināt vai apmainīt....rezultāts taču viens un tas pats:-). Var arī pievienot vērtību tai jēlajai zivij:-)
22.novembris 2012, 14:06 | links
 
jeeska
Nu gluži Tev nepiekritīšu, ja ir amatierzveja- makšķerēšana, tad tā arī ir amatier...., kā arī MN ir noteikts. Ja te daudzi to problēmu pacēļ, par tām tonnām gadā, tad tas jau skar katru amatieri, tikai žēl ka nav nekāda mehānizma un prakses, kas to regulētu.

7) amatierzveja — makšķerēšana un zemūdens medības — rekreācijas vai sporta nolūkā veikta darbība, lai ar makšķerēšanas rīkiem iegūtu zivis bez tiesībām zvejā iegūtās zivis pārdot vai piedāvāt tirgū;
22.novembris 2012, 13:57 | links
 
Visus"onkas" pensionārus atšaut,tad jums jaunajiem censoņiem būs zivju atliku likām....Un tie kas brauc ezerā ar finiera laivu arī lai uzmanās,pa gabalu nevar redzēt ir sirma bārda vai nav....
22.novembris 2012, 11:31 | links
 
...plus viens onka,pensionārs pēc skata,kad aizrādiju,ka tā mazā līdaciņa būtu jāamnestē,bija gaužām izbrīnīts,ka ir MN.Prasiju,vai inspektori viņu nav uzrunājuši,,šis prasa,kas tie tādi!
(Varbūt muļķi laida,nezinu)
Kas zin moš inspektori,skatās sēž tāds sagrabējis večuks,2x nopirsties atlicis, savā aplupušajā finiera laivelē,kas kādreiz bija krāsota zili pelēka,pludina raudiņu,,,,,i nemaz nepiebrauc....
P.S līdaciņu gan atlaida,,,,bet vai nākamreiz ?
22.novembris 2012, 10:25 | links
 
...negribēju iesaistīties,bet
piekrītu vitenahemots,ir piefiksēti pāris onkas,kas uz copi iet,kā uz darbu,,,tikai tie jau šeit neganās,un mēs šeit braucam augumā viems otram nikam kaišams.Un tēma nesasniedz mērķa auditoriju.

bushmans, 22.novembris 2012, 09:57


:D:D:D:D Onkām nav laika gudri diskutēt,jāstrādā!Dienas arī īsākas paliek...
22.novembris 2012, 10:13 | links
 
Un es arī negribēju iesaistīties, bet viela pārdomām.... Ir tāds hobijs kā zemūdens medības, un tie arī brauc pēc trofejām! Bet viņi atlaist jau vairs toč nevar! Pagājušo gad Kaņiera ezerā gada licenzes bija pārdotas 19 šā hobija piekritējiem!Tas nozīmē, ka viņi rēķinas ne vienu reizi apmeklēt šo ūdens tilpni!
22.novembris 2012, 10:05 | links
 
...negribēju iesaistīties,bet
piekrītu vitenahemots,ir piefiksēti pāris onkas,kas uz copi iet,kā uz darbu,,,tikai tie jau šeit neganās,un mēs šeit braucam augumā viems otram nikam kaišams.Un tēma nesasniedz mērķa auditoriju.
22.novembris 2012, 09:57 | links
 
vitenahemots
Bet pārkāpis viņš neko nav...tātad....kur viņš liek zivis nebūs ne mana ne Tava darīšana.
Kā zināms arī LV nav pārticības zeme un nauda nevienam kabatu vēl nav saplēsusi.
22.novembris 2012, 09:55 | links
 
vitenahemots - tā ir pati parastākā atkarība (vieniem azartspēles, citiem šnabītis, vēl citiem cope), ārstēt viņus vajag, nevis profesiju klasifikatorā ieviest "spēlmanis", "copmanis" un "dzērājs" profesijas :DD
22.novembris 2012, 09:52 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager