Kūpinātavas

man šķiet, ka Tev kurtuve baigi tuvu kastei (nepilns metrs), tāpēc lielās zivis vnk izcepās nevis kūpinās. Lielākai zivij ir biezāka gaļa un vajag vairāk laika, lai zivs uzsilst un viss mitrums iziet ārā. pa 40 min lielu breksi/karpu nokūpināt nevar, bet var "izcept" vai "izsautēt".

Vākā uztaisi caurumu 10x10cm un pieliec attiecīga lieluma grozāmu bleķi, lai vari normāli regulēt dūmus, nevis vāku cilāt.
11.jūnijs 2013, 09:19 | links
 
Itkā tā arī daru, vismaz cenšos. Sākumā iekurinu ar skaliem, pēc tam vienu kurtuvi izkurinu ar normāla izmēra malku (sausu) , lai uzsildās un tā teikt, dezinfikcijas nolūkos :) Tikai tad lieku iekšā zivis un sametu pusi uz pusi sauso malku ar nedaudz mitru (svaigi skaldītu, tad sēžu un vaktēju dūmus, ik pa laikam paceļu vāku nelielā šķirbā un paveru kurtuvi lai uzsit pirmo liesmu pagalēm, tad aiztaisu atkal vāku un pēc brīža kurtuvi. Itkā ne pirmo gadu žāvēju bet gadās reizes kad tas mitrums ir tik liels, ka zivis no augšas pilnīgi slapjas un vāks arī mitrs. Ja tur ilgāk vāku vaļā, tad liesmas skrien kastē un sataisa melnas apakšas zivīm. Sanāk nevis žāvētas bet fiksi dūmos ceptas :)
Es tā publiski apvaicājos tāpēc, ka varbūt zivju žāvēšanai arī ir kādi noteikumi jāievēro kurus es nezinu ? Varbūt kādas mēnes fāzes vai diezin kas vēl tur bet mēs tik vālējam ka tik ir ko nožāvēt :)
10.jūnijs 2013, 17:50 | links
 
VELIKS LIELĀKĀM ZIVĪM VAJAG LIELĀKU TEMPERATŪRU LAI NEDABŪ SUST
9.jūnijs 2013, 20:21 | links
 
Kūpini ar pavērtu vāku vai durvīm Kad viss apžūs taisi ciet
9.jūnijs 2013, 17:42 | links
 
Gribēju apvaicāties par tādu lietu kā mitrums žāvētavā zivis žāvējot. Jau otriz saskaros ar šo problēmu, pirmajā reizē vienkārši izmetu visas zivis ārā, jo izšķīda putrā un sāka smirdēt. Toreiz bija karpas un nodomāju, ka varbūt ar kombikormu pārbarotas un tāpēc tāds rezultāts. Vēlāk gan uzzināju, ka mitrums pie vainas. Bija rudens un diezgan vēs laiks, tas arī drusku vēl palīdzēja noteikti.
Šoreiz ar brekšiem gandrīz tā pat iznāca. Neliela izmēra zivis nerada nekādas problēmas, krāmēju tā pat pilnu žāvētavu. Laukums zem vāka ir apmēram metrs reiz metrs. Atālums no vāka līdz žāvēšanas restei ir apmēram 25 - 30 cm. Pati kaste ir apmēram 1,2 metrus augsta, kurtuve no kastes ir nepilnu metru.
Kā jau minēju, ar neliela izmēra zivīm nekad nekādu problēmu, apmēram 40 minūtes un gatavas. Arī samus žāvējot nekā tamlīdzīga, viss štokos. Bet kad saliek brekšus, tādus no kilograma uz augšu, man saiet vienā reizē 9 gabali, tad sāk rasties problēma. Labi, ka laicīgi atcerējos to vāku pacilāt. Visādi citādi jau neko, žāvēšana pati par sevi ir notikums un kopā ar aliņu var pasēdēt arī klāt un biežāk vāku pacilāt bet jo biežāk cilā vāku, jo vairāk apdeg apakša.
Vai es kautko daru nepareizi, vai kļūda konstrukcijā ? Žāvētava tika laicīgi iekurināta un uzsildīta.
9.jūnijs 2013, 17:33 | links
 
Sveiki Copes un Gastranomisko izvirtību eksperti! :)

Šodien plānā nokupināt vakardienas ķertos līnīšus, varbūt kāds var ieteikt izcilu recepti?

Pašlaik plānoju griest pa muguru pušu, tad ar ķipluku, dilli un sālīti..
Varbūt ir kāda foršāka recepte? Līni neesmu kūpinājis..

Ne asakas,
MMB

MMB, 9.jūnijs 2013, 11:38

Es vakar,kamēr uzsila mana žāvējamā ,,uzparikte" apkaisīju ar zivju garšvielu maisījumu (Avokado) firmas,sāli un uzspiedu citronu sulu!Ciemiņi noēda,bet žēlojās par piegaršu...esot bijusi MAZUMA piegarša!!!:)))

snipiens, 9.jūnijs 2013, 12:07


Paldies!
9.jūnijs 2013, 12:36 | links
 
Un arī nekūpini :D Labāk ar garšvielām izcep cepeškrāsni

bums, 9.jūnijs 2013, 12:02


:) tas ir gardi, nav ko noliegt :) šoreiz gribās ko citu pamēģināt!
9.jūnijs 2013, 12:36 | links
 
Un arī nekūpini :D Labāk ar garšvielām izcep cepeškrāsni

bums, 9.jūnijs 2013, 12:02


Iten tā es ietinu folijā un uz ,,mangāli"...arī ņam,ņam!!!:)))
9.jūnijs 2013, 12:10 | links
 
Sveiki Copes un Gastranomisko izvirtību eksperti! :)

Šodien plānā nokupināt vakardienas ķertos līnīšus, varbūt kāds var ieteikt izcilu recepti?

Pašlaik plānoju griest pa muguru pušu, tad ar ķipluku, dilli un sālīti..
Varbūt ir kāda foršāka recepte? Līni neesmu kūpinājis..

Ne asakas,
MMB

MMB, 9.jūnijs 2013, 11:38


Es vakar,kamēr uzsila mana žāvējamā ,,uzparikte" apkaisīju ar zivju garšvielu maisījumu (Avokado) firmas,sāli un uzspiedu citronu sulu!Ciemiņi noēda,bet žēlojās par piegaršu...esot bijusi MAZUMA piegarša!!!:)))
9.jūnijs 2013, 12:07 | links
 
Un arī nekūpini :D Labāk ar garšvielām izcep cepeškrāsni
9.jūnijs 2013, 12:02 | links
 
Sveiki Copes un Gastranomisko izvirtību eksperti! :)

Šodien plānā nokupināt vakardienas ķertos līnīšus, varbūt kāds var ieteikt izcilu recepti?

Pašlaik plānoju griest pa muguru pušu, tad ar ķipluku, dilli un sālīti..
Varbūt ir kāda foršāka recepte? Līni neesmu kūpinājis..

Ne asakas,
MMB
9.jūnijs 2013, 11:38 | links
 
Nokūpināju tiko bullīšus, riktīg laba manta, 2.5h un gatavs :) pirmai reizi ļoti labi! :)
30.maijs 2013, 20:38 | links
 
Kāds var pateikt kā jākūpina jūras bullīši? ar vēderiem uz augšu vai uz leju, tiks likti uz restes. Paldies! un vai vajag viņus apsiet kā Bums ar asariem izdarija?

kkeda, 30.maijs 2013, 13:33


Es karināju,bet nesēju!Liekot uz restes es liktu ar vēderiem uz augšu,bet ņemot vērā,ka karinot tāpat tā ,,zupa" tek ārā,tad vai tik nesanāk,ka brīva izvēle!!!
30.maijs 2013, 14:01 | links
 
Kāds var pateikt kā jākūpina jūras bullīši? ar vēderiem uz augšu vai uz leju, tiks likti uz restes. Paldies! un vai vajag viņus apsiet kā Bums ar asariem izdarija?
30.maijs 2013, 13:33 | links
 
Pēc brīža ielikšu bildes ar to,kas šoreiz sanāca...!!!
22.maijs 2013, 08:50 | links
 
Brūsam ari tā ir gadijies! :)
20.maijs 2013, 11:14 | links
 
kā man (ne)gāja :)))

piektdien maximā noķēru karpu, tādu uz 2kg...iekūru žāvētavu, smuki notīrīju zivi - atgriezu pa muguru, saspiedu ķiplociņu virsū un uz dēlīša nesu uz žāvētavu...te šī sāk šļukt nost un es viņu piespiedu pie plikā vēdera...

Noķēru, zemē nenokrita, bet no mugurkaula un ribu asakām smukas švīkas un viss pēc ķiplociņa... :)))
20.maijs 2013, 10:32 | links
 
Nu ,ja pērk -jāsāk domāt vai omārs nav lētāk,bet cope prasa sagatavošanos un laiku,kura diemžēl tā pamaz...varbūt reiz...

asais0729, 19.maijs 2013, 14:40



Nu rēķinot 18-22 ls kilogramā,tad laikam paliekam pie omāra :)
19.maijs 2013, 14:46 | links
 
Nu ,ja pērk -jāsāk domāt vai omārs nav lētāk,bet cope prasa sagatavošanos un laiku,kura diemžēl tā pamaz...varbūt reiz...
19.maijs 2013, 14:40 | links
 
Zušiem obligāti jāliek mucas pagarinājums

bums, 7.maijs 2013, 10:09
Garšīgi izklausās bezgala,bet varbūt kāds zina,kur to zuti lai jem...

asais0729, 19.maijs 2013, 14:10



Ir divi vislabākie varianti vai nu centrāltirgū ( bet šādā siltumā,var tikt pie poda slimības ) vai nu uz ūdens :)
19.maijs 2013, 14:31 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager