Gribēju apvaicāties par tādu lietu kā mitrums žāvētavā zivis žāvējot. Jau otriz saskaros ar šo problēmu, pirmajā reizē vienkārši izmetu visas zivis ārā, jo izšķīda putrā un sāka smirdēt. Toreiz bija karpas un nodomāju, ka varbūt ar kombikormu pārbarotas un tāpēc tāds rezultāts. Vēlāk gan uzzināju, ka mitrums pie vainas. Bija rudens un diezgan vēs laiks, tas arī drusku vēl palīdzēja noteikti.
Šoreiz ar brekšiem gandrīz tā pat iznāca. Neliela izmēra zivis nerada nekādas problēmas, krāmēju tā pat pilnu žāvētavu. Laukums zem vāka ir apmēram metrs reiz metrs. Atālums no vāka līdz žāvēšanas restei ir apmēram 25 - 30 cm. Pati kaste ir apmēram 1,2 metrus augsta, kurtuve no kastes ir nepilnu metru.
Kā jau minēju, ar neliela izmēra zivīm nekad nekādu problēmu, apmēram 40 minūtes un gatavas. Arī samus žāvējot nekā tamlīdzīga, viss štokos. Bet kad saliek brekšus, tādus no kilograma uz augšu, man saiet vienā reizē 9 gabali, tad sāk rasties problēma. Labi, ka laicīgi atcerējos to vāku pacilāt. Visādi citādi jau neko, žāvēšana pati par sevi ir notikums un kopā ar aliņu var pasēdēt arī klāt un biežāk vāku pacilāt bet jo biežāk cilā vāku, jo vairāk apdeg apakša.
Vai es kautko daru nepareizi, vai kļūda konstrukcijā ? Žāvētava tika laicīgi iekurināta un uzsildīta.
9.jūnijs 2013, 17:33 |
links