Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Attiecībā uz mēnesi un cilvēku galvām nav tā, ka tikai pilnmēnes laikā jumts brauc. Cilvēku, kuru ietekmē mēness tas notiek mēnes pilnā fāzē un tukšā fāzē ar nobīdi no fāzes 2-3 dienas, bet jumts brauc ne katru fāzi, bet gan var būt diezgan ilgi miera periodi.
Zvaigzne - vispārzināms fakts ir tas, ka Tu pārstāvi LMA intereses, jo dēļ LMA Tu vari uzdoties kā Makšķernieku Raudošā Kluba pārstāvis un kaut kā sevi pozicionēt vismaz savā apziņā un citu priekšā. Par šo makšķerēšanas noteikumu izstrādi Tu zināji jau sen, tādēļ nevajadzētu tagad taisīt lielas acis un norobežoties no saimnieka garadarba.
LMA jau sen savā ķengu skrejlapā „Latvijas zivsaimniecības politikas nacionālās dīvainības, jeb par to, kas bij', par to, kas būs?...” ir pateicis: „ka LMA un dažiem citiem zinātājiem nebija nekāds noslēpums un pārsteigums, ka īstenais, jeb farsa aizkulišu iemesls MOSP nodibināšanai bija... vēlēšanās pabīdīt malā LMA „. Par cik tu esi aktīvs LMA atbalstītājs, tik tiešām esi jo negribi būt nekas, tavi izteicieni, kritika, pilnīgi uz visu, kas var radīt LMA konkurenci ir vairāk nekā neobjektīva. Pateicoties Tev esmu izlasījis daudz LMA dokumentus un varu pateikt tikai vienu – pilnīgi visas lietas ir darītas, lai dabūtu no valsts finansējumu viņu mistiskai darbībai, tādas lietas, kā makšķerēšana un dabas aizsardzība ir tikai dekorācija naudas prasīšanai un idejas, kad jācīnās ar makšķernieku un dabas ienaidniekiem un jāmaina likumi rodas tikai tad, kad valsts sāk apgriezt finanses. Varu tikai izteikt atzinību LMA darboņiem par viņu spēju grozīt likumus un manipulēt ar sabiedrību, kaut gan parazītiskam organismam lai izdzīvotu ne to vien ir jāmāk.
Lai saprastu, kā domā LMA darboņi un kādas ķengas ir viņu „domājošās” galvās pietiek izlasīt abus http://www.dzivaisudens.lv/pdf/latvijas-zivsaimniecibas-politikas-nacionalas-divainibas-2012-new.pdf" rel="nofollow" target="_blank">par to, kas bij', par to, kas būs 1 un http://www.dzivaisudens.lv/pdf/zivsaimniecibas-nacionalas-divainibas-2.pdf" rel="nofollow" target="_blank">par to, kas bij', par to, kas būs 2 .
9.jūlijs 2013, 15:41 | links
 
Nuuu...
Es kā caurmērā nemakšķernieks, iepazinies ar slaveno noteikumu projektu, nonācu pie pārliecības, ka projekta pieņemšanas gadījumā es pilnīgi noteikti palikšu nemakšķerniekos.
Ja pareizi atceros - tur prāva trešdaļa jautājumu nebija vis par makšķerēšanu, bet gan par sodīšanu. Par to, ka gafs koferī, par to, ka sadalījis, aizķeksējis vai ne tur un ne tā nolicis noķerto zivi, par to, ka mella mute un sievas dzimšanas apliecība piemirsusies mājās. Sods tāds, sods trīskāršs, sods pieckāršs un vēl kaut kāda mistiska kompensācija par iespējami dabai nodarītajiem (tātad reāli nenodarītajiem) zaudējumiem + vēl nezkādi vietējās varas izstrādājamie noteikumi, kas, attiecīgi, vienā upes krastā var būt tādi, bet otrā - galīgi citādāki. Kā jau imations kaut kur rakstīja - pie šādiem noteikumiem makšķerēšana plūdeni pārvēršas no zivju par adrenalīna ķeršanu.
Pie kam - papildus tam, ka projekts varētu būt kādas naudas kāstuvītes aizegs - man sāk likties, ka viens no projekta tapšanas iemesliem ir kaut kāds Če Gevaras vai Teksasas rendžera sindroms. T.i., saldkairas iedomas par to, kā ģenerālis, sava sabiedrisko inspektoru karapulka priekšgalā, tiks ies un sodīs, ies un sodīs, sēdams taisnīgu atriebi un šausmas.
9.jūlijs 2013, 15:33 | links
 
Man tāds jautājums makšķerniekiem, kuri lasa šīs peripētijas.

Vai Jūs apzināties ka ne tikai makšķerēšānas noteikumi, bet arī citi MK noteikumi, kuri ietekmē zivju resursu daudzumu tiks mainīti un visas šīs lietas kopumā noteiks Jūsu pašu nākotni?

Jums nav gribējies pašiem nedaudz iedziļināties izemt nevis gaidīt pārsteigumus ko uzgatavos kaut kādas organizācijas, kaut kādi akmetiņi, baloži vai zvaigznes?

Biedrību uztaisīt izmaksā pāris jautājumi forumā, viens vakars pie datora, priteris, līme, diegs šķēres, no bankas kartes noņemti Ls 8, pāris nedēlas gaidu un rakstiet vēstuli Zemkopības ministrijai ka vēlaties piedalīties MN apspriešanā un paši nosakiet kā vēlaties makšķerēt.

Domāju, ka pēc tam viss uz X gadiem pieklusīs.
9.jūlijs 2013, 15:17 | links
 
Īsa un precīza informācija ... V.S.O.P. vari cilvēkiem izskaidrot ko tev nozīmē neoficiāls ceļš? Ietina ķieģelī un iemeta pa logu? Iesniedza nesaskaņojot ar visu makšķernieku pārstāvi V.S.O.P.? Varētu pateikt kāds bija tas neoficiālais ceļš? Varbūt sajauci ar grozījumiem noteikumos par Licencēto makšķerēšanu?

Un ja tika iesūtīts neoficiālā ceļā, tad kāpēc lai ministrija sūtītu to visiem, kas interesējas par makšķerēšanas lietām LV oficiālā līmenī? Jo vairāk, ja ir pilnīgi izslēgts, ka šis variants tiks bīdīts kaut kur tālāk bez skaņošanas ar vēl neizveidoto padomi. Tad kam veidot darba grupu MN izstrādei ārpus padomes?

Vari cilvēkiem pateikt kas tā būs par padomi, kā tur tikt un kādus jautājumus padome izskatīs?

Ja šis projekts tiks izsūtīts visiem, kuri interesējas par makšķerēšanas lietām LV oficiālā līmenī, tad kāpēc tiem, kuri vēlas piedalīties lēmumu izstrādāšanā un pieņemšanā būtu jāiet uz MOSP nevis pa tiešo jāpiesakās Zivsaimniecības departamentā?

Un šo „Kungi, iestudējumu laiks ir BEIDZIES. Bez reālas apspriešanas un kopīgas lemšanas lēmumi vairs netiek pieņemti.” uzraksti pats sev kad nākamo reizi stāstīsi, ka tavs e-fishing būs jālieto visiem makšķerniekiem un zemkopības ministrijai, BIOR un VARAM struktūrām.

Galvenais jautājums, kā informējot var kaut ko atbalstīt vai neatbalstīt, Zvaigzne vai MRK kaut kur ir teikuši, ka LMA priekšlikumi ir labi, atbalstāmi vai nav maināmi? Visa šī ažiotāža ir no tā, ka jebkādus grozījumus pirmais ir iesniedzis kāds cits, nevis MOSP un lai visā šajā sviestā makšķernieki nevēlētos paust savu viedokli lai mopsēni, varētu bīdīt to, ko viņi zina, ka makšķerniekiem vajag, tas ir e-fishing priekšā un pakaļā.


V.S.O.P. tev pretjautājums ko tu divos gados esi paveicis? To, ka gandrīz visās vietās, kur esi bijis, ne tevi, ne MOSP par pilnu rubli vairs neuztver? Piedod, bet tavs rezultāts ir sūdīgāks nekā NEKĀDS. Esi nodrošinājis, ka tie, kuriem makšķerēšanas nav bizness ir ārā no MOSP. Vadu vilcējiem, vēžotājiem esi palīdzējis, zvejniekiem ar, zemūdens zvejniekiem iegriezis pēc tam solīji sakārtot lietas, bet kur ir makšķernieki? JST bija tā norūpējies par dažām lietām, ka tavu nespēju nācās viņam pašam piesegt. Ir izveidota organizācija, kuras valde uzliek uz statūtiem un kopsapulces lēmumiem, bet tās priekšsēdētājs, kuram vispār nav pamata atrasties savā amatā, var droši izpausties. Ko esi panācis ar nerakstīšanu, to, ka vari mainīt kažoku neskaitāmas reizes dienā, to, ka vari tirgoties ar makšķernieku interesēm. Biedriem pūderē smadzenes ar neesošām sadarbībām, cik ilgi, kamēr sapratīs, ka no tevis uzspiestās tikšanās un tur kur tevi aizved nekāda sadarbība nav. Klaunādi veidojat Jūs ar savu ziņu radītāju jo savādāk ātri vien MOSP būtība taptu skaidra. Patiesība ir vienkārša, kurš jāj prātus, to laiks parādīs.
9.jūlijs 2013, 14:32 | links
 
Zvaigzne

Kaut tu savu enerģiju spētu novirzīt lietderīgā virzienā... tev tā vēlēšanās kādu čakarēt nomāc analīzi par savu darbību rezultatīvo daļu. Paskaties - 2 gadus tu centies jāt prātus, bet kāds ir sausais atlikums? NEKĀDU REZULTĀTU!

Pats vēl nesen CL atzini - ne MOSP, ne Balodis neko nav sačakarējis Latvijas makšķerniekiem :))) Ko - noteikti sačakarēs? ....

Tad kur ir jēga šim visam enerģijas patēriņam? Kur pievienotā vērtība? Kur taustāms rezultāts?


apjēdz taču, ka šī klaunāde veido tavu diagonozi... katru mēnesi, kā debesīs mēness pilns, tā bardaks CL... bezrezultatīvs, toties cik daudz naida izšļākts...


esi taču reālists, kritiski apskaties pēdējos 2 gados paveiktajā, ka vienīga tava pretenzija pret MOSP ir tā, ka Balodis neatskaitās par to ko domā vai varbūt domās...

Uzraksti vēl kādas 40 vēstules VVD, 40 ZMZD, 40 VARAM un tā piespied ierēdņus strādāt.... :))))

Kā tas prapors anekdotē teica.... cho tam dumatj, trestji nado....
9.jūlijs 2013, 13:34 | links
 
Īsa un precīza informācija:

LMA Noteikumu projekts ir iesūtīts ZMZD apspriešanai, bet neoficiālā ceļā.

Šis projekts tiks izsūtīts visiem, kuri interesējas par makšķerēšnas lietām LV officiālā līmenī. Būsim racionāli savos komentāros un sagatvosim jautājumus projekta izstrādātājiem, piemēram, pamatojumus izmaiņām.

Šis projekts tiks apspriests ZMZD augustā, kad beigsies atvaļinājumus sezona un ir laiks iesniegt savus variantus, citus projektus.

Ir pilnīgi izslēgts, ka šis variants tiks bīdīts kaut kur tālāk bez skaņošanas ar vēl neizveidoto padomi. Ja Zvejniecības likuma pieņemšanas vilcināšana turpināsies, tad attiecīgi MN tiks pieņmti vēlāk un nekas netiks sasteigts.

____________________________________

Kā jau rakstīju pāris lapas iepriekš - cepšanās šeit ir tikai atsevišku personu apzināti vai neapzināti mēģinājumi atbalstīt "vecā režisora iestudējumu".

Kungi, iestudējumu laiks ir BEIDZIES. Bez reālas apspriešanas un kopīgas lemšanas lēmumi vairs netiek pieņemti.

Tiem, kuri vēlas piedalīties lēmumu izstrādāšanā un pieņemšanā - laipni lūgti pulciņā!!

Tiem, kuri joprojām cenšas radīt iespaidu, ka makšķernieki tikai kasās savā starpā nespēj vienoties par kopīgo darāmo - uz MOSP nenāciet...

Man viss par šo tēmu.
9.jūlijs 2013, 13:13 | links
 
Laikam kā jau vienmēr, tieši tās organizācijas,kuras grib ko mainīt, nevar lakoniski motivēt savas rīcības mērķus!:(Es kā ,,ierindas" copmanis tādā gadījumā redzu to apmēram tā...ir vēl kas palicis,ko var noprihvatizēt un pēc tam raust ,,piķi",ja ne tā,bet tamā visā ir cēli mērķi tad OK,bet gribētos tos zināt,jo es piemēram citreiz nespēju ,,sagremot" juridiski samudžinātos skaidrojumus!
9.jūlijs 2013, 13:00 | links
 
VMK vai AMK vai Grīnberga kungs, kas melo pēc Jūsu ieskata ir labi redzams ja salīdzina Zvaigznes atskaiti par MOSP 2013.gadā notikušo kopsapulci un MOSP valdes ievēlētā valdes priekšsēdētāja apliecināto šis pašas kopsapulces protokolu, kas pieejams Uzņēmuma reģistrā (atrodams albūmā).
No 11.02.2013 līdz 13.02.2013 nav bijusi atklāta MOSP valdes sēde, kurā MOSP būtu uzņemta biedrība Makšķernieku klubs OSPRAY, kā to prasa MOSP statūti. Attiecīgi šī biedrība uz kopsapulci nebija MOSP biedrs un tās pārstāvi nevarēja ievēlēt valdē. Bez tā, kopsapulces (kura pēc statūtiem ievēl valdes priekšsēdētāju) vietā valde par priekšsēdētāju ievēlēja biedrības Makšķernieku klubs OSPRAY pārstāvi. Ņemot vērā, ka biedrības Makšķernieku klubs OSPRAY pārstāvis pilda MOSP valdes priekšsēdētāja pienākumus Zvaigzne par šo visu melo. To papildus apstiprina tas, ka tik svēts cilvēks, kuram uz profila bildes uzrakstīts Cope nav meli, kurš ir MOSP valdē, nepieļautu šādas nelikumības un dokumentu viltošanu.

Lai Zvaigzne nemelotu vari paskaidrot makšķerniekiem ko gatavo Kurzemes plānošanas reģions Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas "Pārrobežu sadarbība ilgtspējīgai ezeru apsaimniekošanai Kurzemē un Lietuvā" ietvaros notiekošajās aktivitātēs „Zivju resursu aizsardzības kampaņa” un „Elektroniskā pakalpojuma izstrāde licencētās makšķerēšanas organizēšanai Kurzemes reģionā”.
9.jūlijs 2013, 12:50 | links
 
Tur nu var piekrist. MN noteikumu projekts ir gatavots atsevišku pašvaldību(indivīdu) interesēs ar mērķi prihvatizēt publiskos ūdeņus.
P.s.
12. Persona makšķerēšanas tiesību izmantošanas laikā ir atbildīga par savu drošību. Ko tas nozīmē? Ja tauvas joslā iekož zemes īpašnieka suns, ja kāds uzsit zilu aci, salauž ar beizboleni kājas pats vainīgs? Kopš kura laika valsts nerūpējas par savu pilsoņu drošību?
Par pārējo murgu neizteikšos, nav jēga savu laiku tērēt.
9.jūlijs 2013, 12:13 | links
 
Jaunais makšķerēšanas noteikumu projekts ir rakstīts, tikai un vienīgi dēļ dažu personu finansiālas ieinteresētības, lai varētu pašvaldību līmeni darīt ar ūdeņiem, ko grib. LMA sen jau visus vazā aiz deguna un uzskata par lohiem, jo aiz viņu „dabas aizsardzības” un sasniegumiem ir konkrēts valsts finansējums, par ko viņi izvairās runāt. Biedrība, kuras ideja pamatā ir negūt peļņu reāli maksā cilvēkiem atlīdzību no līdzekļiem, kas paredzēti dabas aizsardzībai, nevis personu algošanai.

Uz esošo brīdi spēkā esošajos makšķerēšanas noteikumos vajag noteikt, ko nozīmē viena makšķerēšanas reize un ieviest cemerēšanas jēdzienu, pārējās muļķības kā āķu aplaušana šķērsbļitkām jāizmet ārā un mums ir normāli makšķerēšanas noteikumi. Makšķerēšanai jābūt, kā atpūtai, nevis stresainai nodarbei un makšķernieks, kas, paturējis zemmēru, nav noziedznieks. Vienkārši nevajag paniku taisīt par pāris zivīm, paniku jātaisa, kad cilvēks mērķtiecīgi sāk iegūt zemmērus lielos daudzumos.
9.jūlijs 2013, 11:46 | links
 
Vai var te kāds vienkāršam lauku puisim,kurš dzimis Rīgā un dzīvo zaļā pļavā,dārza būdiņā apskaidrot skaidri un gaiši k čemu viss šitais SVIESTS!Grib ieviest LM visā valstī,aizliekt iekšzemes ūdeņos licenzētos tīklus,ierobežot vai kaut kādā mērā uzlabot ,,ierindas" makšķernieka iespējas!!!???
Saprotu vienu...ir vairākas organizācijas un katra velk kaut kādu ,,deķi" uz savu pusi...kur ir tā SĀLS???
Man ,,ķobī" ,,ņerazbiriha"!!!:)))
9.jūlijs 2013, 11:19 | links
 
:) kā te skabargas viens otram acīs lasa :) bet paši staigā gar upi un katrā vīlē pa lasim bāž :)

Kautkā savādi...
9.jūlijs 2013, 11:13 | links
 
Bija jautajums vai mrk atbalsta copmaņu patriekšanu no Bullupes. To vareja atbildeet uzreiz, bet mrk agresivais sparns sãka zãkāties. Zvaigzne var ilgi turpinãt to pārmelot citādi, bet patinot atpakaļ, viss ir redzams.
9.jūlijs 2013, 10:53 | links
 
Noris, sākšu ar to, ka MRK paraksta tur apakšā nav. LMA un MRK ir divas neatkarīgas pašas par sevi aktīvi darbojošās organizācijas, kuru pārstāvji spēj savā starpā sarunāties, nevis nemitīgi gānās viens uz otru. Nav arī mana paraksta tur apakšā, jo man nav tāda deleģējuma no MRK un ja es kaut ko tādu būtu izdarījis MRK vārdā, tad būtu pēdējais [cenzēts].
Pie tam kvēli neatbalstu un neaizstāvu LMA idejas un nepopularizēju šīs organizācijas veikumu. Man ļoti nepatīk, ka vienas organizācijas vadība cenšas panākt popularitāti nogānot visu šīs organizācijas paveikto, īpaši izceļot kļūdas un aizmirstot vai nepieminot pārējās lietas.
Dotajā situācijā biju tikai ziņnesis, kas pirmais pateica, ka LMA ir iesniegusi šo priekšlikumu, no tā tika sacelta tāda ažiotāža un apvainojumu šalts. Visticamāk par citiem notikumiem vai gataviem galaproduktiem Jūs uzzināsiet no citām personām.
IGFA rekordu pieminēju, jo lai to iegūtu tomēr tā makšķere rokā ir jātur? Tā bija atbilde uz NG rakstīto par to, ka LMA vadītājs pats nemakšķerē. Nu nav tas arguments, ka izteikties par makšķerēšanu vajadzētu saistīt ar to cik bieži un nopietni cilvēks makšķerē. Paši nezinām cik daudz un kādi mēs esam.
Par projekta iesniegšanu, ceru, ka visi daudzmaz sapratuši, ka projekts ir diskutējams un iesniegts ZM, jo ZM ir tā iestāde, kura atbild par MN un apkopos visus priekšlikumus. Galvenais, ka tas ir atklāts un tāpēc, Noris, uzskatu, ka LMA ir rīkojusies pareizi. Jeb šķiet, ka pareizāk rīkoties neinformējot par notiekošo un nostādot fakta priekšā kad lietas labot vairs nevar?
9.jūlijs 2013, 10:25 | links
 
Visa fīča ir tajā, ka pieņemot lēmumus, vai virzot konebūt makšķernieku vārdā IR NEPIECIEŠAMA makšķernieku aptauja.Nevis pieņemt, vai bīdīt lēmumus vienpersoniski visu vārdā.

urmaas, 8.jūlijs 2013, 22:37


Tas līdz 2013.gada maijam bija iestrādāts MOSP statūtos, tikai MOSP valdes priekšēdētājs visā savā darbības laikā to neuzskatīja par saistošu arī pēc atgādinājuma un beigās nosauca par vanadziņa un zvaigznes iepriekš labi norakto cūku, kas traucē strādāt vai kā tur bija rakstīts.
9.jūlijs 2013, 03:26 | links
 
Kaut kā jūs esat palaidušu garām šo-

Godātie makšķernieki un citi interesenti!
LMA Valde būtu pateicīga, ja tās konceptuālais piedāvājums tiktu uzskatīts par apspriešanai
paredzētu konkrētu darba materiālu nevis gala produktu, tāpēc aicinām jūs savus viedokļus un konkrētos
priekšlikumus sūtīt elektroniski uz Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamentu
(normunds.riekstins@zm.gov.lv), jo tieši šī institūcija veiks to apkopošanu un organizēs apspriešanu.

Katram ir tiesības savus makšķerēšanas noteikumus,domas,apmierinātību vai nē,pēc ieraksta CL uztaisīt paste copy un nosūtīt ZM. Varētu būt interesanti.;)
8.jūlijs 2013, 23:23 | links
 
Būtu interesanti uzzināt ko sacīs tie činavnieki kuri izskatīs un pieņems/nepieņems šo MN redakciju. Kurš no copmaņu pārstāvjiem piedalās šajos MN izskatīšanas pasākumos?
8.jūlijs 2013, 22:53 | links
 
Micuks :))
Par to nimaz nešaubos. :))
8.jūlijs 2013, 22:44 | links
 
Visa fīča ir tajā, ka pieņemot lēmumus, vai virzot konebūt makšķernieku vārdā IR NEPIECIEŠAMA makšķernieku aptauja.Nevis pieņemt, vai bīdīt lēmumus vienpersoniski visu vārdā.

urmaas, 8.jūlijs 2013, 22:37


urmaas, mūsu diženie copmaņu vadoņi pieņem par pašsaprotamu, ka viņi pārstāv visus copmaņus, tātad zina, kas mums copmaņiem ir visvajadzīgākais :D
8.jūlijs 2013, 22:42 | links
 
Visa fīča ir tajā, ka pieņemot lēmumus, vai virzot konebūt makšķernieku vārdā IR NEPIECIEŠAMA makšķernieku aptauja.Nevis pieņemt, vai bīdīt lēmumus vienpersoniski visu vārdā.
8.jūlijs 2013, 22:37 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager