Makšķerēšanas noteikumi

Makšķerēšanas noteikumi
Zaraza – uz svaigo linku varbūt materiālu iemet, jo savādāk ar liriku nodarbojies, ja runā par Žeivotu tad es viņu personiski pazīstu un zinu visus zemūdens akmeņus.
Urmaas – par cik esi pirmavots, stāsti par izmaiņām sabiedrisko inspektoru dzīvē, jeb “ katrs gvelžam ko gribam, esam bars”.
13.jūlijs 2013, 20:51 | links
 
imations...

"Rokasgrāmata" kā reizi tieši ir lirika, būtiski ir tas ko pilnvarotājs respektīvi VVD norāda.. "Svaigajā" rokasgrāmatā vispār ir sarakstītas ļoooti interesantas lietas un traktējumi, sajaucot kopā vienā putrā ašpadsmit normatīvos aktus un tos interpretējot nu ļooooti interesanti... Autoros gan ir jurispudences maģistrs un asoc.prof., bet šaubos vai viņam un pārējiem kompetences līmenis atļauj traktēt jautājumus, kur pat AT Senātam un ST būtu ko pasvīst... Jebkurā gadījumā, kā jau minēju, šajā gadījumā pilnvaru apmēru nosaka pilnvarotājs un, ja par pašvaldībām vēl varētu būt dažādi, tad VVD
pilnīgi noteikti vairs nedod pilnvaras patstāvīgi kādu aizturēt vai pielietot spēka metodes.
13.jūlijs 2013, 20:23 | links
 
imations, mēģini dabūt kvalitatīvāku

Par sabiedriskajiem inspektoriem diemžēl palīdzēt nevarēšu, jo jāseko Grīnberga kunga padomam savādāk mums klubā neesot skaidrības, un katrs gvelžam ko gribam, esam bars. Pārmaiņas pēc domāsim kā sastrādāt ko praktiski.

Prieks, ka citur ir skaidrība, visi runā saskaņoti, jo savas domas ir grēks, ja tādas vispār ir.
13.jūlijs 2013, 17:44 | links
 
Zvaigzne, ja Urmaas neko nejēdz par tiem sabiedriskiem inspektoriem un izmaiņām, tad vismaz Tu varētu paskaidrot, ja jau apgrozies likumdevēju aprindās.
Un Tava atbilde nelika man vilties, jo kā jau rakstīju es arī šņaucu un šitādu sviestu, kā Tu un es dzenu tikai zem koksa var dzīt.
Atbilde uz Tavu jautājumu :”uz jautājumu - kāda ir tava attieksme pret makšķerniekiem?”. Atbilde ir:” jā vai nē”, jo tu jau neteici atbildēt – tikai ar ........ īstermiņa prātiņiem nav lemts saprast prikolus.
13.jūlijs 2013, 16:48 | links
 
imations, mana atbilde ir nē, ceru ka neliku vilties
13.jūlijs 2013, 16:35 | links
 
urmaas, netraucē imationam būt gudrākam par visiem, viņam ir taisnība, to pierādā viņa ievietotā saite uz "svaigo" materiālu.
13.jūlijs 2013, 16:21 | links
 
urmaas - varbūt var sīkāk uzzināt, kas un kā ar atsauksmēm uz grozījumiem, nevis atkal - "kāds kaut ko kladzina".....
13.jūlijs 2013, 15:56 | links
 
Zarāzijam būs jāatkārtojās. Jo es vakar ar dzirdēju par izmaiņām no cilvēka kurš šogad nokārtoja atestāciju. :)
13.jūlijs 2013, 14:13 | links
 
Zaraza - protams var veikli sagooglēt web lapas un atsaukties uz tām, bet mūsu dzīvi diemžēl reglamentē vesela kaudze likumu, tāpat ir ar sabiedriskiem inspektoriem. Gribi objektīvi zināt ko viņi var vai nevar palasi Rokasgrāmatu , jo pārējais ir tikai un vienīgi lirika.
13.jūlijs 2013, 11:04 | links
 
Attiecībā uz to,par ko te tiek runāts nu jau vairāk kā nedēļu,man dikti gribētos piebiedroties un arī kaut ko gudru pateikt,bet man kauns atzīties-es no tā visa izlasītā neko nesaprotu.Vēl vairāk-es vispar nesaprotu,par ko jūs te visi strīdaties.
Bet attiecībā uz personālijām gan gribu kaut ko pateikt-par tiem vīriem,kas ar zivīm iztiku+padzērienu pelna. Man ir bijusi iespēja būt pazīstamam(tagad es pat teiktu-bijis gods būt pazīstamam) ar diviem tādiem večiem. Jā,viss it kā prozaiski-viens visu dzīvi liek tīklus Juglā un Ķīsī,ziemā ūdas,otrs-principiāli ķer tikai ar makšķeri. Man,parastam makšķerniekam,un vēl jo vairāk cilvēkam,kas parasti nesaprot citādi(tatad nepareizi) domājošos, vajadzētu izjust dziļu riebumu pret šiem tipāžiem. Bet zini,nē-esot ar viņiem kopā,es viņus varbūt ne saprotu,bet pieņemu. Esmu noklausījies abu dzīvesstāstus-viņi abi tādi ir jau no bērnības-mukuši no mājām,lai uzbūvētu pie upes zaru būdu un copētu zivis. Skola ir bijis tikai traucēklis makšķerēšanai. Attiecīgi pēc gadiem ar armiju un ar algotu darbu tieši tāpat. Ķer zivis,pārdod-kaut ko pāēd,kaut ko nodzer. Tadi viņi ir, un tur neko nevar padarīt-DABAS BĒRNI. Bet ja jūs redzētu,ko un kā viņi ar prastiem kātiem un Ņevas spolēm dara!!!(arī tas vīrs,kas ar tīkliem ņemas) Neviens copes raidījumu varonis klāt nestāvētu-to es varu garantēt! Ja viņus vēl apgreidotu ar mūsdienīgiem rīkiem,tad vispār šos vīrus droši varētu uz LV izlasi deleģēt:)
13.jūlijs 2013, 00:18 | links
 
IEVADS:
Kāpēc jūs viens otram liekat uz galvas, kā tas sākās, es īsti nevaru iebraukt un pa lielam tas nebūtu īpaši būtiski, bet kāpēc tā ap...šana ir vajadzīga reizi no reizes un kādi ir ieguvumi, tas jau ir interesanti?
Par MN- es uzskatu, kā arī domāju, ka liela daļa copmaņu man piekritīs- pa lielam MN ir tikai jākoriģē nevis jāizveido no jauna:
1. vēlētos legāli patrenkāt pumpainos ar iespēju kādu noķerto arī apēst,
2. vēlētos legāli noķert nēģi un kaut mazumiņu, priekš sava vēdera, paturēt ( šo izklaidi varētu organizēt kaut uzraugu klātbūtnē).
Pagaidām uzskaitīju tikai vēlmes, kas saistītas ar esošo ierobežojumu atcelšanu vai mīkstināšanu, jo uzskatu ka tas ir reāli izdarāms, bet noteikt vēl kādus ierobežojumu, kaut tie būdu ļoti vēlami, ir utopija, jo jau esošos nav kam kontrolēt.
P.s. Jautājumu par to kā pierādīt maluzvejniecību ar MN nenoregulēsi, bet ļoti vēlētos lai šis proces būtu vienkāršāks, jo pagaidām noķert var, bet ja brakiņam ir vēlme, laiks un nedauz līdzekļu, tad nonākot līdz tiesai praktiski visi sodi tiek atcelti. ( Izņemot gadījumus, kad diennaktīm tiek dežūrēts pie ūdenstilpnes, filmēts un vēl pieaicināts kāds liecinieks no malas).
13.jūlijs 2013, 00:12 | links
 
http://www.vvd.gov.lv/sabiedribas-lidzdaliba/sabiedriskie-vides-inspektori/

Kur tur kaut kas par personas aziturēšanu vtml. ?Protokolu sastādīt var, tikai no sākuma vajag par ko... Var "- veikt personas, kura izdarījusi pārkāpumu, mantas un dokumentu apskati", tikai no sākuma jābūt pārkāpumam... Par spēka un speclīdzekļu pielietošanu vispār nedo Dies'...
12.jūlijs 2013, 23:51 | links
 
imations...

novecojusi Tev info... tā bija kādu laiciņu atpakaļ, bet piegrieza... Painteresējies VVD...
12.jūlijs 2013, 23:45 | links
 
Zaraza – sabiedriski inspektori var personu aizturēt, par pārkāpumu pret vidi un zivi, un pa ķirbāli arī var iedot, tikai jāprot atrakstīties un pārkāpējam būs sods arī par pretošanos.
12.jūlijs 2013, 23:30 | links
 
AKM – manuprāt, Tu stipri krāsas sabiezini, attiecībā par tīklu vilkšanu, ja to velcējot, uzķer copmanis. Pirmkārt “inspektori” šajā gadījumā ir sekundāri un īr vajadzīgi tikai tad, kad jārisina sasāpējuši jautājumi uz vietām. Ja tik tiešām copmanis izvelk tīklu, tad viņam būtu jāzvana uz 110 un jāinformē vietējā policija, kur tiek apstāstīta situācija, noklausīta tīklu MIRANDA, nosaukti savi dati un saņemta atļauja tīklu vilkšanai. Protams, tīklu velkot sagriež (nu ik pa 10m) un ienes vietējā policijā. Kopumā drusku sarežģīti, bet šāda rīcība, kā teiktu režisors:”apliecinātu lielas makšķernieku daļas inteliģentumu un zivju resursu ilgtspējības nodrošināšanas valstisku izpratni”.
Protams, šāda taktika nodrošina arī atpakaļejošo saiti, ar informāciju pašiem inspektoriem, kur, kas un kā, kā arī palīdzētu izķer pseido godprātīgos, kam gadītos 5 pašu ielikti ķīniešu tīkli dienā.
Un galvenais nevajag baidīt ar 3 onkuļiem, jo AKM varu saderēt, ka 100% līdz pirmdienai, kādu aplaupīs, apzags, vai sasistu ievedīs reanimācijā – statistika tāda mums ir.
12.jūlijs 2013, 23:27 | links
 
Akmens_Viesis...

Un kas atšķirtos, ja tīklu griezējam būtu kabatā zaļā apliecība? Viņš "pats ūdenī neiekristu"? OK, jūs reidos ejat pa vairākiem, bet uz jebkuriem vairākiem var atrasties vēl vairāki...Andri, Tu tak pats droši vien ļoti labi zini cik "apgrieztas" nu jau pašlaik ir sabiedrisko tiesības, tikai plašāka sabiedrība par to vāji informēta ... Modelējam reālu situāciju - piebraucat jūs pie laivas un pieprasiet uzrādīt MK, dokumentus un lomu... Jūs pasūta uz 3burtiem argumentējot to ar sarežģitu dzimumatiecību modeli radniecības pakāpēs. Ko Jūs juridiski drīkstat darīt? Manuprāt, tikai izsaukt policiju, filmēt kaut ko utml... Aizturēt nedrīkst, privātās mantās bez atļaujas līst nedrīkst, rokas palaist vai ,nedo Dies', vilkt ārā kaut ko šaujamu ne tik, bet dabūjot ar cietu priekšmetu pa galvu tas būs drīzāk būs divu privātpersonu civiltiesisks strīds... Busteris "psihiskajiem uzbrukumiem" Ventā uz "Nirokiem" varbūt vēl der, bet gribētu redzēt ko tu pie Rīgas ar viņu izpildītu kur nopietni "kuģi" braukā... Tas tā pārdomām...

A par "Un ja jums klubā nav skaidrības, un katrs gvelž ko grib, tad tas ir bars"...

Klubam ir vienoti nosprausti un VAIRĀKUMA apstiprināti MĒRĶI, taču katram ir tiesības uz savu personīgo viedokli... Biedrībā ir apvienojušies ļoti dažādi cilvēki, un, lai gan mērķi ir vieni, motivācija kamdēļ šos mērķus vajag sasniegt, kā arī domas par mērķu sasniegšanas optimālāko variantu var būt dažādas. Ja nonāk līdz teorētiskai konfrontācijai, tad nosaka vairākums... Demokrātija tā strādā, zini.
12.jūlijs 2013, 23:03 | links
 
Es labprāt redzētu makšķerēšanas noteikumos ka vēdzeles var paturēt no 40cm.Jo 30cm vedzeles ,kurkulīši vien ir.
12.jūlijs 2013, 22:41 | links
 
Copmanim kas vēlas saprast, paskaidrošu. Izņēmuma kārtā jāskaidro arī juristam, kas nevēlas saprast.

Standartsituācija. Copmanis Z ievelcē tīklā, sazinās ar inspektoru, izvelk nazi. Pašķiras meldri, laivā ir 3 vīri, neskaitot suni. - ti kto vo-ošče?

Z izvelk savu apzeltīto aifonu, bet ir par vēlu. 3 liecinieki apgalvo, ka ūdenī viņš iekrita pats.
Bet z varēja izvilkt pašvaldības pilnvarotā apliecību. Vienalga, kas rakstīts līgumā, viņš skaitās cilvēks " ar papīriem". Vēl pasaki, Zaraza, ka nav atšķirības. Pat ja nākas peldēt tik un tā.

Un ja jums klubā nav skaidrības, un katrs gvelž ko grib, tad tas ir bars. Viens sabiedriskos slavē, otrs likvidē, trešais zina, kā vajag labāk. Pārmaiņas pēc pastrādājiet ko praktiski, vienojieties vai... es nezinu.
12.jūlijs 2013, 22:19 | links
 
Tāpēc jau izskatās ka noteikumus var rakstīt kādus grib,jēga tāpat nekāda,kurš pārkāpa,tas arī turpinās pārkāpt.Valstij naudas priekš inspektoriem neatliek lai kārtīgi kontrolētu ūdeņus,tad jau vienīgais risinājums atdot zonderkomandai, lai drāž visus pēc kārtas-ja jau nepārkāp, tad jau nav no kā baidīties:)))

makšķernieku noteikumos vajadzētu ielikt ar tos liegumus kurus sacepuši dabas aizsardzības pārvalde savās teritorijās.

Es arī gribu legāli jūras foreli ķert ne tikai licencētajās vietās?
12.jūlijs 2013, 15:06 | links
 
Vienai lielai daļai ir jāatsit ieguldītie līdzekļi, savādāk sieva nesaprot kāpēc jāpērk spole par 100+ls :D
Un naudas nekad nevar būt par daudz. Sevišķi ja vēl viņa tik viegli pati nāk pie tevis. Zivju ķeršanas, tirgošanas tradīcijai ir pārāk sena vēsture lai viņu tā pēkšni pārtrauktu darīt. Tas mazais biznes jau ir paaudžu paaudzēs iestrādāts, ir savi klienti.
12.jūlijs 2013, 15:04 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager